Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Kışın giyimim şu şekilde oluyor:
  • Softshell pantolon (Mammut marka giyiyorum, inanılmaz memnunum) Fiyatı da kendi kategorisi için normal her ne kadar yüksek bir fiyat olsa da. Diğer markaların aynı segmentteki ürünleri daha ucuz değil maalesef.
  • Decathlon ince içlik (Yol bisikleti için olanlardan) Piyasadaki en ucuz içliklerden. Fazlasıyla iyi bence fiyatına göre. Biraz daha iyi kaliteye çıkılınca en az 6-7 kat fazla ödemek gerekiyor.
  • Decathlon yol bisikleti kışlık forma. Oldukça ince ve iş görüyor. Bu ürünün en güzel yanı bence gerçekten sıcak tutması ve uzun ömürlülüğü. En büyük eksisi ise rüzgar geçirmesi. Soğuk havalarda windstopper ile giyilmes gerekiyor.
  • Decathlon yol bisikleti için olanWindstopper. Bu üründe inanılmaz bir F/P ürünü. Hemen her koşulda sıcak tutuyor sizi ve aşırı hafif.
  • Goretex Infinum sertifikalı Mammut marka ince eldiven. Eldiven aşırı ince ve hafif, bu yüzden kullanımı çok güzel. Rüzgar ve su geçirmediğinden kışın olmazsa olmazı bence. Fiyatı en büyük eksisi. Bir de çok ince olduğundan vücut ısınızın kendine gelmesi için geçen süreye kadar bir süre üşütebiliBir tık kalın olan Spyder marka eldivenler ise daha sıcak tutuyor.
  • Scott marka headband. Kulaklarım çok üşüdüğü için taktığım ve memnun olduğum bir ürün. Bere beni çok terkettiği için bunu aldım.

Bu kombinasyonla -10’lara kadar gram üşümesem kullanıyorum bisikleti.

Scudo
Merhaba, bir hafta önce finlandiya-tampere ve helsinki gördüm, 15 gün boyunca özellikle tampere de sürekli kar-buz ve -19 ile -1 arasında değişen ısılarda dışarıda idik. buradan giderken kar kıyafetleri (decathlon) termal taytlar, kalın giysiler, kışlık çorap, kar ayakabısı, vs. ile yine içime giydiğim kışlık bisiklet fermuarlı ceketi de dahil ederek yaya yürüyüşler ile kenti dolaştık. Sonuç olarak; sürekli karlı ve buzlu olan ortamda tam bir bisiklet kenti olan tampere de insanlar(7-77 yaş bay-bayan) nasıl kıyafetler giyiyorlar, nasıl tekerlerkler kullanıyorlar hep inceledim. Tabiki bu değerlendirmelerim kent küçük sayılır, merkezden yaklaşık olarak her tarafa 15 km gidişli ulaşılabiliyor.
Gördüklerim: hertürlü termal ince kıyafet giyen de var, şehir-yol bisikletleri ile ince teker üzerinde yolculuk, spor hatta donmuş göl üzerinde gezen ve sürat yapanlar var,
ama hemen hemen hepsi kask-ve üst kıyafetlerinde kar maskeler, boyun ve mont-kar ve rüzgar engelleyici kalın giysiler ve diğer korunma giyeceklerini giyiyorlar. kar kaplı olmasına rağmen bisiklet yolları var ve hem yayalar hem araçlar yüzde yüz bisikletlilere yol verme ve saygıları net bir şekilde var, çok rahat ve güvende sürüyorlar.
Ortalama 25 km sürdüklerini varsayarsam kıyafetleri o dereceler ve sürüş tekniklerine göre iyi ama tekerleri konusunda şaştım kaldım.Örnek: bir orta yaşlı bey, ince termal altlık, yol bisikleti ve ince tekerle bizim buzlu yokuş çıktığımız yolu rahatlıkla indi; arkasından seyrettim kayacak mı vs. diye, böyle bir çok insan var. Orada traktör küçüklüğünde kar temizleyiciler var, onlar karı temizliyor hemen tuz atan makine devreye girip, yeşil mercimek büyüklüğünde taş püskürtüyor; yol çürümüyor, araçların ve bisikletlerin tekerleri çürümüyor ve o taşlar hem araçların hem yayaları hem de bisikletlilerin sürüş ve yürüyüşlerinde buz da olsa kayma riski olmuyor, bunları da gördüm.
sonuç olarak o ülkenin en sıcak derecesi artı 25 olması nedeni ile kar, buz ve soğuk üzerine dayanıklılar, bu kıyafetler Türkiye ve Ankarada da kullanılabilir mi? ben evet diyorum; Çünki rüzgar vs. orada da var, sadece sürat hemen hemen hiç yok il çevresi dışı da dahil çok sakin ve rahat sürüyorlar bu ne derece olumlu olur bilemedim bizim burası için.
Sonuç olarak; kar kıyafeteri, kar ayakkabısı, sanırım kışlık uzun çorap, taytlar- vs. nefes alıcı kıyafetler içlerinde var ise bilemem ama, tamamen soğuk ve rüzgar korumalı kıyafetler giymişler diyebilirim.

