Scudo Sports

Konsolosluğa Sığınmak!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Eğer trol ise yazar kesinlikle forumdan uzaklaştırılmalıdır. Yalancı çoban hikayesini ne çabuk unuttuk. Bu kadar insan iyi niyetiyle giriyor, okuyor, yardımcı olmaya çalışıyor. Ayıp. İnsanların duygularını, yardımsever davranışlarını bu şekilde suistimal edemez kimse. Başka bir zamanda gerçekten ihtiyaç sahibi biri yazsa buraya ne olacak?
Yakından takip ettim, edeceğim. Bu yazar gerçekten trol için yaptıysa cezasını almalı.

Scudo
@Kubiilay Bey'in yazdığına göre forumdaşımızın bazı sıkıntıları varmış.
Ben kınamıyorum da kızmıyorum da. Kimbilir ne gibi sıkıntıları var. Allah yardımcısı olsun. Herhangi bir kinaye de içermiyor yazdıklarım.

@Kubiilay Teşekkür ederim, o sizin kendi komikliğiniz...😉...
Aslında şakaydı, ama olmaması için bir sebep te yok...
Bir hesapla girip trolleyip, diğer hesapla noktalamak...Yani yaptınız demiyorum, olabilme ihtimali var diyorum...
Neyse konu fazla uzadı, arkadaşlar haklı, bisiklet dışı boş bir muhabbet daha yaşadık kurgucu bir üye yüzünden...

Bence bu konu kapatılsın. Daha fazla forumdaşlarında tepkisini almasın insanlar zaten her şeyden uzaklaşıyor. Bu konuda forum yetkililerini konuyla ilgilenmelerini rica ediyorum. @cazci

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Forum kurallarını ihlal etmediği ve konu sahibi talep etmediği sürece açılan konuyu ne yazık ki kapatamıyoruz.
Ben de bütünüyle kuşkudayım, gerçek mi sanrı mı kurgu mu maytap mı geçiyor???...
Bekleyip göreceğiz...

@seko35.50 o zaman kabak çekirdeği ve çay eşliğinde takibe devam 😂😂

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
Ben bıraktım konuyu takibi. Takip ettiğim kişiler buraya yazınca bakıyorum.😏

Dünya turuna çıktınız, veyahut iş gereği herhangi bir ülkedesiniz. İstenmeyen bir olay başınıza geldi.
Ne yaparsınız?
1. O ülkede Türkiye konsolosluğu var.
2. O ülkede Türkiye konsolosluğu yok.

Başlık çok güzel bir başlık fakat tavsiye görmedik fazla. Derin bilgisi olan arkadaşlardan faydalanmak istiyorum. :harika:

Fotoğraf yüklenmiyor buraya ensemden kan süzülüyor şuan iyice panikledim üşümeye başladım üşüme gelsi zarzor yazıyorum kusura bakmayın
Bu şekilde ajitasyon, eğer şakaysa (ki öyle dediler), iyi bir cezayı hakediyor...Okkalı olmalı...🤐

@cember3454 çok doğru söylüyor.
Ben böyle hareketler yüzünden insan siliyorum hayatımdan.
Facebook 'ta interrail gruplarına göz attım. Böyle bir post göremedim mesela.
Bir yere yazacaksam altında bisiklet dahi olsa ilk interrail gruplarına yazmayı düşündüm mesela.

Olayın gerçekliği cidden şüpheli. İnsanların iyi niyetini suistimal etmek hiç doğru değil.

Ahhhhh anılarım depreşti aniden

3 sene kadar evvel yurtdışına çıkmış ve adı lazım olmayan bir ülkeye gitmiştim. Biraz da kafa dinlemek için oldukça ücra bir köşe bulup kamp attım. Yol yorgunluğundan olsa gerek çadırı doğru düzgün kuramadan uyuyakalmışım. Bir an uyanır gibi oldum. O da ne havadayım ve uçuyorum. Kesin rüya görüyorum dedim. Kafamı çevirdiğimde birde ne göreyim dersiniz. Eşşek kadar bir sivri sinek beni kapmış havada kamını emme çalışıyor deyyüz. ben buna bir kafa , bir el ense , bir osmanlı , tabi aklı gitti canı yanında bıraktı. Ben halen olayın şokuydaken o da ne. Başımın üzerinde bir uçan daire , beni ışınlamaya çalışıyor. Bende bir ağaç dalına tutundum ışınlamasın diye. Uçan daire inatçı, ben daha inatçı , o ışınladıça ben daha sıkı tutundum ağaca. Neyse ya sıkındılar ya da bu ışın fena enerji harcayan bir şey , baktılar ki beni ışınlayamacaklar , bıraktılar gittiler

