Scudo Sports

Konsolosluğa Sığınmak!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Geceyi polis merkezinde geçirdim pansuman yapıldı Türkçe bilen bir çocuk geldi ilgilendiler konsolosluğa gittik sınıra kadar benimle ilgilenecek Durumum iyi dün gece baya panikledim evdekilere de yazmadım üzülmesinler diye Şuanda iyiyim iyi dilekleriniz için teşekkür ederim
Hocam öncelikle geçmiş olsun da, o ülkeye ışınlandınız mı ismini bilmiyorsunuz, yoksa ülke ismini yazmadan mesaj göndermenize izin mi veriyorlar? Ülke, şehir adı, yaşanan olaylar konusunda biraz bilgi verebilirseniz insanların endişelerini azaltıp yardımcı olma ihtimalini artırabilirsiniz.

Yemin ediyorum rahatladım. Kimsenin başına kötü bir şey gelmesin ya! :(
Umarım en hızlı şekilde toparlarsınız. Bizlere de buradan bilgi geçebilirseniz, en azından tecrübe tecrübedir. Bilgi edinmiş oluruz.

Trol değildir diye umuyorum. Soyuldunuz ama telefonunuzu falan almadılar mı nasıl mesaj atabiliyorsunuz. Geçmiş olsun
Sanırım tamamen okumadınız..
"Pasaportum, cüzdanım herşeyim gasp edildi bir tek telefonum kaldı"

Kitaba ortasından, filme aradan sonra girmek gibi...Başını ve gelişimini bilmeden , hayal gücümüz ve kurgu yapımıza göre anlamlandırmaya çalıştığımız bir durum....
Sorun çözüldüğüne göre sakin kafa ile merak edilen noktalara değinirseniz seviniriz...
@Yoldakiyabani ...Geçmiş olsun...

Bir insanın başına böyle şeyler geldiği anda;
Foruma mı yazar ?
Ona yardım etme ihtimali en çok olan kişilere mi yazar ?

Trol.txt

@Superevo hadi yazdi diyelim niye olay yerinin neresi oldugunu israrla soylemiyor?
Olayin sicakligi gectikten sonra niye ayrinti vermiyor?
Supheli hareketler var.

Eğer olay doğru değilse hiçbirimiz bir zarar görmeyiz, işimize bakarız. Ama doğruysa ve trollükle suçlarsanız sonra üzülürsünüz, vicdan azabı duyarsınız.

Kimin nasıl bir ruh halinde olduğunu yaşamadan bilemeyiz. Başına böyle bir şey gelmiş biri şok içinde de olabilir. Empati yapalım, birbirimizi üzmeyelim.

@portakallimon Hayy ağzına yüreğine sağlık, hadi adam bizi trolledi, artık bu internet ağzıyla yazılan saçma kelime hoşuma gitmesede... Kandırıldık aptal yerine konduk, ne kaybederiz ki, insanlık merhamet hoşgörü nerede kaldı. Hemen düşene bir tekmede sen vur. Yukarda @portakallimon ustanın dediği gibi, adam başına darbe aldıysa, olayın şokuyla bu şekilde davranıyorsa, hemen her olaya karşı tavır takınma sevdanızdan vazgeçin.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun, burasını ailesi gibi samimi gördüğü için yazmış olabilir. Zaman her şeyin ilacıdır.

Geçmiş olsun.

İşte böyle durumlarda T.C. vatandaşı olmak can sıkıcı oluyor ne yazık ki. Keşke pasaportumuzun bir ağırlığı olsaydı. 15 Temmuz gecesi İngiltere, Kıbrıs'a timlerini indirmişti olası ters bir durumda kendi vatandaşlarını ülkemizden çekip almak için. Hey gidi hey. Umarım başlığı açan arkadaş iyidir.
Mükemmel tespit👍

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve karanbatu
@portakallimon @ErzincanLee

