Scudo Sports

Klasik bisikletleri günlük kullanıyor musunuz?

Onur, bu bisiklet gercekten güzel duruyor. Allah kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin insallah. :harika:
Çok teşekkürler dostum. Sen de umarım iyisindir. Almanya'ya geldiğimde sana muhakkak uğrayacağım. Sevgiler...

Scudo
Çok teşekkürler dostum. Sen de umarım iyisindir. Almanya'ya geldiğimde sana muhakkak uğrayacağım. Sevgiler...
Eskisi gibi olmasada yinede Allaha sükür iyiyim. Seni kesin bekliyorum, insallah en kisa zamanda sag salim gelirsin.

@denizt ben de yeni takmak istiyorum kaliper zaten anlatamadım derdimi sanırım 😁 bisiklet neredeyse 25 yaşında ilk sahibinden aldım ve çok çok uzun yıllarca yatmış her parçası fabrika çıkış zaten. O yüzden yeni kaliper alırken açıklamalarında şu kadar mm aralığı diyor o yüzden buraya sordum değiştiren yapan kaç mm almam konusunda yardım edecek biri var mı diye.
Fren aldınız mı bilmiyorum ama, freni nokta atışı tutturmak zor bir olay, o yüzden bisikletinizle bir bisikletçiye gidip üstünde denemek en mantıklısı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Hüseyin bey, 34-38 yasini 24-28 ile karistirmis olmayin? Bisikletin detaylarina göre 80li yillar degilde 90li yillarin ortalari gibi görünüyor.
doğrudur matematiğimin bittiği an olmuş orada düzelteyim 2031 yılında geri eski haline getiririm :)
269423 dosyayı görüntüle
Tahmini 24-28 yaşında bi delikanlı bu da, corelli trivor 7.0 model bisikletimden daha çok kullanıyorum bunu daha az gösterişli olduğu için çalınacak korkum azalıyor. :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhabalar. Klasik bisikletimi her gün kullanan birisiyim ama bu konuda bir sorum olacak sizlere. Klasik bisikletim arkada 7 önce 2 şeklinde vites grubuna sahip. Fakat günümüzde bir çok jant seti 8-9-10 kasetleri destekliyor. Benim almak istediğim jant seti SHIMANO Tiagra WH-R501. Aacaba sizler benim için kontrol edebilir misiniz 7 lik kaset'i desteklemekte midir bu jant seti?

Merhabalar. Klasik bisikletimi her gün kullanan birisiyim ama bu konuda bir sorum olacak sizlere. Klasik bisikletim arkada 7 önce 2 şeklinde vites grubuna sahip. Fakat günümüzde bir çok jant seti 8-9-10 kasetleri destekliyor. Benim almak istediğim jant seti SHIMANO Tiagra WH-R501. Aacaba sizler benim için kontrol edebilir misiniz 7 lik kaset'i desteklemekte midir bu jant seti?
Pullarla olabilir belki, o kısmı bilmiyorum. Ama siz kadronun arka açıklığını da kontrol edin bence. Eski kadrolar 126 mm olabiliyor. Jant seti 130 mm açıklık isteyecektir büyük ihtimalle. Kadroyu biraz genişletme ihtiyacı olabilir.

@FrostyVideo Kaset gövdeleri minimum 8'lik oluyor. (Tabii isterseniz spacer kullanarak 7 çark'lı kullanabilirsiniz. Ama göbeğin toplam uzunluğu aynı kalacaktır). Çoğu çelik yarış bisikleti 8'li göbekleri alıyor.

• Beğen
Tepkiler: FrostyVideo
IMG_20210721_123951.jpg
1970 lerin ortalarına ait Motobecane Grand Jubilee modeli. Bir kaç gün önce yüksek performanslı 50 km lik bir tur yaptık. 27 jant düz yolda akıyor:)) ( 27 jant 28 den daha büyüktür, 630 mm)

@no76 Aynakol 110 BCD mi?

@no76 Küçük 40 diş ise 130 BCD o zaman.

• Beğen
Tepkiler: no76
Merhaba anadolu yakası retro yol bisikletimi

restore edecek kaliteli işi olan ,müşterinin derisini yüzmeyen bisiklet tamircisi tavsiyesi lütfen

Merhaba anadolu yakası retro yol bisikletimi

restore edecek kaliteli işi olan ,müşterinin derisini yüzmeyen bisiklet tamircisi tavsiyesi lütfen
Selamlar. Pek ugrasmazlar restorasyonlarla hocam. Hatta elleyeceklerini dahi sanmam. En fazla eger bilmiyorsan teknik isleri belki parcalarina ayirma islemini yapabilirler.

• Beğen
Tepkiler: eczbülent
merhaba sorum yanlış oldu retro 1980 model çok temiz torino yarış bisikletim var.bisikleti sıfır olarak GURBETÇİ bir abiden aldım.bisikletin mekanik bakımını yapacak veya güncel parçalar ile revizyon yapacak bisiklet ustası arıyorum.bisikiletin genel durumu boyası kadrosu çok iyi.fren biraz sorunlu

Son düzenleme:
merhaba sorum yanlış oldu retro 1980 model çok temiz torino yarış bisikletim var.bisikleti sıfır olarak almancı bir abiden aldım.bisikletin mekanik bakımını yapacak veya güncel parçalar ile revizyon yapacak bisiklet ustası arıyorum.bisikiletin genel durumu boyası kadrosu çok iyi.fren biraz sorunlu
Ben çok iyi birini bilsem bile o iğrenc kelimeyi kullandığınız için söylemezdim.

merhaba sorum yanlış oldu retro 1980 model çok temiz torino yarış bisikletim var.bisikleti sıfır olarak almancı bir abiden aldım.bisikletin mekanik bakımını yapacak veya güncel parçalar ile revizyon yapacak bisiklet ustası arıyorum.bisikiletin genel durumu boyası kadrosu çok iyi.fren biraz sorunlu
Retro bir bisikleti neden güncel parçalar ile revize etmek istiyorsunuz ki ? Güncel parçaları kullanırsanız nasıl retro bir bisiklet olacak ?

Bildiğim kadarıyla;
Retro: eskiye özenen, eskinin imitasyonu, taklidi, yeni olduğu halde eski görünümlü, bu yönüyle çok da değerli olmayan
Vintage (ya da klasik): orijinal durumda, muhtemelen en az 20 yıllık, artık az bulunan parçalara sahip, yeni modellere göre maddi ve/veya manevi olarak değeri yüksek, ilk çıktığında da değeri olan ama yıllandıkça bu değeri artan.

Bu tanımlar doğruysa retro için görüntü eskiyi andırdığı sürece sorun yok. (Benim bisikletler öyle mesela.) Ama bir vintage (ya da klasik) için bu yaklaşım pek doğru değil.

Bildiğim kadarıyla;
Retro: eskiye özenen, eskinin imitasyonu, taklidi, yeni olduğu halde eski görünümlü, bu yönüyle çok da değerli olmayan
Vintage (ya da klasik): orijinal durumda, muhtemelen en az 20 yıllık, artık az bulunan parçalara sahip, yeni modellere göre maddi ve/veya manevi olarak değeri yüksek, ilk çıktığında da değeri olan ama yıllandıkça bu değeri artan.

Bu tanımlar doğruysa retro için görüntü eskiyi andırdığı sürece sorun yok. (Benim bisikletler öyle mesela.) Ama bir vintage (ya da klasik) için bu yaklaşım pek doğru değil.
Retro 10-15 senelik bisikletlere denir, yani vintage ile yenin arası diyebiliriz. Senin dediğin neovintage bikes oluyor.

Son düzenleme:
Geri