Scudo Sports

Konya

@Mesut Girgiç

İşaAllah sağlık yönünden sıkıntı olmadan ben de 200+...... km'ciler arasında olurum.

@Mesut Girgiç

Mesut hocam gezimiz pazar günü olacak dimi.

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
Scudo
s.a abi ben hihihih başınız belası aranıza dönmek için can atıyor... gayet iyileştim bugün 20 günü aşkın bir zamandır sürmediğim bisikletimi dışarı çıkardım var biraz sürdüm gayet iyiyim inşallah hafta sonuna bir aksilik falan çıkmazsa başınızı ağrıtmaya gelecem...

• Beğen
10 mayıs PAZAR günü sabah 09:30 da Tıp Fakültesi önünde buluşup Beyşehir yolu, Kızılören, Seydişehir Yolu, Konya yapacağız.
Herkes kendine yetecek kadar kuru ekmek, kuru yemiş vb. getirsin.
En ince yol lastikleri dışında her lastik olur.
Yol yaklaşık 100 km civarı olup rampalar babadır. Demedi demeyin.

Duyduk duymadık demeyin, uyuya kalıp da turu kaçırdım demeyin. Bakın taa öğlen 09:30 da buluşma saati yazdım. Buna da gelemeyeni Allah bildiği gibi edecektir zair... :)

Msut abi ben lastikleri incelttim ama sanırım sorun olmaz toprakta da gidebilecek kadar kalın.İnşallah pazar günü görüşmek dileğiyle

• Beğen
Tepkiler: seyrencem
Selamun Aleykum diyerek başlayayım. Ben Konya'dan Faruk. 20 Yaşımda üniversite öğrencisiyim. "Bisikletforum.com"u kadro fiyatlarını ararken buldum. Bir sporsever ve bisikletsever olarak hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım :)

Başlıkta da belirttiğim gibi HOŞGELDİN. Takip ettiğim kadarıyla Konya'dan çok sayıda bisikletsever arkadaş var. Biraz da hevesliysen Mesut Bey ve adını tek tek sayamadığım ironlar sayesinde etkinliğe doyarsın diyorum.

Pazar sabahı her zamanki gibi Meram taşköprüde buluştuk. Bu günkü gezi için önceden belirlenmiş herhangi bir rotamız yoktu. Bizde Dereboğazından geçerek Altınapadan Salarlı yaylasına doğru çıkıp gidebildiğimiz kadar gitmeye karar verdik. Arka disklerden gelen gelen ses Uğur rahatsız etti ve problem kısa sürede çözüldü. Mor Kaya Menekşeleri... Her yer mis gibi kokuyor. Sabahın erken saatleri ve hiç kimseler yok ortalıkta... İnsanlar sabahın güzelliklerini yaşamak varken. Hafta tatilinde öğleye kadar uyumayı tercih ediyorlar. Burda gülmek gerekiyordu. Salarlı Köyünü geçip dağlara doğru tırmanmaya başlıyoruz... Birden Dağların arasında Yemyeşil bir Halı uzanıp giden vadi gerçek görülmeğe değer. Papatya tarlaları. Bisikletleri yukarıya bırakıp Kayalıklardan aşağıya iniyoruz. Dağlardan gelen sular bir noktada toplanıp küçük bir çağlayan oluşturmuş. Bu yılın bereketli yağmurları toprağın yüzünü güldürdü.. Dolayısıyla bizlerinde yüzü gülüyor. Allaha (c.c) Şükürler olsun diyoruz ve Oracıkta Kaşar ve Domates sandviç ten oluşan menümüzü götürüyoruz. Yeniden yola çıkış ve Altınapa barajı görünüyor ve Belenbaşı beli. Çiçekti, böcekti, kuştu, tosbağaydı derken bir gezi daha Köyceğiz kavşağı önünde çiçekler içinde sona eriyor. Sağlıcakla kalın...

Bisikletforuma hoş geldiniz.

Pazar günü sabah 09:30 da tıp fakültesinin önüne bekleriz. :)

Hepinize çok teşekkürler. Pazar günü gelmeye çalışacağım :)

@Mesut Girgiç

Hocam yağmurdan dolayı Kızılören -toprak- yol kısmı gezimizi etkiler mi?

• Beğen
Ne de güzel yapmışsınız ,pazar gününü doğayla ve onun sonsuz güzellikleriyle birlikte geçirerek,resimler için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ugurcuum
@bisikletseven

Kesinlikle ETKİLEMEZ.
Biz daha önce gittik.

O yol stablize, kum, çakıl karışımı ulaşım yolu. Yol ıslanır ama balçık olmaz.
Yağmurluklarınızı getirmeyi unutmayın derim.
Yine de pazar sabahı havaya bi bakın.
Devlet meteoroloji pazar gününe çok bulutlu diyor. Yağmur demiyor.

• Beğen
@atunsay

Benim yol bisikletimden başka bir bisikletim olmasaydı, onunla HER GEZİYE GELİRDİM.

Yolun toprak kısmı offroad değil. O yoldan traktörler, taksiler gelip gidiyor zaten.

Üstelik benim bisikletimde HER ZAMAN yedek malzeme olarak Michelin 700x25 DIŞ YOL LASTİĞİ DE MEVCUT.
Sen sadece herkes gibi sadece iç lastik al yeter.

Dış Lastik patlatırsan yada yararsan DIŞ LASTİĞİN BENDEN.

----------------------------------------------

Teknik bir tecrübe:
700X25 tekerlerler sadece 100 kg. civarı bisikletçilerde toprak yolda sorun çıkarıyor. Biz denedik. 80 kg altı olanlar en ince yol lastiğiyle de toprak yolda da basıp gitti. 120 kg olan bir arkadaş ilk çakıl taşında lastik yardı, oturdu kaldı.

----------------------------------------------

.

Mayıs ayı sonu veya Haziran ayı içinde Konya dan Ermenek civarı, Mut civarı, Göksu nehri boyunca Taşucu yada yakınında bir bölgeden Akdenize çıkartma yapmayı düşünüyoruz.

Tur 2 yada 3 yada zayıf bir ihtimalen 4 gün sürecek.

Kamplı olacak.

Dönüşteki otobüs bilet ücreti ve yolda yiyeceklerimiz dışında bir masrafımız olmaz.

Bu da tahminen adambaşı 75 tl civarı bir masraf demek.

Sen Konyadan taaa Akdenize git. 3-4 gün yat kalk tatil yap. Bi de fiyat olarak 75 tl öde oh oh oh .. ne ala..

Kontenjanımızı stoklarla sınırlıdır. :p

Şu ana kadar geleceği kesinleşen arkadaşlar
1. Dede
2. Ahmet Yıldırım
3. StgAlper
4. Ben
5. Ahmet&Semih (kesin kayıt yaptırmadılar)

Katılım şartları:
Evli olanlar eşlerinden, olmayanlar velilerinden izin alacaklar. İzin almak için karşı tarafa baskı yapmak yasaktır. Gönül rızası ile izin alınacak.
Ne olur ne olmaz, yolcunun işini kimse bilmez. Her şey gönül rızasıyla olmalı.

Geri