Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Sora'nin boost+ kislik formasini almistim gecen sene. Haftasonu 0 derece ile baslayip 12 derece ile biten bir surus yaptim. Kipsta iclik ve boost forma ile surusu tamamladim bir sikinti yasamadim. Saganak olmayan yagmuru da hisaetmiyorsunuz. Degerlendirilebilir.

Scudo
Siz almissinz o zaman hayırlısı olsun😄

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
Yok be kızmadım kimseye geçmiş mesajları okurken denk geldim aslında 2174 tl lik ceketi alamayacak olduğumdan sinirliyim

Hasan ne lazım sana . Geçen sene tüm kışlık eksiklerimi tamamlamıştım.

F/p ürünler benim işim . Rüzgarlı , karlı , yağmurlu , tipili , sağanaklı , karla karışık yağmurlu tüm hava tiplerine uygun kıyafet var.

Aldığım her şeyi listeme o günkü tarih ve fiyatı ile not ediyorum .

Ürünler hala f/p ise listemden bakar ona göre hemen atarım linkini. Seni kızgın , sinirli görünce tadım tuzum kaçıyor.

Akşamüstü bir şey keşfettim arkadaşlar, şapkalı rüzgarlığı, göz bölgesi açık tam maske ile giyindiğinizde üst üste, her nefes alışverişinizde kafanızı ısıtıyorsunuz.. Nefes verdiğinizde, çıkan sıcak havayı direk kaskın soğuttuğu bölgelere kadar ulaştığını hissediyorsunuz.. Kilitli pedal için kullanılan ayakkabılarda da genelde alt kısımlardaki havalandırmalardan soğuk günlerde soğuk hava giriyor.. Bunun için en dışa kullanmadığınız ya da ayak numaranızdan büyük çorap ile daha sıcak bir çözüm mümkün oluyor.. Hem de kışın bisiklet sürmek, kas ve fiziksel mukavemet için pozitif etki yaratıyor.. Kışın korkmayalım sürmekten 😃👍

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren

F/p ürünler benim işim . Rüzgarlı , karlı , yağmurlu , tipili , sağanaklı , karla karışık yağmurlu tüm hava tiplerine uygun kıyafet var.

Ürünler hala f/p ise listemden bakar ona göre hemen atarım linkini. Seni kızgın , sinirli görünce tadım tuzum kaçıyor.

iyi akşamlar. Bana da bir tavsiye verirseniz sevinirim. İzmir Balçova’da oturuyorum. Urla Kalabak tarafında çalışıyorum. Ders saatimin uygun olduğu zamanlarda bisikletle gidip gelmek istiyorum. Yağışlı havalar hariç. Bir de üst değiştirme imkanım pek yok. Bu yüzden nasıl bir ceket/mont/yelek tavsiye edersiniz.

iyi akşamlar. Bana da bir tavsiye verirseniz sevinirim. İzmir Balçovada oturuyorum. Urla Kalabak tarafında çalışıyorum. Ders saatimin uygun olduğu zamanlarda bisikletle gidip gelmek istiyorum. Yağışlı havalar hariç. Bir de üst değiştirme imkanım pek yok. Bu yüzden nasıl bir ceket/mont/yelek tavsiye edersiniz.

Hocam hava çok soğuk değilse uzun kol bisiklet forması ( freysport,sora vs ) + bisiklet yeleği ( rüzgar kesici ) ( sora ) + kask altına da bisiklet şapkası ( gearight ) işimi görüyor.

Yağmurlu ise bisiklet uzun kol bisiklet forması ( freysport,sora vs ) + yağmurluk ( mac in a sac ) + kask üstüne bone ( silikon bone )+ kask altına bere ( decathlonun bereleri ısı transferi bakımından iyi )

Karlı havalarda Ayakkabı kılıfı ( velotoze ) +termal içlik ( blackspade ) +uzun kol bisiklet forması ( freysport,sora vs ) + bisiklet montu ( decathlon rc 500 ) + kask altına bere + buff ( hava geçiren herhangi bir marka ) şeklinde yapıyorum.

Alt giyim kısmını size bırakıyorum. Ayrıca tüm bu kombinasyonlarda shimano rain eldivenleri kullanıyorum .

Son düzenleme:
Hocam hava çok soğuk değilse bisiklet forması + bisiklet yeleği ( rüzgar kesici ) + kask altına da bere işimi görüyor.

Yağmurlu ise bisiklet bisiklet forması + yağmurluk + kask altına bere + kask üstüne bone ( en ucuz ıslanmama formulü )

Karlı havalarda Ayakkabı kılıfı +bisiklet forması + bisiklet montu + kask altına bere + buff şeklinde yapıyorum. Alt giyim kısmını size bırakıyorum.

Ürün olarak kullandıklarımı 5 dakika sonra altlarına ekleyeceğim. Link yerine ürün adı verince daha çok kıyaslama ve seçenek bulma şansınız olur.

