Scudo Sports

Kırmızı ışıkta duruyor musunuz?

Kontrollü olarak geçiyorum tabi yavaş bir şekilde. yoksa nabız düşüyor.. yol bisikleti olunca da daha fena düşüşler yaşatıyor durmak :)

Scudo
@Hakim Arslan

Ben de eğer etrafta trafik polisi yoksa, kavşaktan/sokaktan araba çıkmayacağına emindem, yaya geçidinde yaya olmadğından eminsem hiç yavaşlamıyorum bile. Çünkü performansı baya etkiliyor sonra nefes nefese kalıyorum :)

Ama gezinti için çıktıysam tabii ki uyarım kurallara

yol boşsa durmanın bir anlamı yok, gerçi ben yolun dolu olup olmadığına bile bakmıyorum çoğu sefer geçiyorum. Geçmek de en doğal hakkımızdır diye düşünüyorum. Sonuçta motorlu bir taşıt değiliz, ortalama 50-60 km ile de gitmiyoruz. Bir sürü araba bekliyor ve sen de bisikletinle bekliyorsun araba gibi çok komik bir durum:)

• Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
kurallara uymak gerekir tabiki yoksa araba carpabilir.özellikle anayollarda-4 yol agzı gibi

Yol musaitse yaya yoksa geciyor idim lakin dun buyuk bir arac yuzunden dikkatsizligimle beraber sabahtan da 2 tane butunlemenin verdigi efkarin dusuncesizligiyle gecerken son anda bi bayana carpmaktan kurtuldum iyi kufur yemisimdir eminim haksizim zaten uykum falanda kacti utancimdan ozurde dileyemedim..bugunde buna binaen yavaslatmaya calistim kendimi isikta durdum hep aliskanlik yaparsa deli cesareti geliyor sanirim dikkat etmemeye basliyorum kendi adima .kaza yapmadan el atayim kendime dedim

• Beğen
Tepkiler: Yüksel K.
trafıgın durumuna gore karsı yada yan yollarda arac yoksa durmuyorum saygılar...

Trafiğin durumuna göre sağ ve sol yönlere dikkat ederek yol boşsa geçiyorum.

Arkadaşlar,bisiklette bir trafik taşıtıdır.Yol boşsa geçerim,demek hem kural ihlalidir,hem de tehlikelidir.Yapılan yorumlarda bir arkadaşımız kazadan son anda kurtulmuş.Bu onun dikkatsiz olduğu anlamına gelmez.Siz fark etmeden aniden park halindeki araçta yeşil yanıyor diye fırlayabilir.Performansı tabiki etkiler.Eğer ki performans turu yapıcaksanız ona göre güzergah seçmelisiniz.Kurallar hepimizin ortak paydasıdır.

Kask takınca da komik oluyoruz, veya tayt giyince de...

Yapınca komik gözüken bir çok hareket var hayatımızda...

Ama bir kural varsa, insanın sağlığı ve güvenlik için koyuluyor...

Hergün TV'lerde MOBESE görüntüleri yayınlanıyor, insanlar komik gözükmemek için bir hareket yapıyor ama bu hareket sonucu tabutun veya hastanenin önünde ağlayan insanlar oluyor...

• Beğen
Tepkiler: S26 ve Yüksel K.
Ben her koşulda trafik kurallarına dikkat ediyorum, uymayanlarıda uyarıyorum.

Yolun müsaitliğine göre geçiyorum. Müsaitlikten kastım: Yaya durumu, karşı yönlerden gelen araçların durumu vs. vs.
Geçen gün trafik polisinin kontrol yaptığı bir noktada kırmızı ışıkta geçtim hangi akla hizmet geçtiysem artık bende anlamadım polis baktı ama bişey demedi :) Genelde polis varsa dururum :) Madem yazıyoruz açık olmamız lazım.

Işıkları üstüme alınmam ama hesaba katarım. Tersi davranışı yadırgarım. Bisiklet üstünde günlük hayatımdan farklı hisseder ve hareket ederim. Bu konuda da tartışmaya kapalıyım.

araçlar için kırmızı yanıyorsa genel olarak yayalar için yeşil yanıyordur.bisikletle de hem yaya hemde araç olabildiğimiz için bu avantajı kullanıyorum. yayalar için yeşil yanıyorsa yaya olarak geçiyorum. araçlar için yeşil yanıyorsa araç olarak geçiyorum. kural ihlali midir bilmem ama bisikletin avantajlarını kullanmak gerekir. yayalar için olmayan yerlerde de kırmızı da durmak gerekir. kurallara dikkat etmeliyiz ki bize saygı duysunlar.

bugün kırmızı ışık yanarken birazca dar bir çift şerit yolda ışıkları bekleyen bir polis aracı ile hususi aracın arasından kırmızıda geçtim. Yol sakindi gelen giden yoktu. biraz ilerleyim derken soldan polis aracının içinde kolunda 3 yıldız bi polis eliyle dur işareti yaptı yanıma gelip araçların motorlu motorsuz aynı kurallara tabi olduğundan bahsetti bende olayı uzatmadım bilgim yoktu dedim konu kapandı. Normalde bisiketlilerin çok trafik olmayan kasaba gibi yerlerde tehlikeli olmadıkça trafik ışıklarına riayet etmediğini görüyorum yine de göze batmamak en iyisi diye düşünüyorum

trafik kurallarına uyarım..

@Cuneyt Erkman

trafik kontrolleri haricinde polislerin bu şekilde durdurup uyardığını görünce seviniyorum.. kendi gözlemlerime göre türk polisi fazlasıyla duyarsız, herşeyi görev icabı yapıyor, halbuki sisteme çekidüzen vermeleri gereken polislerdir ama onlar da duyarsızlaşmış artık.. 10 yaşlarındayken almanyada bisiklet yolunda ters şeritten gidiyormuşum bilmeden, yanımdan geçen polis arabası ileride durmuştu, araçtan inen bir polis araba durdurur gibi beni durdurup "ters yönde gittiğimi, karşı tarafa geçip oradan devam etmem gerektiğini" söylemişti.. karşıya geçmek için de trafik lambasının oraya kadar bisiklet elimde yürümemi istemişti.. küçüktüm ama hiç unutmadım

duralım duralım da, durmalı mıyız?
şimdi bir bisikletlinin kaplayacağı alan, bir arabanın üçte biri civarındadır. yani 3 bisiklet 1 araba demektir diyebiliriz. bir kavşakta durup gereksiz yere alan kaplayacağımıza şayet yol müsaitse geçmeliyiz diyorum ben. gerçi trafik kuralı olarak mesele nedir bilmiyorum ama. yani mantık olarak da, sonuçta bisiklet arabalarla birlikte aynı yolu kullanmıyor. onlar kadar hız yapamıyor. sağdan sağdan kendi halinde gidiyor. yani bisikletli kırmızıda durmadığı zaman trafikte kilitlenmeye yol açmıyor. bir çeşit yaya gibi ilerliyor yolunda.
zaten durduğum zamanlar, genelde ışık noktasından en son ben çıkmak zorunda kalıyorum. çünkü arabalar hızlı bir şekilde kalkıp basıp gidiyorlar. ben onların arasına nasıl karışabilirim ki? etim ne butum ne? onlarla birlikte hareket etmeye kalktığımda da gelsin kazalar.
bence bisikletliler uygun yol koşullarında durmamalıdır. durmamaları hem bisikletli için hem de araba sürücüleri için daha hayırlıdır.

(biraz karmaşık yazım idare edin :) )

Geri