Scudo Sports

Kola ve gazlı içecekler içmeyin!

Bi ortak nokta da buluşuyoruz ne güzel...
" kola sağlıklı bir içecek değildir.."

nuhcan arkadaş,
Kola üzerine ,
" Doç .Dr. Mustafa TÜRKMEN tarafından yapılan HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA SONUÇLARI " paylaşımınız için teşekkür ederim..
Özellikle küçük çocuğu olan aile bireylerime ve dostlarıma, bu araştırma sonuçlarını yazısını yolladım...:)

sağlıcakla kalın dostlar...

• Beğen
Tepkiler: nuhcan
Scudo
@Önder Tarım

Benim sorum biraz havada kalmış,sebebini bilen var mı arkadaşlar?

Ben büyük turlarda bile sık görüyorum kola içenleri(sporcuları) :) lütfen dikkat edin özellikle bitişten sonra, ilginç, gerçek ama ben de içiyordum o an spor,sağlıklı yaşam vb hiç biri aklınıza gelmiyor :) valla iyi gidiyor, ama sakın faydalı demiyorum, kola gerçekten hoş olmayan ancak lezzetli bir alışkanlık

@nuhcan

www.hacettepe.edu.tr

Girip bakiniz, üniversite dahilinde adi Doç .Dr. Mustafa TÜRKMEN herhangi bir docent yok.

Yalniz belirtmekte fayda var, burada mesela artik "Kola iyi, Kola kötü" degildir. Burada konu artik maillerle olusan bilgi kirliligi ve buna kosulsuz inanmanin dogurdugu sonuclardir.

ali kardeş vala ne varsa bu kolada her çeşidini vücut istiyor bir kere tatınca nedense hep arıyorum

wallaha zararlı zararlı olomasına da insan da bırakamıyo ki.resmen bağışlılık yapıyor gibi bişey.vallahi akşam yemeklerinde içiyorum hep.çok iyi gidiyor.bi ara bıraktım içmeyi ama dayanamadım.bardağı alıp dikledim kafaya:):):)

Evet Cumhurbaşkanlığında ben de dikkat ettim adamlar yarıştan sonra kola içiyorlardı. Bence bunlar reklam amaçlı içiyorlar, bana öyle geldi

bu ne demek şimdi?yüzde beş alkol...birada alkol oranı yüzde 6 ..ben hiç kola içip kafayı bulan kimseyi görmedim...bu yazıyı nerden buldunuz bilmiyorum ama..hiçbir bilimsel veriye dayanmadığı ve tamamen cahil uydurması.

Cok guzel ciddi bir paylasim, tesekkurler ancak yukarda yaziyi cahil iydurmasi diye niteleyen arkadas yaziyi dikkatli okusaydi yapilan ufak bir yanlisligi gozlemleyebilirdi. Soyleki "gazoz cinslerinin litrede 5 gr. kadar etil alkol" ihtiva ettigi metin icinde belirtiliyor ve bu da yuzde bes degil binde bese esdegerdir.
Selamlar

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
@HaliliOzturk

Halil'cigim dikkatli incelersen Mustafa bey profesor olmus, hatta e-mail adresinden verdigi bilgilerin dogru olup olmadigi kendisine sorulabilir. Belki de adam bu yazilarindan dolayi gizli gucler tarafindan Hatay'a surulmus bile olabilir. :)

Prof. Dr Mustafa TURKMEN mturkmen@mku.edu.tr
In the Program of Fisheries Basic Science, Department of Basic Science, Faculty of Fisheries, Mustafa Kemal University, 31200 Iskenderun, Hatay, Turkey.
Phone: (WK) +90 326 6141693/308 Fax: (WK) +90 326 6141877
Research interest: Population dynamics, water quality and pollution, environmental pollution, heavy metals, food quality, fish biology and ecology.

@Yolların Zebanisi
Gunde 2 lt maden suyu tuketirseniz kandaki kalsiyum orani 100 de 300 un uzerine denk gelir ve bu da bobreklerde tas olusumuna vesile olur
sonra cikar Allah cikar nasil cikartacaksaniz kayalari ordan:D
Oyle bos konusmuyurum 4 sene once her susadigimda "Beypazari maden suyu " tuketen bir insandim ,hatta bir sise bitirmem 7 sn mi aliyordu siz dusunun ne kaddar profesyonelim :D\
Sonra sirt tarafimdan agrilar basladi ,gun geldi sol ayagaim kitlenmeler asiri kas tutulmalari ,3 uzman bir de normal doktor ziyaret ettim ,en sonda kandaki kalsiyum orani normalin 11 kati cikmisti (hormon ve mineral testleri) simdi haftada bi iciyorum(yurtdisinda nerdeee beypazari her yer watson :)) azi guzel ozu guzel :)

@Özgür Nevres

Tecrubeyle sabit Asya ya gelirseniz iki sokak otede bir restorantta var goturebilirim :)
Misir yagi yiyen arkadaslar ,hic meyan koku gormedim bilmemde ama fare misiri da cok sever ve ozellikle misir depolarinda cokca gorulebilir,yag icin miksere giren misir taneleri ile birlikte bazen farelerde vakumlanir :D
Bu gercek lutfen ciddi mesele konusuyoruz surda ,sonra bu fare preslenir ,kil,kemik taneleri suzgecte takili kalir ama farenin sivilari yaga karisir :)
Su meseledirki inanin icimizde kimse Cola fabrikasinda bulunmamis ,ama sadece kolanin icine girdigi pet sise dahil zararlarindan bahsedekseniz once bi ziyarerette bulunun icimizde bir akilli da cikip demiyoki "aga bi gidip bakalim isin asil seyi neymis :D"
misir meselesi diyecekseniz simdi -- fabrikasini soruyorsaniz Manisa da bu olay basima geldi ,ister inanin ister inanmayin ...
Arkadasi hala elestiriyorsunuz adam sizleri dusunmus o kadar yazmis "yada arastirmis bakmis" arkasindan 'hayir hic itimat edilmez ,bunlar forward zaten ' demek de baya bi ayip

• Beğen
Tepkiler: Özgür Nevres
@Ahmet Mumcu

Tesekkürler Ahmet Abi, hos, ben yine mku.edu.tr'de bulamadim kisinin adini ama yine de verdigin mail adresine bilgi teyidi isteyen bir mail az önce gönderdim. Bakalim sonucu ne olacak :)

ne kolası be su için su ayran için bırakın kolayı molayı falan filan en temizi su abi

@HaliliOzturk

@HaliliOzturk

Son derece güvendiğim bir arkadaşımdan aldığım bir bilgiyi, araştırmadan sizle paylaştığım için özür dilerim...

İsim benzerliği nedeniyle Sayın Mustafa Türkmen bey'in ismini delil kabul ettim.

arkadaşalr bu kısmı okudukça kola içesim geliyor yaaaaaaa bu nebiçim bişey anlamdım kolaaa da ne var böyle ya

Kola gerçekten zararı kanıtlanmış bir içecektir kola yerine portakal suyu için.

Geri