Ben malesef gezi duyurusu veya güzel fotoğraflar paylaşmayacağım. Beni çok üzen bir haberi bisiklet forum aracılığı ile tüm dostlara iletmek istiyorum.
Bu forumda bizleri bisikletten ziyade spor sevgisinin ve spor yapma isteğinin birleştirdiğini düşünmüşümdür hep. Spor'u seven insan sporcuyu da sever ve şu habere eminim, çok üzülür;
Milli atlet Süreyya Ayhan Kop'a GSGM Tahkim Kurulu tarafından verilen 4 yıllık müsabakalardan men cezası, sporcunun indirim talebiyle başvurduğu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi tarafından ömür boyu mene çevrildi.
Süreyya Ayhan Kop bundan sonra ancak market arabası itme yarışmasında koşacak demek bu haber.
Türkiye'nin sporun temeli, anası, gerçeği Atletizm'de lejyonerlerle değil kendi çocuğuyla, kendi evladıyla dünya şampiyonluğu, olimpiyat altını görmek için daha çok bekleyeceği anlamına geliyor bu haber.
Aramızda, etrafımızda azımsanmayacak sayıda iyi bisikletçi var. Ben de iyi bir bisikletçiydim ( şimdiki kiloma, performansıma şahit olanlar şaşıracaktır) Çok iyi bir bisikletçi olabileceğimin sinyallerini veriyordum ama bir Lance Armstrong değildim, istediğim kadar çalışayım olamazdımda.
Lance gibiler, Majesteleri Michael Jordan gibiler, Sergei Bubka gibiler, Naim Suleymanoğlu gibiler, Hişam El Guruj gibiler ve son zamanlarda Ussein Bolt gibiler özel insanlardır. Cenab-ı Hak'kın bazı özel yetenekler ve özellikler bahşettiği nadir insanlardır.
Ben Süreyya Ayhan'ın da bu katagoriye girebilecek yetenekte özel bir sporcu olduğuna hep inandım ve onun birgün tekrar pistlere dönmesini, giderek zayıflayan bir umutla bile olsa hep bekledim.
Güzel ve yalnız ülkem çok büyük başarılar kazanan daha fazlasını da kazanma potansiyeline sahip bir sporcusunu malesef şu veya bu şekilde kaybetmiştir.
İnşallah bundan sonra yetiştireceğimiz sporcularımıza sahip çıkarız. İnşallah Süreyya Ayhan gibi onlar da harcanıp gitmezler. İnşallah birgün oyunla gerçek sporun ayırdına varırız ve örnek teşkil edecek, liderlik yapacak sporcularımız Süreyya ile aynı kaderi paylaşmaz.