Çok teşekkür ederim. Bu çerçevede araştırma yapacağım. İyi akşamlar dilerim.

Çok teşekkür ederim. Bu çerçevede araştırma yapacağım. İyi akşamlar dilerim.

Rica ederim . Ayrıca terlememek için RET değerlerine de dikkat etmelisiniz kıyafet alırken . Kısaca bahsedecek olursak :

Kumaşın nefes alan özellikte olup olmadığı , buharlaşma direnci ile ( RET ) ölçülür . Doğa yürüyüşleri için nefes alabilirliği RET 12 derece uygundur . Yüksek efor harcanan sporlar ( koşu ,bisiklet ) için RET 6 veya daha düşük değerlere sahip giysiler önerilir.

RET<6: Çok yüksek oranda nefes alan kumaş , yoğun efor
RET 6 - 12: Yüksek oranda nefes alabilirlik, orta seviye efor
RET 12 - 20: orta seviyede nefes alabilirlik, efor sırasında tercih edilmez
RET >20 : az nefes alır, efora uygun değil

Not: Alacağınız ürünler 3 aşağı 5 yukarı bunlardır. Hava durumuna göre yerlerini değiştiripte giyebilirsiniz. İzmir de olduğunuz için ilk etapta termal yerine normal forma almanızı tavsiye ederim.

Mehmet abi yalanım yok, yemin ediyorum. Kışın doğalgaz yakmam. Evin içinde de aynı bu şekilde dolanırım. Ama; Olay bisiklet olunca bu kıyafet kurtarmıyor.

Adil işine karışmak gibi olmasın ama hiç doğalgaz yakmazsan sabah ayazından sonra çıkan güneş evde çok hafifte olsa çiğ yapar.

Bunu gözle göremezsen bile elektronik aletlerin bir kaç sene sonra bu çiğ'in oluşturduğu pas neticesinde bozulur gider.

Hiç olmazsa en düşük seviyede bile yakmak en azından evdeki elektronik aletler için faydalı olacaktır.

Adil işine karışmak gibi olmasın ama hiç doğalgaz yakmazsan sabah ayazından sonra çıkan güneş evde çok hafifte olsa çiğ yapar.

Bunu gözle göremezsen bile elektronik aletlerin bir kaç sene bu çiğ'in oluşturduğu pas neticesinde bozulur gider.

Hiç olmazsa en düşük seviyede bile yakmak en azından evdeki elektronik aletler için faydalı olacaktır.
Haklı olabilirsin. Elektronik alet olarak bir Lenovo T530 şirket Laptop'u, bir cep telefonu ve bir de yol bilgisayarı var. Bu güne kadar da bir problem yaşamadım. Bu arada öğlen vakti ne olursa olsun 2-3 saat evimi havalandırırım.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Benim için kışın uzun eşofman altı,üstüne tişört ve üstüne rüzgarlık.Yokus giderken rüzgarlık küçük paket haline geliyor ve çantaya vs. koyuyorum.Dönüş yolunda ise yokuş aşağı çok rüzgar yediğim için rüzgarlıği giyiyorum.Şuanlık benim için yeterli oluyor.

Bunu gözle göremezsen bile elektronik aletlerin bir kaç sene sonra bu çiğ'in oluşturduğu pas neticesinde bozulur gider.

Verdiğiniz bilgiler çok mantıklı. Özür dileyerek söylüyorum ama sizi ilk defa mizah yapmadan görünce şaşırdım. Çok yönlü kişiliğe sahip olmanız muhteşem. Saygılar.

Verdiğiniz bilgiler çok mantıklı. Özür dileyerek söylüyorum ama sizi ilk defa mizah yapmadan görünce şaşırdım. Çok yönlü kişiliğe sahip olmanız muhteşem. Saygılar.

Saygılar bizden Muhammed.

Çoğunlukla sadece kendi bisikletimin teknik özellikleri ile ilgili şeyleri araştırdığım ve bildiğim için pek paylaşım yapamıyorum .

Genel geçer sorularda ise zaten benden önce cevaplar yazılmış oluyor.

Ayda yılda bir , kimse cevap yazmazsa ya da iyi bildiğime inandığım bir şeyler varsa o zaman bu ciddi kimliğim ortaya çıkıyor.

Verdiğim çoğu cevapta yaklaşık burada bir kaç bin sayfa okuduktan sonra , oluşturduğum not defterimden alıntılardan oluşuyor.

