Scudo Sports

Kışın Nezle-Grip-Öksürük vb.'den Korunmak İçin

Bu aralar çok kullanıyorum bu tür ürünleri :D

Scudo
Dediklerimi uygulayanlar var mı ?

@Hasan Kuru

Yaz için rahatlama kürleri araştırıyorum bulursam hemen koyacağım. Tabii denedikten sonra. ;) Rahatlama derken ter kokusu-antidepresan gibi. Mesela şu an civan perçemi otunu araştırıyorum :D

@Hasan Kuru

Antidepresan olarak sarı kantaron biliyorum, doğrumudur ? Sanırım yabancı ismi st johns worth olarak doğal anti depresan olarak birçok isim yapmış firma (gnc solgar vb) tarafından satılmakta....

@Hakan Yazman

Evet doğru biliyorsunuz Hakan abi.

Başka bitkilerdeki bu özelliği araştırıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Bu günlerde dikkat edin. Rüzgar ve soğuk. Güncelleyelim biraz. :)

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Her sabah 1 adet mandalina yahut portakal 👍

Kış yeni yeni giriyor ben şimdiden nezle oldum. Sabahları saat 8 gibi çıkıyorum hava durumu 10 13°C civarları Ankara.

Gelince direk duşa girmek beni daha çok hasta etti. O yüzden soğuk havalarda eve gelince uzerımdekılerle soğuyorum sonra duş

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Kışın ufacık çocuklardan kapılıyor, bücür mücür demeyin, ufak durduklarına aldanmayın. Hepsi faranjit mikrobu sanki maaşallah.

Kışları öncelikle uykuya dikkat edin, akşam yatma saatinizi 1 saat öne çekin. Kışın daha yüksek kaloriye ihtiyacimiz var, daha yüksek kalorili beslenin. Fit olacağım diye tek yönlü sadece proteinle beslenmeyin, şeker ve yağa da ihtiyacımız var aynı şekilde karbonhidratada. Özelikle şeker hemen enerji vererek akut enerji ihtiyacımızı karşılar bizi ısıtır.

Bir gram et bin ayıbı örter derler ya😅 bu kış için doğru, biraz yağlanmak kışın vücut direncinizin daha yuksek olmasini ve daha az usumenizi saglar.

Kalın giyinmeyin, terleyip dışarıda soğumak, üşümekten daha kötüdür. Isı kaybını önlemek adına ayaklar ve eller sıcak olsun ayrıca baş kısmıda. Kafanıza takacağınız bir bere yada maske ile giyeceginiz ince bir mont sizi kafanızda birşey olmadan giyeceginiz kalın bir monttan çok daha fazla koruyacaktır.

Birde maske takın topluluk yerlerde, pandemi ile ilgisi yok bu durumun cebinizde her daim maske dursun. 15 yıl geçmişte sağlık sektörü çalısanı olarak, maskeyi hep takardım kışın hastanelerde, toplu bulunulan yerlerde çok faydası var.

Kendinizi zayıf hissettiginizde hemen vitamin takviyesi yapın C vitamini Efervesan tabletler günde 2 grama kadar çıkabilirsiniz vucut direnciniz dustugunde, D vitaminide onemli. Gerisini almasanızda olur, ha Vegan varsa aramizda düzenli b1,b6,b12 kombine vitaminide alsın muhakkak. ( B vitaminlerinin en önemlisi ve muhakkak alınması gerekli olan B12 hayvansal icerikli bir vitamindir Vegan arkadaslara selamlar 😅)