Merhaba, bir hafta önce finlandiya-tampere ve helsinki gördüm, 15 gün boyunca özellikle tampere de sürekli kar-buz ve -19 ile -1 arasında değişen ısılarda dışarıda idik. buradan giderken kar kıyafetleri (decathlon) termal taytlar, kalın giysiler, kışlık çorap, kar ayakabısı, vs. ile yine içime giydiğim kışlık bisiklet fermuarlı ceketi de dahil ederek yaya yürüyüşler ile kenti dolaştık. Sonuç olarak; sürekli karlı ve buzlu olan ortamda tam bir bisiklet kenti olan tampere de insanlar(7-77 yaş bay-bayan) nasıl kıyafetler giyiyorlar, nasıl tekerlerkler kullanıyorlar hep inceledim. Tabiki bu değerlendirmelerim kent küçük sayılır, merkezden yaklaşık olarak her tarafa 15 km gidişli ulaşılabiliyor.
Gördüklerim: hertürlü termal ince kıyafet giyen de var, şehir-yol bisikletleri ile ince teker üzerinde yolculuk, spor hatta donmuş göl üzerinde gezen ve sürat yapanlar var,
ama hemen hemen hepsi kask-ve üst kıyafetlerinde kar maskeler, boyun ve mont-kar ve rüzgar engelleyici kalın giysiler ve diğer korunma giyeceklerini giyiyorlar. kar kaplı olmasına rağmen bisiklet yolları var ve hem yayalar hem araçlar yüzde yüz bisikletlilere yol verme ve saygıları net bir şekilde var, çok rahat ve güvende sürüyorlar.
Ortalama 25 km sürdüklerini varsayarsam kıyafetleri o dereceler ve sürüş tekniklerine göre iyi ama tekerleri konusunda şaştım kaldım.Örnek: bir orta yaşlı bey, ince termal altlık, yol bisikleti ve ince tekerle bizim buzlu yokuş çıktığımız yolu rahatlıkla indi; arkasından seyrettim kayacak mı vs. diye, böyle bir çok insan var. Orada traktör küçüklüğünde kar temizleyiciler var, onlar karı temizliyor hemen tuz atan makine devreye girip, yeşil mercimek büyüklüğünde taş püskürtüyor; yol çürümüyor, araçların ve bisikletlerin tekerleri çürümüyor ve o taşlar hem araçların hem yayaları hem de bisikletlilerin sürüş ve yürüyüşlerinde buz da olsa kayma riski olmuyor, bunları da gördüm.
sonuç olarak o ülkenin en sıcak derecesi artı 25 olması nedeni ile kar, buz ve soğuk üzerine dayanıklılar, bu kıyafetler Türkiye ve Ankarada da kullanılabilir mi? ben evet diyorum; Çünki rüzgar vs. orada da var, sadece sürat hemen hemen hiç yok il çevresi dışı da dahil çok sakin ve rahat sürüyorlar bu ne derece olumlu olur bilemedim bizim burası için.
Sonuç olarak; kar kıyafeteri, kar ayakkabısı, sanırım kışlık uzun çorap, taytlar- vs. nefes alıcı kıyafetler içlerinde var ise bilemem ama, tamamen soğuk ve rüzgar korumalı kıyafetler giymişler diyebilirim.
Finlandiya kadar karlı olmasada yine soğuk ve buzlu olan Norveçte yaşıyorum.. Tekerlek konusunda sanırım farkedemediniz yakından bakma şansınız olmadıysa.. Çivili lastik kullanılıyor kışın aksi halde o buzda kimse normal lastik ile sürüş yapamaz.. Örnek olarak resim ekleyeyim. Kullanılan bisiklete göre lastik boyutu ve üzerinde bulunacak vida sayısın seçmek mümkün..

