Scudo Sports

"kış sezonu hafta içi ve hafta sonu antreman turları çalışma topiği"

@Çağrı Soylu

yarın saat 08.00 de beşiktaş iskelede olursan beraber geçeriz,
eminönü iskele değil beşiktaş iskele, ikisi ayrı yerde ,20 dakika sonra beşiktaştayız ,orada zati kesin gruplar olacak belgrada giden ,onlarada takılırız grup epey olabilir ,,

Scudo
(link)

evet erkan belgradı kapatadık
gelelim fasulyenin faydalarına :) şimdi durum artık kış olduğu için kötüye gidecek nitekim 8 aralık kafadan sağanak yağış ve 42 km rüzgar, bu nedenle ben hafta içi ferdi takılırım gene,cumaya ayar çekeceğim, cuma hava iyi,,

(link)

erkan aklıma ne geldi,
evli olsa idim bir de çocuk olsa idi senle böyle zart zurt gidebilirmiydik tavşanlı etaplarına asla bi pazar sonunda hanım isyan edecek idi, tabi iki tarafı götürmek benim için zati uygun değil idi iyikide evli değilim ,evlilik bana göre ayak bağı, bireysel özgürlüğün biter ,evet hep özgürlüğüme düşkündüm gençliğimden beri, bu düşünceler beni bağlar tabi,bazı insanlar korkar yalnızlıktan ama insanın 1-2 dostu vardır 1000 kişiye bedeldir fazla insan ile arkadaş olsan ne yazar bu hayatta ,önemli olan bi hobin olması işinin dışında,
senin var işte amatör performans yol bisikletçisi ,ama sen tek adamsın neden, asla şikayet etmedin tavşanlı -boyalıca yolundan,

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1479298_10202562960055172_1604345978_n.jpg

evet kerim,sinan ,ve erkan ,arka tarafta gördüğünüz yol (sol yan yol )benim ilgimi çekti ,bu yol nereye gitmekte, bunu çözeceğim ,
evet keşif durumuda havaya bakacak, bu işi aralık ayında diyoruzda ,ama ciddi çamur olacak ora önümüzdeki hafta sağanaklar geliyor bu arkadaki yolları bahara doğru keşfetmece ,,,en uzakta bisikletliler var orada durduk ve bekledik grubun toplanmasını bekledik ..erkan senin yol gider orada ama sana kalmış ,,

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi peki biz evli, çocuklular ne olacak bisikletten vazmı geçeceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Kudret Kurtcebe
kudret abi bildiğin gibi benimde başım bağlı değil evde bekleyen yok benim için sorun olan iş kudret abi o yokuşları görünce nasıl bitecek bu yol diyorum çık çık bitmiyor tam o düzlüğe gelince oh çekiyorum seni yedim rampa diyorum

• Beğen
Tepkiler: Kerim A. ve Cem Ç
@mehmetsunu

şimdi evlilik vardır hanım kafadır ve toleranslıdır ,eşinin zinde kalması için bisiklet sporuna ses etmez ama çalışan bi insan haftanın sadece bir pazarını değerlendiriyorsa tabiki çocuklar pazar günü gezmek isteyecek hanım isteyecek bu denge nasıl sağlanacak sistem nasıl oturtulacak .sistemin oturtulması için bir denge yani kesin özveri şart olması lazım ,evlilik kesinlikle bir başkasının yerine düşünebilme yeteneğide ama çoğu zaman böyle olmaz illa bi anlaşmazlık çıkar ,
hanımda spor yapmaya hevesli ise hobisi bu ise o vakit yemede yanında yat ,ama kumda iğne böyle evlilikler ,
bu ülkede tabi,,,,,

sonuç ,
mehmet dostum sen tabi bisiklete devam edecen hanım toleranslı olacak sana ve hatta ailece bineceksiniz ,

@Erkan Közen

erkan bi gün seninde başın bağlanacak o zaman durumlar değişecek tabi ,ister istemez,
neyse daha var herhalde senin başının bağlanmasına ,
sende gidersen ,sağ kol gitti bizim diyeceğiz artık,,

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi bugün 90 km lik bir tur yaptık üç kişi. Biri genç diğeri benim yaşlarımda kırkını devirmiş. Yaşıtım arkadaşın 3 çocuğu var. Sağolsun hadi tura gidelim deyince ikiletmez. iyi bir bisikletçi bugünki performansta şehir trafiği hızımızı kesmeseydi 27 ile bitirecektik. Biz artık genç değiliz bence buda bir şey. Şimdi evli adam ve bisiklet mevzuna gelince çevremdekilerin nerdeyse % 99 u bisiklete binmenin belli bir çağı olduğunu söylemiyorlarsada-ki ben sağlam argüman üretirim o yüzden ezbere konuşmaları biraz retoriğe hakimiyet ister-düşünüyorlar. Bugün 90 km yol gittik bisikletli bir allahın kuluna denk gelmedik. Biz gri görünümlü bir ülkeyiz. Bakıyorum yanımdan arabalar vızır vızır geçiyor zannedersinki pazar günü bunca meşgul olan bir ülke insanının GSMH sı 50000 dolarlarda. Yok aslında öyle bir şey. Bisikleti bizdekilerin değişiyle bebeler gibi kullanan holllanda avuç içi kadar bataklık topraklarında bizden daha fazla üretim yapıyor. Seninde çevrende vardır-lakin sen tahammül edemez bu tipleri defterinden anında silersin- bütün amacı sidik yarıştırmak olan. Gösterge toplumu bir ömür böyle gidiyor. Peki bu kadar arabaya bağlısın icadını, teknolojini, üretimini bir ortaya koy de bir şey çıkmaz. 40 ına varmadan şeker, kalp damar hastalığı ne istesen var. Biz şehir kültürünü oluşturamadık be abi. Köylü kültürünü yücelt. E o zaman püriten ahlakını, çalışma ahlakını, nitelikli üretimi ne olacak. Tipik şark kurnazlığı ve ukalalığı. Ulan senin oturduğun minderi ben kırk yıl önceden tanırım. Zaten korkunç bir arge ci olan batıda biliyor doğu insanını. bak batı tek mermi atmıyor suriyede birbirlerini kesiyorlar. Çünkü buna sen ne dersen köylü cesareti, kurnazlığı, herşeyi ben bilirimciliği, cin olmadan adam çarpmacılığı. Ben her zaman derim bilim teknoloji biz şark toplumlarına kalmış olsaydı insanlık daha şimendifer çağına girmemişti. Şimdi bu ukalalar lan oğlum velespit bebe işi diye kendince çemkiriyor. ne yazıkki nitelikli bir kültür oluşturabilecek bir zemin yok vasata mahkumuz. Adamın tek hayat gayesi sidik yarıştırmak evet aynen böyle. Ne bir kültür, ne bir uğraş, ne bir hobi, ne bir püriten ahlak, ne insan hakları ne kadına saygı, ne nitelikli bir üretim, ne bir spor, ne bir edebiyat, ne bir güzel sanatlar, ne bir estetik. Yok, yok, yok. Şimdi bugün yolda bisikletle giderken konuşuyoruz. 75 milyon nüfusta 75 tane Sarıhan çifti çıkmamış. Yani milyonda bir.

ben evli değilim ama ailem çok karışır bana :D

29 yaşımdayım evlensem bana biraz zor karışırlar gerçi evlenmeme daha çok var haftada en az 2 gün bisiklete binmemede kimse karışamaz :evil:

• Beğen
iki defa mesaj yazmışım

öğleden sonra karşıdan gelince dayanamadım bir fenerbahçe- pendik git gel yaptım bugun toplam 115 km olmuş

pendikten fenerbahçe orduevine gelmeden ortalamayı sıfırlamıştım 32 km ortalama ile gelmişim

yer yer 45 km leri devirdim ışıklarda vs de durmak zorunda kalınca ortalama düşmüş tabi önümde duran dolmuşlar ve onları sollamak isterken sıkıştıranlar olduğundan hızı düşürmek zorunda kaldım kartaldan bostancıya gelene kadar yoldan gidiyorum sözde yine dur kalk yaptım çoğunlukla bisiklet yolundan gitsem çok in çık vardı birde pazar günü diye malum maltepe suadiye arası kaldırım araba doluydu ortalama belki yol boş olsa 35 olabilirdi

birdaha ki sefere git gel ortalamamı alıcam dönüşte daha yavaş geldim ama giderken rüzgardanmıdır nedir çok hızlı gitmiştim...

cumartesi ortalamamı baya bir geliştirdim gerçi o zaman arkada yük vardı 10 kiloya yakın onun da etkisi vardı yavaş gitmemde birde kondüsyonum zayıftı 15 gündür kullanmıyordum...

6 günden fazla ara vermem bundan sonra bisiklete kondüsyonum düşüyor hemen :eek:

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

isa dostum
rüzgar arkadan eserse hız yaparsın tek başına önden esen 45 km rüzgara karşı aynen yorulur ve gidemezsin rüzgara karşı sürmek için düşük kadans uygularım ben ve yorulmam ama vakit kaybı tabi,,
makineyi değiştirdiğin zaman yola geçince mtb sana aynen traktör gibi gelir traktör çünki 44 diş yada 42 diş ,şimdi dün bi çocuk genç yol bisikleti ile düz toprak zemine girdi ve çocuğa helal olsun dedim çünki tekeri 23 hacim idi valla o yolda gitti ya helal olsun ,yol o kadar kötü değil ama sonuçta düz toprak yol ,daha sonra çocuk asfalta çıktı ve bayağı sıkı bastı ama gereksiz olan arkadaki çanta idi ,yol bisikleti eski bi model en az 15 yıllık,arkadan bi mtb onu yakalamak istedi tabi yakalayamadı ,şimdi yetkin palgın 26 jantta çok sıkı basan bi dostumdur onunla tekirdağa gittik diğer mtb de iki kişiye 1 saat fark atınca bekledik mecburen bende 26 var idi o vakitler ve 28 ler ile at başı gitti yetkin ama onada söyledim sen dedim 44 dişte kalıyorsun senin gücün 50 çevirecek durumda ,

diğer topikte okudum mesajını ,
isa,
senin teker 60 hava ise en son sen kesin 55 bas beş eksik olsun aksi takdirde yorulursun zati bisiklet gitmez sürat nasıl gelir 140 havada gelir bunu nerden biliyorum bi dostumun altında fuji kadro yol canavarı var idi ve teker 700 x 18 idi incecik bi kalınlık elimle tekeri bi tuttum aynen mermer sertliğinde idi ,adam düz yolda onunla uçar, ben basıyorum 85 hava adam basıyor 140 hava 2 mislinden fazla, benden süratli gidecek tabi,
işin tabiatı hava ile doğru orantılıdır .
10 kilo yük ile sürat yapma dizini sakatlarsın sürat yapacak isen kesin işi rajonuna göre yapacaksın, arkada çanta manta olmaz, bel çanta en fazla, orta boy asla ağır olmayacak ,performans sürücüleri ağırlıktan nefret etmeli,bu benim görüşüm tabi, ,

(link)

erkan 15 aralık polineze ayar olabiliriz..

(link)

erkan ,22 aralık pazar rüzgar iyi sen 50 km de 2 saat 5 dakika ile kaldın kerim mtb de 2 saat 3 dakikada rekor kırdı ve sinan 2 saat 16 dakikada kaldı ben 2 saat 29 dakikada kaldım şimdi bu skorlara ayar çekeriz 22 aralıkta ,

ben 2 saat 10 dakikada almış idim 1 yıl önce ama bu sene bende bi forum düşüklüğü var ne yapalım bizde bunla yetiniriz evet ben 2 saat 10 dakika ile 2 saat 29 dakika aralıklarında kalırım anca ,,

fenerbahçe- pendik git gel yaptım bugun toplam 115 km olmuş

isa pendik fenerbahçe arası toplamı en fazla 60 km ye yakın 45 km başka yerdede bindin herhalde ,hepsinin toplamı olmuş öyle anladım ben bunu ,gittiğin yerler sürekli düz yerler artık seni ekibe alacamda ama rampa çalışmıyorsun ,rampalı etap çamlıca etabı burada çalış, çalıştığın zaman ,zamanıda tut ,ona göre buraya yaz değerlendirelim burada ,,

pendiğe gidip gelmeden önce karşıya geçtim. kadıköye ordan eve git gel ve beşiktaştan emirgan tarabya geri dön 40 km oldu.
eve gidip gelmesi 2 defa 20 km de ordan toplam 115 km eklendi toplam km ye akşamda bir 10 km daha sürdüm dün toplamda 125 km yapmışım ama sağ diz kapağımın sol üst kasları diğer diz kapağında da aynı bölge şismiş biraz da arka da yük vardı 7 8 kilo onun da etkisi var :in:

• Beğen
@İsa İhsan Akdoğan

teknik hata, yük ile performans olmaz ,önce bütün ağırlıklardan feragat edeceğiz, önce bisikletten atılacak ağır parçalar,
tabi bu para demek ,

@Kudret Kurtcebe

ben de işte yiyecek içecek maksat vitamin olsun diye alıyorum bagaj ve çanta boş olsa bile kendi başına ağırlık. bir de boş da bırakmama huyum var. geçenlerde polis çevirdi, arama var diye bisikleti arıyor;
dedi çanta taşıyorsun neden içi boş bu çantanın, dedim ceketim, yağmurluğumu çıkarttım çantadan giydim :D sonra üstümü aradı çantamı aradı polis dedi varmı ot dedim ben sigara bile kullanmıyorum çakmağım bile yok arkadaş etrafta o kadar suçlu cirit atar daha geçen işyerinin önüne parkeden hastaneye gelmiş ailenin arabasına tinerci bağıra çağıra saldırdı arabanın camını aynasını kırdı bağıra bağıra yuruyerek gitti polis 15 dakika sonra geldi arabanın yanından geçen lere kimlik soruyor sallana sallana eve hırsız girdi geçen 1 saat sonra kameralara baktılar alarm ötmüş kaçmış 2 eve de giremeden hırsızlar 3 erkek 2 kadın roman uyruklu kamera kayıtlarına baktılar orda gördüklerine göre bir saat daha bizim caddede bir kaç kişiye kimlik sordular tabi yakalanmadı ne hırsız ne tinerci...

yakalansada çok adaletli adalet sistemimizdeki savcılarımız 1 gün geçmeden tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakırlar...

• Beğen
evet yarın bi yeşile bakalım ,üst termal artık iyice fonksiyonunu kaybetti terleme yaptırıyor ilk aldığımda koruma sağlıyor idi ,üşütmüyor ve terleme yapmıyor idi sıkı tutuyor idi üstümü vücudumu sarıyor idi ,ama yıkaya yıkaya iyice uzadı 40 derecede yıkayın diyor ama ben soğuk suda yıkadım ondanmı oldu bilemem, birde deterjan kullandık ,sabunlamı yıkayacaktık bu konuda bir bilgi verilmiyor ,kumaş üstünde çamaşır suyu kullanmayın diyor ,zati siyah ,ve ütülemeyin diyor, ütülemedik ,kurutma makinesinde kurutmadık ,kuru temizleme yapmadık ,

http://www.adrenalinoutdoor.com/images_buyuk/f12/Mountain-Crew-Ice-Breaker-Maze-T_7012_1.jpg

evet bunu almış idim şimdi 44.90 lira outdoor dan almış idim termal içlik

(link)

ben 30 derece miniye çeviriyorum 30 dakikada çıkıyor makineden aldığım gibi boyları değişmedi

havale ile 41.76 bende alıcam yedek bulunsun (link)

• Beğen
morda termaller daha ucuz babo selam yeniden
(link)
bu yaz düşündüğüm turlardan biri kaba taslak
(link)

• Beğen
engin sıkı etap 1163 km çadırda al derim yanına valla senle gelirimde ama artık rahatıma düşkünlük başladı, evimde evim, ben akşam eve gelip yatmaz isem huzursuz oluyorum yahu ,ev kuşu olduk iyice .:)

(link)

http://www.adrenalinoutdoor.com/images_buyuk/f12/Mountain-Crew-Ice-Breaker-Maze-T_7012_1.jpg
tahminimce yaptığım hata soğuk su ile yıkamak sonra sıkmak sıkmayacak idik ,30 derece suda yıkayarak aynen durulama yaparak sıkmadan sularını akıtacak idik ,

termalleri hafif sabunlu bezle silsen dahi temiz oluyor sıktığın zaman kötürüm oluyor fazla sıcakta yıkamaya gelmiyorda bu tur baya kapsamlı olacak tabi ehem :) şimdilik plan aşamasında hehe

• Beğen
Geri