Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. Yüksek: 17C. Rüzgar Hızı: 20-25 KM/S. Rüzgar Yönü: BGB-Kuzey.

Pazar Gecesi
(link)Parçalı Bulutlu. Düşük: 8C. Rüzgar Hızı: 30-35 KM/S. Rüzgar Yönü: KD.

pazar durum ,rüzgar hızlandı ,,lodos batı, darlıktan sonra önden vuracak, ta göçbeyliye kadar bu kötü oldu işte,,

Scudo
@Kudret Kurtcebe
Benim olmadiğım zamanlarda genelde hava kötü oluyo bu hava bozar abi :islik:

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Kerim A.

sen gizli işler çeviriyorsun zati :)
şaka şaka,,:)
evet kerim ne yapalım başa gelen çekilir tabi bu skoru kesin etkileyecek ,lodos batı olduğuna göre giderken sorun yok, kömürlük girişine kadar, esas yandan vuruş kömürlük girişinden sonra ve darlık' a kadar devam edecek ,darlıktan sonra resmen önden vuracak ,mundarlı-ovacıkta durum aynı ,göçbeyli istikametine ise arkadan vurma olayı olacak ,,

bir hatırlatma ,,,

anadolu performans 2009 senesinden beri anadolu yakada faliyet gösteren amatör performançılardan oluşan küçük bir ekiptir,
bu topik mart ayına kadar devam edecek ve mart sonunda bitecektir ,
nisan topiği tavşanlı olarak açılacaktır .hava durumuna göre belkide mayısa sarkabilecektir,
2009 senesinden bu yana ekipten çok insan gelip geçmiştir ,bunlardan sadece biri kalıcı olmuştur kendisine teşekkür ederim
evet erkan közen ,en vefalı dostum en yakın performans sürücüm olmuştur
bi işe başlamak ve arkasını getirmek ise o erkan közendir .
50 km pedal kesmeden yol bisikleti ile 70 km düz yola bedel olan etabı son çalışmada 2 saat 5 dakikada tamamlayarak 28 jant katogorisinde birinci olmuştur 28 jant dudullu - göçbeyli etabın galibi pedal kesmeden erkan közendir, ikinci ise ben oldum tabi 2 saat 10 dakika ile geçen yılki rekorum
bu sene berbatlardayız tabi ,geçen pazar 2 saat 29 dakikada kaldık ,evet gelelim kerime yeni grupta ,ama kerimi kurtdoğmuş offroadun acımasız rampalarını nasıl devirdiğini görünce kerim bu işi başarır dedim ve 26 jantın birincisi tek kelime ile kerim oldu geçen pazar
,evet aynı güzergahta 50 km pedal kesmeden basan kerim 6-7 10-13 eğimleri yedi bitirdi ve 2 saat 3 dakikada göçbeyliye vardı ,evet kerim bu işi spd siz yaptı spd ye geçer ise onu asla yakalayamayacağız anlaşılan,
evet 26 jantın dudullu-göçbeyli çalışma etabının birincisi kerimdir
gelelim sinana, sinan 2 inci oldu kerimin arkasından 2 saat 16 dakika önemli olan pedalşörlerin arasında öyle fazla saat farkı yok ,
bir şey açıkça ortaya çıktı dostlar ,
26 jantta hızlı gidiyor kısa mesafede,
bura 70 km düz yola bedel ,ortalama 34 kerimin bu pazarki rekoru ,kerim 28 e geçer ise 2 saatin altını bence zorlar ve de aynen başarır ,,

evet anadolu performans budur herşeyi açık açık yazar çizer kötü olduğumuzuda yazarız iyi olduğumuz günleride yazarız maksat etaplarda çalışmak ve bu bisiklet sporunun hakkını vermektir..

