Scudo Sports

Kisa bir Frankfurt Turu

@emreden

Heidelberg'de Flohmarkt burada varmis :);
(link)

Linkte harita da var, az biraz yorumda ama Almanca :)

Frankfurt'tan bisiklet alirsan atar trene gelirsin, ek ucreti yok ve her trende mutlaka bisiklete uygun bir vagon var. Ama tabi bisiklet butcesinin yarisini gidip de yol parasina vermek cok akillica degil ne yazik ki...

Donus yolunu pedallarim diyorsan, Flohmarkt'in zaten 14:00 da kapandigini goz onunde bulundur, soyle sabah erkenden gelip ogleden sonra da butun yolu pedallamak :) Oooh tadindan yenmez, belki bir yere kadar ben de eslik ederim ;)

Scudo
@HaliliOzturk

:) teşekkür ederim bilgi için.. bit pazarının Flohmarkt diye çevrildiğini bilmiyordum :D

ama bu mekan da bana uzak ya... 25 km mesafesi var buldunduğum yere. bi de hangi gün hangi saatlerde açık olduğu da yazmıyor :/

ayrıca almanca siteler için ben (link) u kullanıyorum. siteyi tamamen ingilizceye çevirmek için.. tavsiye ederim. böylelikle yorumları falan anlayabiliyorum :)

frankfurttan pedallamak cidden hoş olur ama hangi yolları izleyeceğime de bağlı. otoyola bisiklet ile giremeyeceğime göre yolum oldukça uzayacak... bi de gelip de bisiklet bulamamak da ayı bi mesela tabi :D

@emreden

Bence 25 km pek de uzak bir mesafe değil :) Pazarın adresini alabilirsen kesinlikle bir tren veya otobüs bağlantısı bulacaksındır. Heildelberg'in yerel belediye otobüsü işletmecisinin web sitesine girdiğinde (her otobüsün üstünde yazar) en yakınında olan durak ile bit pazarının olduğu yerin durağını girerek bağlantıları çıkarabilirsin. Hangi hattı alacağın, ne kadar süreceği falan hepsi yazar.

Bunun dışında bit pazarının yakınında hangi otobüs durağı vardır dersen, bunu da maps.google.com adresinden bulabilirsin. Oranın adresini gir ve zoomla, yakınlarda durak işaretleri olması gerekecek.

Bit pazarları istisnalar dışında cumartesi günleri sabah 8-9 gibi açılır. Erken gitmen yararına olur. Saat 14'e kadar sürer. Niyetin varsa orta büyüklükteki bir pazarda kesinlikle sana uygun bir bisiklet bulacağına emin olabilirsin, eğer en şanssız gününe denk gelmezsen tabii :)

Almanca ile ilgili yardım çeviri vs. gerekirse bana her zaman ulaşabilirsin...

@sevims

Sizinkisi VRN'ymiş :) www.vrn.de adresinden kendi durak ve şehrini yazıp aşağıya gidilecek adresi girip otobüs ve tren bağlantılarını çıkarabilirsin...

@sevims

:) bu bilgiler için çook teşekkür ederim ya.. valla çok işe yarıyacak gibi.

durakları girdim.. 4.60euro bi şey tutuyor ücreti :)
yalnız anlamadığım şey, bu 4.60ı nereye vericem ben? ilk bindiğim otobüsten mi bileti kestircem??

haftaya cumartesiye kadar bi bisiklet bulamazsam eğer gidicem artık buraya :)

@emreden

Evet, 4,60 saniyorum B fiyat tarifesine geçiyor, yani komşu şehri kapsayan bir bilet oluyor. Sitede fiyat yazıyorsa hangi tarife olduğu da yazıyordur, yerel tarifeyi ne yazık ki bilemiyorum buradan... Otobüse bindiğinde B tarifesinden bir bilet isteyebilirsin ("ein mal preisstufe B, bitte" desen yeterli olur...) Sonra ulaşana kadar her kontrolde onu gösterebilirsin... Ama dediğim gibi yine o kategoriyi kontrol et derim...

Frankfurt'taki S-Bahn ve U-Bahn duraklarinda bilet makineleri var. Gidecegin yerin kodunu yandaki listeden bakip yaziyorsun, sonra da "Yetiskin" (Erwachsene) dugmesine basacaksin. Gidecegin yere varana kadar o bilet gecerli oluyor. Otobus duraklarinda da o makinelerden olabilir.

Translate.google.com'u ben kullanmasam daha faydali, malum Almanca ogrenmeye calisiyorum :).

teşekkürler Halil kardeşim.bende 27 sene İSVİÇREDE YAŞADIM.çok mükemmel bir doğa spor tutkunu insanlar.24 sene bisiklet sporu ilen uğraştım yarışmalara katıldım.halen bıkmadan usanmadan bu sporu yapıyorum.şu anda adpazarında yaşıyorum.dönüş yaptım.burada bisiklet klübümüz var.sakarya bisiklet federasyonu arasıra senjörler ilen çıkıyoruz ama çok keyifli.bu sporu bırakma derim ben doğa tutkunu biriyim ailece.yılda 1500 km yapıyorum.daha önceleri 5000 km çalışıyordum. sana çok güzel hayat diliyorum böyle güzel fot.ilen katılmanı diliyorum ben daha yeni üye oldum.

@Serdar TEBER

Aynen katılıyorum.
Elinize kolunuza sağlık.Güzel bir tur olmuş.

fotolar için çok teşekkürler ..... medeniyet işte burda olmayan tek şey.....

Bizim ülkemizde de görmek istediğimiz fotograflar bunlar, paylaşımınız için teşekkürler, hedeflerinizde de başarılar dilerim.

Sevgili Halil
Farklı ülkeleri,farklı kültürleri, farklı yaşam biçimlerini gözlemlemek ve yaşadığımız dünyayı farklı gözlemlerle algılama açısından çok önemli bu tür paylaşımlar.Bu gözlemler bisikletle bütünleşince daha da anlamlı oluyor bizler açısından. Çok çok teşekkürler..

Yaşlısı ve Genci,Delikanlısı ve Gençkızı hep aynı doğallıkta bisiklet ile bütünleşmiş, kimbilir belki bizde bir gün bu kültüre erişiriz.

Ilk 1 yil önce Esim ile nisanli iken izlemistim bu fotograflari. özlem vardi,hasret vardi acaba gidebilecekmiyim Almanyaya bende gezebilecekmiyim Main nehri kiyisinda diyordum :eek: zaman geldi gecti 1 yili tükettik konsoloslugunda 3 ay süründürmesinden sonra nihayet vizemi alip 3 ay önce kavustum esime. simdi Frankfurttayim Main nehrini geziyorum. Zeilsheim de oturuyorum geldigimin 2. haftasi Wiesbaden e gittim mesela herkez cok sasirmisti ne cesaret diye :)
ama bisiklet aski iste km yapmadan duramassin :cool: uzun lafin kisasi bu fotograflari 1 yil öncede görmustum tekrar duygulandim simdi :eek:
birkez daha tesekkürler halil ;) görüsmek üzere

Valla Erhan, bu fotoğrafları görünce ben bile duygulandım. Üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçmiş... O zamanlar dil kursunda "Acaba dil sınavını verebilecek miyim, acaba başvurularım ne olacak, acaba okullar beni kabul edecek mi, acaba hangi şehre gideceğim???" gibi onlarca soru vardı. Şimdi? Şimdi tezimi yazmama bir dönem kaldı :)

Zaman hızlı akıp gidiyor, fotoğrafları bu yüzden seviyorum, insan dönüp baktığında neler görmüş neler yaşamış tekrar fark ediyor...
Bu arada Zeilsheim'da benim anneannem yaşamış bundan çok seneler evvel :) Sanırım ilk taşındığı yer orasıymış...

Görüşmek üzere ;)

Fotoğraflarınızı çok beğendim :D Çok güzel bir tur yapmışsınız :D size bir sorum olacak sizin aldığınız gibi bisikletleri satmak için özel yerler mi yapmışlar ve makul fiyata mı satıyorlar?

@Melih Bilen

Hemen her şehrin ana tren garının yakınlarında bisiklet istasyonları var, oralarda bisiklet kasası kiralayıp bisikletinizi bırakabiliyorsunuz. Aynı istasyonlarda 2. el bisiklet satışı da yapılıyor, fiyatları 50-300 € arasında değişen bisikletler bulmak mümkün.

Ancak ben zaman olarak daha rahat olduğum ve Frankfurt gibi nispeten büyük bir şehirde olduğum için her h.sonu gidip bit pazarında bisiklet bakmıştım. 3. haftaydı sanırım, bu bisikleti bulmuştum...

halil ben bit pazarinin nerede oldugunu bilmiyorum. eger aklindaysa bana adres verebilirmisin tarif edebilirmisin.? gidip bakmak istiyorum ;)

@Erhan_Yılmaz

Erhan ben bisikleti aldığımda Main'in Sachsenhausen tarafında, Willy Brandt Platz'a çıkan köprünün oradaydı, yani eğer Konstablerwache'deki köprüden karşıya geçersen, nehrin aktığı yönde 1-2 KM aşağıda kalıyordu. Hatta direk Museumsufer dedikleri yer.

Fakat sonra taşıdılar bir ara, bu sefer tam aksi istikamette bir kaç km yukarıda kurulmaya başlandı diye duydum fakat sanırım yine eski yerine gelmiş...

Şöyle bir link veriyim;
(link)

Google Maps linki açılır mı bilmiyorum, deniyorum;
(link)

bi kaç resimde benden olsun..

http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1048/172/92/814589290/n814589290_949523_7876.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1048/172/92/814589290/n814589290_949524_8129.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v1048/172/92/814589290/n814589290_949525_3339.jpg

Geri