Selamlar Arkadaslar, benim dizlerim de de chondromalasia patella olabilecegi soylendi. MR randavusu aldim bakalim hayirlisi. Benim sorunurum cok onceden basladi yaklasik 7-8 sene once. Yazilim ile ugrastigimdan o zamanda genclik atesi ve heyecan da cok fazla, cok uzun sureler calisirdim. Sadece yemek ve ihtiyac molasi vererek 15-16 saat calistigim zamanlar cok olmustur. Bir sure sonra sol dizim agrimaya basladi ben de hayatimi biraz degistirdim ve spor yapmaya ozen gosterdim. Bacak kaslarimi guclendirdim ve bisiklete basladim agrilarim gecti. Askere gittim, hic bir sorun yasamadim. Taki askerden sonra bisikleti ve fazla aktiviteyi birakana kadar. Dizlerim de hafif agrilar olmaya basladi, aksam dinlenmeleri ile agrim geciyordu. Yurumeye ozen gosterdim lakin, bir yil once sol dizim ciddi sekilde sisti. MR cekildi sivi toplanmasi denildi. Istirahatla dindi agrilarim. Sol dizimi asiri zorlamadigim taktirde bir sorun olusturmuyor ama sag dizim de ciddi agrilar basladi. Ufak zorlamada agriyor ve bir iki gunluk dinlenme ile ne yazikki agrilarim dinmiyor.
Eylul ayinda doktora goruntum, fizik tedavi uzmani da muayene etti ve chondromalasia patella olacagi soylendi. MR haftaya cekilecek ama doktor yuksek ihtimal budur dedi sikayetlerimi dinleyince. Bisiklete tekrar baslayali fazla olmadi cok hevesliydim, doktor duygulandigimi gorunce zorlamadan binebilirsin dedi, yokus tirmanmamaya dikkat etmemi soyledi. MR sonucundan sonra netlesecek. Su siralar uzun sure oturmamaya calisiyorum ama uzun suren trafik beklemelerin de ve zorlamalarda ozellikle sag dizim agriyor. Bir yere carptigimda agri kivrandiriyor, dokunmalarada hassas hafif agri hissediyorum, uzun sure ayakta durdugumda yine agri oluyor. Sizden istegim ne tur hareketler yapiyorsunuz, ozellikle evde, bisiklete binerken nelere dikkat ediyorsunuz, bisikleti birakmali miyim?
Herkese gecmis olsun, sonuclari aldigimda bu baslik altinda paylasicam. Guzel ve saglikli gunler dilerim.
Zeki.