şeker ve yağa da ihtiyacımız var aynı şekilde karbonhidratada. Özelikle şeker hemen enerji vererek akut enerji
Şeker veya yağ yemeyin.
40 dakika egzersizin sonrasında olduğu kadar aç olmadığımız takdirde karaciğerde şeker, glikojene dönüşmüyor, yağ şeklinde depolanıyor. Karaciğerin sofra şekeri sükrozdan glikojen yapabilmesi için glikojen depolarının boş olması gerekli ve de bir kez yağ yapmaya başlarsa bitirmeden kan şekeri salmaya devam etmiyor.
Şekerler hızlı karbonhidrat, fruktoz içerdiği için zararlı. Şeker yerine yavaş karbonhidrat yiyin, onda fruktoz yok çünkü sadece basit şeker fruktoz içerir. Nişasta gibi bileşik karbonhidratlar ise fruktoz içermez.
Tatlı birşey yemeyin, onlar size hızlı enerji verir ama bir süreliğine karaciğerinizin şekeri uzaklaştırması gerekir, metabolizmasını yağ metabolizmasına çevirir. Elit sporcu da olsanız %30'dan fazla basit:bileşik karbonhidrat böylece size karaciğer yağlanması olarak dönüyor. Örneğin, basit sofra şekeri sükrozun %50'si fruktoz. Atletik sporcularda böyleyken, sporla uğraşmayanlarda ise %10 basit şekerin bile karaciğerinizi yavaşlatan etkisi var. Ben maltodekstrin ile karıştırıp kullanıyordum, bir kez fruktozsuz maktodekstrin gibi bir şekeri suda karıştırıp kullanınca ne kadar farklı uzun soluklu bir zindelik verdiğini görüyorsunuz.
Sıvı yağ da yemeyin, insanlar kalp krizini yoktan yere geçirmiyorlar. Kasların çalışabilmesi için mitokondrilerinizin sağlam çalışması gerekli. Sıvı yağ kalp hastalarına önerilmiyor. Kardiolipini azaltarak, hücrelerinizde elektron zincirinin çalışmasını, enerji üretilmesini zorlaştırıyor. Hiç gerek yok sağlığınızı riske atmaya.

Soğuk suyla duş en temizi

Şeker veya yağ yemeyin.
40 dakika egzersizin sonrasında olduğu kadar aç olmadığımız takdirde karaciğerde şeker, glikojene dönüşmüyor, yağ şeklinde depolanıyor. Karaciğerin sofra şekeri sükrozdan glikojen yapabilmesi için glikojen depolarının boş olması gerekli ve de bir kez yağ yapmaya başlarsa bitirmeden kan şekeri salmaya devam etmiyor.
Şekerler hızlı karbonhidrat, fruktoz içerdiği için zararlı. Şeker yerine yavaş karbonhidrat yiyin, onda fruktoz yok çünkü sadece basit şeker fruktoz içerir. Nişasta gibi bileşik karbonhidratlar ise fruktoz içermez.
Tatlı birşey yemeyin, onlar size hızlı enerji verir ama bir süreliğine karaciğerinizin şekeri uzaklaştırması gerekir, metabolizmasını yağ metabolizmasına çevirir. Elit sporcu da olsanız %30'dan fazla basit:bileşik karbonhidrat böylece size karaciğer yağlanması olarak dönüyor. Örneğin, basit sofra şekeri sükrozun %50'si fruktoz. Atletik sporcularda böyleyken, sporla uğraşmayanlarda ise %10 basit şekerin bile karaciğerinizi yavaşlatan etkisi var. Ben maltodekstrin ile karıştırıp kullanıyordum, bir kez fruktozsuz maktodekstrin gibi bir şekeri suda karıştırıp kullanınca ne kadar farklı uzun soluklu bir zindelik verdiğini görüyorsunuz.
Sıvı yağ da yemeyin, insanlar kalp krizini yoktan yere geçirmiyorlar. Kasların çalışabilmesi için mitokondrilerinizin sağlam çalışması gerekli. Sıvı yağ kalp hastalarına önerilmiyor. Kardiolipini azaltarak, hücrelerinizde elektron zincirinin çalışmasını, enerji üretilmesini zorlaştırıyor. Hiç gerek yok sağlığınızı riske atmaya.

Seker ve yağ yemeyip, katkı maddesi olarak kullanılan Maltodekstrin yiyelim, yenmez o pardon icelim 😅 Sizlerde malesefki profesyonel olmayan ama onlar gibi beslenmeye calisan sporcu aleminin anlattıklarına inanmissiniz. Yapay olarak üretilen, kimyasal bilesiklerin dogal beslenme karsisinda daha iyi oldugunu dusunuyorsunuz. Bir pancar sekeri, aycicek yagı, tereyağı, hatta Zeytin yağı bile yemeyin diyecek konumdasınız.

Öncelikle yine her mesajımda tenzih ettigim gibi bu mesajımdada Profesyonelleri tenzih ederek konusuyorum. ( Profesyonel sporcu nedir? : Bir spor dalını meslek olarak edinmiş ve zamanının tamamını ona adayarak o işten para kazanıp hayatını devam ettiren kişiye denir.

Günümüz insanı doğal olan herseyi yemeli ki disaridan takviyeye ihtiyacı kalmasın. Buna şekerde dahil, hatta özellikle tereyağ ve zeytinyağı
Yuksek efor gerektiren islerde ve kışın ozellikle soguk havalarda yuksek kalorili beslenmek, ani enerji ihtiyacinda seker yemek, diyetimizi zeytin yağı, tereyağı hatta kuyruk yağı gibi yaglar ile suslemek bizim immün sistemimiz icin gereklidir. Vucut sagligimizida abartmadigimiz surece bozulmaz bu sekilde beslenme ile.

Takviye gıdalar ozellikle zararlıdır, kimyasal olarak uretilmis veya icinde genetigi degistirilmis materyeller bulunur. Uzun vadede calismaları henuz yoktur. Sindirim sistemine ozellikle bagirsaklarda ciddi yan etkileri vardır.

Yinede at sizin, düzlük sizin.
İster kosturun ister yurutun

Seker ve yağ yemeyip, katkı maddesi olarak kullanılan Maltodekstrin yiyelim, yenmez o pardon icelim 😅 Sizlerde malesefki profesyonel olmayan ama onlar gibi beslenmeye calisan sporcu aleminin anlattıklarına inanmissiniz. Yapay olarak üretilen, kimyasal bilesiklerin dogal beslenme karsisinda daha iyi oldugunu dusunuyorsunuz. Bir pancar sekeri, aycicek yagı, tereyağı, hatta Zeytin yağı bile yemeyin diyecek konumdasınız.

Öncelikle yine her mesajımda tenzih ettigim gibi bu mesajımdada Profesyonelleri tenzih ederek konusuyorum. ( Profesyonel sporcu nedir? : Bir spor dalını meslek olarak edinmiş ve zamanının tamamını ona adayarak o işten para kazanıp hayatını devam ettiren kişiye denir.

Günümüz insanı doğal olan herseyi yemeli ki disaridan takviyeye ihtiyacı kalmasın. Buna şekerde dahil, hatta özellikle tereyağ ve zeytinyağı
Yuksek efor gerektiren islerde ve kışın ozellikle soguk havalarda yuksek kalorili beslenmek, ani enerji ihtiyacinda seker yemek, diyetimizi zeytin yağı, tereyağı hatta kuyruk yağı gibi yaglar ile suslemek bizim immün sistemimiz icin gereklidir. Vucut sagligimizida abartmadigimiz surece bozulmaz bu sekilde beslenme ile.

Takviye gıdalar ozellikle zararlıdır, kimyasal olarak uretilmis veya icinde genetigi degistirilmis materyeller bulunur. Uzun vadede calismaları henuz yoktur. Sindirim sistemine ozellikle bagirsaklarda ciddi yan etkileri vardır.

Yinede at sizin, düzlük sizin.
İster kosturun ister yurutun
Ben doktorum. Lütfen, üzerinize alınmayın. Ben uyarımı yapıyorum sadece. Az önceki söylediğinizi belki katı yağ demek isterken, yanlış anlaşılmaktan çekindiniz ama doğrusu bu. Soğuk iklim insanları katı hayvansal yağları tüketir. Benim vermek istediğim mesaj sizin söylediğinize değil, sıvı yağ ve basit şekere.
Maltodekstrin patates nişastasıdır, 5 tane ile 12 tane glikozdan oluşur.
İnsan kesinlikle herşeyi yememelidir, midemiz çöplük değil. Örneğin, gdolu soya ürünlerini, mısır ürünlerini insanlar yiyemez. Besi hayvanlarına verilir, bence verilmesi de tartışmalı bir durum.
Vucut sagligimizida abartmadigimiz surece bozulmaz bu sekilde beslenme ile.
Sağlıksız şeyler sadece tükettiğiniz kadar zarar vermez. Sağlıksız besinler tüketmemenizi öneririm. Bozulmayı önleyen çoğu etken zaten bu gıdalardaki besin eksikliğinin nedeni. Yüksek ısı mesela vitaminleri öldürüyor. Aldığınız kaloriyi yakamıyorsunuz sizin tabirinizle.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Ben doktorum. Lütfen, üzerinize alınmayın. Ben uyarımı yapıyorum sadece. Az önceki söylediğinizi belki katı yağ demek isterken, yanlış anlaşılmaktan çekindiniz ama doğrusu bu. Soğuk iklim insanları katı hayvansal yağları tüketir. Benim vermek istediğim mesaj sizin söylediğinize değil, sıvı yağ ve basit şekere.
Maltodekstrin patates nişastasıdır, 5 tane ile 12 tane glikozdan oluşur.
İnsan kesinlikle herşeyi yememelidir, midemiz çöplük değil. Örneğin, gdolu soya ürünlerini, mısır ürünlerini insanlar yiyemez. Besi hayvanlarına verilir, bence verilmesi de tartışmalı bir durum.

Sağlıksız şeyler sadece tükettiğiniz kadar zarar vermez. Sağlıksız besinler tüketmemenizi öneririm. Bozulmayı önleyen çoğu etken zaten bu gıdalardaki besin eksikliğinin nedeni. Yüksek ısı mesela vitaminleri öldürüyor. Aldığınız kaloriyi yakamıyorsunuz sizin tabirinizle.

Hekimsiniz size hocam diye hitap edeyim öncelikle.

Herşey yiyelim demek ile, bol katkı maddeli, cipsleri, glikozlu sekerleme vs aburcuburları kastedmedim elbette eser miktarda bunlarda tuketilir ki yasamimizda tuketiyoruz bir sekilde. Hic yememek lazım tabiki ama cocuklar malesef goruyorlar ve istiyorlar miktarı min. Tutarak veriyoruz.

Dogal olarak dedigimiz besin maddeleri, gerci dogalida kalmadı ya, Ziraat muhendisiyim cevremde bile okadar bilincsiz ilaclama yapiliyor ki yurt icine verdigimiz sofralık urunlere, inanamazsınız. Hatta ihrac sofraliklar ile yurt ici olanlara atılan ilac bile farklı 😅

Yine bir ureticinin hasattan sonra malını hale verecekken uzerine kırmızı orumcek ilacini attigini gozumle gordum, biberler daha parlak oluyor dedi. 😏

Sağlık sektöründe 15 yıl calistim, kas iskelet sistemi, dahiliye, gc, kdc, noroloji branslarına. Zeytin yagına daha kotu yemeyin diyen hekim gormedim acikcası, uygun miktarda tuketildiginde Nörologlar bile tavsiye ediyor özellikle icerdigi yag asitlerinden dolayı. Demans ilacı calisiyordum norolojiye o zaman.

Babam acik kalp ameliyatı gecirdi , zeytinyagi yasaklamadılar. 16 yılı ameliyatın halen ismini vermeyecegim bir Üniversite hastanesinde, Prof bir hocamızın kontrolu altında duzenli olarak.

Dahiliyeye kombine b vitamini calisiyordum. Kendimde insulin direnci var, beni birakin tip 2 hatta tip 1 diyabetli hastalara bile herseyi yasaklamiyorlardı. Dahiliye uzmani bir hekimim adam diyabet diye, baklava yiyemez, uzum yiyemez, karpuz yiyemez, alkol alamaz diye bir sey yok derdi, az ve eser miktarda belirli zamanlarda, nefsini koreltecek kadar yiyebilir diyordu. Bana eskiden kışın cok hastalandigim donemlerde onun bizzat tavsiyesidir. Yuksek kalorili beslen, C vitamini takviyesi al diye gunde 2 grama kadar ve o zamanlar hep et yiyiyordum disarda belki gunde 2 ogun bile. Sadece protein tuketme, tüm yiyeceklerden yemelisin derdi.

Tabiki yenilsin dediysek, bardaga koyalim icelim degil. Gdo lu misira gelince inanin yerli tohum misiri hayvan bile yemiyor 😅 sert, buyuk ve seyrek disli. Gdo lular mis gibi sömeklerini bile yiyor hayvanlar, koyde yerli tohum ekmistik, yaban domuzu bile yememis😅😅 geldi diger misirlara daldi, sizin yemlik dedihiniz slajlık misir gdo lu.

Malesef bu nufusa, bunlari yapmaya mecburuz, tarim arazileri az, uretici az, yerli tohum verimsiz. Dış Kosullardan cabuk etkileniyor vs...

İste koyde kendi bahcemizde ekebildigimiz kadar bir kısım,yine kendi zeytinimi, yagimiz kendi hayvanimiz, sutu vs idare ediyoruz.

Dogal olarak dedigimiz besin maddeleri, gerci dogalida kalmadı ya, Ziraat muhendisiyim cevremde bile okadar bilincsiz ilaclama yapiliyor ki yurt icine verdigimiz sofralık urunlere, inanamazsınız. Hatta ihrac sofraliklar ile yurt ici olanlara atılan ilac bile farklı 😅
Ben de size hocam diyim, siz ziraat mühendisi olmasanız hiçbirimiz sağlıklı beslenemeyiz.
İlginç bir anı paylaşayım, işin aslını siz daha iyi bilirsiniz. Ankara'da bir markette alışveriş yaparken kapanma saati tezgahtar ile sohbet ediyorum. Kendisi çiftçiymiş, 'herşey bozuldu' diyor. Eskiden Ankara'nın çok meşhur bir kavunu varmış, bilinçsiz ilaçlama yapılmış, topraklar kurumuş kavrulmuş, artık yetişmiyormuş. "Devlet hiç bunu yapar mı?" diyordu. Sıkışınca at suçu devlete, ne ala memleket...😆
Hic yememek lazım tabiki ama cocuklar malesef goruyorlar ve istiyorlar miktarı min. Tutarak veriyoruz.
Sorunun anahtarı sizde. Siz almazsanız, çocuklar istemiyor. Çocuk gelişiminde bu mutat ne yazık ki, çocuğunuza yapma diyemiyorsunuz, sizden gördüğünü öğreniyorlar çünkü. Bir yemeği sevdirmek için ye demek yerine sizin iştahlı yediğinizi, sonra ona ikram ettiğinizi görmesi gerekiyor. Zaten vermeseniz de istiyor sizi gördükten sonra. Çözdükten sonra sorun oldukça basit. Evde sessiz sansür uygulayacaksınız, sahne arkasında eve giren çıkanları denetleyeceksiniz. :D
Zeytin yagına daha kotu yemeyin diyen hekim gormedim acikcası, uygun miktarda tuketildiginde Nörologlar bile tavsiye ediyor özellikle icerdigi yag asitlerinden dolayı.
Metabolizmada çok değişik tedaviler uygulanıyor. Bazı hastalıklarda farklı yağ asit zincirleri kullanılıyor destek tedavisi olarak.
Tek ve çift zincir yağ asitlerini ayırarak tedavi ediliyor mu diyince o kadarını bilmiyorum demişti bir metabolizmacı, yaşasın fazladan birşey bildim demiştim.

Şeker veya yağ yemeyin.
Yağ hangısı olacak kuyruk yağ mi. Zeytin yagdamı olmaz

Geri