Scudo Sports

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

Bu konu sabitlenmeli bence. Yazanları okuyup dizlerimi dinleyince hafif tıkırtı gelir gibi hissettim özellikle sağ dizimde bu gün doktora gittim sıvı azalmasından dolayı yaşına bağlı olabilir dizlere yük bindirecek egzersizlerden uzak dur oturup kalkma çömelerek iş yapma dedi. şimdiye kadar hiç ağrım olmadı dizlerimde ama erken teşhis önemli her zaman kuşburnu çayına başlayacağım bakalım. Cem bey kalça ve quad dediğiniz bölgeler tam neresi acaba? Nasıl anlayabiliriz oranlarını?

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
@ozansefer quad üst bacak ön taraf ; kalça bildiğiniz yer. Oranları ayarlamak konusunda ise şöyle yapmak lazım. Bisiklet quad geliştiriyor ama kalça aynı oranda gelişmeyince zayıf kalmış gibi gözüküyor ; kalça esnetme ve kalça güçlendirici hareketler iyi geliyor.

Youtube da hip strengthening ve hip stretching diye girerseniz hareketleri bulursunuz. Hareketleri hafifletin . Vücut ağırlığı kullanın .Quad esnetmesini unutmayın.

Kuşburnu bana iyi geliyor şimdilik. Kırk kilit ve karabaş otu da eklenebilir. Alkol kola çay soda gazlı içecekler içmeyin. Eklemler için sorun .

Konunun tamamını okursanız çok değerli bilgiler mevcut

@Cem Unden
standart efor sonrası dizlerde hafif sızı oluyor istiraatle geçiyor,
şuan bir sıkıntım yok dizlerden ancak, ilerleyen zamanlarda sorun çıkmaması için ne tavsiye edersiniz..
kuş burnu çayı düzenli içilince bir faydası varmı

@Hakan Beşikçi

Selamlar,
İki hafta önce diz ağrılarımdan dolayı baltalimanı na gittim,
Doktor (devrim) cp olduğumu söyledi.
5 gün ara verdim, sürdüm, ağrı vardı bıraktım tekrar.
mutsuzluk...

• Beğen
Hocam devlet hastanelerine gittim. Sana bir sey olmaz deyip yolladilar. Ortopediste gittim bakmadan ilac yazdi. Spor hekimine gittim fitness centera yonlendirdi. Dizimi bukup dux yaptigimda hissedilebilecek 'tik ' sesi oluyor. Izmir'deyim. Dokuz Eylul Hastanesi'nin spor hekimliginden randevu alip oradaki hekime gorun diye tavsiye aldim bu forumdan. Yazik ki ne yazik ulkede hasta olmakta suc. Bagirmadan cagirmadan hakaret etmeden cozum bulmak zor gibi.

cp mri veya xray olmadan tanisi koyulabilen birşey midir?
internetten araştırdım bende bağdaş kuramama kendimi bildim bileli var olan durum.
yıllar önce diz ağrım olmuştu bisiklet yoktu o zamanlarda, 1 yıl falan ağrıdı merdiven inip çıkarken bazen sağ bazen sol dizim, kesin sıçtım bişeyler oldu dizime diye düşünüyordum, 1 yıl sonra geçmişti kendiliğinden unutmuştum.
şimdi bisiklete sarınca hortladı mevzu, sele yüksekliğini arttırmıştım 1cm işe gidiyordum sağ dizim tık ağrıdı, ağrı tanıdık!
1 ay filan devam ettim, doktora gittim, devam dedi biraz daha sürdüm ama sonra bıraktım.mesela sağ dizim ağrıdı, solu daha çok kullandım sol da ağrıdı, bazen ikisi birden bazen solo paso ağrı...
bike fit falan mı diyorum ama katır kutur sesler, bağdaş kuramama, uzun oturma sonrası diz ağrısı uzatınca geçmesi, yıllar önceki o durumlar falan...
bike fit faktör ama cp de var diye düşündüm.

ara vermekte fayda var benim de her sürüşten sonra geçmeyen ağrılarım oluyordu 3 ay kadar bisiklete binmedim öncesinde de azaltmıştım şimdi tekrar başladım eskisi gibi ciddi ağrım olmuyor, tavsiyem hazır kış gelmişken ara vermeniz sürecekseniz de yokuşsuz fazla zorlamadan sürmeye çalışın ( tabi turda bunlar unutuluyor :))

doktor her sürüşten hemen sonra buz koymayı tavsiye ediyor benim zaten ödem var normal zamanlarda da buz koy diyor ama tabi bazılarına sıcak da önerilebiliyor

• Beğen
@Hakan Beşikçi havaların kötüleşmesini hiç sorun etmiyordum fakat cp!
egzersiz yapmalıyım
konuyu dağıtmak istemiyorum fakat bike fit konusunda birşey söylemek, danışmak istiyorum.
bike fit bir seanslık ölçme değerlendirme ayarlama sonrası olabilecek birşey mi?
yaptığım araştırmalar (youtube videolrı) bunun zaman içinde oturabilecek bir şey olduğunu gösterdi bana.
örnek bike fit, bisiklet sür, tekrar değerlendir, sürüş pozisyonun değişsin, tekrar kaller ayna kol sele herşeyi bir elden geçir tekrar sür sonra tekrar bike fit
yani en kral (teknik imkan, bilgi) "bike fit" e gittim, bu iş bitti şeklinde olmuyor bu iş diye düşünüyorum.

• Beğen
Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun.Benim bu yaz aşırı yüklenmeden dolayı bacaklarımda ağrılar oluşmaya başladı.
On günlük dinlenmeden sonra Mr çektirdim ve sonucunda grade 2 dejenerasyon ve baker kisti olduğunu öğrendim.
Doktorum likit jel,kas gevşetici ve diklofenak potasyum yazdıktan sonra biraz ara verip kendimi iyi hissettiğimde spora devam edebileceğimi söyledi.
Birkaç gün sonra başka bir ortopedi uzmanına sonuçlarım ile gittiğimde bana yapmam gereken egzersizler olduğunu söyledi alternatif olarak ise kıkırdak yıpranması için iğne vurulabileceğimi söyledi.Açıkçası ben şimdilik sıcak bakmıyorum bu seçeneğe.
Sorularım;
Grade 2 dejenerasyon ile sakatlanan arkadaşlardan tam randıman ile dönebildiler mi?
Ne kadarlık bir süre sonra spora devam ettiler?
Glukosamin kullanıp önerebilecek var mı?

@Enver T.
Benzer sorunlarım vardı, iki basamak merdivende zorlanıyordum, uzun süre glukosamin kullandım, zorlamadan bisiklete devam ettim. Şu an eskiye göre durumum çok iyi, uzun mesafelerde ve dağda bayırda biraz ağrı oluyor ama bir iki gün dinlenme ile geçiyor, hatta bisiklete uzun zaman ara verdiğimde problemler artıyor.

Glukosamini kesinlikle tavsiye ediyorum, çok zorlamadan, bisikleti kesinlikle bırakmayın..

Selamlar Arkadaslar, benim dizlerim de de chondromalasia patella olabilecegi soylendi. MR randavusu aldim bakalim hayirlisi. Benim sorunurum cok onceden basladi yaklasik 7-8 sene once. Yazilim ile ugrastigimdan o zamanda genclik atesi ve heyecan da cok fazla, cok uzun sureler calisirdim. Sadece yemek ve ihtiyac molasi vererek 15-16 saat calistigim zamanlar cok olmustur. Bir sure sonra sol dizim agrimaya basladi ben de hayatimi biraz degistirdim ve spor yapmaya ozen gosterdim. Bacak kaslarimi guclendirdim ve bisiklete basladim agrilarim gecti. Askere gittim, hic bir sorun yasamadim. Taki askerden sonra bisikleti ve fazla aktiviteyi birakana kadar. Dizlerim de hafif agrilar olmaya basladi, aksam dinlenmeleri ile agrim geciyordu. Yurumeye ozen gosterdim lakin, bir yil once sol dizim ciddi sekilde sisti. MR cekildi sivi toplanmasi denildi. Istirahatla dindi agrilarim. Sol dizimi asiri zorlamadigim taktirde bir sorun olusturmuyor ama sag dizim de ciddi agrilar basladi. Ufak zorlamada agriyor ve bir iki gunluk dinlenme ile ne yazikki agrilarim dinmiyor.

Eylul ayinda doktora goruntum, fizik tedavi uzmani da muayene etti ve chondromalasia patella olacagi soylendi. MR haftaya cekilecek ama doktor yuksek ihtimal budur dedi sikayetlerimi dinleyince. Bisiklete tekrar baslayali fazla olmadi cok hevesliydim, doktor duygulandigimi gorunce zorlamadan binebilirsin dedi, yokus tirmanmamaya dikkat etmemi soyledi. MR sonucundan sonra netlesecek. Su siralar uzun sure oturmamaya calisiyorum ama uzun suren trafik beklemelerin de ve zorlamalarda ozellikle sag dizim agriyor. Bir yere carptigimda agri kivrandiriyor, dokunmalarada hassas hafif agri hissediyorum, uzun sure ayakta durdugumda yine agri oluyor. Sizden istegim ne tur hareketler yapiyorsunuz, ozellikle evde, bisiklete binerken nelere dikkat ediyorsunuz, bisikleti birakmali miyim?

Herkese gecmis olsun, sonuclari aldigimda bu baslik altinda paylasicam. Guzel ve saglikli gunler dilerim.
Zeki.

Baltalimanındaki kemik hastanesinin spor hekimini övmüşlerdi bir başlık altında oraya gitmek lazım. Ben de özel hastaneye gittim, bisikletçiyim dediğim anda kafasında ne dicekleri ezbermiş gibi saydı. Patellar tendon bandı kullanıyorum, ağrılarım azaldı çok fazla zorlarsam ortaya çıkıyor ve ertesi güne kalmıyor, ucuz ve hafif bir bant öneririm.

(link)

öndeki dolgunun sertliğine göre etkisi daha iyi oluyor tabi fiyatta o oranda artmaya başlıyor. :)

• Beğen
Tepkiler: Enver T. ve zekixx
Bende benzer bir sorun yaşamıştım.6 aylık bilinçsiz antreman sonucunda dizlerimde ağrı başlamıştı.Hareket ettirmemde hiçbir zorlanma olmamasına rağmen yürürken bile ağrı yapıyordu.Tabi sonrasında bir kaç doktor ile farklı ilaç tedavileri uyguladım hiçbirinden sonuç alamadım.En son gittiğim doktor çok ileri seviye bir durum olmadığını söyledi ve Gnc'in kıkırdak güçlendirici gıda takviyesini kullanmamı önerdi.Bir yıldan fazla düzenli kullandım aynı anda sporada devam ettim.2-3 yıl geçmesine rağmen herhangi bir sorun yaşamadım dizlerimde.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
Ben daha önce de bu başlığa yazmıştım ama dikkate alınmamış. Arkadaşlar YOGA yapın. Yoga ile şikayetlerinizin bir kısmı geçecek bir kısmı da gerileyecek.

dün 2 x 8km bisiklet sürdüm, biraz ağrı var dizimde,
ne yapsam bilemedim

@Mümin Yavaş Gecmis olsun paylasiminiz icin tesekkur ederim. Ben de tavsiye ile GNC triflex aldim, glukosamin destegi icin. Bakalim etkisi nasil olcak. Agrilar cok rahatsiz ediyor, kilo vermem gerekiyor ama spor yapmami cok kisitliyor. Az da olsa zorlamadan bisiklet kullaniyorum. Yoga yi doktor da onerdi ama nasil olacak bilmiyorum acikcasi. Psikolojik olarak insani mahfediyor bu durum.

Geri