Bir atlı ıssız bir yolda yolculuk yaparken, yorgun ve bitap düşmüş, yürümede zorlanan yaşlı bir adamla karşılaşmış. Atlı, bu adama acımış, ona karşı merhamet ve yardımseverlik hissi kabarmış. Onu atına bindirerek iyilik etmek istemiş. Atını durdurmuş ve selam vererek ona seslenmiş: “Amca, sen çok yorulmuşsun, gel ata bin” Yaşlı adam, “Ben binemem ki, ancak senin inip bana yardım etmen lazım” demiş. Adam atından inmiş, ona yardım ederek ata bindirmiş. Atın yularını da eline geçirmiş olan adam biner binmez, hızlı bir hamleyle atı sahibinin elinden kaçırarak hızlıca sürmeye başlamış.

İyiliksever adam, kendisini bu ıssız ve sıcaktan kavrulan çölde bırakmaması için yalvarmış ama atı kaçıran nankör buna kulak asmamış. Bunun üzerine atın sahibi atı kaçıran adama şöyle seslenmiş: “Ne olur, sana söylemek istediğim bir tek cümleyi dinle sonra gidersen git senden davacı da olmayacağım!” Nankör adam, at sahibinin ne diyeceğini merak etmiş, duraklamış ve: “Peki ne söyleyeceksen çabuk söyle yoksa gideceğim, işim aceledir!” demiş. Atın sahibi şöyle demiş: “senden rica ediyorum, lütfen aramızda geçen bu olayı hiç kimseye anlatma ne olur!” Nankör adamın merakı daha da artmış ve: “Peki bunu niçin anlatmayayım? Onu da söyle bakalım” demiş.

Bunun üzerine at sahibi, ibretli ve manidar şu sözleri söylemiş: “Çünkü bu olayı insanlara anlatırsan, insanlardaki merhamet ve yardımseverlik duygusunu katletmiş, yok etmiş olursun ki bu, insanlığın ölümü ve dünyanın yaşanmaz hale gelmesi demek olur.

Eger burda birsey paylasiyorsan insanlarin iyi niyetine karsilik cevap vermek zorundasin. Malesef bu forumda buna benzer seyler oluyor.
[

@Atasoy Abi kesinlikle katılıyorum. Allah muhafaza insanın başına iş gelir ,kış gelir. Yardım istemenin bir usulü ve adabı vardır. Başlık açacak zamanı buluyorsun, nerede ve hangi koşullarda olduğunu izah etmiyorsun.
Arkadaşlar şu ülkede filan bölgedeyim ve cansıkıcı bir olay vuku buldu ne yapabiliriz. Eminim bu forumda yardımcı olabilecek birçok insan çıkar. Günahtır ki birçok arkadaş çabalamış ve her hangi bir cevap alamamış. Hayır sosyal deney mi yapıyorsun? Bir açıklama yap bu nasıl bir iş?

@Atasoy İyi niyete karşılık beklenmesi gerektiğine katılmıyorum. Ben de beklemiyorum. Bu arkadaşımız da "iyiyim" dedi benim için yetti. Açıklama yapmasına gerek yok.
İnsanlar çok farklı şeyler yaşıyorlar. Bir de bizim yargılamamız iyi değil.

@portakallimon yazı uzun geldi okumadin herhalde? son paragrafi bir daha oku. iyi niyete karsilik istenmiyor. Boyle şeyler insanlarin iyilik yapma duygusunu ölduruyor.

@Atasoy Okudum. Benzetme fazla geldi bana. Hepimiz alt tarafı birkaç mesaj okuduk. Öyle büyük bir iyilik durumu yok. O yüzden ona değinmedim.

Açıklama beklemek demek karşılık beklemek demek. İyilik yapma isteği böyle olaylarla ölmez. Ölüyorsa altında karşılık beklentisi vardır.

@Atasoy abi yazı güzelde hemen alel acele işin aslını astarını öğrenmeden yalancı olduğunu insanları kandırdığını söylemekte yanlış illaki ak yada kara bir açıklama gelir arkadaştan

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri