Scudo Sports

Kola ve gazlı içecekler içmeyin!

Scudo
@HaliliOzturk

Körü körüne inanmak kadar körü körüne İNANMAMAK da var...

Benim mahçup olmam problem değil, sonuçta tek bir yazıya bakarak hayatımı şekillendirmiyorum. Kola vb. içecekleri içmemek için bir çok sebebim var zaten...

Benim hayret ettiğim konu sanki koladan güvence almışlar gibi bayılarak içtiğini söyleyenlerin halidir...

Körü körüne inanmamak da bu olsa gerek...

@HaliliOzturk

Isin asli nedir sayin moderator???
Tamam 9 sayfa israf yaptik kabul ,moderator olarak sizde aksini ispatlasaniz ,madem bu mail fwd,bana niye boyle bir fwd gelmedi o zaman,
yok simdi neden sana inaniyim ???

Forumda o kadar bu konunun uzmani var neden bir doktor arkadas yada ne bileyim bu konuda arastirma sahibi birisi cevaplamiyor??

Ben baska bir forumdan Can adindaki hekim arkadasin yazidigi yaziyi aktariyim o zaman ,Can Doktorum diyorki :

"1.Koladaki Fosforik asit pas sökücü olarak kullanılır.
2.Aynı madde Hindistan’da (pesticide) böcek öldürücü) oarak kullanılmıştır. Bunlar şaka filan değil!

Ama aşağıda söyleyeceklerimi ise doktor kimliği ile söylüyorum. Bunlar kanıtlanmış bilimsel verilerdir:

Kola şu maddelerin emilimini azaltır:

•Kalsiyum (Eksikliğinde ne olur?: Kemik erimesi)
•Magnezyum ( Mutlaka alınması gereken bir maddedir. Eksikliğinde sinirlilik, mental çöküntü, kafa karışıklığı, titreme, yorgunluk..)
•Askorbik asit (Bildiğimiz C vitamini) Eksikliğinde ne olur?: Diş kaybı, yüzeyel kanamalar, enfeksiyonlara açıklık, sık grip olma, kansızlık..
•Riboflavin (B2 vitamini) Eksikliğinde ne olur?: Kronik ishal, alkolizme yatkınlık, karaciğer bozuklukları..
•A vitamini (Eksikliğinde ne olur?: Görme bozuklukları, mide bağırsak ve idrar yolları enfeksiyonlarına yatkınlık..

Kola içmek kişinin kendi özgürlüğüdür. Ben de arasıra içerim.

Ama sürekli kullanımında sağlığımıza bir tehlikesi varsa, ve bu “hikaye” değilse, yeri gelmişken uyarmak da benim bir hekim olarak görevimdir.

Özellikle çocukları uzak tutalım bu içecekten. "

Varmi buna FWD diyen ??
Varsa eger tek care gozunun onunde test yapmak

bu tür ürünler yerine meyve suyu tavsiye ediyorum..her zaman portakal suyu içtim içecegim..hangi cılgın bana kola içirecekmiş şaşarım:)

@aliosman

Valla imkan elverse soyle test yapsam sonrada youtube koysam,sonra sizin tanidiklariniz size e mail olarak link atsa, O ZAMAN NE OLUR= "FWD" olur ,o yuzden yormayalim birbirimizi ,nasil olsa "FWD" :)

Nuhcan;

Kesinlikle "Mahçup oldu" derken kırıcı veya rencide edici bir amacım yoktu. Sadece tam da konusunu tartışırken bu olayın gerçekleşmesi benim konunun başından beri söylemeye çalıştıklarıma tercüman oldu.

Kola bana göre de sağlıksızdır, bunu daha önce de yazdım, hala da yazıyorum. Beni burada tek rahatsız eden şey bilgi kirliliği...

@HaliliOzturk

Halil bey;

Yanlış anlamadım ve kırılmadım...
Aslında son derece dikkatli ve okuduğum şeylerin kaynağını araştıran birisiyim. İnsanın ömründe birkaç defa yaşayacağı olaylardan birisi tam bu forumda meydana geldi. Ne yapalım, daha da dikkatli olmak gerekiyor demek ki...

Nihayetinde aynı noktada buluştuğumuza göre, yanlış anlayacak bir şey de söz konusu değil...

Hayırlı günler dilerim...

Isin asli nedir sayin moderator???
Tamam 9 sayfa israf yaptik kabul ,moderator olarak sizde aksini ispatlasaniz ,madem bu mail fwd,bana niye boyle bir fwd gelmedi o zaman,
yok simdi neden sana inaniyim ???

Forumda o kadar bu konunun uzmani var neden bir doktor arkadas yada ne bileyim bu konuda arastirma sahibi birisi cevaplamiyor??

Ben baska bir forumdan Can adindaki hekim arkadasin yazidigi yaziyi aktariyim o zaman ,Can Doktorum diyorki :

"1.Koladaki Fosforik asit pas sökücü olarak kullanılır.
2.Aynı madde Hindistan’da (pesticide) böcek öldürücü) oarak kullanılmıştır. Bunlar şaka filan değil!

Ama aşağıda söyleyeceklerimi ise doktor kimliği ile söylüyorum. Bunlar kanıtlanmış bilimsel verilerdir:

Kola şu maddelerin emilimini azaltır:

•Kalsiyum (Eksikliğinde ne olur?: Kemik erimesi)
•Magnezyum ( Mutlaka alınması gereken bir maddedir. Eksikliğinde sinirlilik, mental çöküntü, kafa karışıklığı, titreme, yorgunluk..)
•Askorbik asit (Bildiğimiz C vitamini) Eksikliğinde ne olur?: Diş kaybı, yüzeyel kanamalar, enfeksiyonlara açıklık, sık grip olma, kansızlık..
•Riboflavin (B2 vitamini) Eksikliğinde ne olur?: Kronik ishal, alkolizme yatkınlık, karaciğer bozuklukları..
•A vitamini (Eksikliğinde ne olur?: Görme bozuklukları, mide bağırsak ve idrar yolları enfeksiyonlarına yatkınlık..

Kola içmek kişinin kendi özgürlüğüdür. Ben de arasıra içerim.

Ama sürekli kullanımında sağlığımıza bir tehlikesi varsa, ve bu “hikaye” değilse, yeri gelmişken uyarmak da benim bir hekim olarak görevimdir.

Özellikle çocukları uzak tutalım bu içecekten. "

Varmi buna FWD diyen ??
Varsa eger tek care gozunun onunde test yapmak
çok güzel bir takviye olmuş
teşekkürler.

Kola ve gazlı içecekler, doğal içeceklere oranla daha sağlıksızdır. Bu bir gerçek, bunu hepimiz biliyoruz.
Ne var ki; Dünyada şimdiye kadar yapılmış ele avuca dokunur bir araştırma yok. Yani çıkıpta bize kolanın içinde (...) vardır ve kesinlikle ağza sürülmemesi gerekir denilemiyor. Dolaylı yollardan kolanın içindeki bir takım maddelerin zararlı olduğunu evire çevire söyleyip duruyorlar. Sonra bir bakıyoruz ki, yediğimiz şeylerin %70 inde aynı zararlı maddeler var. Böyle oluncada, burada olduğu gibi ipin ucunu kaçırmamak imkansız hale geliyor. Bir bakıyoruz cola unutulmuş, konserveleri, cipsleri, salamı, sucuğu konuşuyoruz. Bu sadece bu forumda değil ne zaman bir yerde kolanın zararları konuşulsa aynısı oluyor.

Coca-cola hakkında okuduğum en son yazı. Belki bilirsiniz ; coca cola özütünün cocineal böceğinin ezmesinden elde edildiğini iddaa eden; Kimin araştırmasına göre, nerede, ne şekilde yazıldığı belli olmayan yazı. Bu yazının başında yine meyan kökü ve fareler ihmal edilmemiş. Sonra yine cocinealden bahsediliyor. Küçük bir nokta ama, ezilen farenin kanı değil, derisi değil, afedersiniz boku değilde, farenin mide suyunun colaya karıştığı iddaa ediliyor. Amaç sadece colayı daha da iğrenç hale getirmek. Başka birşey değil. Bu gibi yazıların hep yeni büyük bir içecek firmasının ortaya çıktığı zamanlarda ortaya çıkmasıda, asıl amacın para olduğunun bir kanıtıdır.

Coca-cola çok büyük bir şirket. Ben coca-cola nın yerinde olsaydım bende özüt diye adlandırılan madde yada karışımımı açıklamazdım. Dünyanın en büyük şitketlerinden biri olunca tabiki böyle kötülemeler her zaman olacak. Coca-colanın tam formülünü hiç bir zaman açıklamayacağına eminim. Açıklamamalıdır ayrıca. Çünkü onu özel kılan tek şey markasıyla bir bütün haline gelmiş eşsiz tadıdır.

Kişisel olarak.

1-İnsanlar bilmem nerede yaşayan ve kahveyle beslenen kedinin dışkısına özel bir kahve muamelesi yapıp, kilosuna fahiş rakamlar öderken. İçi meyan köklü fare bana o kadarda iğrenç gelmiyor.

2- Çin'de insanlar yemekte, yerde gördüğü böceği çatalıyla alıp, salatasının ortasına atıp, ailecek böceği kim kapacak yarışı yapıyorken. Cocineal böceği gibi sadece bir bitkinin üzerinde yaşayan, geleneksel olarak ezilip suyu çıkarılan , birçok hastalığa ilaç niyetine kullanılan. Yetiştiği bölgelerde şifa niyetine şekerle karıştırılıp içilen böcek suyunun, bence iğrenç olan hiç bir yanı olamaz (rengi bile harika). Tam tersine bu coca-colanın benim gözümdeki değerini iki katına çıkarmıştır.

3. Tarihte kola özütünün , özel olarak koşturulan domuz terinden tutunda, insan yağından elde edildiğini, kayıp birçok insanın coca-cola tarafından bu yüzden gizlice ödürüldüğü bile iddaa edenler olmuştur. Bu gibi şeylere kesinlikle inanmam.

Son olarak kesin olan birşey varsa; Doğal ve taze olmayan tüm şeyler zararlıdır. Arada sırada colada içerim , içine az birşey meyve posası atılıp %100 doğal meyve suyu diye satılan meyve sularınıda içerim. Çabuk çorbada bazen çok işe yarar...

Keşke
Koca bir meyve bahçesinin ortasında, yakınlarında su kaynağı olan bir evim; Ahırımda İneklerim, öküzlerim, boğalarım, atlarım , koyunlarım. Kümesimde tavuklarım, horozlarım. İklime uygun tüm bitkileri yetiştirebileceğim koca bir tarlam olsaydı.

Bir de bisiklet garajı :)

O zaman aklıma hiç kola içmek gelirmiydi bilmiyorum . Şehrin arasında sıkışıp kalmışken, bu pis havayı soluyup mazot kokulu salatalıkları, bayat domatesleri, biberleri yiyorken. İçinde bilmem kaç tane kimyasal madde olan suyla yıkanıyorken. Memba suyunu plastik damacanada içerken.

Cola bize hiçbir şey yapmaz .

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
Kola ve gazlı içecekler, doğal içeceklere oranla daha sağlıksızdır. Bu bir gerçek, bunu hepimiz biliyoruz.
Ne var ki; Dünyada şimdiye kadar yapılmış ele avuca dokunur bir araştırma yok. Yani çıkıpta bize kolanın içinde (...) vardır ve kesinlikle ağza sürülmemesi gerekir denilemiyor. Dolaylı yollardan kolanın içindeki bir takım maddelerin zararlı olduğunu evire çevire söyleyip duruyorlar. Sonra bir bakıyoruz ki, yediğimiz şeylerin %70 inde aynı zararlı maddeler var. Böyle oluncada, burada olduğu gibi ipin ucunu kaçırmamak imkansız hale geliyor. Bir bakıyoruz cola unutulmuş, konserveleri, cipsleri, salamı, sucuğu konuşuyoruz. Bu sadece bu forumda değil ne zaman bir yerde kolanın zararları konuşulsa aynısı oluyor.

Coca-cola hakkında okuduğum en son yazı. Belki bilirsiniz ; coca cola özütünün cocineal böceğinin ezmesinden elde edildiğini iddaa eden; Kimin araştırmasına göre, nerede, ne şekilde yazıldığı belli olmayan yazı. Bu yazının başında yine meyan kökü ve fareler ihmal edilmemiş. Sonra yine cocinealden bahsediliyor. Küçük bir nokta ama, ezilen farenin kanı değil, derisi değil, afedersiniz boku değilde, farenin mide suyunun colaya karıştığı iddaa ediliyor. Amaç sadece colayı daha da iğrenç hale getirmek. Başka birşey değil. Bu gibi yazıların hep yeni büyük bir içecek firmasının ortaya çıktığı zamanlarda ortaya çıkmasıda, asıl amacın para olduğunun bir kanıtıdır.

Coca-cola çok büyük bir şirket. Ben coca-cola nın yerinde olsaydım bende özüt diye adlandırılan madde yada karışımımı açıklamazdım. Dünyanın en büyük şitketlerinden biri olunca tabiki böyle kötülemeler her zaman olacak. Coca-colanın tam formülünü hiç bir zaman açıklamayacağına eminim. Açıklamamalıdır ayrıca. Çünkü onu özel kılan tek şey markasıyla bir bütün haline gelmiş eşsiz tadıdır.

Kişisel olarak.

1-İnsanlar bilmem nerede yaşayan ve kahveyle beslenen kedinin dışkısına özel bir kahve muamelesi yapıp, kilosuna fahiş rakamlar öderken. İçi meyan köklü fare bana o kadarda iğrenç gelmiyor.

2- Çin'de insanlar yemekte, yerde gördüğü böceği çatalıyla alıp, salatasının ortasına atıp, ailecek böceği kim kapacak yarışı yapıyorken. Cocineal böceği gibi sadece bir bitkinin üzerinde yaşayan, geleneksel olarak ezilip suyu çıkarılan , birçok hastalığa ilaç niyetine kullanılan. Yetiştiği bölgelerde şifa niyetine şekerle karıştırılıp içilen böcek suyunun, bence iğrenç olan hiç bir yanı olamaz (rengi bile harika). Tam tersine bu coca-colanın benim gözümdeki değerini iki katına çıkarmıştır.

3. Tarihte kola özütünün , özel olarak koşturulan domuz terinden tutunda, insan yağından elde edildiğini, kayıp birçok insanın coca-cola tarafından bu yüzden gizlice ödürüldüğü bile iddaa edenler olmuştur. Bu gibi şeylere kesinlikle inanmam.

Son olarak kesin olan birşey varsa; Doğal ve taze olmayan tüm şeyler zararlıdır. Arada sırada colada içerim , içine az birşey meyve posası atılıp %100 doğal meyve suyu diye satılan meyve sularınıda içerim. Çabuk çorbada bazen çok işe yarar...

Keşke
Koca bir meyve bahçesinin ortasında, yakınlarında su kaynağı olan bir evim; Ahırımda İneklerim, öküzlerim, boğalarım, atlarım , koyunlarım. Kümesimde tavuklarım, horozlarım. İklime uygun tüm bitkileri yetiştirebileceğim koca bir tarlam olsaydı.

Bir de bisiklet garajı

O zaman aklıma hiç kola içmek gelirmiydi bilmiyorum . Şehrin arasında sıkışıp kalmışken, bu pis havayı soluyup mazot kokulu salatalıkları, bayat domatesleri, biberleri yiyorken. İçinde bilmem kaç tane kimyasal madde olan suyla yıkanıyorken. Memba suyunu plastik damacanada içerken.

Cola bize hiçbir şey yapmaz .
1)dünyanın en aptal insanı börtü böceğe yada kedini köpeğin bilmem nesine yüksek miktarda fahiş fiyat ödeyip yiyendir.neyi yiyip neyi yemememiz gerektiğini bize belirtilmiştir,sistemin dışına çıkanlarında şu anda salgın hastalıkla boğuşan ülkelerde sonu bellidir)(örnek:domuz gribi)
2)evet doğru çok haklısın bize bişey olmaz,olmuyorda.bu cümlereri kullanan insanların çok olduğu için yerimizde sayıyoruz.eller gidyor aya biz hala yaya.avrupadan 100 yıl geriden geliyoruz,dünyanın en fazla trafik kazaları olan ülkelerden birisiyiz.geri kalmışlığımızın(her yönden)en büyük nedenlerinden biri bu bana bişey olmaz,boşver...vs gibi idiot cümlelerin katkısı büyüktür.
2)çinde ve çin gibi uzak doğudaki ülkelerdeki insanlar bötü böcek,kedi köpek,fare,kuş,ne bulursa bütün pislikleri yemekte ve bütün bulaşıcı hastalıklarda bu bölgelerden çıkmaktadır.(kuş gribi)
domuzuda unutmayalım,şu anda güncel salgın hastalık olan domuz gribinin de bu pislik içinde yaşayan(kuruyan derisini ıslatabilmek için derisini kendi bokunun üzerine yatarak derisini böylece bokun içindeki maddelerden besleyen)ne bulursa yiyen bulamazssada kendi bokunu yiyerek beslenen hayvandan çıktığını hatırlayalım.
(tarihe dönüp bakılırsa ve dikkat edilirse tüm bulaşıcı ve salgın hastalıklar ortadoğu harici bölgelerden çıkmaktadır)oralarda kimlerin yaşadığını ve halen yaşamaya devam ettiğini söylememe gerek yok sanırım.
3)ilk yazı konusu yazı hiçbir firmanın reklamı yada bi şirketin piyasaya sunacağı yazı için yazılmamıştır.sadece bilgilendirme yazısıdır.uyarma yazısıdır.bana yazı yazıldıktan sonra(baya bir uzun zaman oldu) hangi kolalı içeceğin piyasaya çıktığını söylermisin ? böyle saçma sapan iddalara çocuk bile inanmaz.akıllı,mantıklı ol.
ben kesinlikle sakın içmeyin demiyorum,zaten bu kadar büyük bir firmanın heryerde olan bir içeceğin içilmemesi imkansız.
bu yazının amacı kolanın(özellikle coca-colanın çünkü coca-colanın içindeki maddeler diğer kola bazlı firmaların ürettiği içeceklerden farklı ve içindeki formül gizli tutuluyordu ama artık biliniyor ilk yazıda açıklandığı gibi)alışkanlık hale getirilmemesi içindir.
4)evet şu zamanda doğal yiyecek bulmak çok zor her yiyeceğin içinde kimyasal var ama onları yemeğe mecburuz çünkü bu malzemelerin uzun süre paketlerin içinde dayanabilmesi için katkı maddeleri konulmak zorunda ama nerede yaşarsan yaşa hangi şartlarda yaşarsan yaşa kola içmeye mecbur değilsin,(özellikle coca-cola)içmeden yaşayabilirsin.

Öğrendiğime göre her türlü asitli içeceklerden kdv nin yanısıra bir de %25 ÖTV alınıyormuş; yani mesela 2 lt bi cola 2 lira olsa, bunun 50 kuruşu bi kere kafadan ÖTV adı altından vergi olarak ceplere zarar (kdv yi hesaplamadan)!
Bu asitli içeceklerin külliyeni hem mideye ve sağlığa, hem de ceblere zarar ama herhangi bir şeye zerre kadar bi faidesi olduğu tarihte hiç görülmemiş ve duyulmamıştır!

aslında aynanın öteki yüzünden bakarsak ne kadar gereksiz,aptalca şeylere para verdiğimizi görürüz.şekerli,asitli,su dolu,boya katılmış içeceğe para veriyoruz,verdiğimiz paralara çok yazık.

@Yolların Zebanisi

:) Ben senin yazdıklarına karşılık olarak yazmadım bu yazıyı. Sadece benim fikrim dedim. Tabiki eleştiriye açıktır. Zaten eleştirilsin diye yazdım. Senin tabiki bir şirketle bağlantın olamaz. Mesajımdaki bu kısımları özütün içinde böcek ezmesi olduğunu iddaa eden insan için söyledim.

Yanlış anlamışssın beni zebani dostum.

Fransada sümüklü böceğin kilosuna ne kadar verildiğini biliyor musun ?
Fransızların en ünlü saray yemeği uykuluktur. Orta afrikada ağaç kurdunun kilosu, etin kilosunun iki katı fiyatına satılıyor. Sen ne kadar bu insanların dünyanın en aptal insanları olduğunu düşünsende bu onların ağız tadı karışamayız. Domuzu kendi dışkısını yiyen pis bir hayvan olarak değerlendirirken. Kuzunun bağırsaklarından yapılan kokareçi ne büyük zevkle yediğimizi unutma lütfen.

eskiden insanlar neden çok uzun yaşıyordu?japonyada 120-130 yaşına kadar yaşayan insanlar vardı.uzun yaşamın sırrı doğada saklıdır ve doğal yiyeceklerde.şu anda obezite
dünyadaki en önemli hastalıklardan birtanesi ve bunun en önemli sebepleride fast food tarzı yemek ve kola bazlı kimyasal
içecekler.hala ne demek istediğimi anlamayanlar var.yeni dünya düzeni bu şekilde işliyor.insanları bu fast food tarzı yiyeceklerle ve kola tarzı içeceklerle bağımlı hale getirip,hasta etmek(kanser,kemik erimesi ve kola içildikçe ilk yazıda belirtilen diğer hastalıklar)
hasta olduktan sonrada cebindeki paraları hastalık tedavisinde harcatmak.çünkü o üretilen ilaçların birileri tarafından kullanılması gerekiyor ve buraya çok dikkat edin bizi zehirleyenlerle bu ilaçları üretenler aynı rant çarkının içindeler,yani ortak çalışıyorlar.
yani insanları bilerek hasta ediyorlar.peki size soruyorum neden coca-colanın yöneticileri ve işçileri kesinlikle coca-cola içmemektedirler?
neden büyük sigara üreticilerinin yöneticileri ve işçileri sigarayı ağzına dahi(büyük bir çoğunluğu)sürmemektedir?
bunları bi araştırın.
bütün bunlar oyunun bir parçasıdır.oyununda ne olduğunu tahmin edebiliyorsunuz sanırım .buradan siyasi mesaj olamasın diye yazmıyorum.(fast-food ve kolanın anavatanının yönetilme biçimi)
bunu saatin içindeki çarklara benzetebiliriz.kola alıyorsun,ilk çark,fast food yiyorsun 2.çark,sonra obez olup şişmanlıyorsun.3.çark,sonra sağlık sorunların başlıyor ve kaçınılmaz olarak
doktora gidiyorsun 4.çark sonra zayıflama ilaçları kullanmaya başlıyorsun ve spor salonlarına onlarca para dökerek programlı olarak zayıflamaya çalışıyorsun,yada diyet uzmanıyım diye geçinen kişilerin kurduğu rant çarkının içine düşüyorsun. 5.çark (tabii tonla para dökerek) sonra uzun süre tedavi oluyorsun,paranla tabii...
bu konuyla ilgili
saçma sapan iddlarda bulunuyolar.yok yeni kola markası çıkacakmışda ondan yazmışızda,bilmemne.çok komik bunlar ya.inanın çok çok güldüm.ciddi ciddide yazıyolar.:D
bu arada ha sigara içmişsin ha kola içmişsin hiçbir farkı yok.sigarayı duman olarak içerek akçiğerlerini kolayı içerek iç organlarını zehirliyorsun.aslında aynanın öteki yüzünden bakarsak ne kadar gereksiz,aptalca şeylere para verdiğimizi görürüz.şeker katılmış,asitli,su dolu,boya katılmış içeceğe para veriyoruz,verdiğimiz paralara çok yazık.
p.s1:baştan aynı şeyi tekrarlıyoruz coca-colanın özütün içinde böcek ezmesi var.
p.s2:kokoreçi almanyada köpeklere yediriyorlar.ne kadar midesiz bir milletiz.

Bazen bazı şeyler ters tepebilir.
Görüldüğü üzere

(link)

:rolleyes:

Gidip kokoreç yiyip kola içmeliyim.

Zebani özelden mesaj atmış.

Sütaşın adamıyım çaktırma diyor :D

Şaka tabi

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
ne biliyim ya ben bırakamıyorum.şuan bile içiyorum.:Dama asla 1 bardağı aşmam;)

Zebani özelden mesaj atmış.

Sütaşın adamıyım çaktırma diyor

Şaka tabi
:D etme eyleme yapma böyle şakalar gözünü sevdiğim bahtiyar.adamlar her şeye mualefet zaten herşeyi ters anlıyolar senin şakanıda gerçek sanacaklar.:D

ne biliyim ya ben bırakamıyorum.şuan bile içiyorum.ama asla 1 bardağı aşmamgötürrr...afiyet olsun...tuvalete gidince çıkardığınada iyi ve dikkatlice bak,kola vücuduna ne haller etmiş iyi incele :Skull-175 :D

sadece kolada deil nescafede fazlası zarar. bugece sabahlıcaktım ders calışcaktım 2 bardak sade kahve içtim midemin bunaltısından kendime gelemedim... lütfen dikkat

Geri