Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Scudo
Şu ürünün hem Wiggle'daki hem de birkaç makaledeki yorumları çok iyi. Ben de aldım ama henüz çok soğukta giyme ve deneme fırsatım olmadı. 10 derece civarında bir sıkıntı yaşamadım ama.

(link)

@MrCheek Ama ozellikle makineden cikardiktan sonra suyu tutmuyor. Yada spordan sonra çok hafif ter kalıyor.
Blackspadelerin ürün gamı geniş. Seviye 1 , seviye 2 , seviye 3 olarak hem termal ilikleri var. Hem de 2 farkli iç çamaşırı var. Ben istedigim ozellikleri tutturamadım sanırım. Mevsime, sürüş stiline, kişiye ve birçok değişkene göre olması istenen özellikler değişiyor . Imkan olursa bir de decatlonunkileri deneyeceğim.

Yok hocam dışarıda iki tur atınca öyle bir kendime geliyorum ki deme gitsin. Trainer iyi de can sıkıntısı ya. Ayaz yemeden zevki çıkmıyor.

Tayt yok ama bu model içliğe devam. :koptum:
Anılarim depreşti yine...
2019-04-04 18.59.50.png

@MrCheek Ama ozellikle makineden cikardiktan sonra suyu tutmuyor. Yada spordan sonra çok hafif ter kalıyor.
Blackspadelerin ürün gamı geniş. Seviye 1 , seviye 2 , seviye 3 olarak hem termal ilikleri var. Hem de 2 farkli iç çamaşırı var. Ben istedigim ozellikleri tutturamadım sanırım. Mevsime, sürüş stiline, kişiye ve birçok değişkene göre olması istenen özellikler değişiyor . Imkan olursa bir de decatlonunkileri deneyeceğim.
Onlarda da genelde %100 polyester oluyor. Thermoform Extreme Seamless termal içlik siparişi geçtim, içeriği: % 78 Polyester / %16 Polyamid / %6 Elastane.
Üst düzey ürünlerde polyamid oranı çok daha yüksek oluyor. Bakalım nasıl olacak...

Bisiklete başladığımdan beri kışın sürüş yaparken kullandığım kıyafetler görsellerdeki gibi. Sonbahar aylarında çok soğuk olmadığı zamanlar veya yağmur yağmadında ilk fotoğraftaki gibi giyiniyorum.

IMG_20191025_113404_605.jpg
Burada decathlondan alınma termal koşu taytı,
Btwin bacak ısıtıcı,
Btwin kol ısıtıcı,
Btwin kışlık eldiven,
Btwin bisiklet içliği,
Başta kask içerisinde kulak ısıtıcı(koruyucu),
Üzerine de normal yazlık forma ve en üstte kollarını kestiğim yağmurluk ile kullanıyorum.

IMG_20191002_152148_302.jpg
Çok soğuk olduğunda ve özellikle yağmurlu havalarda ilk görseldekilere ek olarak yine decathlondan alma rüzgar geçirmez bisiklet montu ve ayakkabı kılıfı kullanıyorum. (Yağmurluğu çıkartıyorum.)
Karda, yağmurda, İstanbul soğuğunda ve özellikle boğaz hattında rüzgarda çok sürüş yaptım ama aman aman çok üşüdüm dediğim olmadı. Üşüdüğüm zaman da çok rüzgarlı havada Arnavutköy sahilde üşümüştüm.

Bu şekilde kat kat ve teknolojik giyinerek kışın çok keyif alarak ve hasta olmadan turlar yapıyorum. En sevdiğim mevsim kış ve kışın bisiklet sürmesi çok zevkli, tabi uygun kıyafetlerle.

@Ceyhun Özkan
Dalış eldivenlerinde 2 mm , 3 mm , 4 mm , 5 mm ve Amara model vardır. 3-4-5 mm bisiklette kullanılmaz terletir ve aşırı konforsuz olur. 2 mm ve Amara model kullanılabilir.2 mm modelin de içi jarseli olmalı açık neopren olmamalı ayrıca dayanımı düşüktür. Amara model ise yazlık/sıcak su dalış eldivenidir avuç içinde (bazı modellerde üstünde de) neopren yoktur güderi denilen oldukça dayanıklı bir malzeme kullanılır hareket kabiliyeti yüksektir. Bu eldiveni kullanabilirsiniz ama jelli eldivenler gibi size destek sağlamaz yine de düşme filan olmazsa 5-10 yıl gider, birkaç arkadaş kullanıyoruz.

Ek olarak uygun fiyat için Tchibo eldivenleri güzeldir , ilk eldivenden kullanıyorum değişik modelleri de var.

(link)

(link)

ben aralık ocak şubat aylarında bile gece sürüşü yapan biri olarak ne giydiğinizden çok durup durmamakla ilgileniyorum. İnce 3 kat ile çıkıp öyle çay vs molası vermeden binerseniz sıkıntı yaşamazsınız. İnsanı hasta edende o ani sıcaklık değişimleri. Kaç km sürecekseniz 1 2 dk benzinlik molaları dışında durmayın sıkıntı yaşayacağınız sanmam. Uzun inişler olacak ise sırtınızda rüzgarlıkta taşıyın.

@selim82 sorun da o zaten ... sürüş yapıp kafe dışinda yada içinde çay kahve yapıp tekrar sürmek işi karışık hale getiriyor.

Şu ürünün hem Wiggle'daki hem de birkaç makaledeki yorumları çok iyi. Ben de aldım ama henüz çok soğukta giyme ve deneme fırsatım olmadı. 10 derece civarında bir sıkıntı yaşamadım ama.

(link)
Geçen kış antalya'da sabahları çok erken saatlerde kullandım. 4-5 derece civarında ne üşüme ne terleme. Ben çok memneun kaldım açıkçası. Bu sene de DHB nin termal üst merino içliğinden aldım. Bakalım 1-2 ay sonra test ederiz onu da. Bence güzel indirimler yakalandığı zaman DHb ürünleri fiyat/performans anlamında çok çok iyiler.

@selim82 sorun da o zaten ... sürüş yapıp kafe dışinda yada içinde çay kahve yapıp tekrar sürmek işi karışık hale getiriyor.
O zaman sırtında kuru bir iç taşımak lazım. Benim gibi sık sık soğukta binersen çingene etkisi oluşuyor zaten ne sıcakta ne soğukta fazla rahatsız olmuyorsun

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Arkadaşlar bu tarz ürünlere para vermeyin derim. Orta kalite kıyafetler için Decathlon' u tercih edin bence.

Kalitesi kötü olur diyorsunuz o zaman hmm.

(link)

5 derece civarı dahi sıcak tutan bir ürün, tavsiye ederim. İndirime de girmişken alınabilir.
Sizin onerinizle aldim, cidden sahane bir urun. İc anadolunun insan kesen ayazlarina kadar cok rahat goturur. Tasarimi, malzemesi ve konforuyla bence fiyat performans urunu.

Önerebileceğiniz eldiven var mı?

dechatlondan aldığımı 2 eldiven var biri si parmak uçları reflektifli olan model; Soğuk havalara karşı güzel ama yağmurda malesef su alıyor . Diğeri de polarlı bir model o biraz içine rüzgar alıyor haliyle yağmurda pek iş görmüyor.

• Beğen
Tepkiler: MrCheek
dechatlondan aldığımı 2 eldiven var biri si parmak uçları reflektifli olan model; Soğuk havalara karşı güzel ama yağmurda malesef su alıyor . Diğeri de polarlı bir model o biraz içine rüzgar alıyor haliyle yağmurda pek iş görmüyor.
Yağmur da geçirmesin istiyorsanız iş biraz pahalıya patlıyor. Kullanıyorum ve memnunum
(link)

Geri