Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

Bende bugün pendik taraflarına kaçdım ama hava tam bir buz,buz dondum resmen kaç saat pedal çevirdim terlemedim bile :))))

Scudo
@Oğuz kurt

süratli sürüşte ve rampada durum değişir
bu gün başıbüyük rampasında önce yavaş sonra sona doğru atak yaptım ora uzundur düz yolda sürat yaparsanızda terleme olur ama yavaş sürdüğünüz zaman aheste aheste pek o kadarda terleme olmaz,
iş rampada çok değişir
şimdi bu kış aylarında ben genelde rampada çalışırım ve kısa mesafe yapar eve gelirim bura çamlıca olur ki eğim bayağı iyidir orada ve hatta başıbüyükten biraz fazla olabilir
önemli olan doğru giyinmek termal şart içe ama benim termale galba sıkma yapmayacak idim ,deforme oldu bayağı uzadı termal ,tabi işlevini kaybetti,
şimdi kayak mağazası var kızıltoprakta ama termali 4 yıl önce almış idim 30 liraya gene bakacağım oraya termal çok işime yaramış idi özellikle kollar asla soğuk yememiş idi ve içimi sıcak tutmuş idi asla terleme olmamış idi teri emiyordu , ,

rüzgarlık baktım 100 euro civarıydı fiyatları ve çok inceydi, vaçgeçtim almaktan kadıköyde 1 -2 yere baktım scott, merida, giant rüzgarlıkları vardı..

45 km yapmışım, kartaldan gelirken yol bisikletçileri vardı 2-3 kişi arka arkaya gidiyorlardı peşlerine takıldım yoldan sağ şeritten 40-45 km hızlara çıktığım oldu, rüzgar eve doğru götürdü beni.. giderken rüzgar biraz zorlamasına rağmen 28-30 km hızdan düşmeden gittim

bende termal giymedim kartala kadar pedal kesmeden hız kesmeden gittim durduğumda kollarım dahil sırılsıklam olmuştu rüzgar geçirmeyen ceket vardı üzerimde onun da etkisi var hava alsın diye üstümden çıkarsaydım hasta olurdum mecbur terli terli geri geldim böyle olucak gibi değil.. bir termal bir rüzgarlık almak şart oldu bana...

@Kudret Kurtcebe

Abi terlerim belki diye bol bol rampa'da çıkdım hemde hızlı tempoda gene olmadı yaa;terleyince rahatlayan bir bünyem var ama olmadı neyse senle takılacağım abi inşallah bakalım çok zorlu geçecek gibi ama:)))

@Oğuz kurt

bu gün sen neler giydin üzerine oğuz dostum,
pamuklu giydinmi ,terlememen enteresan herkesde durum farklı olabilir tabi,
yalnız terleyen vücut asla hasta olmaz bu bakımdan kışın ve yazın bol bol terleme olayı ,yalnız kışın tabi teri emecek olan termal şart içte tabi,,

@İsa İhsan Akdoğan

aman termal de termal başkada çare yok ,rüzgarlık asla terletmemeli ve teri emmeli.

Valla abi kışlık askeriyeden kalma özel iç çamaşırlarım var askerde çok faydasını görmüşdüm.pamuklu yünlü atlet onun üstüne normal bir kazak makina yünü olarak onun üstüne'de kapişonlu mont içi hafif pamuklu penye ama kalın penye mont.

termal takımlar

(link)

rüzgar geirmez ceketler

(link)

fiyatlar değişik

@Kudret Kurtcebe

kısa kol yün üstüne rüzgar geçirmez ceket gitdim kollar terledi felaket sadece kollar
ama termal ve daha ince bir ruzgarlık alıcam

@Oğuz kurt

aman aman pamuk olmaz kesin alt ve üst termaller üzerine bisiklet aksesurları makul fiatlarada var ,kazak aman olmaz,
mont hiç olmaz ,
şimdi bu gün ben en alta 3 adet yazlık bisiklet forma üste scott uzun kollu forma ama b-twin fazla oldu resmen o gereksiz oldu ,ama iyi tarafı soğuğu kesti ama terlemeye sebebiyet verdi içim sauna oldu asla durmadım dursa idim hasta olurdum .terli terli durulmaz üst gövde nemli olursa esas o zaman şifayı kapar insan evet yarın bi adet termal alacağız el mahkum kullandım biliyorum çünki ,
şimdi bu cuma altta termal 2 adet bisiklet forma kısa kollu ve bi adet scott uzun kollu forma beni kurtaracak çünki bu şekilde -5 derece de sürdüm beni koruyan alttaki termal oldu terlemeyi emdi ve sıcak tuttu kesinlikle termal şarttır bu havalarda ,genede bu cuma termalsiz sürmeyi düşünebilirim deneme amaçlı, 3 adet bisiklet forma kısa kollu ve bi adet scott uzun kollu forma çıkışta kesin kollar üşüyecek ama fazla değil ilk rampada ısınacağım ayaklarım bu gün hiç üşümedi 3 çift yün çorap altta yazlık spd ,
eldiven 10 numara soğuğu geçirmedi bile.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/30344_511685698859962_147833976_n.jpg?lvh=1

olay bu işte,,,

@Oğuz kurt

valla oğuz dostum 30 liraya termal aldım 4 yıl önce tabi çok kullandım bi de sıkma yapınca kullanım hatası yüzünden termal dizimi aştı uzadı fonksiyonunu kaybetti, yeni bi tane alacağız el mahkum 49 lira olmuş ,
19 lira zam olmuş,
yani termalden şaşma derim

