Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

Scudo

Furkan TK

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Nisan 2014
Mesaj
1.134
Tepki
2.180
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cube
@btaskazan aldığınız bisikletin geometrisi nedir bilmiyorum ama sizin için 54 kadro bariz bir şekilde küçük gelmeyecektir. Bisikletin sele yüksekliğini bacak boyunuza göre doğru bir şekilde ayarladıktan sonra sele borusu çok yukarıda duruyorsa o zaman kadro oldukça küçük diyebiliriz. Bunun yanında 56 kadro sizin için daha uygun seçenek olacaktır.

Haddinden küçük kadro kullanımı ve yanlış sele yüksekliği dizdeki problemleri daha da kötüleştirecektir.
 

cazci

Dört Mevsim Pedal...
Yönetici
Kayıt
25 Kasım 2015
Mesaj
4.081
Tepki
17.314
Yaş
55
Şehir
BURSA
İsim
MEHMET CEM SAYGI
Başlangıç
1974—75
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Çok farketmez,durum stabil olur.Uygun tedavi ve besin takviyesi ve egzersiz ile tabi ki sabır da gerekli.
Bu rahatsızlık kişinin tüm yaşamını alt üst ettiğinden ahkam kesmek bana düşmez...
Doğru olanı yapmaya devam ediniz.Ben en son p.r.p. ye başlayacağım.
Ama geçen hafta da Uludağa çıktım;).
 
B

BF Okuru

Misafir
@Furkan TK hocam peki şu resme göre ayarlar hakkında birsey soyleyebilir misiniz? 20161108_214835.jpg

@cazci hocam sorma valla ben de doktorun verdiği egzersizleri yapıyorum ama bisiklete binmeyi bırakamıyorum 15-20 km de bile sorun yaşıyorum. Hem oral yolla glukozamşin-msm-kondrotin ve boswella takviyesi alıyorum hem de jel kullanıyorum ama yine de ağrı oluyor bisiklete bindiğimin ertesi günü :(
 

cazci

Dört Mevsim Pedal...
Yönetici
Kayıt
25 Kasım 2015
Mesaj
4.081
Tepki
17.314
Yaş
55
Şehir
BURSA
İsim
MEHMET CEM SAYGI
Başlangıç
1974—75
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Eğer bisikete devam edeceksek sürekli düşük vites ve kadans ile sürmeliyiz.
Hekimim bisikleti yasaklayınca yüzme ile yaz boyu toparlamıştım.Kontrole gittim ve bana :-dizini zorlamamışsın,hemen bisiklete başla- demişti.Bende bir karbon alıp yeniden hırsla başladım ama tek rakibim kendimim dedim.
Seneye gran fondoları hedef olarak belirledim.Kısmet olur,yaşıyıp görürsek küçük bir yeniden doğuş öyküsü olarak bu sporda bir damla oluruz belki...
 
B

BF Okuru

Misafir
Ben de ayni sizin gibi yazin yuzmeyle toparlamistim lakin sonra tekrar yuzmeye baslayinca sakatligim nuksetti maalesef :(
 

Furkan TK

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Nisan 2014
Mesaj
1.134
Tepki
2.180
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cube
@btaskazan

Fotoğrafda ki sele yüksekliğiniz doğruysa uygunluk açısından normal gözüküyor. Sele yüksekliğini aşağıdaki ayarda ki gibi olduğuna emin olunuz.

http://1mhowto.com/wp-content/uploads/2015/04/How-to-properly-adjust-the-bike-saddle-height1.jpg


Sele oturduğunuzda pedal en alt kısımda iken ayakkabının topuk kısmı pedala dizlerinizin kırılmadan(bacağınız düz olacak) erişecek şekilde olması gerekiyor.

