@gurol
gürol abi yazdıklarınızın çoğunu ben uygulamaya çalışıyorum....
eğer toplu halde bir hareket yada grup içersinde çok fazla dikkat çekmiyorsam;
sigaralı ortamda bulunmuyorum...(migren den dolayı istesem bile 30dk.dan fazla duramıyorum),bunun sonucunda kesinlikle sigara kullanmıyorum..,,
asitli içecekler zaten boğaz ve gırtlak konusunda yeterince tahriş eder durumda ve kuru öksürüğe neden olmaktadır genel itibariyle...,,ben elimden geldiğince kullanmamaya yada çok mecbur kalırsam birer bardak almaya çalışıyorum,bunun haricinde onların aslında ne kadar sağlıklı olduğu tartışılan meyse suları yada nektarı gbi içecekler veya doğal sıkma meyve suları tercih etmeye çalışıyorum..,,
''E''yazılı ürünlerin seçimine gelirsek;
dürüst davranıyım lise yıllarındayken çok dikkat ediyordum..Ama artık firmaların çoğu bu bilinci yakaladı,onun için ''mamullerimizin hiçbir çeşidinde domuz yağı ve katkısı yoktur''yazısı nı yazıp geçiyorlar... tabikide insanların 'emulgatör'' maddesinin ne olduğunu bilmediklerini varsayarak..((emulgatör:yararı yada zararı hala daha tam olarak netleşmemiş bir çeşit domuz ürünü)..,,
mangal konusunda ise en azından tüm arkadaşlarımın dikkat etmesi unutmaması gereken hususa bende elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum;
ve mümkün olduğunca yanmamış tarafından yada yakmamaya gayret ederek tüketmeye çalışıyorum....
yağda kızaran yiyecekler konusunda eğer kendim yapıyorsam teflon tava ve az yağ kullanıp,kapalı kapakta pişirmeye ve tüketmeye çalışıyorum...
dışarda olursa da çoğu zaman ekmek arası domates kaşar peynir şeklindeki hamburgerleri yada döner yemeyi seçiyorum..,,
umarım bu yazım örnek teşkil eder...
selam ve saygı ile,,
herkese iyi forumlar