Ahhhhh anılarım depreşti aniden
3 sene kadar evvel yurtdışına çıkmış ve adı lazım olmayan bir ülkeye gitmiştim. Biraz da kafa dinlemek için oldukça ücra bir köşe bulup kamp attım. Yol yorgunluğundan olsa gerek çadırı doğru düzgün kuramadan uyuyakalmışım. Bir an uyanır gibi oldum. O da ne havadayım ve uçuyorum. Kesin rüya görüyorum dedim. Kafamı çevirdiğimde birde ne göreyim dersiniz. Eşşek kadar bir sivri sinek beni kapmış havada kamını emme çalışıyor deyyüz. ben buna bir kafa , bir el ense , bir osmanlı , tabi aklı gitti canı yanında bıraktı. Ben halen olayın şokuydaken o da ne. Başımın üzerinde bir uçan daire , beni ışınlamaya çalışıyor. Bende bir ağaç dalına tutundum ışınlamasın diye. Uçan daire inatçı, ben daha inatçı , o ışınladıça ben daha sıkı tutundum ağaca. Neyse ya sıkındılar ya da bu ışın fena enerji harcayan bir şey , baktılar ki beni ışınlayamacaklar , bıraktılar gittiler
Eşşek kadar sinek , uçan daire derken birde karşıma polis eki arabası çıkmasın mı ? Hah dedim derdimi anlatırım şimdi. Eşşek kadar sivri sinek diyorum , polisler gülüyor, uçan diare diyorum yerlere yatıyorlar. Konsşosluğa şikayet edecem dedim. Gözlerinden gülmekten yaş geliyor.
Meğerse o bölgede eşşek kadar sivri sinek olması gayet normalmış. Hatta uçan dairelerin insan ışınlaması dahi normalmış. Yerel yetkililer bakmışlarki ne sinekle ne de ıçan diare ile başedemiyorlar , bari trafik tabelalarıyla halkı uyaralımda , gelenler mağdur olmasın diye sağa sola durumu belirten tabelala koymuşlar. Tabi ben yorgunluk ve uyku sersemi halinde bunları görememişim.
Yok artık daha neler. Eşşek kadar sivrisinek sokabilir , uçan daire ışınlayabilir diye trafik tabelası mı olur ? İnanmadım. Göstermelerini istedim.
(link)
(link)
Hakiktende varmış meğer. Konsoloslukla yaptığım görüşmeler sonucu , uyarı levhası ile ikaz edildiği için , yerel yetkililerin sorumlu tutulamayacağı ve bu konuda dava açamayacağım bilgisini de aldım. Anlayacağınız olan bana oldu. Siz siz olun , Ülke dışına çıkarken herşeyi iyice bir kez daha düşünün.