Dipnot : Dizlerinizde aşınma problem vs. sorun varsa yada böyle bir yatkınlık varsa sele yükseklik ayarınız olması gereken ölçüden 0.5 -1 cm arası yukarıda konumlandırmanız durumunda dize binen yük azalacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: fantom

Fztsibel

Üye
Kayıt
17 Haziran 2017
Mesaj
1
Tepki
2
Yaş
34
Şehir
İstanbul
İsim
Sibel G.
Arkadaslar merhaba ben bisiklet kullanmama rağmen neden olduğunu anlayamadığım bir sebeple kondromalaziyi yasayanlardanım . 2 senedir hayatımı kabusa çevirmiş durumda. Fizyoterapist olmama ragmen kendıme care bulmuş değilim malesef.Gitmediğin doktor kalmadı diyebilirim hepsi grip gıbı davranıyor.Acısınu sadece yasayanın anlayacagı bir hastalık. Kendı tecrubelerimden paylaşacagım sey olmazsa olmaz buz ve istirahat. Ben sadece Vmo kuvvetlendirmiyorum kalca kaslarınıda kuvvetlendiriyorum. Okudugum bir makalede tedavide kanıt düzeyinin yüksek oldugu yazıyordu tabanlık kullanımınında aynı sekilde. Ben dizime kineziotape yapıyorum cok rahatlatıyor. En azından ekleme binen yükü azaltıyor. Ayrıca hamstringlere ve ıtb a masaj yapıyorum. 2 kez prp yaptrdım hıc bir faydasını görmedim. Glikozamını devamlı içiyorum hiç işe yaramadı. Zencefili bende deneyeceğim. Demekki bu hissiyatları ben tek yasamıyormusum. Psikolojımın bozuldugunu düşünmeye baslamıstım yoksa. Hepimize geçmiş olsun ..
 

Boran Selçuk

Daimi Üye
Kayıt
29 Eylül 2015
Mesaj
261
Tepki
352
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cube
@Fztsibel Geçmiş olsun. Bu tür doku problemleri için zerdeçal denermisiniz. Ben kendi deneyimimi anlatayım. Benimde dizimde yaklaşık 15 yıldır teşhisi bir türlü konulamayan bir sıkıntı var. Romatizma ile "olur bunlar, zamanla geçer" teşhisi arasında gittim geldim. Sonunda yaklaşık 3 aydır zerdeçal kullanıyorum. İnanılmaz. Gerçekten inanılmaz. O sıkıntılı ağrılarım ve şişlik kalmadı. Her sabah yarım bardak kefir içine bir çay kaşığı zerdeçal atıp karıştırıyorum. Ancak 1.5 aydan önce bir şey beklemeyin. Deneyin derim, ne kaybederseniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ender A.

ceto7856

Üye
Kayıt
13 Haziran 2017
Mesaj
2
Tepki
6
Şehir
manisa
2013 ağustostan bu yana bu rahatsızlıkla uğraşıyorum. tam 4 sene oldu. bu konunun açıldığı günden bu güne yapılan bütün yorumları okudum gördüm ki nerdeyse yorumlardaki tavsiyelerin tamamını denemişim. ilaç krem egzersiz soğuk sıcak uygulama istirahat pilates vs. Öncelikle şunu söylemeliyim bu şikayeti olan birçok kişinin bu rahatsızlğa yakalanma nedeni kas zayıflığı değil dengesiz kas gelişimi yada bağ ve tendonlarda meydana gelen mikro kopmaların diz kapağında kaymaya neden olması ve mr da bile bunun görülememesi. işin başı kas dengesizliğini ortadan kaldıracak germe egzersizleri yapmak ve prolotearpi ile zayıflayan bağ ve tendonları eski haline döndürmek. Ben kendim şahsen denedim memnun kaldım şikayetlerim %80 azaldı diyebilirim ve tedavim devam ediyor. Maalesef spor yapmıyorum zorlamama adına yavaş yavaş uzun mesafe yürümeye başladım. ilk zamanlar adım atamıyordum. merdiven inip çıkmak ölümdü resmen şimdi oldukça rahatim. oturarak masa başı iş yapmamdan kaynaklı ağrım oluyor hafif düzey şişlik var ama zamanla onuda atlatırım diye düşünüyorum. Ayrıca bu dertten muzdarip olup proloterapiyle iyileşen ultra maraton koşucusu bayan bir doktorla konuşma imkanım oldu 3 seansta iyileştiğini ve yürümekte bile zorlanırken maraton koşularına tekrardan döndüğünü söyledi. BU arada tedavime ek olarak kinezyoterapi bantlarınıda bu konuda rahatsızlık yaşamış ve fayda görmüş birinin tavsiyesi olarak aldım deneyeceğim yine buradan sonuçları yazarım. umarım buraya girip yorumları okuyanlara ve bu dertten bıkıp usanan psikolojisi alt üst olan kendini kısıtlamak zorunda olan insanlara faydam olur inşallah. herkese çok çok geçmiş olsun (örnek bir haber linki (link)
 

