Scudo Sports

Kışlık giyim ve yurt dışı spariş

@vahap demir

3 kat giyiniceğim için kollarım üşümez diye düşünmüştüm. 15 km kadar sürdüm bisiklet. Resmini koyduğum eşofman üstü rüzgarı kesti fakat terlettimi tam anlam veremedim çok uzun yol gitmediğim için anlıyamadım sanırım. Bide tempom oldukça düşüktü.

Scudo
Merhaba, bende bir haftadır sonbahar ve kış için kıyafet bakıyorum ama maalesef bulmak çok zor fakat buradaki bilgiler çok işime yarayacak :)

@Caner GÜR

Merhaba havaların soğumasıyla arayışlar arttı kimse kışın bisikleti kaldırmak istemiyor haliyle umarım yardımcı olur ben hala arayış içerisindeyim :)

Bir iki ürün satın aldım ama gelince uyacakmı üzerime çok merak ediyorum, mağazada bile beden bulmak zor markadan markaya çok değişiyor ölçüler. Bursa'da mevcut olan mağazalarda sınırlı sayıda ürün var birde yeni sezonlar gelmemiş :(

Bu başlığı görüp ne zamandır ertelediğim birkaç siparişimi vardim bu hafta dealextreme ve aliexpress ten. 2 sitede de sipariş 3 gün içinde kargoya verildi. özellikle aliexpressten tedirginim çünkü 99 dolar tuttu, sınıra yakın diye bir iş gelmez herhalde başıma, geldiğinde güncelleme yaparım.

Kışın gerçekten soğukta bisiklete binmek istiyorsanız muhakkak kullanmanız gereken iyi bir tayt ( hem rüzgar geçirmezlik,hem soğuktan korunma, hemde ped olarak ) benzeri bir (link) Decathlon ürünü kullanıyorum fiyat/performans olarak kesinlik ile tavsiye ederim, içine dışına başka birşey giymeden rahatça kullanabilirsiniz.. Ayaklarınızın ve ellerinizin üşümemesi çok önemli, ayaklar için ayakkabı kılıfı(kışlık olanlar) eldiven için de rüzgar ve su geçirmeyen ve çok kalın olmayan bir eldiven gerekli, ısı olarak yeterli görmezseniz eldiven içliği kullanabilirsiniz çok kalın eldiven hareketinizi kısıtlayacaktır. Üstünüze giyeceğiniz kıyafetler tamamı ile hava şartına(sıcaklık/rüzgar/yağmur) göre değişir, iki kat/üç kat giydim yeterli demek yanlış olur, en dışta kalan malzemenin rüzgar geçirmez/nefes alabilen bir kumaşa sahip olması gerekli aksi takdirde sizi terletip ter üzerinizde kalarak hasta edecektir. İçinize giyeceğiniz malzememin teri dışarı atabilen nefes alır bir kumaşa sahip olması gerekli, çeşitli yerlerden temin edebilirsiniz. Kaskın altına balaklava yada buff kullanmanızı öneririm.

Genel olarak bisiklet kıyafetleri için Decathlon daha uygun ve çok seçenek sunuyor, Diğer giysiler çok sorun teşkil etmese de muhakkak tayt bisiklet taytı olmalı.

@Zorlu bas

Sınırdan korkmayın da, aliexpress pek güven veren bir sistem sunmuyor açıkçası. Ben sipariş verdim bugün 30. gün hala tık yok. Dealextreme den sipariş verdim, 13. günü geldi. Dx deki ürünler gelir de bir daha aliexpress den hiçbir şey almam büyük konuşmayayım da, yine de çok daha temkinli yaklaşırım artık.

@Aşkın Şentürk

peki sitede yazan "iletilmezse paranın tümü iade" ye başvurabiliyor muyuz diyelim gelmedi, bari parası geri gelsin desek :)

@Aşkın Şentürk

Aşkın, Aliexpress'te bir sorun yok. Sorun, bazı namussuz satıcılarda. Stoklarında olmayan malları listeliyorlar, sonra da gönderemiyorlar haliyle. Almadan önce satıcıdan stok teyidi isteyin. Aliexpress sadece aracı burada. Bir de profilinde alışveriş olmayan yahut da bariz derecede düşük fiyatlar yazan (koca heybeye 10 dolar diyenler falan) adamlardan uzak durun. Çok var böylesi. Mümkünse size sorunsuz ürün gönderen satıcılarla alışverişe devam edin, üçün beşin hesabını yapmayın. Tecrübelerim bunlar. :)

@ahmetcan44
çok teşekkürler aynen öyle düşünüp 150 den fazla siparişte güzel oy almış satıcılardan aldım ürünleri, dediğim gibi satıcılara güvenim tam, kargo olayı korkutuyor sadece. neyse bekleyip göreceğiz

@ahmetcan44

Abi bnm siparis verdigim sirkette 3 madalyali 98 pozitif geri bildirim almis bir yerdi bu parayi geri alma olayi nasil oluyor onu da cok iyi bilmiyorum.

@Aşkın Şentürk

Ödemeyi paypal üzerinden yaptıysanız eğer aşağıdaki adres size yardımcı olacaktır.
(link)

@Aşkın Şentürk

Bankanızı arayın, internetten sipariş ettiğiniz ürünün gönderilmediğini söyleyip iade talep edin.

Aliexpress'ten aldığım formalar bir ay sonra nihayet geldi.
Formaların kalitesi güzel (elbette orijinali kadar değil :) ) Btwin'de L giyiyordum ve yine L beden tam oldu.
Yalnız kış forması diye aldığım ürün baharlık çıktı. Her halükarda kullanacağım için fazla takmadım ama almayı düşünenleri uyarayım.
Aldığım ürünün linki şu: (link)
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/v/576614_10151772289953848_1883420069_n.jpg?oh=a2da196d3b74c6497249573591f1809a&oe=52885708&__gda__=1384751150_5ab1aabeafaa6f70000eee87907cc9cf

@Ozan Duran

Paylaştığınız için teşekkür ederim. Sizin yorumunuzu bekliyordum fakat daha fazla dayanamadım ve bende sipariş verdim her halükarda orjinal forma gelmiyceğini biliyordunuz kalın olmıycağınıda biliyorduk yani beklentimizin altında değil sanırım. Yakından görmediğim için bilmiyorum. Acaba taytı nasıl taytta bulunan pad hakkında bilgi verirmisiniz?

Geri