Scudo Sports

Konsolosluğa Sığınmak!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Rudyard Kipling'in şiirinden

I keep six honest serving-men
(They taught me all I knew);
Their names are What and Why and When
And How and Where and Who

Arkadaşa geçmiş olsun; ancak olayda çoğu anlatılmamış, eksik kalmış
What
Why
When
How
Where
Who

Scudo
@ErzincanLee
Yalanci demedim. Soru isaretleri var dedim. Acele de etmedim olayin yatıstigini soyledikten (13.00 ) sonra (23.00 ) kadar bekledim. 10 saat kadar. Trol lafini kullanan ben degilim.

Umuyorum ve diliyorum ki - bir kuyuya atılan taşı çıkarmaya çalışanlar - konumuna düşmeyiz...
Söylenen söz, yazılan yazıya önce inanmak ve güvenmek zorundayız.
Çünkü insanın temel inançlarının başında "insanlığa ve dünyaya güvenmek" gelir...
Tersi olduysa da biz bir şey kaybetmeyiz, biz gene inanırız doğru ve dürüstlüğe ama kişiler itibarlarını kaybeder, forumun çöplüğüne gider...

Pasaport kontrolü olmadan ancak Avrupa'da bir Schengen ülkesine girilirdi, o da covid'den önceydi. Hangi ülkede olduğunu bilmemek bana inandırıcı gelmiyor. Buraya yazana kadar Türk konsolosluğu varsa oraya ulaşılır, onlar da hemen yardımcı olurlar. Bu çağda derdini anlatamamak, nerede olduğunu bilmemek gibi şey olamaz. Açacaksın telefonu Google Translate'e derdini yazacaksın, istediğin dile çevireceksin. Vs vs...

simdi buraya yazdi arkadas. durumu da su an kurtardi anladigim kadariyla. madem oyle burasi da bir forum ya. en azindan olay hangi ulkede gecmis, bu olay nasil olmus, vs gibi bilgileri hatirlandigi kadariyla bilmek hakkimiz.

bir de seyi anlamadim herseyi alan gaspcilar, nasil oldu da telefonu almadilar. agam yeter ben iptalim

oteki turlu, kafama tas dustu diye baslik acarim, birileri yardimci olmaya calisir. sonra iyiyim duzeldim derim ve biter. bu kadar...

O kadar yazan olmuş ama bir moderatör ip kontrolü yapamadı mı? Üyenin konuyu açtığı anda bağlandığı ip adresi hangi ülkeye ait?

O kadar yazan olmuş ama bir moderatör ip kontrolü yapamadı mı? Üyenin konuyu açtığı anda bağlandığı ip adresi hangi ülkeye ait?
Evet yetkililer IP adresini görebiliyor. Ancak veri koruma diye bir yasa var. A yada B kişisi merak ediyor diye bir başkasının verilerini burada ifşa edemezler , aksi halde site olarak kendilerini sıkıntıya sokarlar.

Yok, üye yerel bir IP ile giriyorsa bu bağlamda üyenin yalan söylediği kanıtlanmış olur. IP üzerinden hangi ülkeden girdiği belli olur ve o ülkeyi yönetim ifşa ederse dediğiniz gibi o zaman sıkıntı olabilir. En azından üye VPN ile mi girmiş yoksa gerçekten bir ülkeden kısa süreli girmiş mi bunu biliriz. Kafamızdan farklı senaryolar atıp tutmayız.
Konu açıldığından beri sessizce takip ediyorum, konu sahibi yorum yazmadıkça ütopik bir dünya tahmin havada uçuşuyor. Moderatörler de aynı dertten tetikte bekliyor.

YALAN. YALAN. YALAN. Rahatlamak için insan detay yer konum yazar fotoğraf atar. Diğer yardım isteyen arkadaşların mesajlarına bakın. Bırakın buraya cevap yazmayı.

İlgiye ihtiyaç duymuş arkadaşımız anladığım kadarıyla..
Böyle saçmalıklar yapmak yerine bisiklete binseler ya insanlar. Boşa vakit kaybı.
Yok, üye yerel bir IP ile giriyorsa bu bağlamda üyenin yalan söylediği kanıtlanmış olur. IP üzerinden hangi ülkeden girdiği belli olur ve o ülkeyi yönetim ifşa ederse dediğiniz gibi o zaman sıkıntı olabilir. En azından üye VPN ile mi girmiş yoksa gerçekten bir ülkeden kısa süreli girmiş mi bunu biliriz. Kafamızdan farklı senaryolar atıp tutmayız.
Konu açıldığından beri sessizce takip ediyorum, konu sahibi yorum yazmadıkça ütopik bir dünya tahmin havada uçuşuyor. Moderatörler de aynı dertten tetikte bekliyor.
YALAN. YALAN. YALAN. Rahatlamak için insan detay yer konum yazar fotoğraf atar. Diğer yardım isteyen arkadaşların mesajlarına bakın. Bırakın buraya cevap yazmayı.
Yardıma ihtiyaç duyduğunu yazan üyeden ses yok henüz. Yalan bilgi olsada suçu ispatlanana kadar herkes masumdur.🙂
Gerçekten olayın ne olduğuyla ilgili kesin konuşmayalım derim. Ancak bana da yalan gibi geliyor.🙂
Güncelleme: Çünkü herkes yalan söyler diye düşünürüm.😁

Son düzenleme:
Ahahahaa çok iyi ya yeni bir macera ile karşımızdasın yine 😂

Trol kokusu alıyorum. Arkadaş paçayı yırtınca forum hikaye oldu herhalde.

Arkadaş 2007 kayıt tarihli, daha önce yapmadığı trollüğü neden şimdi yapsın diye düşünüyorum aslında ama, eğer ben gaspedildiysem neden polisi arayacağım telefon bana bırakıldı? Yaralı bir şekilde ortada kalmış olsam son aklıma gelecek şey bunu forumda paylaşmak olurdu sanırım..Yani param bitse yatacak yerim olmasa tamam da, "başımdan boynuma kan akıyor" ken salgıladığım adrenalin beni direk yanıbaşımda bulabileceğim yardıma yönlendirirdi...Hadi foruma girdim, abuk subuk yazardım sanırım bu şekilde kontrollü değil. Kontrollü yazacak olsam ilk paylaşacaklarım ismim, telefonum ve konumum olurdu, "Çok kötüyüm a dostlar" niye yazayımki, ne işime yarar...
Bana biraz tiyatral geldi...Kimse kusuruma bakmasın.. @Atasoy un analizine katılıyorum..
YTD..Düşüncelerim sadece beni bağlar kimse evinde denemesin..😁..Yüzlerce genç benim yüzümden sakat-çolak kalmasın..

Dostlar kimse bir birine sataşmasın lütfen, arkadaşımızı yakınen tanıyorum ! Kendi kendine saniyeler içinde kurgu yapabilen birisi, rahatsızlıkları ve sorunları olan bu dostumuzun, daha çok vukuatı var, olay kesinlikle gerçek değil bunu artık anlamanızı rica ediyorum !!

Ben de sunu anlamiyorum ;
Geceyi polis merkezinde geçirdim pansuman yapıldı Türkçe bilen bir çocuk geldi ilgilendiler konsolosluğa gittik sınıra kadar benimle ilgilenecek Durumum iyi dün gece baya panikledim evdekilere de yazmadım üzülmesinler diye Şuanda iyiyim iyi dilekleriniz için teşekkür ederim
sunu yazmis zaten , halen neyi irdeleyip , hayali senaryolar yaziyorsunuz ? "neredesin , hangi ulkedesin , kan akiyordu simdi ne oldu, trol musun vs vs " ? Iyıyim demis ve konu kapanmis.
Yapilacak bir izahat varsa kendisi yapar yada yapmaz , neden her seyden nem kapiyoruz ve/veya kotuye yoruyoruz ve/veya bizi kandirdigini dusunuyoruz anlamiyorum.
Kimse ilgi olsun yada fav kasayim (bu terimi yeni ogrendim :):) ) diye bu foruma yazmaz , merak etmeyin , su donemde twitter'da yazsa TT olurdu. :):):)

@Kubiilay iste , arkadasimiz da yazmis zaten :)

nice troll

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri