Scudo Sports

Kocaeli

@thufir

hakan merhaba,
ne yaptın yalovaya pedalladın mı? yol nasıldı? benimde aklımda yalova termal kaplıcalarına gitme fikri var. günübirlik yapılabilir mi yoksa orada bir gece konaklamalı mı açıkçası kararsızım. yol durumu , mesafe , hız ve zamanla ilgili anlatacakların resmi daha net hale getirebilir.

Scudo
@Nuri Kongur

Yalova-D.Dere turunu 09:15de çıkıp 16:45de dönerek tamamladım. 95 km toplamda.

Termal'e de geçen yıl gitmiştik 5 kişilik bir ekip ile kesinlikle gidilmesi ve görülmesi gereken bir yer. Yalova'dan sonra sapıldığında kendi gibi doğayla iç içe çok güzel bir yolu var.

Yol uzun ama düz. Açıkçası geçen yıl Termal yolunun uzunluğu beni korkutmuştu ve Topçular'a kadar araba ile gidip yolu kısaltmıştım.
Fakat bu günkü performansıma baktığımda ve az çok benim performansımın orta seviyede olduğunu bildiğinize göre :D Yalova'dan 12km mesafedeki Termal'e günübirlik gidilebilir. Erken çıkmak gerekecektir karanlığa kalmamak için.

Bu arada Coşkun abi ile karşılaştım benim dönüş rotam ile onun dönüş rotasının çakıştığı Yıldızlar mevkiinde. İstanbul ekibini uğurlamış dönüyordu o da. Coşkun abi daha seninle tur planlarımız denk gelmedi ama tanıştığımıza çok memnun oldum ve inşallah ortak bir turda görüşürüz. Fakat senin hızına yetişmek için bir fırın daha az ekmek yemem gerekli

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
@thufir

hımm, 95+24 termal+30 km d.dere- baş iskele=149. takribi 150 km lik yol sıcak suyla beraber en azından kış veya baharda pek sağlıklı olmayabilir. belkide 1 gece orada konaklamalı. geçen sene oralarda geceliği 20 ile 40 lira olan yerler görmüştüm.
alternatif olarak, izmit den vapurla karamürsele geçilerek yolu kısaltılabilir. vapurla karamürsel yaklaşık 1 saat sürüyor.
karamürsel yalova arası kaç km acaba..

@Nuri Kongur

Tabi Başiskele'yi referans alınca 150ye yaklaşıyor. Fakat en mantıklısı dediğin gibi karamürselden başlayıp orada bitirmek. Bu durumda toplam mesafe 95 km oluyor, yol düz olduğu için makul bir rakam.

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
yarın napıyoruz dedim ve yarına hazırlık için frenden biraz fazlaca gelen sürtme sesini gidermek için bakım yaptırmak üzere bi bisiklet tamircisine gittim.

sağolsun eksik bilgisi ve deneme yanılma yöntemiyle sorunu gidermeye çalışan bisikletçi dayı uyarılarıma rağmen balatalardaki tozlanmayı gidersin diye (olaya hakim ve "karışşma bennde!" duruşuyla":) )pas sökücüyle pedleri bi güzel yağladı ve frenin içine etti. evet ses gitti ama frende tutmaz oldu. "bez ile silme" "hava tutma" "yağ çözücü ile silme" gibi çabaları netice vermeyince bir takım ön arka balata seti siparişi ve özrü ile yarınki tur planlarımı olduğu gibi yatırdı. ve 3-4 gün boyunca beni bisikletsiz bıraktı :boese157: :eek:

buralılar bilir, değirmendere cumartesi pazarının alt girişindeki TREK servisi ve ufak bayii. servisini aldığı markaya güvenerek gittiğim ve "vardır bi bildiği" diyerek izlediğimde gördümki yok abicim buralarda bu işleri yapacak adam yok. trek servisinin haline bak, çocuklar bile bilir balataya yağ bulaştırılmayacağını. patlak yamayıp süs takmaktan başkada bişey yapmıyolar zaten.

durum bu, yolu düşen olursa o servisin ve şehrimizin hali bu (izmit dahil, diğerlerininde farklı olduğunu sanmıyorum). benimde yarınki tur planlarım yatar :( üzgünüm...

Geçmiş olsun Fatih abi. Gölcük'tekine gitseydinde pek farklı olmazdı gibi geliyor durum. Salcano'ya italyan malı dediğini hatırlarsın belki.

@FG42

hatırlamanmı? :rolleyes: ne diyelim ekmek parası-da, bilmiyosan kurcalama dimi (yada sallama). dahada oraya gitmem...

marmarise selammm

• Beğen
Tepkiler: FG42
Fatih firenlerin sürtmesini ayarlamak izin You Tube daki Filime bak normalda cok kolay: Scheibenbremse schleiffrei einstellen.

• Beğen
Tepkiler: fatih alver
@fatih71

Büyük hata Fatih.

Hem yakınında olduğum, elimi bulaştırmamak için (sırf kolaylık olsun diye. üşendim bir de) bundan 3 sene önce izmitte Bekirpaşa'nın oradaki bisikletçiye patlak lastiği götürmüştüm. Jantı çizdiğini ve neredeyse yamulttuğunu (tornavidayı dış lastiği çıkarmak için kullandı kafasız!!!) gözlerimle görüp üzerine pişkin pişkin "olur böyle dert etme" diyince bir daha kocaeli ahalisinden kimseyi bisikletime dokundurtmadım. Dokundurtmam da.

@fatih71

Değirmendere'deki Trek bayisi bisikletçiyi ben önermiş olabilirim kusura bakma ne de olsa trek bayisi diyerek. Balataya da yağ sıkılmaz ama zincir temizliği esnasında ben wd40 ı abartınca balataya da sirayet etmişti. Bir süre kullanınca yağ yanıp buharlaşıyor. Hatırlayacaksındır Gölcük sırtlarından Karamürsel'e gideken yokuş aşağı bisikletimden beyaz duman çıkıyor demiştiniz Soner ile birlikte. İşte o beyaz duman son kalan yağın yanmasından çıkmıştı. Bir süre ön fren ile idare edilecek bir güzergahta gidiyorsan 15km-20km de filan yağ gidecektir. her ikisi de yağlandı ise o ayrı.

@alperen bağcı

Alperen nereyesin be dostum. valla havanın durumuna göre bide buralarda olursak bişeyler yapacazda henüz bi denkgelemedik.

bu hafta sonu hava güzel görünüyo c.tesi için ben uygunum. bişeyler yapabiliriz yarın öbür gün buradan haberleşiriz irtibatta kalalım;)

• Beğen
Tepkiler: alperen bağcı
benim daha program belirsiz ama yapamadığımız turu yapmayı önerebilirim. bakalım. nasip kısmet.

Alperen benim bisiklet hala yapılamadı, balata denen şey istanbuldan buraya 6 günde gelemedi, yani benim bisikletin durumu çok iyi değil oyüzden:(

yarın dağ tepe çıkmak yerine düz yol gidesim var,
adapazarı yoluna çıkıp 80-100 basasım var,
çekip kamyon tır eksoz dumanını yollarda zehirlenesim var.
kısacası isyanım var.:boese157:

yarın düz yol yapalım,adapazarına gidip gelelim uyarsa, dönüşü sapanca tarafından yaparız. duruma göre işte neyi nasıl istersek o an karar veririz.

yukarılara neden çıkmıyoruz? balatayı hakan'ın dediği gibi frenle kullandın mı?

Geri