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
@ceto7856

Ayak taban bozukluğu pek önemsenmiyor ama bu tür rahatsızlıkların, travmalar dışında ki bence bir numaralı sebebi. Tabanda ki bozukluk bütün iskelet sistemini etkiliyor, kas yapısı da dediğiniz gibi dengesizleşiyor, olması gerektiği gibi gelişmiyor. Haliyle yeterli destek bulamayan hassas bölgeler en ufak zorlamalar da arıza çıkartıyor. Yaklaşık sekiz sene önce İzmir de, bel ve diz ağrısından dolayı, doktor tavsiyesi ile ayak taban testi yaptırdım, sol ayağım bariz, sağ da ise hafif dışa basma sorunu tespit edildi, yürürken iki, üç km sonrası dizlerde özellikle sol dizimde yoğun ağrı oluyordu. Tabanlıkları kullandıktan sonra bayağı bir faydasını gördüm, ağrı sızı olmadan istediğim kadar yürüyebiliyordum. Uzun bisiklet sürüşlerine başladım, sonrasın da verilen tabanlığı kullanmayı bıraktım, şu an sol diz de zorlandığım anlardan sonra patella altında ödem oluşup ağrı ve batma yapıyor. Can sıkıcı bir durum, zorlamaya gelmiyor. Bir kaç hafta dinlendirmek gerekiyor. Tabanlık her ayakkabı ile kullanılmıyor, bisiklet üzerin de pedala basış şekli ince ayar gerektiriyor onuda yapamıyoruz. Salonda bir müddet ağırlıkla ve ağırlıksız bacaklar üzerin de çalıştım, az çok faydasını gördüm ama kas istediği kadar gelişsin, taban kötü basıyorsa hasar, ağrı, sızı kaçınılmaz oluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78

Weon

Üye
Kayıt
24 Mart 2017
Mesaj
7
Tepki
7
Şehir
Denizli
İsim
Murat
Bisiklet
Diğer
Konu başlığında "tamir edilemez" ifadesini gördükten sonra kıkırdak dokum hakkında bir şey yapılamayacağını anlamış bulunuyorum. İki haftadır 'Vikozamin' adlı temeli glukozamin desteğinden ibaret olan takviye edici gıdayı günde 5-6 tablet şeklinde kullanıyorum. Farkındayım, geleceğe bir bakış atınca günlük 6 + 3(ağrı kesici) + 2(kas gevşetici) = 11 tablet ilaç veya takviye edici gıda böbrek ve karaciğerime geri dönüşü olmayan zararlar veriyor. Ama yapılabilecek pekte bir şey bulunmuyor. Dört aydır her sabah 03.00 - 05.00 saat aralığında ağrı kaynaklı uyanmak insanın içine oturuyor. Glukozamin takviyesi şimdilik üzerimde plasebo etkisi bile yaratmayı başaramayan bir üründür.

