Hasan Kuru
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.217
Şeker veya yağ yemeyin.şeker ve yağa da ihtiyacımız var aynı şekilde karbonhidratada. Özelikle şeker hemen enerji vererek akut enerji
Şeker veya yağ yemeyin.
40 dakika egzersizin sonrasında olduğu kadar aç olmadığımız takdirde karaciğerde şeker, glikojene dönüşmüyor, yağ şeklinde depolanıyor. Karaciğerin sofra şekeri sükrozdan glikojen yapabilmesi için glikojen depolarının boş olması gerekli ve de bir kez yağ yapmaya başlarsa bitirmeden kan şekeri salmaya devam etmiyor.
Şekerler hızlı karbonhidrat, fruktoz içerdiği için zararlı. Şeker yerine yavaş karbonhidrat yiyin, onda fruktoz yok çünkü sadece basit şeker fruktoz içerir. Nişasta gibi bileşik karbonhidratlar ise fruktoz içermez.
Tatlı birşey yemeyin, onlar size hızlı enerji verir ama bir süreliğine karaciğerinizin şekeri uzaklaştırması gerekir, metabolizmasını yağ metabolizmasına çevirir. Elit sporcu da olsanız %30'dan fazla basit:bileşik karbonhidrat böylece size karaciğer yağlanması olarak dönüyor. Örneğin, basit sofra şekeri sükrozun %50'si fruktoz. Atletik sporcularda böyleyken, sporla uğraşmayanlarda ise %10 basit şekerin bile karaciğerinizi yavaşlatan etkisi var. Ben maltodekstrin ile karıştırıp kullanıyordum, bir kez fruktozsuz maktodekstrin gibi bir şekeri suda karıştırıp kullanınca ne kadar farklı uzun soluklu bir zindelik verdiğini görüyorsunuz.
Sıvı yağ da yemeyin, insanlar kalp krizini yoktan yere geçirmiyorlar. Kasların çalışabilmesi için mitokondrilerinizin sağlam çalışması gerekli. Sıvı yağ kalp hastalarına önerilmiyor. Kardiolipini azaltarak, hücrelerinizde elektron zincirinin çalışmasını, enerji üretilmesini zorlaştırıyor. Hiç gerek yok sağlığınızı riske atmaya.
Ben doktorum. Lütfen, üzerinize alınmayın. Ben uyarımı yapıyorum sadece. Az önceki söylediğinizi belki katı yağ demek isterken, yanlış anlaşılmaktan çekindiniz ama doğrusu bu. Soğuk iklim insanları katı hayvansal yağları tüketir. Benim vermek istediğim mesaj sizin söylediğinize değil, sıvı yağ ve basit şekere.Seker ve yağ yemeyip, katkı maddesi olarak kullanılan Maltodekstrin yiyelim, yenmez o pardon icelim 😅 Sizlerde malesefki profesyonel olmayan ama onlar gibi beslenmeye calisan sporcu aleminin anlattıklarına inanmissiniz. Yapay olarak üretilen, kimyasal bilesiklerin dogal beslenme karsisinda daha iyi oldugunu dusunuyorsunuz. Bir pancar sekeri, aycicek yagı, tereyağı, hatta Zeytin yağı bile yemeyin diyecek konumdasınız.
Öncelikle yine her mesajımda tenzih ettigim gibi bu mesajımdada Profesyonelleri tenzih ederek konusuyorum. ( Profesyonel sporcu nedir? : Bir spor dalını meslek olarak edinmiş ve zamanının tamamını ona adayarak o işten para kazanıp hayatını devam ettiren kişiye denir.
Günümüz insanı doğal olan herseyi yemeli ki disaridan takviyeye ihtiyacı kalmasın. Buna şekerde dahil, hatta özellikle tereyağ ve zeytinyağı
Yuksek efor gerektiren islerde ve kışın ozellikle soguk havalarda yuksek kalorili beslenmek, ani enerji ihtiyacinda seker yemek, diyetimizi zeytin yağı, tereyağı hatta kuyruk yağı gibi yaglar ile suslemek bizim immün sistemimiz icin gereklidir. Vucut sagligimizida abartmadigimiz surece bozulmaz bu sekilde beslenme ile.
Takviye gıdalar ozellikle zararlıdır, kimyasal olarak uretilmis veya icinde genetigi degistirilmis materyeller bulunur. Uzun vadede calismaları henuz yoktur. Sindirim sistemine ozellikle bagirsaklarda ciddi yan etkileri vardır.
Yinede at sizin, düzlük sizin.
İster kosturun ister yurutun
Sağlıksız şeyler sadece tükettiğiniz kadar zarar vermez. Sağlıksız besinler tüketmemenizi öneririm. Bozulmayı önleyen çoğu etken zaten bu gıdalardaki besin eksikliğinin nedeni. Yüksek ısı mesela vitaminleri öldürüyor. Aldığınız kaloriyi yakamıyorsunuz sizin tabirinizle.Vucut sagligimizida abartmadigimiz surece bozulmaz bu sekilde beslenme ile.
Ben doktorum. Lütfen, üzerinize alınmayın. Ben uyarımı yapıyorum sadece. Az önceki söylediğinizi belki katı yağ demek isterken, yanlış anlaşılmaktan çekindiniz ama doğrusu bu. Soğuk iklim insanları katı hayvansal yağları tüketir. Benim vermek istediğim mesaj sizin söylediğinize değil, sıvı yağ ve basit şekere.
Maltodekstrin patates nişastasıdır, 5 tane ile 12 tane glikozdan oluşur.
İnsan kesinlikle herşeyi yememelidir, midemiz çöplük değil. Örneğin, gdolu soya ürünlerini, mısır ürünlerini insanlar yiyemez. Besi hayvanlarına verilir, bence verilmesi de tartışmalı bir durum.
Sağlıksız şeyler sadece tükettiğiniz kadar zarar vermez. Sağlıksız besinler tüketmemenizi öneririm. Bozulmayı önleyen çoğu etken zaten bu gıdalardaki besin eksikliğinin nedeni. Yüksek ısı mesela vitaminleri öldürüyor. Aldığınız kaloriyi yakamıyorsunuz sizin tabirinizle.
Ben de size hocam diyim, siz ziraat mühendisi olmasanız hiçbirimiz sağlıklı beslenemeyiz.Dogal olarak dedigimiz besin maddeleri, gerci dogalida kalmadı ya, Ziraat muhendisiyim cevremde bile okadar bilincsiz ilaclama yapiliyor ki yurt icine verdigimiz sofralık urunlere, inanamazsınız. Hatta ihrac sofraliklar ile yurt ici olanlara atılan ilac bile farklı 😅
Sorunun anahtarı sizde. Siz almazsanız, çocuklar istemiyor. Çocuk gelişiminde bu mutat ne yazık ki, çocuğunuza yapma diyemiyorsunuz, sizden gördüğünü öğreniyorlar çünkü. Bir yemeği sevdirmek için ye demek yerine sizin iştahlı yediğinizi, sonra ona ikram ettiğinizi görmesi gerekiyor. Zaten vermeseniz de istiyor sizi gördükten sonra. Çözdükten sonra sorun oldukça basit. Evde sessiz sansür uygulayacaksınız, sahne arkasında eve giren çıkanları denetleyeceksiniz.Hic yememek lazım tabiki ama cocuklar malesef goruyorlar ve istiyorlar miktarı min. Tutarak veriyoruz.
Metabolizmada çok değişik tedaviler uygulanıyor. Bazı hastalıklarda farklı yağ asit zincirleri kullanılıyor destek tedavisi olarak.Zeytin yagına daha kotu yemeyin diyen hekim gormedim acikcası, uygun miktarda tuketildiginde Nörologlar bile tavsiye ediyor özellikle icerdigi yag asitlerinden dolayı.
Yağ hangısı olacak kuyruk yağ mi. Zeytin yagdamı olmazŞeker veya yağ yemeyin.
40 dakika egzersizin sonrasında olduğu kadar aç olmadığımız takdirde karaciğerde şeker, glikojene dönüşmüyor, yağ şeklinde depolanıyor. Karaciğerin sofra şekeri sükrozdan glikojen yapabilmesi için glikojen depolarının boş olması gerekli ve de bir kez yağ yapmaya başlarsa bitirmeden kan şekeri salmaya devam etmiyor.
Şekerler hızlı karbonhidrat, fruktoz içerdiği için zararlı. Şeker yerine yavaş karbonhidrat yiyin, onda fruktoz yok çünkü sadece basit şeker fruktoz içerir. Nişasta gibi bileşik karbonhidratlar ise fruktoz içermez.
Tatlı birşey yemeyin, onlar size hızlı enerji verir ama bir süreliğine karaciğerinizin şekeri uzaklaştırması gerekir, metabolizmasını yağ metabolizmasına çevirir. Elit sporcu da olsanız %30'dan fazla basit:bileşik karbonhidrat böylece size karaciğer yağlanması olarak dönüyor. Örneğin, basit sofra şekeri sükrozun %50'si fruktoz. Atletik sporcularda böyleyken, sporla uğraşmayanlarda ise %10 basit şekerin bile karaciğerinizi yavaşlatan etkisi var. Ben maltodekstrin ile karıştırıp kullanıyordum, bir kez fruktozsuz maktodekstrin gibi bir şekeri suda karıştırıp kullanınca ne kadar farklı uzun soluklu bir zindelik verdiğini görüyorsunuz.
Sıvı yağ da yemeyin, insanlar kalp krizini yoktan yere geçirmiyorlar. Kasların çalışabilmesi için mitokondrilerinizin sağlam çalışması gerekli. Sıvı yağ kalp hastalarına önerilmiyor. Kardiolipini azaltarak, hücrelerinizde elektron zincirinin çalışmasını, enerji üretilmesini zorlaştırıyor. Hiç gerek yok sağlığınızı riske atmaya.
Çok yağ yemeyelim, bahsettiğimiz soğuk iklim şartlarına uygun beslenme. Sağlıklı beslenme değil.Yağ hangısı olacak kuyruk yağ mi. Zeytin yagdamı olmaz
Konunun devamını görmeden sormuştumÇok yağ yemeyelim, bahsettiğimiz soğuk iklim şartlarına uygun beslenme. Sağlıklı beslenme değil.