Scudo Sports

Konya

Scudo
Bu haftaki gezi, bir gezi değil sanki KAZA idi. Katılan herkese GEÇMİŞ OLSUN diyorum.

Şimdiye kadar hiç bu kadar off road gitmemiştim.(Gezi boyunca kendimi Hakkari de köy korucusu gibi hissettim)
O kadar sırtımda taşıdım ki geziye çıkarken evden bisikleti hiç yanıma almasam da olurmuş.

Bu geziyle ilgili unutamayacağım diğer bazı İLK' ler ise şunlar:

Eve geç kaldığım için ve de gezinin ne zaman biteceği net olmadığı için yarıda kestiğim ilk gezi idi. (Faruk Arkadaşım vasıtasıyla Ahmet hocaya iletilmek üzere haber bırakarak turdan ayrıldığımı tekrar hatırlatırım. Turdan ayrılma gerekçemin ayrıntılarını bildirmiştim)

Hiç bir gezi dönüşünde evden bu kadar büyük ÜLTİMATOM almamıştım.

Hiç bir gezi dönüşünde evden bu kadar saklamaya çalıştığım vucudumda yara bere çizik kan lekesi olmamıştı. Kafama olmasa bile sol bacağıma kask taksam çok iyi olacakmış zira benim sol bacak halen iptal. Serohemorajik yara sıvısı sızıntısı halı hazırda devam ediyor.

Hiç bir gezi dönüşünde daha önce keşke yanımızda bir helikopter ambulans ta götürseydik dediğim olmamıştı.

Hiç bir gezi dönüşünde parmak ve avuçlarımda ve lastiklerim de bu kadar DİKEN batılı olmamıştı. (Ellerimdeki dikenlerden çıkaramadığım 4 tanesi hala cilt altı dokusunda duruyor)

Hiç bir gezide SLİMENİN BU KADAR KİFAYETSİZ olduğunu görmemiştim.

Hiç bir gezide gelmeyenleri bu kadar şanslı gördüğüm olmamıştı.

Hiç bir gezide hatta ramazanda bile (Açlığı geçtim)
bu kadar susuz kalmamıştım.

Hİç bir gezide ironman ekibi bu kadar hırpalanıp zayiyat vermemişti.
(ekibimden Ahmet hoca ve kendi adıma özür kabul etmesini dilerim)
Onları uyarmalıydım ama inanın ki ben bile bu kadarını beklemiyordum.

Bu ilkleri yaşattığı için Ahmet hocaya ne kadar teşekkür etsem azdır ama mümkünse ben bir daha almıyayım lütfen. :)

Mesut Hocam, güzel özetlemişiniz.
İnş. önümüzde ki hafta Hemşehrim Ahmet bize uygun bir rota ayarlar da siz de ultimatom gerginliğini yumuşatmış olursunuz.

@Mesut Girgiç

Mesut hocam sanada geçmiş olsun söylediklerine tamamen katılıyorum.Benim de ek olarak hayatımda aç karnına bu kadar istemiyerek su içtiğimi hatırlamıyorum su içmekten neredeyse iğrendim şehre inince hasan hocanın ısmarladığı ve devamlı içtiğimiz sodanın bu kadar şahane bir tadımı varmış inanamadım.Haasan hoca'ya buradan tekrar teşekkür ederim.Artık KASK sız bisiklete binmemeye,KASK sız Turlara katılmamaya ANT içerim.D Bir sonraki turda görüşmek dileğiyle

Merhaba..Senelik iznimde Konya-Merama geleceğim..Tabi bisikletimle..1 hafta filan kalacağım..Turlarınıza katılmayı ümit ediyorum :)

@Mesut Girgiç

Hocam siz ayrıldıktan sonra mesajınızı telefon ile kendilerine ilettim fakat çıplak gözle tekrar göremedim :) Söylediğiniz kavşakta beklememe rağmen farklı bir yerden çıkmışlar bana "çeşmenin oraya gel dedikleri zaman ben de su içtiğimiz çeşmenin orada gittim fakat ne gelen var ne giden :) Galiba koordinatları karıştırmışım sonra piknik yapan kişilere soruyorum biri diyor ileride, ileriye gidiyorum onlar diyor geride :) öyle olunca ben de direk belen başına doğru pedalladım. Neyse sağlık olsun. Bu gezi neticesinde suyun kıymetini ayrıca tekrar anladım :rolleyes:

Nerden başlamalı, nasıl başlamalı hikayeye. Evet 9,30 Meram Köprüsü buluşma yerimizdi. Limitlerimizi zorlayacaktık. Bu hayal ile hazırlıklarımı yaptım. 4-5çikolata, yedek atlet, hatta pompa. Akşam telefonum çaldı. Yakup Bey idi arayan. -"Biz bu ironman ekibine uzun süre ayak uyduramayız, Pınar da buluşmak üzere, Kent Ormanından yaylaya çıkalım, 8,30 da da hareket edelim" dedi. Onur Bey ile berabar üç kişi olarak bastık pedallara. Dere, baraj, kent ormanı, ve yayla, 12-13 arası pınarın başındaydık. Kavak ağaçlarının gölgesinde serin serin çikolatalarımızı yerken, Yakup Bey Cep telefonunda müzik çalarken, nerden bilirdik arkadaşların dağ başlarındaki durumlarını. Hatta pınara çıkmadan da meşe ormanında kısa bir tırmanış ve iniş fantazisi bile yaptık. Neyse Yakup Beyin o bitmez enerjsisi ile bir tepeye tırmanması sonucunda ulaştığı Ahmet kardeşimizden teferruatlı durumu malesef öğrenmiş olduk. Balık ekmek güme gitmişti, Bal şerbeti ise daha kovandan çıkmamıştı. Serin pınar suyundan 1 lt kadar daha içip iniş ile beraber, muhtelif ikindi pilavlarına yetişmek üzere yola düştük. Tabi fotoğrafları görünce ve arkadaşlardan durumu dinleyince, Mesut Bey in ilklerinin ne anlama geldiğini daha iyi kavradım. Herkese geçmiş olsun. Biz limiteleimizi test ederken, sizler de limitlerinizi test etmişsiniz. Herkese selam, pedallamaya devam. Muhtelif pozlar yakında.

@Mehmet Akif MALKOÇ

Eveeeeeeeeeeeeeeet sesini duydum Konya'ya geldiğinizde aramızda görmekten ve grupla tanışmandan zevk duyarız.Konya geldiğinizde en geç cuma ya kadar gezi güzerğahı ve buluşma noktası ve saati yazılr. Görüşmek umuduyla hoşca kalın

@sadık1964

Hocam, dolu şey ağır olur. Serbest düşmeye bırakılırsa fizikman yere önce değer. Bence sen ekibin en kafası dolu insanı olduğunu ıspatladın. Sana bu vesileyle tekrar geçmiş olsun. :)
Darısı hiçkimsenin başına.. :)

• Beğen
Tepkiler: sadık1964
@Fatih Sert

Selam sana ey Allahın sevgili kulu. Fatih kardeş, Allah korudu sizleri. Ne kadar şükretseniz az bence.

Ben hiç bu turdaki kadar iron-man değil de ayran-man olmayı arzulamamıştım. Zira hiç bu kadar susamamıştım. Demir olmayaydım da içecek bi tas ayranım olaydı dedim durdum kendi kendime.
Ben içmedim ama dere suyunu içen sevgili dostlarıma da selam olsun buradan. Şirek 4 ün filmini çektiler resmen kurbalı ve sinek larvalı suları mideye gönderirken. Saygı duyuyorum hepsine. Şirek-man' larım benim.
Nasıl büyüyormu kurbişleriniz midelerde.. ehehehe.. (geç te olsa iğrendirme seansı başladı.. ):)

Selam Mesut bey ve tüm ironman ekibine
Ben fatih bey'in tavsiyesiyle forma üye oldum ve gezinizi duyunce heyecanlandım ve Fatih bey'i aradım katılıp katımayacağını sordum katılacağını söyledi ama biz zayıf olduğumuz için 8:30 çıkacaz dedi.Bende 8:30 da meram da oldum ve yola çıktık benim ilk turum olduğu için fatih beylere zor ayak uyduruyordum.Fatih Bey bana devamlı sen esas İronman leri gör hepsi çakı gibi yakında bize yetişirler geçerler diyordu.Neyse benim için zorlu etaplardan sonra buluşma yerine geldik.Ama kimse yoktu Fatih bey onlar gelmiş gitmişlerdir biz çok oyalandık dedi.Onlar çak hızlı engel tanımzlar diyordu bende sizlerle tanışmak için heyecanlanmıştım.Ama daha sonra telefondan başınıza gelenleri öğrendik herhalde size nazar değdi hepinize geçmiş olsun inşallah tanışmak nasip olur.

• Beğen
Tepkiler: sadık1964
@Mesut Girgiç

Geçmiş olsun Mesut abi. Ayrıca evden aldığın ultimatom, fiziksel yaradan daha acı vericiydi galiba; bi kez daha geçmiş olsun. :)

Gezi güzergahımızın verilerini Ahmet Yıldırım verdiydi önceden. Ama pek tutmadı bu sefer. :D Hani bi isim arıyorum da bu tura, ne olabilir acaba diye... O kadar lastik patlağına, kazalara, çiziklere, susuzluğa ve de bisiklete binmemeye en uygun isim; LOST mu olur ki? Ya da Best of Survivor; belki de Fear Factor en bi Extreme. :D :rolleyes:

Fakat derenin suyu çok başarılıydı bu arada, he he heeee...:D

Geri