Eşşek kadar sinek , uçan daire derken birde karşıma polis eki arabası çıkmasın mı ? Hah dedim derdimi anlatırım şimdi. Eşşek kadar sivri sinek diyorum , polisler gülüyor, uçan diare diyorum yerlere yatıyorlar. Konsşosluğa şikayet edecem dedim. Gözlerinden gülmekten yaş geliyor.

Meğerse o bölgede eşşek kadar sivri sinek olması gayet normalmış. Hatta uçan dairelerin insan ışınlaması dahi normalmış. Yerel yetkililer bakmışlarki ne sinekle ne de ıçan diare ile başedemiyorlar , bari trafik tabelalarıyla halkı uyaralımda , gelenler mağdur olmasın diye sağa sola durumu belirten tabelala koymuşlar. Tabi ben yorgunluk ve uyku sersemi halinde bunları görememişim.

Yok artık daha neler. Eşşek kadar sivrisinek sokabilir , uçan daire ışınlayabilir diye trafik tabelası mı olur ? İnanmadım. Göstermelerini istedim.

(link)

(link)

Hakiktende varmış meğer. Konsoloslukla yaptığım görüşmeler sonucu , uyarı levhası ile ikaz edildiği için , yerel yetkililerin sorumlu tutulamayacağı ve bu konuda dava açamayacağım bilgisini de aldım. Anlayacağınız olan bana oldu. Siz siz olun , Ülke dışına çıkarken herşeyi iyice bir kez daha düşünün.

Böyle bir şey başımıza gelirse ne yapmalıyız diye konuyu okumaya başladım , ilk mesajlar böyle geçti .
Sonraki 4 sayfayı da olayın kurgu mu yoksa gerçek mi olduğunu anlamak için okudum.

Keşke son mesajlar listesinde gördügümde basmayaydım bu başlığın üzerine .

• Eğer pasaportunuz çalınırsa, derhal yerel polise başvurunuz ve pasaportunuzu kaybettiğinize dair bir belge alınız (Bu bildirimi yapmanız pasaportunuzun üçüncü şahıslarca yasadışı kullanımı halinde haklarınıza zarar gelmemesini de sağlayacaktır.) Bu belge ile en yakın Büyükelçiliğimiz/Başkonsolosluğumuza giderek yeni pasaport başvurusu yapabilir veya Türkiye’ye dönüşünüzü teminen geçici pasaport alabilirsiniz.
  • Paranız ya da değerli bir eşyanız çalınırsa, yerel polise başvurunuz. Gerekirse bir avukat tutunuz. Bir hırsızlık olayının mağduru olmuşsanız, olayın olduğu yere en yakın polis karakoluna yazılı şikâyette bulunarak, çaldırdığınız eşya, para ve değerli kâğıtların listesini de içeren tutanağı mutlaka alınız. Bazı ülkelerde polis şikâyet almak istemeyebilir ve sizi en yakın Türk Temsilciliğine yönlendirebilir. Polisten tutanak almak konusunda ısrarcı olunuz.
  • Kredi kartınız/seyahat çekiniz çalınırsa/kaybolursa derhal bankanızla temasa geçerek kartınızı/çeklerinizi iptal ettiriniz.
  • Paranızın veya para yerine geçebilen kartlarınızı (kredi kartı vb.) kaybetmeniz veya çaldırmanız halinde Türkiye’deki yakınlarınızla temasa geçerek size para göndermelerini isteyiniz. Paranızın tamamını kaybetmeniz/çaldırmanız hâlinde yakınlarınızın size para transfer etmesine yardımcı olabiliriz, ancak size kamu kaynaklarından borç para veremeyiz.
@necmeddin Abi dün konsolosluk sitesinde bulmuştum. Daha bir çok detaylı bilgi var.

bir tanıdığım kaldığı oteldeki kişi tarafından dolandırılmış parasız kalmıştı konsolosluk türkiyeye dönünce ödemek koşulu ile para vermişti ama 80li yıllardı şimdi nasıl bilmiyorum

En azından üçüncü sayfada trolleme olduğu anlaşılmış. 10-15 sayfa sürenler vardı.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri