Burak Altaç
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.967
- İsim
- Burak Altaç
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Kaskın üzerindeki delikler kafamızın hava almasını sağlar. Siz bu kılıfla kafanızın hava almasını engelleyeceksiniz. Bu sefer kafanız çok daha fazla terleyecek diye tahmin ediyorum. Şapka çözüm olabilir. Şapka kumaşlarının hava alma özelliği var diye zannediyorum.@seko35.50 Teşekkür ederim. Şu kılıf bir gelsin,deneyeyim,ondan sonra bakacağız artık.
Forma + yeleğin softshell ceket kadar sıcak tuttacağını varsayarak yazıyorum. Ama uzun kollu formaların sıcak tutabilme özellikleri çok değişkenlik gösteriyor; yazlık forma ile aynı kumaştan yapılanı da var, kar yağarken içlik üstüne giyerek yetecek olanı da.Kış için demiyorum, sonbahar ve kar olmayan soğuk hava koşullarında içlik + uzun kol forma + rüzgar kesici yelek mi tavsiye edersiniz yoksa rüzgar kesici yerine softshell mi tavsiye edersiniz? Tüm rüzgarı gövdeye yeyince rüzgar kesen yelek iş görür gibi geldi, sizin tavsiyeleriniz nedir?
Forma + yeleğin softshell ceket kadar sıcak tuttacağını varsayarak yazıyorum. Ama uzun kollu formaların sıcak tutabilme özellikleri çok değişkenlik gösteriyor; yazlık forma ile aynı kumaştan yapılanı da var, kar yağarken içlik üstüne giyerek yetecek olanı da.
Sürüş sırasında hava şartları değişkenlik gösteriyorsa, forma üzerine yelek giymek daha avantajlı; çünkü yeleği çıkartmanız, veya önünü açmanız mümkün. Ancak hep aynı şekilde sürecekseniz, softshell ceketin nefes alıp verebilirliği daha yüksek olduğu için daha az terletir.
Paraya kiyabilirsem yada bir ara piyango falan vurursa bir Shake Dry kumasli Gore tex ceket almak istiyorum ama 8 le carpip ustune %18 daha ekleyince hemen vazgeciyorum.Goretex kumaşları tavsiye ederim bende. Özellikle kışlık ürün alışverişlerinizi yazın yapınca çok uyguna geliyor. Bu yaz yelek Eldiven ve şapka aldım gore un kendi markası ile sattığı ürünlerden. Hem nefes alması hemde rüzgar su geçirmemesi faydalı olacak gibi. Bu kış denemiş olacağım.
Benim en soğuk havada bile giyimim içlik + softshell ceket (Castelli Mortirolo) şeklinde. Geçtiğimiz kış gördüğüm en düşük sıcaklık -4'tü. 8 derecede sizin gibi giyinsem isilik olabilirim.Ben geçtiğimiz kış Antalya'da sabahları antreman yaparken içlik+uzun kol kışlık forma(dhb termal) + softshell(dhb termal) kullandım. Hava sıcaklığı 4-8 derece civarınada bile hiç üşümedim hiç terlemedim. Rüzgarlığı(decathlon) hep yanımda taşıdım, rüzgarın şiddetine yada parkurun iniş durumuna göre kullandım.
Yağmur dışında hiç sorun yaşamadım. Bu kış için bir de (link) aldım ama kışlık formanın üstüne olacak mı emin değilim L beden bile çok dar geldi![]()