Scudo Sports

Kızgın sürücü bisikletçilerin arasına daldı

Öfke ve şiddete eğimlilik bu toplumun bir gerçeği. Topluluk içinde bir insan tek başınayken davrandığından farklı hareket edebiliyor. Bu durumdaki insanlar çocuklarının ailesinin yanındaki bir adama dahi saldırabilir. Neyseki gruptaki çoğu kişi sağduyulu çıkmış.
Olay nihayetinde adlileşmiş. Hastası olduğunu iddia etse dahi şöför haksızdır ve hukuk önünde ceza alacaktır. Yalnız hiç bir küfür ve şiddet olayı masum değildir. Bisikletçi dostların yaptıkları da dahil.

• Beğen
Tepkiler: Murat B. ve Tyler
Scudo
Tabii en doğrusu araç içindeki yolcuların olumsuz şekilde etkilenmemeleri için araç sürücüsünün indirilip farklı bir ortamda darp edilmesi şeklinde olmalıydı?!!!...(Şaka tabiki) Toplum olarak negatif enerjiyle gırtlağımıza kadar doldurulduğumuz şu günlerde yanlışı bir başka yanlışla bertaraf etmek yapılabilecek en son yanlış olmakla birlikte günümüz Türkiyesinde pekte garipsenecek bir durum değil aslında.Barut fıçısı haline getirilmiş insanlar olduk hepimiz.Futbol maçına döner bıçağıyla giden manyakların,siyaseti makam mevki için yapan iki yüzlü cahil siyasetçilerin,insanlığını yitirmiş iki ayaklı hayvanların,Allahsızların,kitapsızların,her türlü değerin iki paralık hale getirildiği,eğitimin yerlerde süründürüldüğü bir ortamda bu tür daranışlardan kendisini soyutlayanlar...Sizlere selam olsun..

Arabanla onlarca kişinin arasına dalıyorsan eğer, o cesaretinin ödülü olarak dayağını yiyeceksin arkadaş. O korku ona bi ömür yeter gerçi ama. Bi de içerde ailesi var, yazık be.

Düzenleme: Olay düşündüğümden biraz farklı gelişmiş, sanırım sürücü bi anlık panikle adamların arasına dalmış. Linkteki arkadaş durumu anlatmış;
(link)

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
KEsinlikle katılıyorum hocam, insanlar okadar dengesiz kullanıyordu ki. durup dururken sağa sola geçmeler. Şov için dubaları zıplayarak düşürmeye çalışanlar.
bi bayan resmen yolda gidemiyor en soldan en sağa geçerek üzerime kırdı. görmesem ikimizde düşücez.

Ortaya dalan araç konusunda yorum yapmayacağım, çünkü olayı görmedim. iyiki beykoz sapağından çıkıp gitmişiz. oldum olası kalabalık etkinlikleri sevmiyorum.
etkinliğin içinde sürekli etkinliğin dışında birşeyleri ortaya çıkarmaya siyaseti karıştırmaya, ortalığı germeye, saçma sapan hareketler ile kendini göstermeye çalışan
Kişiler var.

Bundan önce katılmıyordum. köprüyü geçelim dedim katıldık. yine aynı şeyler yaşandı.

@Ahmet O

• Beğen
Tepkiler: Tyler
@Oğuz aydın kadıoğlukurt

güzargahta aşırı derecede minibüs ,otobüs ve taksi ve de özel araç vardır ,bu güzergahı istememenin nedeni bu ,tabi sürücü çok olur ise riskli güzergaha girilecek ise gerek polisi ve de dernek görevlileri yerlerinde olacak idi burada polisin azlığı dikkat çekmiştir ve yolların beylerbeyinde kapatılmaması ayrıca sınav günü olması yanlış oldu ne vardı yani bir hafta ötesine atılsa idi köprü orada zati,
o köprü haziran sonu kapanacak ve bakıma alınacak
herşey yalnış oldu organizasyon tam fiyasko idi..

@Çetin ŞAHİNÖZ
Aracın dışındakilerin maruz kaldığı travmadan kastım fiziksel degil psikilojik travmaydı Çetin abi.Ayrıca bisikletli grubun içerisinde de cocuk yastakiler vardır/olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
@MEHMETALİ

hukuk bence şöyle işlemeli
görevli trafik polisine hakaret,
ikincisi bisiklet sürücüsüne hakaret ve de küfür ve insanların üzerine arac sürülmesi,
ve bisikletlilerin aracı darp etmesi burada araca zarar verilmiştir hukuk bu organizasyonu yapanın peşine düşerek zararı derneğe ödettirir derneğin bundan sonra yapacağı işte bu güzergahı değiştirmektir beylerbeyinden üsküdara gidiş artık olmamalı daha az trafiğe yönelerek büyük bi alanda tur bitmelidir ,,
ayrıca hafif yaralananlar savcılığa başvurarak sürücü hakkında cezai tedbir isteyebilirler aracın plakası tesbit edilmiştir

keşke beni çarpan arabaya da böyle saldırsaydı insanlar. adam beni gördüğü halde yeşil ışıkta geçebilmek için sol çaprazdan 60km hızla bana çarptı. etraftaki insanlarda bana bakıyor uzaktan. adam durdu, yüzsüzlüğüyle yanıma geldi. sol kalçamda sürtünmeden dolayı kızarıklık oluştu,eşofman yırtıldı,ceket ve çantam yırtıldı, bisikletin de ön vitesi yamuldu. üstümdeki ceket puf mont olduğu için ve sırtımda çantam olduğu için omurgama bişey olmadı allah tan. kask yoktu zaten. ama video daki arabayı değil de adamı dövseler fena olmazdı hani. arabayı kırdılar ama kafa aynı kafa. değiştiremezsin, başka arabayla yine aynısını yapar

@Ümraniyeli Ofli

Koyu olarak işaretlediğim söz, ilk olarak o söz "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirle uslanmayanın hakkı kötektir." aslı böyledir ve Ziya Paşa'ya aittir, sözün doğruluğu ve yanlışlığı tartışılır, fakat doğru olarak ele alırsak (bile):
Siz o adamı nasıl tekdir ettiniz? Kenara çekip "bu yaptığın yanlış, tamam biz sana yol açarız sakin ol" vs. tarzı mı konuştunuz yoksa arka camı kırıp içerideki çocuğun yaralanmasını, daha da önemlisini belki aylarca etkisinden kurtulamayacağı psikolojik bir duruma mı soktunuz?

Adamın küfür etmesinin yasal bir karşılığı var ve ancak siz o karşılığı kullanabilirsiniz, biraz empati kurun yahu, o adamın yerindesiniz, tamam ben o adamın yerinde olsam, yada sizler olsanız "daha farklı" olacak durum ama gerçekten o adamın yerine koyun, o zaman anlarsınız niye öyle davrandığını... Belki...

@Ertuğrul

Tebrikler, başka bir arkadaşı düzelterek ödül kazandınız.

Ayrıca yazdıklarınızdan da şunu anladım.
yahu, ben, tamam, adamın, ancak, yerine, öyle, adamın, siz, adamın, koyun, ama, o.

Biraz sakin. Empati kurmaktan bahsederken, kendinizi de okuyanların yerine koyup yazdığınızı yeniden okuyun.

sevgili dostlar ve sayın üyeler.
öncelikle yorumumla alakalı alıntı yapıp eleştirilerinizle ilgili şunu açıklama yapmak istedim.Hız limitinden bahseden bir üye var , küfür etmeseydin diyen bir üye var ve bu arkadaşlar o anki ortamı bilmediği için böyle yorum yaptıkları kanaatindeyim.Tamam ben kimseye kötü örnek olmak istemiyorum fakat bazen hak eden insanlar oluyor.

