Scudo Sports

Kırmızı ışıkta duruyor musunuz?

Durmuyorum, antrenmanda tempoyu bozmak istemiyorum. zaten kırmızı yandıktan sonra 2 saniye sonra onlara yeşil yanıyor o arayı kullanıyorum genelde yada eli uzatıyorum pek geçen olmuyor ama sağda 2 araç var ikisininde görebildiğine emin olunca geçiyorum yoksa aniden çıkabiliyorlar. Trafik akarken zaten böyle bir şans yok düz geçeceksem soldakiler kavşaktan sola dönüyorsa araya kaynak yapıp geçiyorum

Scudo
Ben tempomu bozmamak için baktım kırmızı yanıyor ve diğer taraf vızır vızır, yolumu değiştirip sağa dönüyorum. :)

Doğrusu, özellikle son olaylardan sonra hayatımı tehlikeye atmayacak gereklilik ne ise onu yapıyorum.

Yani normal olarak düzgün akan ve etrafta tacizci araçların olmadığı bir trafikteysem mutlaka duruyorum kırmızı ışıklarda.
Ancak bazen dev otobüs, minibüs ve/veya tehlikeli araçlar var ise benim için en tehlikesiz durum boş yolda devam edip arayı açmak ise geçiyorum kırmızıda.

Artık benim kuralım şu oldu;

BİR BİSİKLETLİNİN HAYATINI KURTARACAK OLAN ŞEY ONUN İÇİN TRAFİK KURALIDIR...

Eğer otoyolun sağında gidiyorsam otoyoldaki ışıklara, yaya veya bisiklet yolunda gidiyorsam yaya veya bisiklet yolundaki ışıklara riayet ediyorum.
Size yanan kırmızı'da ne de olsa boş diye yola dalarsanız sürücülerden saygı beklememelisiniz bence.

Not: Ben Kocaeli trafiğinde sürüyorum, İstanbul'da hayat farklı :D

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
@Çetin ŞAHİNÖZ
tam olarak sizin gibi düşünüyorum. bisikletliler ve arabalar için bütün kuralları eşitleyemeyiz. sonuçta araba arabaya vurduğunda hızları yüksek değilse yalnızca maddi hasar olur. ama düşük hızlarda giderken bile araba bisikletliye vursa yüksek ihtimal bisikletlinin bir tarafları kırılır. biraz yüksek hızda bisikletli ölebilir. o yüzden kuralları bisikletlilerin lehine olacak şekilde düzenlememiz gerekiyor.

Dostum Kocaeli nde, hep beraber ışıklarda beklerken yeşil yandığında solunuzdaki araç sağda siz veya kimse yokmuş gibi üzerinize kırıp sağa dönmeye çalışmıyor mu ?
Eğer böyle ise oraya taşınabilirim..:)

@mtkeskin

Gördüğüm kadarıyla birçok bisikletli kırmızıda durmuyor. Sürekli bisikletlilere saygı trafikte saygı diye yollara düştüğümüz şu günlerde bu kadar kişinin kırmızıda geçmesi son derece şaşırtıcı üzücü ironik olmuş... Bisiklet ışığı olsun olmasın kurallara uymak ''zorundayız'' Kimse kusura bakmasında hem kurallara uymayıp hemde insanlardan kurallara uymasını beklemek çok saçma olur. Eğer kırmızı yanıyorsa beklemelisiniz. Yok tempom düşmesin , yok geç kaldım , yok terim soğumasın. Hadi siz geçerken bir araç size çarpsa? Yada size çarpmamak için manevra yapıp başka insanlara çarpsa? O zaman orada kalıp suçu üstlenecekmisiniz? Zira bende araç kullanırken bazı bisikletli arkadaşlarımın arabaların arasından geçtiğini , ışıklar da durmadığını , motor gibi makas attığını , tehlikeli şekilde kaldırımlarda normalden hızlı gittiğini görüyorum. Işıkta bekliyeceğimiz en fazla 30 saniye. Yarın birgün trafik boş zannedip ışıkta geçerken bir kaza başınıza gelir o zaman eyvah dersiniz. Kurallara uyalım. sevgi saygı çerçeve

Işıklı bölgelerde kendimi yaya sınıfına koyarım ve yaya geçitlerini kullanırım.

Sayın dostum;
Yukarıdaki mesajlarımı okuyarak mı yazdınız bilemiyorum ama;

Şunu unutmamalıyız bisiklet trafikte kurallara uyulsun yada uyulmasın en çok zarar görecek taşıttır.
Keşke bisikletlilerin kurallara tam uyması arabaların uyması kadar onların da canını kurtarsaydı.

Dolayısı ile katılacak mısınız bilemiyorum ama, yanımda, yeşil yansa da şu bisikletliyi sıkıştırsam diye düşündüğü belli olan, durduk yerde gaz verip korna çalıp taciz
eden sürücüler varken, pardon ama orada beni koruyacak kuralları uydurtacak kimse yok ise ben kendimi tehlikeden korumak için gereken şekilde davranırım.

Kurallar uyup ta canından olanlar için diyecek ne var, o katillere verilecek hangi ceza o bisikletli arkadaşlarımızı geri getirir söyleyebilir misiniz...

@Alper Gencan

Hep İstanbul dışından gelen cevaplardan oralarda bisiklet kullanmanın ne kadar rahat olduğu anlaşılıyor.

İstanbul da kırmızı ışıkta yayaların arasından bisiklet ile geçmeyi bir deneyin bakalım...
kaldı ki bu da kurallara aykırı.

@SerkanERDOGAN

ne yalan söyleyeyim yüzde 90 durmam ama tabi kontrollü bir şekilde geçerim. tabi bir de etrafta trafik görevlisi yoksa. bizi araçtan saymazlar ama ceza keserler neme lazım :)

@Çetin ŞAHİNÖZ

Kayseri'de en yoğun dediğimiz yer 27 Mayıs Caddesinde bile bisiklet ile istediğimız hızda ilerleyebiliyoruz :) Kayseride bisikletilere olan saygı az diyemiyeceğim hiç hiç yok. Onun için karışık bölgelerde yolda bisiklet kullanırken bir Allahın kulu bekleyimde arkadaş geçsin demez yapıştırır bi tane. :)

Işıklarda bekleyen arabalar varsa onların yanında bende beklerim ama hiç araba yoksa beklemem. Dikkatlice geçerim. Çünkü bir kere ışıklarda bekleyen bir araca , arkadan gelen arabanın çok sert bir şekilde çarpmasına tanık oldum o günden sonra her ışıkta aklıma gelir.

Işık yandığında bir araç gibi şeridin ortasında değil de kaldırıma yanaşıp bir ayağımı kaldırıma koyarak bekliyorum.

@Uğur SARIGÖL

Araç gibi şeridi ortalıyıp bekleyenin çok olduğunu sanmıyorum ben yoksa varmı öyle arkadaşlar burda :).

4 yol ağzındaki bir ışık değilse ve ışıkların sağ tarafından araç girişine/çıkışına imkan yoksa kontrollü bir şekilde geçiyorum açıkçası (her ne kadar doğru olmasa da).
Ancak ciddi bir trafik akışının olduğu kavşaklarda her ne olursa olsun kenara çekip bana yeşilin yanmasını bekliyorum.

@Emre GÜLEN

Burada var mı bilmem de, ben bir kaç tane gördüğüm için yazayım dedim. :)

Ben ışıklarda duran arabaların markalarını ve kullanan kişilere göre duruyorum. Genelde kuş türü ve genç apaçi kılıklı kişiler var ise durmuyorum. Malum kendilerini yolların sahipleri sanan şahıslar var.

@Emre GÜLEN

Var. :)
Mesela 2 şeritli bir yoldasın ve dört yol ağzında kırmızı yanmış. En ön sıraya denk geldin. Sağa dönüş serbest. Sola dönüş serbest. Bir de düz gitme şansın var... Diyelim ki ben düz gideceğim. Sağ şeride girer şeridi ortalar ve o şekilde şeridime araç sokmadan beklerim. Yeşil yanınca zaman kaybetmeden fırlar ve iyice sağa yanaşıp yoluma devam ederim. Kimseyi de şimdiye kadar bu davranışım yüzünden yavaşlatmamışımdır çünkü araçlar ilk kalkışta gaza çok çok yüklenmezse bisikletten daha hızlı fırlayamıyor. En azından benim sürüşüme göre...

Gelelim niye böyle yapıyorum? sorusuna: Sağa yanaşır da yanıma araba girmesine izin verirsem ve o araba da sağa dönecekse (ben düz gidecekken) mutlaka beni sıkıştırıyor veya ben onun önüne denk gelip hızını kesiyorum. Şeridi ortalayarak bu sıkıştırma olayı ortadan kalkmış oluyor. Arada bir korna çalıp laf atan olur ama kenarda sıkışıp kalmaktan çok daha iyi.

Geri