Yaklaşık 4 ay kadar önce, turumun 40. kmlerinde sol dizimin yanında başlayan ağrı, ilerleyen kmlerde dayanılmaz hale geldi ve turu bırakmak zorunda kaldım. İlk doktora gittiğimde incinme var dedi mr falan çekmedi. 1 ay sonunda gelişme olmayınca spor hekimine gittim ve mr ile beraber kondromalazi patella teşhisi kondu. Doğuştan gelen bir problem olduğunu yapılacak hiçbir şeyin olmadığını söyledi.( ameliyat ilaç vs...) Bisiklete binmek istiyorsan bin. Ama sadece bisiklete bin başka spor yapma. Seleni yüksek kullan. Yokuş merdiven mecbur değilsen çıkma. Squat yapma, işyerinde sürekli oturarak çalışıyorsan arada kalk 30 dk yürü. Ve fırsatın oldukça düz yolda yürüyüş yap. Her aktiviteden sonra ağrı olsun olmasın buz koy dedi. Şu an 4. aydayım dizimden hala katur kutur sesler geliyor büktüğümde. Merdiven vs çıkarken dizin tam ortasına bıçak ucu giriyormuş hissi oluşuyor bazen. Dayanılmaz değil ama var bir acı. Bisikleti denemeye korkuyorum henüz. Bırakmak istemiyorum.( turcuyum bu arada) Evde diz bacak esnetme egzersizleri yapıyorum her gün. Olumsuz yorumlara rağmen solgar bile kullanıyorum belki işe yarar diye. çok şükür günlük yaşantımı bozacak durumda değil ama bisikleti bırakmak zorunda kalmaktan korkuyorum. Tüm forumu okudum ama genel olarak buradan da çok pozitif sonuçlar alamadım. Bisiklete dönenlerde 10 kmlik kısa sürüşler şeklinde dönmüş genelde. Acaba elektirik kiti alsam mı diye düşünüyorum. İşe yarar mı, yoksa boşuna para mı harcamış oluruz. Malum ülke şartlarında ucuz ürünler değil artık. Bazen umutlu oluyorum. Tek bacağı olmayan bir turcu vardı, o yapıyorsa bende yaparım diyorum. Bazen de bu iş bitti yaza bisikletleri satacam sanırım diyorum... Bir kaç ay daha bisiklete binmeden beklemeyi planlıyorum. Baharda pedal basıp sonucu göreceğim. Her türlü tavsiyeye açığım.....