Fırat İler
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 666
- İsim
- -
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Yok be kızmadım kimseye geçmiş mesajları okurken denk geldim aslında 2174 tl lik ceketi alamayacak olduğumdan sinirliyim
Hasan ne lazım sana . Geçen sene tüm kışlık eksiklerimi tamamlamıştım.
F/p ürünler benim işim . Rüzgarlı , karlı , yağmurlu , tipili , sağanaklı , karla karışık yağmurlu tüm hava tiplerine uygun kıyafet var.
Aldığım her şeyi listeme o günkü tarih ve fiyatı ile not ediyorum .
Ürünler hala f/p ise listemden bakar ona göre hemen atarım linkini. Seni kızgın , sinirli görünce tadım tuzum kaçıyor.
iyi akşamlar. Bana da bir tavsiye verirseniz sevinirim. İzmir Balçovada oturuyorum. Urla Kalabak tarafında çalışıyorum. Ders saatimin uygun olduğu zamanlarda bisikletle gidip gelmek istiyorum. Yağışlı havalar hariç. Bir de üst değiştirme imkanım pek yok. Bu yüzden nasıl bir ceket/mont/yelek tavsiye edersiniz.
Hocam hava çok soğuk değilse bisiklet forması + bisiklet yeleği ( rüzgar kesici ) + kask altına da bere işimi görüyor.
Yağmurlu ise bisiklet bisiklet forması + yağmurluk + kask altına bere + kask üstüne bone ( en ucuz ıslanmama formulü )
Karlı havalarda Ayakkabı kılıfı +bisiklet forması + bisiklet montu + kask altına bere + buff şeklinde yapıyorum. Alt giyim kısmını size bırakıyorum.
Ürün olarak kullandıklarımı 5 dakika sonra altlarına ekleyeceğim. Link yerine ürün adı verince daha çok kıyaslama ve seçenek bulma şansınız olur.
Çok teşekkür ederim. Bu çerçevede araştırma yapacağım. İyi akşamlar dilerim.
Mehmet abi; Yalanım yok. Kışın doğalgaz yakmam ve evin içinde de aynı bu şekilde dolanırım. Amaaa; Olay bisiklet olunca bu kıyafet kurtarmıyor. 😬277239 dosyayı görüntüle
Böyle olmalı
Mehmet abi yalanım yok, yemin ediyorum. Kışın doğalgaz yakmam. Evin içinde de aynı bu şekilde dolanırım. Ama; Olay bisiklet olunca bu kıyafet kurtarmıyor.
Haklı olabilirsin. Elektronik alet olarak bir Lenovo T530 şirket Laptop'u, bir cep telefonu ve bir de yol bilgisayarı var. Bu güne kadar da bir problem yaşamadım. Bu arada öğlen vakti ne olursa olsun 2-3 saat evimi havalandırırım.Adil işine karışmak gibi olmasın ama hiç doğalgaz yakmazsan sabah ayazından sonra çıkan güneş evde çok hafifte olsa çiğ yapar.
Bunu gözle göremezsen bile elektronik aletlerin bir kaç sene bu çiğ'in oluşturduğu pas neticesinde bozulur gider.
Hiç olmazsa en düşük seviyede bile yakmak en azından evdeki elektronik aletler için faydalı olacaktır.
Verdiğiniz bilgiler çok mantıklı. Özür dileyerek söylüyorum ama sizi ilk defa mizah yapmadan görünce şaşırdım. Çok yönlü kişiliğe sahip olmanız muhteşem. Saygılar.Adil işine karışmak gibi olmasın ama hiç doğalgaz yakmazsan sabah ayazından sonra çıkan güneş evde çok hafifte olsa çiğ yapar.
Bunu gözle göremezsen bile elektronik aletlerin bir kaç sene sonra bu çiğ'in oluşturduğu pas neticesinde bozulur gider.
Hiç olmazsa en düşük seviyede bile yakmak en azından evdeki elektronik aletler için faydalı olacaktır.
Verdiğiniz bilgiler çok mantıklı. Özür dileyerek söylüyorum ama sizi ilk defa mizah yapmadan görünce şaşırdım. Çok yönlü kişiliğe sahip olmanız muhteşem. Saygılar.
Hasan ne lazım sana . Geçen sene tüm kışlık eksiklerimi tamamlamıştım.
F/p ürünler benim işim . Rüzgarlı , karlı , yağmurlu , tipili , sağanaklı , karla karışık yağmurlu tüm hava tiplerine uygun kıyafet var.
Aldığım her şeyi listeme o günkü tarih ve fiyatı ile not ediyorum .
Ürünler hala f/p ise listemden bakar ona göre hemen atarım linkini. Seni kızgın , sinirli görünce tadım tuzum kaçıyor.

Btwin in bir modelini kullandım, yağmur,rüzgar vs geçirmemede başarılı..Ancak normal bir hava sıcaklığında çabuk terletiyor, teri dışa atmıyor...Birde çok ağır geliyordu bana...277331 dosyayı görüntüle
Yukarıdaki ürün için mevsim girişinden bir inceleme diyelim:
Koşullar şu şekilde
-Sıcaklık: 12-13C
-Giyim: Termal Bisiklet içliği, yazlık forma üstü ceket.
-Parkur: 40 km
- Ortalama hız: 25,9km/h
Benim tecrübem şu şekilde oldu
160 bpm civarı nabızla yukarıdaki şartlarda sürüşün ilk 20-30 dakikasında terletmeye başladı. Ardından koltuk altı bölgesinde bulunan iki havalandırma bölgesinin fermuarını tamamen açtıktan sonra hava dolaşımını hissettim ancak üşütecek kadar bir soğuk girişi yoktu.
Bu sırada nabzı minimum 160 seviyesinde tutarak 40 km lik rotayı tamamladım.
Sürüşü tamamladığımda kıyafetlerim ıslak değildi.
Sonuç: Koltuk altında bulunan iki fermuarın açılma oranına göre havalandırma sağlanabiliyor.
Orta seviyede eforlu sürüşlerde terleme oranı ve ter tahliyesi ortalama düzeyde.
Daha soğuk havalarda muhtemelen terleme oranı azalacaktır.
Bir buçuk saatlik bir sürüşü rahatlıkla götürdü diyebilirim. Farklı koşullarda özellikle daha soğuk havalardaki performansını merak ediyorum.
Sora yada jordanred ürünleri iş görüyor...İyi güzelde çoğu kişi üst giyimi düşünüyor.Alt giyim ne olacak?Sürdüğüm bölge ciddi soğuk oluyor kışın,ayrıca tırmanış ve iniş oldukça fazla.O nedenle bende bu hafta plovdiv dechatlon'a gidip bu ürünü aldım.(aynı ürünün linki aşağıda)
(link)
Performans yapan arkadaşlara uygun olmayabilir ama benim gibi doğada hybrid bisiklet süren arkadaşlar için uygun olabilir diye yazıyorum.Aldıktan sonra 1 kere sürüş yaptım. Çıktığımda 8 derece idi ,bu durumda bile rahatsızlık hissetmedim.Zaten benim derdim yokuş aşağı inerken ki rüzgar idi.Malum yaşlanıyoruz 😃