Scudo Sports

Konya Büyük Şehir belediyesinin tebrik edilesi icraatı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@Sefa01 duruma bakılırsa evet . Bizim camide listenin yarısı kızdı . 128 çocuk vardı herhalde 64 falan olsa gerek sayıları.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Bir zamanlar dinden bahsettiğinde veya en ufak öyle bir izlenim verdiğinde gerici diye damgalanıyordu insanlar. Ardı sıra böyle birinin bilimle akılla eğitimle askerlikle modernlikle hiçbir ilgisinin olamayacağı peşinen kabul ediliyordu.malumunuzdur bunlar. Şimdi de yaklaşık 20 sene sonra bugün durum tersinden yaşanıyor.
Bu olayın pedagojik hiçbir savunulur tarafı olamaz. Eğitim zihniyeti hala o kadar geri ki çocukları özgür iradeleriyle seçimler yapmaktan uzak tutuyorlar. Ağaç yaş iken eğilir safsatasıyla sözde yetişkin siyasetçi, yönetici, eğitimcilerimiz çocukları olabildiğince eğip bükmeye uğraşıyor. Sonuç ne peki? Ne çıkacağını,nasıl bir netice birey elde edeceğinizi sanıyorsunuz bu yaklaşımla? Vaktiyle yaşadığım bölgenin genç bisiklet takımının bile siyasi mitinge taşınarak götürüldüğüne şahit olduktan sonra zaten çok şey beklememek gerektiğine daha çok inanmıştım.

@MAERKEK
hiç zannetmiyorum. camide namaz kılan kadın sayısı 1-2'dir anca. Hele ki sabah namazı. Sizin camide de tam eşit dağılmış, nasıl denk gelmiş böyle ?

@Sefa01 hocam 25 apartmanın olduğu site içinde tek cami olursa olacağı bu yaklaşık değerler . 15-20 Oynar . En aşağı 40 diyelim.

dinimize göre kadınların camiide namaz kılması uygun değil. Efendimiz aleyhissalatu vesselam derdi ki;

"Kadının evinin içinde kıldığı namaz, evinin avlusunda kıldığı namazdan daha efdaldir (daha faziletli, daha makbuldur) Evinin avlusunda kıldığı namaz [mahalle] mescidinde kıldığı namazdan daha efdaldir. Evleri onlar için daha hayırlıdır."

@MAERKEK
Gidenler gelmeyenler için imza atmış herhalde. Ya da imamın bisiklet dağıtası gelmiş.
Tebrik etmedim.

Hristiyan ailelerin cocuklari bisiklet alamiyor mu simdi? Bu bisikletlerin kaynagi Turkiye Cumhuriyeti vatandaslarinin vergileri degil mi? Gayrimuslimlerden vergi alinmiyor da ben mi bilmiyorum.

Bu normal mi sizce? Normalse Ermeni komsunuza anlatir gibi aciklayabilir misiniz?
Utanmazlik ne boyutta merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Wberlin ve mhlc
@vetohan çok güzel bi konuya parmak bastın keşke nereye vergi verebildiğimizi bilebilsek. mesela benim verdiğim vergiler diyanete değil de bisiklet yoluna gitsin istiyorum.

eskiden "verdiğiniz vergiler size; yol-su-elektrik olarak gelecek" diyorlardı. şimdi verdiğim verdiler dönüp dolaşıp bana zam olarak geri giriyor.

@Rip
Tek tek yoklama alındı . Imza olayı falan yok .

Eleştirilecek yanları olabilir fakat büyük bir övgüyü hak eden tarafıda var , nasıl bunu görmezden gelebiliyorsunuz ?

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yahu neyi tartışıyoruz.
Elbette çocuklar camiye gidecek..
Teşvikte edilecekler.
Çocuklar camiye gidecek ki dinini abidik gubidik yerşerden değil doğrudan bu işin eğitimini almış kişilere temas ederek öğrenecekler..
Bu olmadığı zaman olanlar ortada..
Ayrıca ne güzel bisiklet vermiş..
Üç beş tane bile bisikletli çıksa kar kardır..
Yolda tesettür ile , arkasında çocuğu ile, karı koca çocuklar hep birlikte bisiklet kullananları görünce ben umut doluyorum şu vatan için..

Konya bisiklet konusunda takdire şayan bir memleket bence.. kilometrelerce bisiklet yolu görmüştüm.. Torku şeker spor var.. bir şekilde bu kültür oturmuş..

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve MAERKEK
@Decsan
Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Gençlik ve İnanç” konulu çalıştayında, imam hatip öğrencilerinin dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı ve ders materyallerinin çocuklara uygun olmadığı sonucuna ulaşıldı.
(link)
:kahve:

İyi ya bilgilerdeki hata sistematikse düzeltmesi kolay ya her kafadan ayrı bir ses çıkan kakafonik bir kaos ortamında neyi düzelteceğiz.

@ahlaksız onların doları varsa bizim de Allah'ımız var diye Allah ile kandırmakta nirvanaya vardıkları için ülke tarihinde olmadığı kadar insan deizime ve ateizme kaydı son yıllarda.

onlardan biri de benim :koptum:

@Decsan
Düzeltemezler ki..
Türkiye'deki çocukları/gençleri küçümsememek lazım..

@ahlaksız

Tutarsızlık varsa düzeltilir..
İstenirse..
Neden düzeltilemesin?
Gençlerin Küçümsendiklerine dair ne ben bir şey dedim ne de alıntıladığınız cümlede bu durum söz konusu..
Eğer konuyu teolojik tartışmaya getirecekseniz burası ne yeri ne de şimdi zamanı..

Tamir istasyonları hakkında diyeceklerim: Google navigasyonunu açın ve hangi ülkede olduğunuzu görün. Bu ülkede kurulmuş herhangi bir tamir istasyonu 1 ay içinde soyulup soğana çevrilir. Örnek için Göztepe Bağdat caddesindeki Shell istasyonuna Eti tarafından bağışlanmış tamir istasyonunu inceleyebilirsiniz.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri