Scudo Sports

Kocaeli

@soner kulak

ah be sonerim nerdesin, rehberlik yapardın işte bize;)

Scudo
@Volkan Akboga

Abi (tekrar) güle güle git, yolun açık olsun, yarış sonuçlarını filan bildirirsen takip ederiz.

Her türlü başarılar...;)

olmadı bahçecik tarafında tepelere çıkarız? ne dersiniz? hiç o taraflara gitmeyelim. tepeler bomboştur.

valla uyar, ben oraları hep diyodum zaten, yollar hakkaten tatsız

hayır, tepeler iyidirde sonuçta intikaller ızdırap oluyo,

bahçeci kestirmeden dağlardayız,daha mantıklı

tamam o zaman bahçecik sapakta buluşalım. vakfıkebir pidecisinin orada. hepimiz bu tarafta oturuyoruz zaten. dönüşte motorize ısdırabı minimum olur.

• Beğen
Tepkiler: fatih alver
ok. menekşe yaylası tarafına doğru ilerleyelim. ben şimdi GPS ve google'dan rota çıkartıyorum. keşif. tepeden bursa sınırı üzerinden irşadiye tarafına çıkalım.

en geç 16 gibi evde olacak şekilde yaparsan iyi olur

aynen. kısa-uzun 2 farklı rota oluşturuyorum. saat 12, 12:30 gibi yukarıda olsak iniş 2-3 saat surer.

• Beğen
yok çıkmadım ben de. saat 11'e kadar oyalandım. Sonra Nüzhetiye Şelalesine çıkıp indim.

Beraber yaparız diye düşündüm. tek çıkmaya alışığım ama bu sefer canım istemedi. güzel rota olacak. hep beraber yaparız.

• Beğen
bu arada dün Menekşe tarafllarına sis sebebi ile çıkamadık. Saat 10'a kadar deniz seviyesinde sis kalkmadı. Kimbilir yukarılar nasıldır diyerek iptal ettik.

1,90" lık lastikleri 1,15" lik ile değiştirdim dün ve bir soğuksu turu yaptım akşam. Slick tabirine yakın ince sırtlı lastik ile yol bisikleti-hibrit almadan beklentim karşılanır mı diye denedim ufak bir masraf ile. Yeniköy tarafında düz yolda hızın hissedilir şekilde fark ettiğini gördüm. Daha uzun bir yolda son kararımı vereceğim.

Ama hibrit alma sevdam son buldu . Benim asıl sorunum kilo nedeni ile yokuş çıkmak bu yüzden ince hesaplara girdim , şöyle ki:

dağ bisikletinin en küçük vitesi bir pedal turunda 1,42m giderken
hibrit bisiklet en küçük viteste bir pedal turunda 1,81m gidiyor.

mtbr sitesi hesap yöntemini çok güzel açıklamış (link)

Dolayısı ile kendi hibritimi kendim yaptım :) İnce lastik ile az buz bir hız artışı sağladım büyük viteste , dağ bisikletinin küçük viteslerdeki dişli oranı ile de daha kolay pedal çevirme avantajını korudum.

Bisiklet biraz ucube oldu kaslı 781 kadrosunda incecik ( at arabası lastiği gibi neredeyse) jant ve lastikler. Herkese tavsiye etmek için biraz erken ama umutluyum, ve yeni bisiklete külliyatlı bir para yatırmaktan kurtuldum...

Pazar tur planlarına açığım, mümkünse düz yol olsun Yalova filan gibi

bende benim 11.5 kg bianchi alikut alıp 1.50 lik lastikleri takıp yalovaya gitmiştim.sonuç ne kadar iyi olursa olsun mtb hiç bir zaman hibritle yarışamaz kanaatine vardım.dolayısıyla bianchi alikutu satıp yerine yol bisikleti aldım.bi dahada kolay kolay binmem:) şimdi bir yol birde hibritim var duruma göre ikisinide kullanıyorum.ama birde şu gerçek var turlarımızda fatih 2.00 lik lastiklere sahip mtb ile ortalama 25-30 hızl giderken ben fatihe yetişemiyorum ve oldukça zorlanıyorum.dolayısıyla aslında işin büyük kısmı kişi performansında.havalar bozmadan tura çıkma mucizesini gösterebilirsek:) ayrıntıları konuşuruz:in:

yanlış, ;) benim tekerler 2.2 idi. Volkan'a getirttiğim tekerlerle 2.0 slick konforuna yeni geçtim. Hibrid'cilere ve de özellikle Coşkun Abi'ye yetişmek için. Sonuçta biraz amacıma ulaştım sanırım, 3-5 km.lik bariz bir artış sağladım.

Hakanın dediği gibi hakkaten ucube bi görüntü çıktı, kalın bir gövdeye ince bacaklar gibi. dağ bisikletine şöyle biraz etli butlu olmak yakışıyor bence

http://img530.imageshack.us/img530/2260/pb110585.jpg

http://img819.imageshack.us/img819/2650/pb110586.jpg

http://img51.imageshack.us/img51/1007/pb110587r.jpg

http://img221.imageshack.us/img221/6255/pb110590.jpg

Kurban bayramı sebebiyle yarından itibaren yollarda ve memlekette (kırıkkalede) olacağım. Malesef bu hafta sonu turlarda yokum. bir sonraki hafta pazar günü (21kasım) her türlü organizasyona varım.

Ayrıca tüm bisikletçi arkadaşların bayramını kutluyorum.

Selamlar arkadaşlar,
Pazar sabah 09.30-Yeniköy çıkışlı- K.mürsel'e pedallıyorum. Orada İst. gelen 3 arkadaşla buluşup rampalara ve doğaya vuruyoruz bisikletleri (Pazarköy,Karapınar,Çamçukur,Tepeköy,Sünnibaba v.s.) ve hava kararmadan evlere dönüyoruz. Toplam:70-80 km.
Gelmek isteyen arkadaşlar varsa Yeniköy köprüsünde saat 09.30'da bekleyebilirim.
Not:Gidiş ve dönüşte Gölcük şehiriçi trafiğine girmemek için köy yollarından (Saraylı,Örcün) D.dere'ye çıkılacaktır.

Coşkun Abi selamlar maalesef ailevi sebeplerden dolayı (evli ve çalışan arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaktır). Eşim şimdi karşımda oturuyor ve tüm gün tura pek sıcak bakmadı. gelmesine geleyim ama yol su elektrik olrak geri döner bana :)

İllaki yarın tur var ancak sabah 6'da yola çıkmalı 10-11'de dönmeli birşeyler yapacağım gibi gözüküyor.

Sabah gelirsem -Çok çok düşük ihtimal ama- 9:30dan önce ararım mutlaka. İstanbullu arkadaşlara benden selamlar. Muhtemelen sizlere sabah 10 gibi Menekşe yaylası semalarından selam gönderirim.

Ben de Değirmendere - Yalova yapacağım sabah 9 çıkışlı. Düz yol gidesim var :)

@coşkun ayaz

Merhaba abi ben karamürselde oturuyorum sakıncası yoksa sizinle pedallayabilirim

Geri