anadolu performans ,,

@ulaş alkaşi

ulaş dostum
bu pazar yapacağım etapta 70 km boyunca durma yapmadan 6-7 10 -13 eğimleri devirerek gideceğiz bura şile darlık etabıdır,bu antremanlarda kimse kimseyi beklemez ne erkanı beklerim ne de o beni ,
burada çalışmalarda sıfır olanlar için önce dudullu-göçbeylide ön hazırlık çalışması yapılır eğer sen o.k der isen bostancıdan seni saat tam 08.00 de alırım ve 9 km sonra dudullu çıkış noktasına gideriz, tempo yavaş olur, erkanda gelirse çalışır, gerçi darlık -şile sana ağır gelir ,önce dudullu -göçbeyli prosedürünü sana anlatayım, rampada seni bekleyeceğim çünki 5 adet şile rampası var biri çok uzun ,ayrıca kömürlük girişinden sağa girilecek ondan sonra çok rampa var göçbeyline kadar o yollarda tek araç yoktur evet erkan serbest sürecek, o beklemez senle iki kişi çalışırız, yorulduğun an seni bekleyeceğim ,bura ilk gelenler için zordur ,ama yapılmayacak gibi değildir, önce etabı senle tanıyacağız, ondan sonra performansın yükselince burada durmadan basarak gideceksin ,uzun zaman bu şekilde çalışmadı isen sorun var demektir ama 50 km de durmadan pedal bastın ise ve 6-7 -10 -13 eğimleri devirdiysen sorun yok ..evet senin için etabı dudullu-göçbeyli yaparız hazırlık çalışması şeklinde olur ve bekleme olacak kesin olarak,
bu etabı daha önce hiç gitmemiş isen baştan zor gelebilir..

ayrıca antremanlarda gerekli olan malzemeler ise termal içlikler lazım bisiklet kışlık forma rampada terletmeyen giyim şarttır , durma olduğu an üşürsün bir sürü rampa var ,pamuklu olmaz, spd pedal kolaylık sağlar ,bisikletin ağır ise uzun zaman bisikleti boşladın ise burayı çıkaramama durumu olur ,önemli değil, senle gideceğimiz yere kadar gideriz ,sonra beraber döneriz ,önce olayın ne olduğunu anlamaca ,,

demirbaş antreman yerimiz 6-7 10-13 eğimler dudullu -göçbeyli tam 50 km goggla da sapma olmakta

(link)

ek olarak sırt çanta alınmıyor antremanlarda sırt çanta yok en fazla bel çanta o da orta boy ,,

salcano city sport 60 var bende . ağır bir bisikletsanırım . hergün en az 30 km sürüyorum. 60 km sürdükten sonra rampalarda pek zorlanmıyorum , çalışmaları takip ediyorum katılacağım ama sizi yavaşlatmak istemem , saygılar

pazar günü geleceğim en azından kendimi sınamış olurum dediğiniz gibi

• Beğen
@ulaş alkaşi

o.k o vakit program aynen dudullu -göçbeyli etabı olur şimdi yavaşlatma benim için sorun değil erkan zati serbest sürmekte iki kişi kontrollü çalışırız ,saat 08.00 de kesin olarak bostancı adalar iskeleye gelirim yalnız en fazla 5 dakika beklerim
sonra dudullu buluşma yerine gideceğiz ,erkan önden çıkar biz 5 dakika sonra çıkarız, erkanın tempo hızlı çünki ,
o zati 2 saat 05 dakikada geçen pazar yol bisikleti ile aldı 50 km yi ,2 saate indirmeye çalışır bu pazar ,zati hedefi o ,,
evet biz 5 dakika sonra harekete geçerek önce 5 adet şile rampalarını alacağız , 4 üncü rampa en uzun olanıdır, sona doğru çok sertleşir ,kömürlük girişine kadar duruma bakacağız, kömürlükten bıçkıdereye kadar köy içinde kısa etkili duvar rampalar mevcut, esas zorları ise bıçkıdereden sonra gelecek 13 eğim orada ,taşdelen su dolum tesisinin olduğu yerde duvar rampa var 200 metre kadar ,,

taşdelen duvar rampa karşıdan ineceğiz ve tırmanacağız,,

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/601201_529524277080151_1090568851_n.jpg

@Sefa.

Gördüğüm en kolay rampaydı :D :islik:

• Beğen
abi o rampanın bir esprisi yok karşıdan alınan hızla rampa yarılanıyor zaten
en sıkıcı, en uzun, bıkkınlık ve güç kaybı yaşatan rampa bıçkıdereden sonraki 13 egim dedigin rampa oraya gelince moralmen çöküyorum ne zaman bitecek diye :)

• Beğen
@Sinan Çakır

Zirveye odaklanınca oda bitiyo be sinanım en tepeye vardığında çook iyimiş bee diyosun :)

• Beğen
bu ekip rampacı yahu ,,bizim etaplar paso rampa zati rampanın babaları tavşanlı-boyalıca hattında ,,,

@Sinan Çakır

evet orada beterde ama diyorum ya kesin hırs olacak yiyecen o rampayı hırsın elinden rampalar asla kurtulamaz bu pazar oraya yaklaştığımda bekliyor beni canavar dedim ama seni bitireceğim dedim içimden o düşünce ile daldım oraya ..

@Kerim A.

ben seni robot olarak görüyorum artık 2.2 dişli lastik 13-14 kilo aletle, 2 saat 3 dk harika bir zaman :alkis:

ikimizinde "yola" geçmesi gerekiyor asfaltta performans için, mtb bir kenarda duracak onun yeri ayrı zaten kar yagsında hele atıcam kendimi ormanlara asfalt olmaz karda :)

@Sinan Çakır

14 kilo ile başarılmayacak bi durum yok zati kerim başardı 14 kilo bisiklet dile kolay 2 saat 3 dakika 70 km düz yola bedel etap 6-7 -10-13 eğimlerde pedal kesmeden gitti, bu ne demek şu demek aynen yola geçerse kerim ve spd pedala ve 50 dişe valla tozunu atar o göçbeylinin ,şu an kondüsyonu çok iyi, ama bi boşlarsa yandığının resmidir ,,

kesin doğru sinan bi adet mtb duracak köşede dağda binmek için bi tanede asfalt canavarı alacan ,ama sadece düz yol değil rampalı etaplarda basacan ,,

@Sinan Çakır

Galiba iyim ya ama düşün bide bunu vücutta demir olmadan ve o gün susuz yaptım, hırslı ve istekli olmak sanırım etkili oluyor seviyorum rampaları :)
Tam olarak yol olmasada cross bize iyi gider baya fark olur inş bütçeyi ayarlar isek yaparız onuda, bende kar da sürme heycanını merakla bekliyorum güzel olucak :)

• Beğen
Pazar
(link)Parçalı Bulutlu. Yüksek: 16C. Light Wind.

Pazar Gecesi
(link)Parçalı Bulutlu. Düşük: 9C. Rüzgar Hızı: 5-15 KM/S. Rüzgar Yönü: DKD.

evet hava düzeldi ..
erkan şimdi dostumuz ulaş ile çalışma durumu sen serbest takıl, ve 2 saate çekmeye çalış olayı ,saat 08.00 de ulaş dostumuz ile bostancıdan buluşup geleceğiz en geç saat 08.40 çıkış olur dudulludan ,

@Kerim A.

Kesinlikle en kolay rampaydı neden dersek başı ve sonu görünen rampalar insanı psikolojik açıdan olumlu etkiler bilirsinki ne zaman bitecek oyüzden kolaydır bu tip rampalar hızlanarak çıkılmaz hedef tempo sabit tutularak laktik seviyesini abartmadan çıkılır kolayda çıkılır.Hangisimi zor, bilmediğin ramplara zordur hele birde onlar yılan gibi yukarı dogru çıkar sende bu virajdan sonra bitti diye dua edersın birde bakarsın gene bir duvar rampa..Bu rampa şekli daha ziyade kıyı şeritlerimizde oluyor .Ege ve karadenizde bolca mevcut.:)

Geri