Scudo Sports

Kızgın sürücü bisikletçilerin arasına daldı

@Ertuğrul

ertuğrul dostum,
olayın aslı malesef darp edilen aracın sahibi önce polise ana avrat küfür etti polis duymadı arada mesafe var idi polis yolu açınca 67 plakalı araç sahibi bir bisikletliye daha küfür edince o zaman millet hücuma geçti arka cam tuzla buz oldu sonra arka kaportayı göçerttiler adam gaza bastı öndeki bisikletlilere sürdü ,taciz edince orada da filim koptu, adamın aracına darp tabi yalnış oldu ,adamın kızlarının yanında küfür etmesi doğru değildir ,araba olay yerinden ayrılırken resmen harpten çıkmış gibi idi orada tek polis var idi polis aracı bıraktı kadın önden feryat ediyor idi ben yaptım diye direksiyonun başındaki sinirli kocasının yalnış hareketini engellemek için direksiyona el atınca araç sağ sol yaparak bisikletli arkadaşlara çarptı,doğru olmayanlar

1- aracın darp edilmesi
2- adamın polise küfür etmesi
3- adamın çocuklarının yanında küfür etmesi
4- bisikletli arkadaşa küfür etmesi
5- bisikletlilerin üzerine tacizli sürüşü

Scudo
@Ferhat Ademir

Ferhat bey, öncelikle bahsettiğiniz 42km/saat hız umarım yerleşim yeri dışında bölünmüş yollarda veya yine yerleşim yeri dışında çift yönlü karayollarında olmuştur. Zira bu mevkilerde bisiklet için sınır olan 45 km/saat hız sınırına oldukça yaklaşmışsınız. Malum şehir içi bisiklet hız sınırı ise 30 km/saat. Şehirler arası bir yolda olsa bile, adam pat diye durabilir. Önüne birisi atlar, bir hayvan atlar vs. Bu noktada da "güvenli takip mesafesi" kavramını hatırlatmak isterim. O adam "pat" diye durduğunda bisikletinizin fren performansı ve sizin sürüç tecrübeniz ölçüsünde güvenli bir şekilde durabileceğiniz bir mesafeden takip etmek gerekir aracı. Biz de trafikte bir ulaşım aracıyız değil mi? Uymamız gereken kurallar var yazılı olarak.

Korna çalan kişi soy sop küfretme olayına hiç girmiyorum bile. Keşke bu yanlış davranışınızı hiç anlatmasaydınız burada.

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
Adam küfrederek olayı başlatmış; karşılığı arabanın camlarının kırılması, kaportasının yamulması vs etrafı sarılı halde saldırıya uğrayınca kaçmaya çalışırken kaza yapınca daha beteri başına geliyor; OLDU OLACAK ÖLDÜRSEYDİNİZ de bir tane küfürbazdan kurtulurdunuz!

üzücü bir durum, herkese geçmiş olsun. tv'den izlediğim ve dinlediğim ve sizlerden okuduğum kadarıyla araç, trafik polisinin kapattığı yolda sabırsızlık gösterip beklemek istememiş. ardından başlayan karşılıklı sözlü sataşmalar ve şöförün aracı bisiklet grubunun içine sürmesi, bisikletçiye çarpması ve kitlenin isyanı. elbette serin kanlı, sakin, dikkatli davranmak her 2 tarafın yapması gereken. ancak kitle psikolojisini de gözardı etmemek gerek. burada bisiklet grubunun, bir arada olan bağı ve enerjisi çok kolaylıkla bir öfkeye dönüşebilir. bu kadar büyük bir kalabalığı kimse zapt edemez. mutlaka bir dalgalanma ve taşma gerçekleşir. nasıl ki şöförün taşkınlığı-kabalığı başlamışsa. bence gene grup daha ileriye gitmeyerek toparlanmış. bu gibi durumlarda daha vahim olayların olabileceğini biliyoruz. şöför de maddi hasarla ayrılmış. umarım adli takip sonucu hatasının cezasını alır. ancak diğer bir yanı bu işin 'organizasyon'. yani bu işi başlatan, ev sahibi olanlar. böylesine büyük bir etkinlikte önlemi gerektiği kadar geniş almamış olmak, mülki amirlerden yeterli destek istememek, organizasyonun yeterli miktarda denetçisinin olmaması, sanki en baştaki hata-eksiklik ne derseniz deyin. polis de belki gerektiği kadar memurunu seferber etmedi ve ortalık boş kalınca kıyamet koptu.
bu işler deneyim gerektiriyor. gerçi bu köprü geçişi artık yeni değil. az çok ne olacağı belli. burada kaza, çarpma, sıkışma, düşme, asi şöförler, kızgın bisikletçiler, isyankar yayalar... her zaman çıkar-çıkacaktır. en önemlisi olabildiğince geniş önlem istemek-almak. ve de elbette sinirlere hakim olmak. tekrar kaza geçiren arkadaşlara büyük geçmiş olsun, daha beter olmadığına sevinelim. bu gibi etkinliklere geçerli olan bir sözümüz var, çok iyi anlatır: nerede çokluk orada b..luk.