Bu nasıl bir rahatsızlıktır? Fizyoterapistler kendi ağrılarına çare olamıyor, on beş yıl boyunca teşhisi konulamıyor, gidilmedik doktor, denenmedik tedavi yöntemi bırakmıyor. Forum üyelerinin daha önce belirttiği gibi benim daha önce gittiğim üç doktor tanı koyamadı. Belki de kondromalazi patella adlı rahatsızlığa bile sahip değilimdir. Çekilen onca acıdan, alınan onca "Ödem oluşumu var, dinlen geçer." cevabından sonra insan şüphe duymadan edemiyor. Dört aydır istisnasız her gün beni ağrılar içersinde uyandıran (Sabahın beşinde bunca şeyi yazmamın nedeni olan, bu dünyadan olamayacak kadar şiddetli, ağlamama fazlasıyla yeten ağrıdır kendileri.) kıkırdak dokuma bu zamana kadar beni koruyup kolladığı için teşekkür ediyorum.

Yaş on yedi, yolun sonu eder...
 

Çağdaş78

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Nisan 2016
Mesaj
2.317
Tepki
4.571
Yaş
45
Şehir
İZMİR
İsim
Çağdaş
@Weon öncelikle geçmiş olsun. Yaş 17 diyorsun ama şimdiden koyveriyorsun. Dur bakalim biraz sabret. Illaki derdinin bir caresi vardir. Bedenen ve ruhen sagliklikli beslen, direncini yüksek tut. Emin ol bu yaşta profesyonel bir sporcu olsaydın yine agri acı çekerdin. Hatta gamer bile olsaydın onda bile acı ve eziyet var. O yüzden hemen salma kendini. Senin yaşında amansiz ,ümitsiz hastaliklardan kurtulup hayata sıfırdan baslayanlar var. Acıyı sen çekiyorsun en iyi sen bilirsin ama hayati senden daha iyi bilenler var . En başta ailen var onlardan destek al. Tekrar geçmiş olsun diliyorum.
 

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Bu tarz Patella bandı kullanıp faydasını gören var mı?

 
  • Beğen
Tepkiler: Melisko
Kayıt
23 Aralık 2015
Mesaj
50
Tepki
46
Şehir
Istanbul
İsim
Adil Numan Ç.
Bisiklet
Bianchi
@Weon Geçmiş olsun öncelikle. Sizinkiler kadar şiddetli olmasa da benim de dizlerimde ağrılar iki sene önce on altı yaşımda ortaya çıktı. Her ne kadar geceleri uyanmasam da uyumakta zorlandığım zamanlar oldu. Yürümek işkence gibi oluyordu. Bir sene boyunca zıplamadım, koşmadım, merdiven çıkmadım, bisiklet sürmedim. Bir senenin sonunda barfiks çekerken aynı ağrılar dirseklerimde de başladı ve devam ediyor. Son bir senede her gün toplam 10-15 kat merdiven inip çıktım, 600 km kadar bisiklet sürdüm ve ağrılarım azaldı ancak devam ediyor.
Şu ana kadar dört farklı doktora göründüm, dört kez MR çekildim. İkisinde hiç bir sorun çıkmazken ikisinde ödem çıktı, en sonunda bir tanesi romatolojiye görünmemi söyledi çünkü dizlerim gayet normaldi. Romatolojiye direkt olarak gidemediğim için önce fizik tedaviye gittim. Fizik tedavi uzmanı ağrıların d vitamini eksikliğinden olabileceğini söyledi. Tahlil yapıldı, romatizma çıkmadı ve dediği gibi d vitamini eksik çıktı. Üç haftadır d vitamini takviyesi ve mineral takviyeleri kullanıyorum beraberinde de ağrı kesici sprey. Bisiklet sürmediğim zamanlar ağrılarım neredeyse yok oluyor ama 20 km bile sürsem ağrılar başlıyor.