Arabanın durma olayı detayıyla şöyle oldu .
2 şerit tenha şehir içi iniş yolunda 41-42 km hızla gidiyorum . Audi marka araç beni geçti , sağ şeritte yine başka bir araba park halinde ve Audi marka ( beni geçen araç) arkadaşını almak için sol şeritte pat fren yapıp durdu. Bu olay sizce etik mi. Yani adam bir 20 metre ileri gidip park halindeki aracı geçtikten sonra durması gerekmiyor mu veya sağ şeritte duran arabanın arkasında? Ben mi kuralları yanlış biliyorum.Şimdi adam sizi geçer geçmez pat durursa takip mesafesi diye birşey kalmaz. Veya orada duracaksın bisiklet sürücüsüyle yarış mı yapıyorsun be herif? Niye geçecem diye uğraşıyorsun?
Bence ego meselesi altında audi olunca zengin çocuğun böyle oluyor.

2. Olay şöyle trafik tam sıkışık zaman( Şehir içi )Sağ şerit park halindeki arabalarla dolu. Kontrolsüz kavşaktan sola döneceğim haliyle sola iyice yanaştım ve adam tam arkama gelmiş dat dat 1 metre ya var ya yok sağ tarafımdan geçmeyi denedi yapamayınca uzun bir korna trafik zaten sıkışık ve 50-100 metre ileride kırmızı yanıyor yani bu adam uçacak mı ? Kendini bilmez şekilde davrandı bende haliyle kendimi bilmez şekilde davrandım.
Benim bakış açımla bende bir sorun veya kural hatası olduğunu düşünmüyorum.
Saygılar.

@sedat_slave

Okudum, karmaşık ama yanlış değil, ne yazdığımı biliyorum, biraz tahminlere (yada düşüncelere) cevap var orada.

Halil adam polise gözümüzün önünde 5 dk ...Giydirdi...Hadi ona giyidirdi Hangi akla hizmet eski otabüs parkında bulunan bizlere dogru özellikle çok yakınındaki festival alanındaki 30 tane bisikletçiye küfür ediyorsun nasıl bir sorumsuzluktur..............................@halil ibrahim duran

@Soner Kanar

Soner abi,
Tamam adam küfürbaz ve akıl belli ki (en azından bir süreliğine) yerinde değil; 50 kişi arabanın etrafını sarıp saldırmak pek de adaletli yaklaşım değil sevgili dostum.

Bizde bokunun çıktıgını biliyoruz..Vede hiç bir eylem yapmadık....Hatta ayıranlarda arkadaşlarımız....

Yorumları falan okumadım açıkçası, peşin peşin yazayım onu.

Şimdi bu adam kalabalığa kızıp, bi gurup bisikletçinin üzerine sürdü. Kastılı olarak birilerine çarptı, düşmelerine ve yaralanmalarına sebep oldu değil mi?

Yapılan davranış kasti mi? Evet. Kaza değil, bilinçli.
Herhangi bir kaportası, koruması olmayan bir taşıttaki kişinin, böyle bir darbe sonucu ağır yaralancağı, hatta ölebileceği doğru mu? Doğru.

Bu kişi cinayete teşebbüsten yargılanacak mı? Hayır.

Aracı pert eden arkadaşların da elleri dert görmesin. Küçüklerimin gözlerinden, büyüklerimin ellerinden öpüyorum.
Keşke lastiklerini falan da indirseydiniz.
Olayın büyümemesi için de araya girip ayıran arkadaşlara da teşekkür ediyorum ayrıca.
O durumda çoğu insan sakinliğini koruyamıyor. Her ne kadar yapılanı haklı görsem de, doğru olmadığını biliyorum.
Bu durumda sakinliğini koruyup, ne olursa olsun insanları yatıştırmaya çalışmak oldukça güzel bir davranış.

@Soner Kanar

Allah'tan o ayıran sağduyulu arkadaşlar var görüntüde, yoksa bisikletçilerin hepsi streetfighter 'dan çıkmış gibi bir görüntü ortaya çıkacaktı :D

Facede arabanın son halinin fotoları var.....Karakolun önunde..Adam Sabaha kadar nezarethanedeymiş......

Mert özdemirdeydi Karakola gitmiş.....Yigit Tosunun arkadaşı..Gökhan sen belki tanırsın.... Zaten arabaya dogru ilk hareket edenler onlardı....bueraya foto nasıl atılıyor.....

Sana Faceden yolladım......

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Geri