@mustafa tanrıverdi

özellikle bir olay varki burada sürücü hatası vardır,bisiklet yolu olan yerde bisikletli arkadaş yol ortasından gidiyor idi olay dragosta meydana gelmiştir karayollarının trafik kanunu vardır bu kanuna göre bisiklet yolu olan yerde bisikletliler yol ortasından gidemez ayrıca sağdan bile gidemez gel gelelim yol bisikletçi arkadaşlar sürekli bu kanunu bostancı-tuzla arası çiğnemektedir grup halinde sağdan sürüş var ise ikili sıra yapılıyor ise sürülebilinir diye bi kanun yok malum bostancı-tuzla arası bisiklet yolu hikayedir araya araç girmeyecek tabi orada büfeler var adam araç ile geliyor ve umursamazca park ediyorlar bisiklet yollarına bu istanbul bence sahipsizdir

@mustafa tanrıverdi

Bunun adı trafik kazası; yukarıdaki örnekler ise kasten ve bilerek yapılan zarar verme eylemleridir. İkisi arasında ciddi fark var.

@mustafa tanrıverdi

Kan davasına çevirelim o zaman Mustafa bey. Bir yakınım bile bisiklet sürerken kaza geçirip Allah korusun öldürülse bile, bu üzerine konuştuğumuz olaydaki adamın suçu ne? Benim yakınımı, bizlerin bisikletçi arkadaşlarını kaybetmesinde bir hatası mı var?

Olanları hiçbir şekilde tasvip etmiyorum ama mantık sınırlarımızı zorlamayalım bence.

@Eray I

evet gençken bende deli dolu idim ama galba bitti bu delilik,,:)

Buradaki olay kaba kuvvettir, adam altında araba var ben güçlüyüm diye meydan okuyor. Millet galeyana geliyor, bundan sonra kopan olaylarda da tahrik edenin vebali vardır.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Kudret Kurtcebe

Kudret ağabey, sürüş performansına bakılırsa sen hepimizden de gençsin :)

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Sanırım bununla ilgili bir görüntü daha önce critical mass gününde ispanyada yaşanmış ve orda ölenler olmuştu. hadi şöför kardeşler, gazınıza kuvvet. ne kadar basarsanız o kadar erkeksiniz.

Arkadaşlar anlayamıyorum ben bir şeridi acil durumlar için bırakmadımılar açık yani? hadi bırakmadılar bizim bisikletçilerimizin ne kadar insani olduğunu herkes bilir. eğer gerçekten de bir acil durum varsa değil yol vermek bisikletlerle hastaneye götürürüz bile. ilk başta küfr etmesi ve sabırsızlığı olmasaydı kimse sıkıntı çıkarmayacaktı. hadi acil durumun var bağır insan gibi bizimkilere bak senin arabanı gerekirse hastaneye kadar bisikletlerle çekiomular çekmiyomular.
söz ile uslanmayanı etmeli tekdir. tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir ! insan olacaksın o kadar ! dün tam da arkadaşlar geçerken mecidiyeköydeydim katılamadım malesef ancak katılsaydım ben de o adama inanılmaz sinirlenirdim.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Ümraniyeli Ofli

zati ne oluyor ise derdimizi düzgün anlatamamaktan oluyor böyle bi durum var ise bile bilmiyorum gerçi tam emin değilim, adamın polise gidip araçta hasta olduğunu söylemesi yeterli olacak idi ve poliste araca yol verirken tek bir motorlu poliste araca eşlik edecek idi ,bizde organizasyon olmayınca malesef ortalık karıştı tabi ,arkayı bekledim ,beylerbeyi tünelde en son adama kadar çünki sağ şerit kapandı araç ile ve araçlar duruyor idi sol şeritten bir sürü bisikletli ilerden geliyor idi onlara soldan gitmelerini işaret ettim en sonuncu geçince aşağıya indim ve kavşakta yolu kesen polise en son benim dedim ,polis orada şikaye etti nerde görevliler dedi valla yok dedim.

@Kudret Kurtcebe
Kudret abi kesinlikle katılıyorum sana.

Haftasonu hastaneler kapalı değil mi? Acile yetiştirilmeye çalışılan bir durum ölüm kalım meselesi mi varmış? Araçlarda yol almak için sık söylenen bir yalan var ise o da hasta var demek?

Haberin yalan olduğu söyleniyor. İşin en pislik yanıda orası. Haber değeri taşısın diye yalan haber mi yapıldı? Eğer denilenler başka türlü ise o kadar sayfa boşuna burada gırtlak patlatılmış.

@Turan Babacan

gördüğüm kadarı ile araçta öyle ölüm kalım meselesi yok idi..eğer bi hastası olsa idi sürücünün yapacağı tek iş yolu kapatan polise gidip araçta hastam var acaba bana yardımcı olurmusunuz demesi yeterli olacakken adamın polise küfür etmesi (ki mesafe olduğundan polis duymadı tabi )sonra bisikletlilere küfür etmesi neyi gösterir tabi kültürsüzlüğünü, kültürlü insan aracında hastası var ise polisten yardım ister ve başka bir motorlu poliste araca eşlik eder çünki bisikletlileri uyaracak olan motorlu polisin siren sesidir ve anons yaparak hastası olan araca yol verin diyecek idi ,biz bunları düşünmez isek böyle sonuç ile karşılaşırız,sonuç bence iyi olmadı araca verilen zarar arka cam 300 lira eder ise ön camda zarar var 300 de o,
kaporta yamuldu bi 700 liralık hasar olmuş olabilir.

bizim insanımızda ne yok biliyor musunuz. empati yok. adam küfür eder, bağırır çağırır. bunlar istanbul'da yaşayan her birimizin evden çıktığımız anda ilk 15 dakikada gördüğü şeyler. bakın adam suçsuz demiyorum. ama bizim milletimize ne oluyorsa kavga gördüğü zaman hepsi birer rambo, hepsi birer rocky kesiliyor. böyle infial durumlarında ise herkes kendine bir taraf seçip hemen diğerine saldırma çabasında. yahu bi dur. adam küfür etti diye arabasının etrafını sarıp insanları psikolojik baskı altına almak nerede görülmüş. bakın tekrar ediyorum adam suçsuz değildir. lakin suçunun karşılığı arabasının linç edilmesi değildir. gelelim çocuğunun yanında küfür etmeseymiş argümanına. her babayı hulusi kentmen gibi müşfik baba mı sandınız? bir atasözü var 5 parmağın 5i bir değil diye. tahammül kalmamış kimsede. yazık. adam suçlu kesin orada hemfikiriz. ama cezasını etrafını saran 100 bisikletçi değil, görevi olan kişiler vermeli.

@Kudret Kurtcebe

Evet doğma büyüme bir üsküdarlı olarak+1 kudret bey yobazlıkda,cehalette 1.dir güzel üsküdarım..

Geri