Scudo Sports

Konya Büyük Şehir belediyesinin tebrik edilesi icraatı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@isosel Okullara sağlık bakanlığı gönderiyor zaten onları da satıyor bu uyanık(!)lar

@murat96
Dinde kadın erkek ayrımı yoktur bundan dolayı uygulamada sadece erkek çocuklar hedeflenmemiştir namaza, dine bütün çocukların alışması hedeflenmiştir

Scudo
Ankarada 25 yılım geçti. 1 metre bisiklet yolu yapılmadı bu arada. Bu konuda emeği geçenlere hakkımı helal etmiyorum.

kesinlikle yanlış bir uygulama.
camiler bağımsız ve bisikletler bu camiler tarafından dağıtılsa bir nebze kabul edilebilir.
bu hali ile farklı inanç gruplarına ayrımcılık yapılmış oluyor. öte yandan insanlara dinin maddi bir karşılık ile sevdirilmeye çalışılması da normal bir durum değil.

bu çocukların velileri de işlerinde yükselebilmek için bıyık sakal bırakıyorlar, namaz kalıyorlar vs.

bu durumda ne oluyor, üçkağıtçı insanlar dindar kontenjanından bir yerlere gelebiliyorlar ve burada islamı temsil ediyorlar. yani amaçlanan sonucun tam tersi elde ediliyor.

işin bisiklet kısmı harika. ama keşke işin içine din konulmasaydı.

(link)

Dinler, cemaatle varlıklarını sürdürebilirler. Cemaati olmayan din yok hükmündedir.

(link)

Cemaat yoksa, papaz aç kalır.

2.5 milyon toplamışlar, 13 milyona kabasını satıyolla. Maşallah.

@Mehmet Metin Levent
Derdimiz papazı-imamı doyurmak mı, yoksa çocuklara bisiklet vermek mi? Aslında doğru söylüyorsunuz, camiler bu şekilde gelecekteki cemaatlerine yatırım yapmış oluyorlar.

Hazır papaz demişken, böyle bir organizasyonu bir kilise düzenlemeye kalksa acaba neler olurdu? Henüz dinsiz olan 10 yaşında ve müslüman bir ailenin evladı olan bir çocuk 40 pazar kiliseye gitmeye kalksa, acaba ailesi izin verir miydi? Ailesi izin verse bile devlet pis misyoner deyip hapse atmaya kalkmaz mıydı? Devlet karışmasa bile bizim linçsever halkımız papazın icabına bakıp, kiliseyi de ateşe vermez miydi?
O durumda da papazı savunur muydunuz mesela? Adam gelecekteki cemaatini topluyor, ekmek parası derdinde, karışmayın garibana der miydiniz?

@Mehmet Metin Levent
Katılıyorum.
Keşke papaz ve imam ele ele verip bisiklet dağıtsalar.
Hayat belki bayram olur.
Olmaz abi olmaz, imam ve papaz ele ele verirse valla bizi bir kaşık suda boğarlar. :komik:

@murat96

Camilerin hepsinde, bir köşede sokak hayvanları için su olsa, günde bir tazelerse, mama getirip cami de versek canlara. Evsizler akşam yatsıdan sonra camide uyusalar bir kenarında duş alabilse bunalan. Aş evi bir kıyısında olsa, parası çıkışmayan öğrencisi yaşlısı genci gelse hem bir tas çorba kaşıklasa hem sohbet etse. Sosyal bir şey olsa camiiler. Bir de müezzinlerin kimisi, öyle güzel okuyor ki ezanı hiç bitmesin istiyorum. Ama bizim caminin müezzini kimin torpillisi ise, yazın camı kapatıp dinlediğim müziğin sesini de açıyorum daha da fazla. Ütopya işte bu. Eceli gelen köpek cami duvarına işer ile hayvanlar benim sessiz kullarımdır aynı kapıdan giriyor.

Konya bisiklet demek. Konya güzel yer. Bisiklet olan her yer güzel.

Bisiklet ödüllü namaz kampanyaları 1) Sadece Sünni çocuklara yönelik olduğu için ayrıştırıcı; 2) Bisikletli ulaşım bilincine hiçbir katkı sağlamıyor; 3) Ödül mekanizması pedagojik bakımdan yanlış (ödül önceden bildiriliyor ve dolayısıyla çocuk namazı bisiklet için kılıyor).

(link)

Öte yandan, bisiklet ödüllü namaz kampanyaları tartışmasını laiklik-dincilik bağlamına hapsetmek bisikletli ulaşım aktivistlerinin asla ve kat'a içine düşmemesi gereken bir gaflettir. Anahtar kavramlar eşitlik, ulaşım ve pedagoji olmalıdır.

(link)

@Mehmet Metin Levent
Çok güzel söylediniz. Keşke dediğiniz gibi olsa...
Hem Allah'ın evi diyor adam, hem de namazı kıldırdıktan sonra kilitleyip gidiyor. İlkokulda öğrenciyken bir gün öğretmenimiz gelmemişti ve dersimize müdür yardımcısı girmişti. Adam dersin süresini bir şekilde doldurmaya çalışıyor işte. Bir soru sordu: "Diyelim ki dışarıdasınız ve çok sıkıştınız, tuvalete gitmeniz gerekiyor ama kimseye de soramıyorsunuz. Tuvaleti nasıl bulursunuz?"
Sınıf cevap veriyor, wc yazısı ararım hocam, sorarım hocam falan bir sürü cevap geldi ama hiçbiri doğru değil.
En son adam dedi ki, "Minare yüksektir ve uzaktan da görünür, minare arayıp camiye giderseniz orada tuvalet de vardır."
Bunu hiçbir zaman unutmadım ben. Ne zaman tuvalet ihtiyacı hissetsem, kafamı kaldırıp minare arıyorum etrafta. Ama gittiğim çoğu caminin tuvaleti ya ücretli ya da kapalı. En son 1 ay kadar önce Antalya Muratpaşa'da akşam 10 gibi tuvalete gitmem gerekti ve ben yine cami aramaya koyuldum. Apartmanların arasında zar zor bir minare görebildim ve sevindim. Camiye yaklaşınca baktım dış giriş kapısı da açık, neyse içeri girdim ve tuvalete doğru yürüdüm. Ve tuvaletin kapısı kilitliydi. Caminin kapısına baktım, o da kilitliydi.
Şimdi kardeş hani bu Allah'ın eviydi yaw, sen Allah'ın evini kapatıp gitmeye utanmıyor musun?

Camiiler 7/24 açık olsun ve yolcuya, garibana evsahipliği yapsın başımın üstünde yeri var. Ama bu şekilde 15 dakika namaz vakti aç sonra kaç olduğu müddetçe ben camiye soğuğum.

@bisikletgundemi iyi de laiklik dediğimiz şey zaten eşitlik ve pedagojiyi de kapsayan bir meseledir.

laikliği kısaca tanımlayacak olursak; devletin bütün inançlara eşit uzaklıkta olması ve devletin dine, dinin de devlete müdahale etmemesidir.
çocukların ailelerin dinsel yönlendirme ve baskılarından korunması da laik devletin görevlerindendir.

Tabii bir de, verilen bisikletlerin ikinci el olarak satıldığına dair haberler var ki, bu da epey düşündürücü.

Bu kampanyadan tamam güzel çocuklar yararlanıyorda ne için sabahın köründe kalktılar ? Tabi ki bisiklet için . O çocukları getiren kimler babaları veya anneleri . Asıl sabah namazına getirilmek istenen çocuklar değil babaları anneleriydi.Niye sabah namazının tadı ayrıdır . Insan ister istemez sabah namazını kıldım . Diğer vakitleri de kılayım der . Cuma namazında Konyanın çarşı camilerinde cemaat dışarı taşar . Normal vakitlerde bulamazsın. Bir nebze artar mı cabası var

Eee sabah namazına giden diğer vatandaşlar isyan etmezmi. :)

@murat96
Camiler 7/24 açık olmalı bencede . Diyelim tura çıktım . Beklenmeyen yağmura yakalandım . Akşam vakti Direkt en yakın yerleşim yerindeki camiye gidip misafir olmam lazım . Diyanete mesaj mı atsak ?

Bir çocuğun niye bisikleti yoktur?Diyelim ki,çocuğun babası sağ ve sağlıklı..Asgari ücretle bir işte çalışıyor ve çocuğuna bir bisiklet almıyor veya alamıyor..
Burada devletin görevini yapmadığı ortaya çıkar..
Baba,çocuğuna mesela 300 liraya bir bisiklet alabilir ama cep telefonu/internet/sigara/mangal gibi masrafları yüzünden bunu yapmıyorsa,devlet bu sorumsuz babanın üremesine izin verdiği için suçludur..Eğer bu baba,asgari ücretle geçinemediği için çocuğuna bisiklet alamıyorsa,bu seferde devlet bu insanları asgari ücrete mahkum ettiği için suçludur..
Ayrıca devlet,yerel seçimlerin yaklaştığı bu dönemde,bir belediyenin cami üzerinden prim yapmasına izin verdiği için de suçludur..

@MAERKEK
Hayır hocam neden biz diyanete mesaj atalım ki? Camii Allah'ın evidir diyen onlar değil mi? Allah'ın evine Allah'ın kulu girmeye çalışıyor ama kapı kapalı. O zaman bu Allah'ın evi değil, imamın iş yeri olmuş oluyor.
Geçen yıl tur yaptım ve en büyük endişem konaklama konusuydu. Çadırla çıktım ama birbir türlü sıkıntı, bir gün çadırda kalıp turu bitirip dönmüştüm. Hep düşündüm, keşke camilerde konaklayabilme imkanım olsaydı diye. Yolumun üzerinde yüzlerce cami olacaktı muhtemelen ve ben nasıl olsa bir cami bulur da sığınırım diye endişe etmeden gidebilirdim.
Ama dediğim gibi bırakın camide uyumayı, tuvaletini bile kullanamıyoruz.

@ahlaksız
Hocam sadece belediyenin cami üzerinden prim yapması olayına değineceğim . Çok güzel bir noktaya değindiniz . Önümüzde belediye seçimleri var . Biz camiye gelene hediye verdik. Biz şöyle iyiyiz oylar bize diyecekler . Daha çok yazılır amma banlatmayalım kendimizi

@murat96
Şunu unutmayalım yöneticiler halkın istediğini yapmak zorundadır. Bugün bu düzenlemeyi yöneticiler akıl edemiyorsa bunu onlardan istememiz gerekir . Baktık vermiyorlar seçimde yanıtı verilir.
Hep camide kalsak diyoruz kervansaray tarzı günlük misafir evleri olsa turcular için daha iyi olmaz mı ?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri