Scudo Sports

''kış programı hafta sonu ağır antreman turları genel topiği''

hasip aga accu çuvalladı gene..
cumartesi yerler ıslak olabilir iptalof .....
yarın saat 06.00 da accuya bakacam....

Scudo

sollarım seni....................
porşe baba....................
kalırsın bu sıkışık sahil yollarında ...........
arabanın hakkını vermek ise esas niyet .............
sürmektir bu aracı otobana...................................

:in: :in: :in: :in: :in:

gerçi arabalara pek sıcak bakmam ama bu yarış arabası modunda bi araba .............
saatte 320 km de roket bu....................

şöyle böyle diyoruz ama yukarıdaki foto harik porche hemen önünden şilep geçiyo falan...
tek istediğimiz şey trafik biraz daha aklı başında olsun çok şey mi istiyoruz yaaaa

@Hasip Çehre

çok şey istiyon ..............
bu iş yapılamaz asla....

:D :D

@krankmili

yapılmaz çünki kuş beyinli çok bana neci çok halkın yüzde 95 i bana neci bana dokunmayan bin yıl yaşasın diyor herkes....gölgesinden korkan bi toplum yoktur siliktir ,ümmettir vatandaş değildir asla vatandaş bilincine sahip değil bu ülkenin insanları atatürk bu milleti vatandaş bilincine getirmeye çalıştı nafile 600 sene boyunca padişaha kulluk yapmış bi milletin genetiği karizması zor değişir 80 yılda değil 500 sene sonra vatandaş bilincine varır bu millet haklarını nasıl koruyacağını bilmiyor stk ların hepsi hikaye .....
erenköyde pazarda simit satan simitçiden avanta kapan zabıtadan ne hayır beklersin bu ülke rüşveti ya bırakacak adam olacak yada böyle zebil yaşamaya ,her gün günaha ortak olmaya devam edecek...evet malesef acı gerçekler bunlar....
biz olayımıza bakalım, tabi biz kendi söylediğimizle çelişkiye düşüyoruz bana dokunmayan bin yıl yaşasın ...

hasip aga yarın saat 06.00 da buraya hava durumunu düşerim ona göre plan yapmaca yerler ıslak iptalof.............

alo alo ...............
biraz önce bi telefon aldım önemli bir randevu çıktı ve öğlen yemeğine yarın davet edildim teşviki mesaiye durumları yani iç işleri vaziyetleri hasıl oldu....
ve de bu mesaiye uzun sürecek pazara sarkabilir....durum budur.....

@Kudret Kurtcebe

abi haklısın çok doğru bencede.şimdi ben günlük 6-7 lira harçlıkla 4 ayda 600 liralık bisiklet topladım.yaklaşık 12.5 kilo civarı bir ağırlığı var.tamam kendimi maddi açıdan biraz daha zorlayıp 2bin veya 2500 liralık bisilette toplayabilirdim fakat şimdi 2500 liralık bisiklete binerken cebimde en az 150 liranın devamlı hazır durması lazım.kul yapısı muhakkak bir yerleri eskiyecek veya bozulacak bisikleti topladığım ilk günki gibi durmayacak.zaten bisiklet hafifledikçe malzemelerin dayanıklığıda azalıyor.pahalı bisikletin parça değişimide pahalı oluyor tamirat masraflarıda pahalı oluyor bu konularıda düşünmek lazım.

@Kudret Kurtcebe

abi değil satte 320 km hızı ister satte 420 km hız bile yapsa bu tür bir araç şehir içi trafiğinde bu araçla aynı sürede giderim her yere bisikletle :)

@Mehmet Keten

çok doğru....
hafif kompenant dayanıksız kompenant hele hele benim gibi hergün biniyorsa bi insan valla dayanmaz....
işin enteresan tarafı şu oldu...
slx ayna kol pahalı 280 ytl ne gerek var almayacağım ruble lx 150 ytl almayacağım zincirde almayacağım bu zincir 40 ytl yalnız her turdan sonra ruble ve ayna kol ve zincir mazotlanarak kurutuluyor böylelikle bu eskimiş üçlü beni hala götürüyor ...gittiği yere kadar .....bu gün gene rampalara çaldım kendimi zincir takır takır işlemekte üstelik ara iyice açıldığı halde öyle zincir mincir kopmaz ha ne olur vites değiştirirken zincir çıkabilir onunda kolayı var takarım yerine bu kadar basit ...sevmiyorum tüketim teknolojisini bilgisayarda öyle insanları manyak ettiler. insanlar bilgisayar manyağı oldu .....
yok yeni bi ürün çıkartırlar zırt pırt hadi at bakalım eski kasayı çöpe bu bill gates milleti manyak yaptı...

@Kudret Kurtcebe

Bu nasıl bir öğle yemeği ki taaa ertesi güne sarkıyor ? Anlamadım ben bu işleri :D Mesai uzun sürecek demiş bir de yaaa :ha:

@Kudret Kurtcebe

geçen Bağcılar SGK ya pirim yatırmaya gittim amıcam 50krş geri vermiyor....
abi memurlar kafalarını masa koymuş uyuyanmı desen bayan memureler bir birlerine rujlarını gösteriyo ya!!!!
ulan siz benim paramla orada oturuyosunuz....
bizler sizin veli nimetiniz....
bizler olmasak ne yapacaktınız allahın çobanları....
neyse bu ülkeden bi cacık olmaz hatta cacığa sarımsak bile olmaz :):):):):):):)
sana akan kanlarımız haram olsunnnnn.....:):):):):):)
böyle bir şiir yazacağım...

neyse arkadaşlar bu topik sportif amaçlı bir topik olduğundan sosyal falan filan durumlara fazla girmeyelim bende kendimi kaptırdım bu son olsun...
özür diliyorum...

@Hasip Çehre

Merhabalar Hasip bey.Öncelikle saygısızlık etmek istemiyorum, yaş olarakta büyüksünüz benden ama söylemek istediklerim var.Bu ülkede belli sayıda üçkağıtçı, düzenbaz, yaptığı işin karşılığını veremeyen ve bizim vergilerimizle geçimini sağlayan insanlar olabilir.Ama bu ülkemizden bir cacık olmayacağını, birşeye yaramayacağını göstermez.Ki bizler böyle diyerek bence en başta kaybederiz.Emin olun ülkesini seven, onun için çalışan bir çok vatandaşımız var ve bu onlara haksızlık olur diye düşünüyorum.Bizim görevimiz Atamızın bize bıraktığı bu kutsal toprakların değerini bilmek, sahiplenmek ve daha ileriye götürmektir.Ama siz böyle diyerek, bu ülkeye zarar veren insanlar yüzünden ülkesini seven, yüceltmek isteyen, uğraşıp çabalayan insanlara karşı çok büyük haksızlık etmiş olursunuz.Ve yine akan kanlarımız haram olsun demişsiniz, fakat biz bu ülke için kan akıtmadıkki.Ve ben eminim bu ülke için kanını akıtmış şehit kardeşlerim kanının son damlasına kadar haklarını helal etmişlerdir bence.Bu toprakları kazanmak için uğraşmadığımız halde birşeyler olamacağını iddia ederek kötülemekte hiç hoş olmayan bir tutum(Bknz. Devrim Arabaları - İlk Türk Otomobili).Lütfen böyle yazılar yazarken özellikle de forum ortamı gibi herkese açık bir ortamda yazacaklarımız için 2 kere düşünmemiz gerekir diye düşünüyorum.

Saygılar.

her iki tarafa teşekkür ederim hasip aga dellenmekte haklıdır...
ali arkadaşımız 16 yaşında genç bi insan .............
şimdi ali arkadaşımızla geçmiş tarihe uzanalım....geçmişini bilmeyen bugünü tahlil edemez....
fatih sultan mehmet ve kanuni sultan süleyman zamanlarında osmanlı cihana hükmederken ne oldu....
ve ne olduda biz kıstırıldık ve daralttılar bizi....
sebeblerden bir tanesi batının demir çağını bırakarak çelik çağına geçmesi mükerrer atışlı makineli tüfek yapması ve çelik kruvazörlerden tutunda uçaklara kadar ordunun modern tarza getirilmesi ve motor icat etmesidir ....
osmanlı ağır sanayi hamlesini malesef yaratamayarak geri kalmıştır ekonomik açıdan dışa bağımlı hale getirilmiş ve ülkeyi bir avuç banker yönetmeye başlamıştır ...
almanlar ile müttefik oluşumuz sonucunda osmanlı ordusunu alman askeri danışmanları yönetmeye başlamıştır ...ve almanyadan bir milyon mavzer alınmıştır...
ve birinci dünya savaşına almanlar bizide bulaştırmıştır zaten can çekişen osmanlı bu savaşla darmadağın olmuştur....
sivastopolu bombalayan alman kruvazörleri rusya ile savaşa girmememize sebebiyet vermiştir ve bu alman kruvazörlerin boğazdan geçiş hakkını osmanlı zati vererek savaşı kabul etmiştir....
şimdi enver paşanın alman hayranlığının nelere mal olduğnu hepimiz biliriz sarıkamışta 90.000 kişi donarak öldü ruslar orda tek mermi atmadan zafer kazandılar...bu askeri bir hatadır....
çanakkale askeri bir zaferdir ama sonra ne oldu batı cephesi düşünce ingilizler fransızlar italyanlar 1918 de tek mermi atmadan çanakkale boğazını geçtiler ve en başta 1915 de ölen arkadaşlarının intikamını almak için çanakkalede savaşan tüm osmanlı subaylarını tutuklayıp magosaya sürdüler bunları asla unutmayacağız....peki mustafa kemale ne yaptılar onun padişah ile görüşmesine ses çıkarmadılar ama peşine ingiliz ajanlarını takdılar....
padişah vahdettin osmanlının yeniden kurulmasını ama ingiliz hakimetinde kurulmasını istemekte idi bunun için atatürkü samsuna gönderdi gemiyi uzaktan ingiliz savaş gemisi takip etti mustafa kemal o kadar akıllı bir adamdır ki alayını oyuna getirdi ve anadolu halkının padişahıda vede işgalcileride istemediğini gördü ve ya istiklal ya ölüm denilerek düşman ülkeden atılmıştır bu zafer gerçek bir askeri zaferdir onun için atatürkü sevmez batılılar ve holivud atatürk filmini çekmez,çekemez çünki hala daha düşmandırlar bunları asla unutmayacağız bizi bi zamanlar silah gücüyle köle yapmak isteyenlere en büyük cevap türk istiklal kurtuluş şavaşıdır ve bu savaş bütün 3 dünya ülkeleri için ilham kaynağı olmuştur başta gandiye ...ve ömer muhtara ,libyalı....
atatürkün en güzel söylevi şudur....
askeri zaferler iktisadi zaferleri takip etmelidir .....
iktisadi yani ekonomik zafer................
ekonomik zafer nedir.............
1- üretmek ...............
2- dışardan kredi almamak..........
3- a-dan z ye herşeyi yapmak.............dünya pazarlarına sunmak .........
4- herkesi vergi mükellefi yapmak...........
5- tankını topunu uçağını kendin yapmak motorunu yapmak...........
6 - petrol çıkarmak gazını çıkarmak boru işlemek hidrojen ile işleyen araçlar yapmak yada elektrikle işleyen araçlar yapmak ...........
7- sıfır dışa bağımlılık ................

ve sonuçta bu ülkenin insanlarının satın alma gücü yükselecek refah toplumu olacağız 1938 den beri bu başarılamadı.................silahla bizi yenemeyenler bizleri malları ile parası ile satın aldılar............
bu gününün türkiyesi yüksek teknoljoi üretememektedir arge çalışmıyor argeye para kaynak ayrılmıyor bir ülkenin gelişmesi için akıl ve bilim önde olmalıdır ve ekonomik savaş kazanılmalıdır aksi takdirde köle olursunuz ..

Konu, konuluktan siyaset ve memleket meselesine dönmüş.:(

Ne geçmiş, nede gelecekte ki bu sorunları burada tartışarak halledebilirsiniz.

Tabi ki duyarsız ve umutsuz olmayın.

Bence bu konuyu kapatın.

@sadana

doğru dersin zati halledemiyeceğiz balık baştan kokar o vakit yakında kıyamete hazır olun ...iki yakamız bi araya gelmeyecek çünki.............
bu konu burda kapanacak nedeni burası bisiklet forum burda bu iş çözülmez meydanlarda çözülür ....

Evet ArkadaŞlar BÜyÜk Harflerle Yaziyorum.......
BÜÜyÜk Harfle Yazmak Forum Kurallarina GÖre Aykiri Bİlİyorum Ama Yaziyorum İsteyen Benİ Banlar Yasaklar Artik HİÇbİrŞey Umurumda DeĞİl....

DÜn Bİnbİr GÜÇlÜkle AldiĞim ParÇalari Yenİ Bİsİkletİme Monte Ettİkten Sonra Bu Sabah Çok DeĞerlİ Bİr KaÇ ArkadaŞimla Yenİ Donanimli Bİsİkletİmle Tura Çikacaktim...
Evet Sabah Tura Çiktim ArkadaŞlarimla BuluŞma Noktasina YaklaŞik 40km Vardi Yerle Jİlet Gİbİ Kaygandi Çok Temkİnlİ SÜrdÜm Belkİ Bİlİyosunuz Ortalama ManyaĞiyimdir Ama Rİskİ Azaltmak İÇİn Normalden YavaŞ SÜrdÜm ArkadaŞlarimla BuluŞtum Çok GÜzel Bİr Tur Oluyordu Ama Benİm Daha Yolum Vardi....

Evet Yİne Dİkkatsİz Ve Kurallara Uymayan SÜratlİ Bİr AraÇ....
Yİne Bana Çarpti...

Ve SonuÇ KalÇada Kirik ( Kuyruk KemİĞİnde ) Turun 110.km Sİnde

En Az 3 Ay Bİsİklet Yoooooooooookkkkkkkk

Herkese Çok Ama Çok TeŞekkÜrler....

hasip babo............
yarın 30 kişi var vay anasını................

Geri