piggdekk.png

Teşekkürler, bilgi paylaşımı için; kardeşim merida kullanır ve marmaris şehir dışı ekiple 65 km vs. yapan biri; o benden özellikle bilgi ve foto istemişti. bisikletlilerin ve özellikle bisikletlerin lastik teker kısımlarını kendisine çekerek gönderdim; fakat telefonda temizlik yaparken onları sildim. Şunu söyleyebilirim ki çivili, çivisiz, kalın dişli, normal teker vs. her türlüsü vardı. Özellikle de bu nedenle şaşırmıştım. zaten şehir hemen hemen düz bir alan üzerinde etrafı göllerle çevrili bir kent, sanırım onların da taa atalarından kalan tecrübe ve çocuklarına aktarmaları sonucu bu durumda kullanabiliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Komşular Decathlon formalarını nasıl buluyorsunuz? Bence soğuk havalarda 3 modeli çok daha iyi üst seviye 5 ve 7 model formalarından. 3 hava geçirmeyen yumuşak polar kıvamında, terleseniz de hissetmiyorsunuz. Bende 5 vardı, biraz sıcağı seven biriyseniz hemen sizi üşütmeye başlıyor soğukta, o yüzden düz polar askılı 3 seviyesi formalarının haricinde decathlondan kışlık forma almanızı hiç önermem.

(link)
Bu mont hakkında düşünceleriniz nedir rüzgarlı soğuk havada giyilir mi?

Kislik alisverisimi wiggle dan yaptim bir eksigim kalmadi diyordum ama ruzgarligimin baharlik oldugunu unutmusum konuya denk gelince sormak istedim ruzgarlik tavsiyesi verirseniz cok sevinirim

Santini Guard Nimbus kullanıyorum memnunum.
Kislik alisverisimi wiggle dan yaptim bir eksigim kalmadi diyordum ama ruzgarligimin baharlik oldugunu unutmusum konuya denk gelince sormak istedim ruzgarlik tavsiyesi verirseniz cok sevinirim

Merhaba,
Amacım kışın yaklaşık 7km uzaklıktaki iş yerime gidip gelmek.

Ayakkabı koruyucu için 2 model arasında kaldım. Fikir verebilecek olan var mıdır? Ya da önerisi olan.
(link)
(link)

Birde bu eldiveni önerir misiniz?
(link)

Termal mesti kesip kullananlar vardı daha ekonomik olduğu için

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve benben
ben içime baselayer bir atlet üzerine forma giyiyorum kışın eger yağmur yok ise rüzgarlıkla çıkıyorum yağmur yağmadığı sürece giymiyorum yağmurluğu çok terletiyor yoksa. ama çok soğuk var ise içlik üzerine forma giyiyorum onun üzerine rüzgarlık giyiyorum yoksa terli vücuda soğuk çarparsa sonu çok kötü oluyor önemli olan teri vucuttan uzak tutmak kolluk takıp ta gittiğim oldu çoğu zaman

Merhaba, kış için kask altına takmalık tam boy maske-boyunluk tavsiyeleriniz neler? Boğazım çok üşüdüğü için orayı kapatmaya çok önem veriyorum. Bir tane boğazlığım var ama havalar soğuyunca yetersiz kaldığını gördüm. Soğuk havada nefes alıp verdikçe rahatsız olduğumu farkettim. Bunları önlemek için hangi modelleri tavsiye edersiniz?

Bu ürünü kullanan var mı, tavsiye eder misiniz:
(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Merhaba, kış için kask altına takmalık tam boy maske-boyunluk tavsiyeleriniz neler? Boğazım çok üşüdüğü için orayı kapatmaya çok önem veriyorum. Bir tane boğazlığım var ama havalar soğuyunca yetersiz kaldığını gördüm. Soğuk havada nefes alıp verdikçe rahatsız olduğumu farkettim. Bunları önlemek için hangi modelleri tavsiye edersiniz?

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: TalhaB.

(link)

(link)
şöyle bir ürün var. Belki iş görür.

Geri