Genelde ağrılarımdan bahsettiğim yaşlı insanlar bu yaşlarda bu şekilde eklem ağrılarının büyümeye bağlı olarak oluşabileceğini söylüyor. Tabii ki onlar bu konunun uzmanı değiller ama doktorlar da sorunum olmadığını söylediği için ben d vitamini takviyelerini almayı ihmal etmeden dizlerimi ve dirseklerimi zorlamadan sorunu zamana bırakmayı tercih ettim ve psikolojik olarak gayet rahat hissediyorum. Sonuçta hayat bisiklet sürmek ve futbol oynamaktan ibaret değil, fiziksel aktiviteler faydalı ve zevkli ancak zorunlu değil. Umarım en yakın zamanda iyileşiriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: muratech

ceto7856

Üye
Kayıt
13 Haziran 2017
Mesaj
2
Tepki
6
Şehir
manisa
@Weon
dostum ikametin denizliyse saltak caddesi vakıfbank üstü 4. katta hasan doğan var proloterapi ve ortopedi uzmanı ben tedavi oluyorum çok memnunum tavsiye ederim. Youtube ve facebooktan araştırabilirisn faydasını görürsün bence. geçmiş olsun tekrardan.
 

Aydogan

Üye
Kayıt
7 Ekim 2017
Mesaj
9
Tepki
7
Şehir
Mersin
İsim
Ahmet
Eşim de ben de öğretmeniz. Hiçbir sporla uğraşmıyoruz. Eşimde sağ ayakta patella yumuşaması vardı 1 yıldır. Şimdi sol diz de aynı katır kutur ve ağrılı. Ben de burdan okuya okuya 1 hafta önce bu rahatsızlığa yakalanmış bulunmaktayım. Sağ ve sol her iki dizimde de diz kapağım gevşek ve sağ diz kapağım içe doğru kaymış durumda. Eşimde de flexy düz taban olduğunu 1 sene sonra 10 dr gezdikten sonra öğrendik. Ayağı düzelince dizi içe dönüyor. Dizi düzeltince ayağı yamuluyor. Yarın Mersin'den İstanbul'a Acıbadem'de hem muayene hem de yürüme analizi yaptıracağız. İki defa okudum forumu. Gerçekten zor ve sancılı bir süreç.
 
  • Beğen
Tepkiler: muratech

nbacıshaquılle

Daimi Üye
Kayıt
19 Temmuz 2015
Mesaj
383
Tepki
184
Yaş
24
Şehir
İstanbul
İsim
Emre
Bisiklet
Sedona
Maalesef benim de sol dizimde başlangıç seviyesinde var üstelik yaşım daha 17. Bendeki bisikletten değil yanlış hareketten kaynaklı ancak.
 

Aydogan

Üye
Kayıt
7 Ekim 2017
Mesaj
9
Tepki
7
Şehir
Mersin
İsim
Ahmet
Kıkırdak aşınması için Facebook'ta bir sayfada birisiyle iletişim kurdum. Bana bu sorunu 41 gün düzenli 1 çiğ yumurta yiyerek düzelttiğini söyledi. Kıkırdak aşınması ne düzeydeydi bilmiyorum.

Tabi ki aşınma bir sonuç. Sebebi ortadan kaldırdıktan sonra mevcut tahribatı minimuma indirmek adına denenebilir. Nemarto nun yumurta içerikli bir destek olduğu düşünüldüğünde mantıklı geliyor. Eşime 1 yıl boyunca 3 ayda 1 ay ara verecek şekilde bu ilaç verildi kıkırdak yumuşaması var 1 yıldır çekiyor.
 

Dosyalar

ecuadorm

Üye
Kayıt
18 Nisan 2017
Mesaj
53
Tepki
25
Yaş
42
Şehir
istanbul
@AydoganAcibadem e geleceginizi yazmistiniz. Ne oldu oradaki surec. Hangi şubesine gittiniz ve hangi dr ile görüştünüz?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi