Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Kışlık bisiklet giyiminde termal uzun kollu forma + windstopper jacket kombinasyonunu softshell ürünlere değişmem.
Artık ürün nitelikleri softshell yüzünden biraz iç içe geçti bu da ürün seçiminde kafa karışıklığı yapıyor gibi.
Biraz incesi biraz kalını hangisini alacağına karar veremiyor insan.

Tercihim kış için böyle bir ikili.

Dosyalar

• giacca_invernale.jpg
    giacca_invernale.jpg
    59,2 KB · Okunma: 46
  • winter-long-sleeves-21248-800x800.jpg
    winter-long-sleeves-21248-800x800.jpg
    57,6 KB · Okunma: 48
Scudo
Kışlık bisiklet giyiminde termal uzun kollu forma + windstopper jacket kombinasyonunu softshell ürünlere değişmem.
Artık ürün nitelikleri softshell yüzünden biraz iç içe geçti bu da ürün seçiminde kafa karışıklığı yapıyor gibi.
Biraz incesi biraz kalını hangisini alacağına karar veremiyor insan.

Tercihim kış için böyle bir ikili.
İzmir'de bir ara baya serinlemişti hava, mevsim geçişinde 0'a doğru gidiyordu. Bacak ısıtıcıları takmış ama bileklerimi açıkta bırakmıştım.
Gören herkes "neden öyle yapıyorsun, hava soğuk, üşümüyor musun" gibi sorular soruyordu. Cevap kısa, "hava alayım diye" diyordum.😅
Sizin ceketin kollarını görünce yeleğin kıymetini anlıyorum. Sıcak olursa ya da tırmanırken bahçeye giren çiftçi gibi kolları sıvazlıyorum ben.😁

• Beğen
Tepkiler: Ebabil
2 Senedir ST500 kullanıyorum,gayet memnunum. Sadece termal içlik giyerek kullanıyorum,İstanbul şartları için yeterli. Ön göğüste su geçirmez bir telefon cebi var.

2 Senedir ST500 kullanıyorum,gayet memnunum. Sadece termal içlik giyerek kullanıyorum,İstanbul şartları için yeterli. Ön göğüste su geçirmez bir telefon cebi var.
Boy kilo beden nedir. Istanbul deyip geçme ben istanbulda nemden olsa gerej daha cok üşüyordum kışın :D

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Boy kilo beden nedir. Istanbul deyip geçme ben istanbulda nemden olsa gerej daha cok üşüyordum kışın :D
Boy 178 kilo 86 ama bedenini hatırlamıyorum. Yarın bakar söylerim. Ben evde bütün kışı şort ve atlet ile geçiriyorum,beni kriter alma zaten :)

Boy 178 kilo 86 ama bedenini hatırlamıyorum. Yarın bakar söylerim. Ben evde bütün kışı şort ve atlet ile geçiriyorum,beni kriter alma zaten :)
Forumda gördüğüme göre ztn değişik yapcam giyimimde. İçlik üzerine uzun kollu normalde biraz dar denilebilecek (ıclıkle beraber dar oluyor) ince tshirt gıyıyordum (yazın serin havalarda kullandığım) . Şimdi içlik daha bol olan kısa kollu bisiklet tshırtu ve bu st500 düşünüyorum

Forumda gördüğüme göre ztn değişik yapcam giyimimde. İçlik üzerine uzun kollu normalde biraz dar denilebilecek (ıclıkle beraber dar oluyor) ince tshirt gıyıyordum (yazın serin havalarda kullandığım) . Şimdi içlik daha bol olan kısa kollu bisiklet tshırtu ve bu st500 düşünüyorum
Üşümemek için bir yöntemde kat sayısını çoğaltmaktır, bilginize. Ancak bu kışlık diye adlandırılan kazak, polar gibi kalın ve yünlü kıyafetlerle imkansız.
İki kazak gireceğinize beş tane yazlık tişört, sivit (ne diyorsanız) üstüste giyin daha iyi. Hem hareketinizi kısıtlamaz hem de üşütmez. Aksi durumda Michelin teker adama dönersiniz.😁

Üşümemek için bir yöntemde kat sayısını çoğaltmaktır, bilginize. Ancak bu kışlık diye adlandırılan kazak, polar gibi kalın ve yünlü kıyafetlerle imkansız.
İki kazak gireceğinize beş tane yazlık tişört, sivit (ne diyorsanız) üstüste giyin daha iyi. Hem hareketinizi kısıtlamaz hem de üşütmez. Aksi durumda Michelin teker adama dönersiniz.😁
Terleme hava almama ve rüzgarın yan ve belden girmesi sorun oldu bana daha çok :). Birde mesela dün terlerken içtiğin görevini yapmasını tshirt engelledi gibi geldi bana teri atamadı içtiğin uzerıne yapışıp. Kış için en dışa düzgün tam manasıyla giyılecek bir şey şart.

Ne yaptıysam Ankara soğuğunda hasta olmadan kışın bisiklet sürmeyi başaramadım. Her sene 1 kere deneyip hasta olup bırakıyorum kışın bisikleti. Değerli tavsiyeleri denemek istiyorum ama doğru kombinasyonu bulmak için de maddi olarak açılmak gerekiyor. Yine yazı bekleyeceğim sanırım bu kış da :(

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Ne yaptıysam Ankara soğuğunda hasta olmadan kışın bisiklet sürmeyi başaramadım. Her sene 1 kere deneyip hasta olup bırakıyorum kışın bisikleti. Değerli tavsiyeleri denemek istiyorum ama doğru kombinasyonu bulmak için de maddi olarak açılmak gerekiyor. Yine yazı bekleyeceğim sanırım bu kış da :(
Bende genelde kış denemelerımde ya hasta oluyorum yada kırgınlık oluyor 1-2 yani surusumu az bir şey daha uzatsam hasta olurum. Surdugumde 15-20 km fazla değil

• Beğen
Tepkiler: Onur Albayrak
10-15 derece = decathlon uzun kollu bisiklet içliği + decathlon uzun kollu forma
5-10 derece = üsttekilere ek olarak decathlon bisiklet rüzgarlığı
0-5 derece veya altı = rüzgarlık yerine softshell bisiklet ceketi.

altta jordanred airmesh pedli uzun tayt.

benim bulabildiğim optimum bu şekilde, tavsiye ederim.

• İnanılmaz
Tepkiler: Cemal Ç.
10-15 derece = decathlon uzun kollu bisiklet içliği + decathlon uzun kollu forma
5-10 derece = üsttekilere ek olarak decathlon bisiklet rüzgarlığı
0-5 derece veya altı = rüzgarlık yerine softshell bisiklet ceketi.

altta jordanred airmesh pedli uzun tayt.

benim bulabildiğim optimum bu şekilde, tavsiye ederim.
Bu şekil giyinsem, ben kesin yarı yolda sıcaktan bayılırım.

Bu gün Ankara 2 derece falandı sabahleyin.
İşe giderken ışıkta bir araç durdu camı açıp üşümüyormuşsun dedi.
Bende bu gün değil geçen hafta üşüyorduk diye cevap verdim.
Cumartesi -6 dereceydi yokuşu inerken ellerimde aşırı his kaybı oldu, bir yede durup ellerime baktım, eldiveni çıkarttığımda -6 derece bile ılık geldi ve ellerim acımaya başladı.
böyle soğuklarda çok daha iyi bir eldiven kullanmak gerek galiba.
Ankara'da olduğum dönemde ( 3 yıl önce) sabah saat 6 gibi çıktığım sürüşlerde askeriyeden kalma pamuklu eldiven var, onu kullanmıştım. 4 mevsim soğukla ellerim arasında bir ilişki olmamıştı. eldiven için içi beyaz pamuklu askeri eldivenler kuru soğuğa karşı oldukça etkilidir.

XL bedenmiş..

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Bu şekil giyinsem, ben kesin yarı yolda sıcaktan bayılırım.
Biraz hararet hastalanmaktan iyidir sayın cemalç :komik: yeterki molasız sürelım,şaka bir tarafa bende 10 derece altına kipsta içlik üzerine btwin (sözde) softshell mont,altta kışlık tayt ve ayakabı kılıfı giymeden çıkamıyorum,sen üşümediğine göre bizimisi yaşlılık herhalde :cool:

Biraz hararet hastalanmaktan iyidir sayın cemalç :komik: yeterki molasız sürelım,şaka bir tarafa bende 10 derece altına kipsta içlik üzerine btwin (sözde) softshell mont,altta kışlık tayt ve ayakabı kılıfı giymeden çıkamıyorum,sen üşümediğine göre bizimisi yaşlılık herhalde :cool:
Ben de arkadaşın 0-5 C⁰de giydigini 10-15 C⁰de giyiyorum. Kesin yaşlılıktan...:hihi:

5-10 derecede kombinasyonum şu şekilde.
İçten dışa doğru %100 polyester tshirt,polar yarım yaka sweatshirt,rüzgarlık.
Sürüş saatim ortalama bir buçuk saat.
Hızım ortalama 20-25 arası.

Bugün st500 ceketi aldım. +5+15 derece diyor ama rc100 de derece yazmıyordu. Ikısıde ince geldi üşümem inş :) 174-65 kg s beden küçük geldi L beden baya büyüktü M beden cuk diye oturdu diyebilirim belki bi mıktar dardı (kesim olarak regular olduğu için yazdım bunu). Görünüşü güzel rc100 e göre ama oda şık duruyordu. Dayanamayıp birde şu görsele kanaraktan içlik aldım. Essentıal vardı benim. Bakalım cuma günü aksilik olmazsa denerim hatta yarın ankarada bile deneyebilirim ikinci el sportive 225 aldım abime onu test etmiş olurum hemde

(link)
Screenshot_2022-01-03-18-01-20-618_com.opera.browser.beta.jpg

Merhaba Arkadaşlar.
Decatlon hariç f/p ürünü kışlık giyim marka tavsiyesi verebilirmisiniz. İçlik forma ceket vb. Birde hangi online yada direk mağazalar daha iyidir. Teşekkürler...

Merhaba Arkadaşlar.
Decatlon hariç f/p ürünü kışlık giyim marka tavsiyesi verebilirmisiniz. İçlik forma ceket vb. Birde hangi online yada direk mağazalar daha iyidir. Teşekkürler...
aliexpress
Konuya ilişkin olarak şunları söyleyebilirim:
0 derece ve altında dışarda sürmenin sağlıklı olmadığı görüşündeyim.Onun dışında herkes mont öneriyor ama ben daha adamakıllı nefes alabilen bir mont görmedim.Kaldı ki hiçbir profesyonel bisikletçinin de mont giydiğini görmedim.(İngilizler dahil) İçlik,forma,ve kolsuz rüzgarlık.Kombin budur.Kollar üşüyor ama ona da yapacak bir şey bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
Geri