Tolga abi teşekkür ederim öncelikle ruh sağlığımı düşündüğünüz için 😀

Arkadaşa verdiğiniz tavsiyeleri okudum bana üşütmücek teri dışarı atacak bisiler lazım her gün yokuş çıkıyorum ve kışta olsa çok sıcak basıyor çıldıracak gibi saldiriyorum😄

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Screenshot_20211116-210140_Instagram.jpg
Yukarıdaki ürün için mevsim girişinden bir inceleme diyelim:
Koşullar şu şekilde
-Sıcaklık: 12-13C
-Giyim: Termal Bisiklet içliği, yazlık forma üstü ceket.
-Parkur: 40 km
- Ortalama hız: 25,9km/h
Benim tecrübem şu şekilde oldu
160 bpm civarı nabızla yukarıdaki şartlarda sürüşün ilk 20-30 dakikasında terletmeye başladı. Ardından koltuk altı bölgesinde bulunan iki havalandırma bölgesinin fermuarını tamamen açtıktan sonra hava dolaşımını hissettim ancak üşütecek kadar bir soğuk girişi yoktu.
Bu sırada nabzı minimum 160 seviyesinde tutarak 40 km lik rotayı tamamladım.
Sürüşü tamamladığımda kıyafetlerim ıslak değildi.
Sonuç: Koltuk altında bulunan iki fermuarın açılma oranına göre havalandırma sağlanabiliyor.
Orta seviyede eforlu sürüşlerde terleme oranı ve ter tahliyesi ortalama düzeyde.
Daha soğuk havalarda muhtemelen terleme oranı azalacaktır.
Bir buçuk saatlik bir sürüşü rahatlıkla götürdü diyebilirim. Farklı koşullarda özellikle daha soğuk havalardaki performansını merak ediyorum.

İyi güzelde çoğu kişi üst giyimi düşünüyor.Alt giyim ne olacak?Sürdüğüm bölge ciddi soğuk oluyor kışın,ayrıca tırmanış ve iniş oldukça fazla.O nedenle bende bu hafta plovdiv dechatlon'a gidip bu ürünü aldım.(aynı ürünün linki aşağıda)
(link)
Performans yapan arkadaşlara uygun olmayabilir ama benim gibi doğada hybrid bisiklet süren arkadaşlar için uygun olabilir diye yazıyorum.Aldıktan sonra 1 kere sürüş yaptım. Çıktığımda 8 derece idi ,bu durumda bile rahatsızlık hissetmedim.Zaten benim derdim yokuş aşağı inerken ki rüzgar idi.Malum yaşlanıyoruz 😃

Paraya kıyıp interaktif trainer almışım. Altta tayt, üst cıbıl evde harıl harıl bisikletimi sürüyorum. Artık hiç böyle kışlık, mışlık dertlerim kalmadı.

277331 dosyayı görüntüle
Yukarıdaki ürün için mevsim girişinden bir inceleme diyelim:
Koşullar şu şekilde
-Sıcaklık: 12-13C
-Giyim: Termal Bisiklet içliği, yazlık forma üstü ceket.
-Parkur: 40 km
- Ortalama hız: 25,9km/h
Benim tecrübem şu şekilde oldu
160 bpm civarı nabızla yukarıdaki şartlarda sürüşün ilk 20-30 dakikasında terletmeye başladı. Ardından koltuk altı bölgesinde bulunan iki havalandırma bölgesinin fermuarını tamamen açtıktan sonra hava dolaşımını hissettim ancak üşütecek kadar bir soğuk girişi yoktu.
Bu sırada nabzı minimum 160 seviyesinde tutarak 40 km lik rotayı tamamladım.
Sürüşü tamamladığımda kıyafetlerim ıslak değildi.
Sonuç: Koltuk altında bulunan iki fermuarın açılma oranına göre havalandırma sağlanabiliyor.
Orta seviyede eforlu sürüşlerde terleme oranı ve ter tahliyesi ortalama düzeyde.
Daha soğuk havalarda muhtemelen terleme oranı azalacaktır.
Bir buçuk saatlik bir sürüşü rahatlıkla götürdü diyebilirim. Farklı koşullarda özellikle daha soğuk havalardaki performansını merak ediyorum.
Btwin in bir modelini kullandım, yağmur,rüzgar vs geçirmemede başarılı..Ancak normal bir hava sıcaklığında çabuk terletiyor, teri dışa atmıyor...Birde çok ağır geliyordu bana...
İyi güzelde çoğu kişi üst giyimi düşünüyor.Alt giyim ne olacak?Sürdüğüm bölge ciddi soğuk oluyor kışın,ayrıca tırmanış ve iniş oldukça fazla.O nedenle bende bu hafta plovdiv dechatlon'a gidip bu ürünü aldım.(aynı ürünün linki aşağıda)
(link)
Performans yapan arkadaşlara uygun olmayabilir ama benim gibi doğada hybrid bisiklet süren arkadaşlar için uygun olabilir diye yazıyorum.Aldıktan sonra 1 kere sürüş yaptım. Çıktığımda 8 derece idi ,bu durumda bile rahatsızlık hissetmedim.Zaten benim derdim yokuş aşağı inerken ki rüzgar idi.Malum yaşlanıyoruz 😃
Sora yada jordanred ürünleri iş görüyor...

Geri