@Mehmet Metin Levent
Çok güzel söylediniz. Keşke dediğiniz gibi olsa...
Hem Allah'ın evi diyor adam, hem de namazı kıldırdıktan sonra kilitleyip gidiyor. İlkokulda öğrenciyken bir gün öğretmenimiz gelmemişti ve dersimize müdür yardımcısı girmişti. Adam dersin süresini bir şekilde doldurmaya çalışıyor işte. Bir soru sordu: "Diyelim ki dışarıdasınız ve çok sıkıştınız, tuvalete gitmeniz gerekiyor ama kimseye de soramıyorsunuz. Tuvaleti nasıl bulursunuz?"
Sınıf cevap veriyor, wc yazısı ararım hocam, sorarım hocam falan bir sürü cevap geldi ama hiçbiri doğru değil.
En son adam dedi ki, "Minare yüksektir ve uzaktan da görünür, minare arayıp camiye giderseniz orada tuvalet de vardır."
Bunu hiçbir zaman unutmadım ben. Ne zaman tuvalet ihtiyacı hissetsem, kafamı kaldırıp minare arıyorum etrafta. Ama gittiğim çoğu caminin tuvaleti ya ücretli ya da kapalı. En son 1 ay kadar önce Antalya Muratpaşa'da akşam 10 gibi tuvalete gitmem gerekti ve ben yine cami aramaya koyuldum. Apartmanların arasında zar zor bir minare görebildim ve sevindim. Camiye yaklaşınca baktım dış giriş kapısı da açık, neyse içeri girdim ve tuvalete doğru yürüdüm. Ve tuvaletin kapısı kilitliydi. Caminin kapısına baktım, o da kilitliydi.
Şimdi kardeş hani bu Allah'ın eviydi yaw, sen Allah'ın evini kapatıp gitmeye utanmıyor musun?
Camiiler 7/24 açık olsun ve yolcuya, garibana evsahipliği yapsın başımın üstünde yeri var. Ama bu şekilde 15 dakika namaz vakti aç sonra kaç olduğu müddetçe ben camiye soğuğum.
@bisikletgundemi iyi de laiklik dediğimiz şey zaten eşitlik ve pedagojiyi de kapsayan bir meseledir.
laikliği kısaca tanımlayacak olursak; devletin bütün inançlara eşit uzaklıkta olması ve devletin dine, dinin de devlete müdahale etmemesidir.
çocukların ailelerin dinsel yönlendirme ve baskılarından korunması da laik devletin görevlerindendir.