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/416926_511687275526471_547513778_n.jpg

evet scott güzel,,

Alırız abi parasında değilim 50 yada 150 işe yarasında sıkıntı yok.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1465396_722293917799138_51843295_n.jpg

rüzgar geçirmez ceket

(link)

evet erkan kış uykusunamı yattın neredesin ,sesin soluğun çıkmıyor yahu,,

Perşembe
(link)Parçalı Bulutlu. Yüksek: 12C. Rüzgar Hızı: 5-10 KM/S. Rüzgar Yönü: DGD-BKB.

Perşembe Gecesi
(link)Parçalı Bulutlu. Düşük: 6C. Rüzgar Hızı: 5-20 KM/S. Rüzgar Yönü: Kuzey-DKD.

Perşembe
(link)Parçalı Bulutlu. Yüksek: 12C. Rüzgar Hızı: 5-10 KM/S. Rüzgar Yönü: DGD-BKB.

Perşembe Gecesi
(link)Parçalı Bulutlu. Düşük: 6C. Rüzgar Hızı: 5-20 KM/S. Rüzgar Yönü: Kuzey-DKD.

yarın saat 12.00 de yukardaki güzergahı bi daha alacağım evet termal giymeyeceğim bakalım ne olacak

1- 3 adet kısa kollu bisiklet forma,,bi adet scott uzun kollu forma
2- kar maske
3- gözlük
4- eldiven
5- 3 çift yün çorap
6- altta uzun tayt
7- üstüne kanyon pantolon

üşüme ve terleme olacakmı bakacağız

alo alo durumlar nasıl babo ev soğuk mu acabo bu aralar sınav derdindeyik kitap kitap :) dün gece rüyamda tavşanlı rampasını gördüm :D

@engin güner

alo alo evet ben şu anda yakmıyorum başkaları yakıyor ben ısınıyorum daire ortada ya,,:)
bu arada engin termal çöpe gitti olmadı yani,şimdi yenisini alacağız aynı yerden kızıltoprakta ,
tavşanlı deme bana depreşeceğim şimdi,:)

Kudret kurtcebe, Abi koşu için satılan termal kıyafetler var; bisiklet kullanımında? Sıkıntı yaşarmıyım acaba.

@kocabaş muzaffer

zannetmiyorum ,termal termaldir sonuçta,
vücudu tam olarak sarar, sıcak tutar,
alt termal keza öyle ,,

Bana üst termal lazım birazdan Decathlon'dan kalenjin marka alıcam insallah iş görür

http://www.at-fahrraeder.de/wp-content/uploads/2007/08/scott-scale-30-2008-02.jpg

benim bisikletin eski hali aynı model scott scale 2008 karbon 30

Frame & Fork
Frame ConstructionMonocoque
Frame Tubing MaterialCarbon
Fork Brand & ModelFox 32 F100RL, 100mm travel
Fork MaterialSingle
Rear ShockNot applicable

Components
Component GroupMountain Mix
BrakesetAvid Juicy 5 hydraulic w/185mm rotor front/Avid Juicy 5 hydraulic w/160mm rotor rear brakes, Avid Juicy 5 hydraulic levers
Shift LeversShimano LX
Front DerailleurShiamano LX, E-type
Rear DerailleurShimano XT
CranksetTruvativ Firex 3.3 GXP, 22/32/44 teeth
PedalsShimano PD-M520
Bottom BracketTruvativ GXP
BB Shell Width73mm English
Rear Cogs9-speed, 11 - 32 teeth
ChainShimano CN-HG53, 1/2 x 3/32"
SeatpostScott RC 03-60, 34.9mm diameter
SaddleScott Racing, crom rails
HandlebarScott Hot Rod
Handlebar ExtensionsUnspecified
Handlebar StemScott Pro OS
Headset1 1/8" threadless FSA Nr.9

Wheels
HubsMavic CrossRide Disc
RimsMavic CrossRide Disc
Tires26 x 2.25" Schwalbe Racing Ralph
Spoke BrandUnspecified
Spoke NipplesUnspecified

Front Derailleur

ön aktarıcı lx orta göbekten bağlanan aktarıcı

Shiamano LX, E-type

serisi ,,

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7a/Shimano_LX_front_derailleur_e-type.JPG

başımıza bela oldu resmen...

(link)

bu kadro tam bana göre, yalnız tur bisikletiyle hız yapılmaz sanırım. bendeki 26 jant 1.50 lastikler, 24 vites Mtb trekten, fx 28 jant tur bisikletine geçsem, yine hız yapabilirmiyim acaba..

14 anahtar alıcaktım tekerleri değiştirmek için 12-13 anahtar almışım... bari işe yarasın diye sele yi söktüm diğer bisikletin selesini taktım :D alyan anahtarı aldım bugun sonunda bir tane :cool:

Geri