Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Geçen seneki soğuklarda,rüzgar baya başımı ağrıttı. Bere takınca da çok terledim,bugün bu (link) sipariş ettim. Bakalım faydası olacak mı?

Scudo
@Veto8 Onları da düşündüm ama benim kafam çok terliyor.O nedenle bere,şapka gibi şeyler hepten terletiyor. Benim için ,direkt rüzgarı kesse yeter.

Burak Altaç
kask kılıfı yağmur geçirgenliği açısından işinizi görecektir ama,kask altına giyilen bere özellikle soğuktan ve kulaklarınızı rüzgardan korumanız için daha kullanışlı olacaktır,uzun turlarımda yedekli olarak kullanıyorum çok memnunum. (link)

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
@seko35.50 Teşekkür ederim. Şu kılıf bir gelsin,deneyeyim,ondan sonra bakacağız artık.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
@seko35.50 Teşekkür ederim. Şu kılıf bir gelsin,deneyeyim,ondan sonra bakacağız artık.
Kaskın üzerindeki delikler kafamızın hava almasını sağlar. Siz bu kılıfla kafanızın hava almasını engelleyeceksiniz. Bu sefer kafanız çok daha fazla terleyecek diye tahmin ediyorum. Şapka çözüm olabilir. Şapka kumaşlarının hava alma özelliği var diye zannediyorum.

Kış için demiyorum, sonbahar ve kar olmayan soğuk hava koşullarında içlik + uzun kol forma + rüzgar kesici yelek mi tavsiye edersiniz yoksa rüzgar kesici yerine softshell mi tavsiye edersiniz? Tüm rüzgarı gövdeye yeyince rüzgar kesen yelek iş görür gibi geldi, sizin tavsiyeleriniz nedir?

Hava şartlarına göre giyim katmanları içinde en önemli organ başımız...
Buff yada boyunluk mutlaka yedekte bulunmalı..
Ten üzerine giyeceğimiz ilk katman da çabuk kuruyan bir içlik olmalı...
En az sorun bacaklarda gibi görünse de bip- tight seçimi çok önemli, zira uzun sürüşlerde ve kış şartlarında motoru sıcak tutmak lazım..
Geçen hafta 15 derecelik gece sürüşünün uzun rampa inişinde göğüsten soğuğu yedim, çünkü rüzgar kesici yeleğimi almamıştım..
Mevsimler dönerken kuyruğu titretmemek lazım 😃 ...

@M.İhsan Şapka ve bere denedim,çok terletti. Bir de bunu deneyeceğim.

@Anonim bahsettiğiniz hava koşullarında ilk kombinasyon yeterli, softshell çok terletir. Onu yokuş inişine giyebilirsiniz.

Kış için demiyorum, sonbahar ve kar olmayan soğuk hava koşullarında içlik + uzun kol forma + rüzgar kesici yelek mi tavsiye edersiniz yoksa rüzgar kesici yerine softshell mi tavsiye edersiniz? Tüm rüzgarı gövdeye yeyince rüzgar kesen yelek iş görür gibi geldi, sizin tavsiyeleriniz nedir?
Forma + yeleğin softshell ceket kadar sıcak tuttacağını varsayarak yazıyorum. Ama uzun kollu formaların sıcak tutabilme özellikleri çok değişkenlik gösteriyor; yazlık forma ile aynı kumaştan yapılanı da var, kar yağarken içlik üstüne giyerek yetecek olanı da.

Sürüş sırasında hava şartları değişkenlik gösteriyorsa, forma üzerine yelek giymek daha avantajlı; çünkü yeleği çıkartmanız, veya önünü açmanız mümkün. Ancak hep aynı şekilde sürecekseniz, softshell ceketin nefes alıp verebilirliği daha yüksek olduğu için daha az terletir.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Forma + yeleğin softshell ceket kadar sıcak tuttacağını varsayarak yazıyorum. Ama uzun kollu formaların sıcak tutabilme özellikleri çok değişkenlik gösteriyor; yazlık forma ile aynı kumaştan yapılanı da var, kar yağarken içlik üstüne giyerek yetecek olanı da.

Sürüş sırasında hava şartları değişkenlik gösteriyorsa, forma üzerine yelek giymek daha avantajlı; çünkü yeleği çıkartmanız, veya önünü açmanız mümkün. Ancak hep aynı şekilde sürecekseniz, softshell ceketin nefes alıp verebilirliği daha yüksek olduğu için daha az terletir.

Ben geçtiğimiz kış Antalya'da sabahları antreman yaparken içlik+uzun kol kışlık forma(dhb termal) + softshell(dhb termal) kullandım. Hava sıcaklığı 4-8 derece civarınada bile hiç üşümedim hiç terlemedim. Rüzgarlığı(decathlon) hep yanımda taşıdım, rüzgarın şiddetine yada parkurun iniş durumuna göre kullandım.
Yağmur dışında hiç sorun yaşamadım. Bu kış için bir de (link) aldım ama kışlık formanın üstüne olacak mı emin değilim L beden bile çok dar geldi :(

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Goretex kumaşları tavsiye ederim bende. Özellikle kışlık ürün alışverişlerinizi yazın yapınca çok uyguna geliyor. Bu yaz yelek Eldiven ve şapka aldım gore un kendi markası ile sattığı ürünlerden. Hem nefes alması hemde rüzgar su geçirmemesi faydalı olacak gibi. Bu kış denemiş olacağım.

Goretex kumaşları tavsiye ederim bende. Özellikle kışlık ürün alışverişlerinizi yazın yapınca çok uyguna geliyor. Bu yaz yelek Eldiven ve şapka aldım gore un kendi markası ile sattığı ürünlerden. Hem nefes alması hemde rüzgar su geçirmemesi faydalı olacak gibi. Bu kış denemiş olacağım.
Paraya kiyabilirsem yada bir ara piyango falan vurursa bir Shake Dry kumasli Gore tex ceket almak istiyorum ama 8 le carpip ustune %18 daha ekleyince hemen vazgeciyorum.

Ben geçtiğimiz kış Antalya'da sabahları antreman yaparken içlik+uzun kol kışlık forma(dhb termal) + softshell(dhb termal) kullandım. Hava sıcaklığı 4-8 derece civarınada bile hiç üşümedim hiç terlemedim. Rüzgarlığı(decathlon) hep yanımda taşıdım, rüzgarın şiddetine yada parkurun iniş durumuna göre kullandım.
Yağmur dışında hiç sorun yaşamadım. Bu kış için bir de (link) aldım ama kışlık formanın üstüne olacak mı emin değilim L beden bile çok dar geldi :(
Benim en soğuk havada bile giyimim içlik + softshell ceket (Castelli Mortirolo) şeklinde. Geçtiğimiz kış gördüğüm en düşük sıcaklık -4'tü. 8 derecede sizin gibi giyinsem isilik olabilirim.

IMG_20190210_100531_743.jpg20190210_084127.jpgYapmış olduğum en soğuk sürüş. Yerlerde buz var. -12 yi görmüştüm galiba ve altta içlik ve kısa kol forma üstümde de bu montla sürerken üşümemiştim. Ama tam yüz korumalı maske soğuk sürüşlerin olmazsa olmazı.

Bir üyeden edinmiştim bu fikri. Adını hatırlayamadım, özür dilerim.
Kışın yağış olmadığı sürece,
Uzun kol içlik,
kısa kol forma,
uzun tayt ya da kısa tayt+bacak ısıtıcı (ben böyle kullanıyorum 😁),
rüzgarlık,
eldiven (🤣),
şeklinde çıkıyorum.
İhtiyaç duyarsam listeye bir yağmurluk ekleniyor ama genelde yağarsa çıkmıyorum.
Yolda yağmura yakalanırsam meşhur sözümü söylüyorum ve şeker değilim ki eriyeyim diyorum.🤪
Dipçe: Unutmuşum yazmayı, ağzımı, yüzümü kapatıp tabi ki gözlük kullanıyorum.😅

ceket tarzı şeyler kesinlikle kullanmıyorum bana çok kalın geliyor. iyi bir içlik, uzun kollu forma ve rüzgarlık/yağmurluk ile -5lere kadar sürebildim. burada önemli olan çok ara vermemek sürekli hareket halinde olmak. temposuz bir sürüş yaptıgımda bu kombinle muhtemelen üşürüm.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri