Scudo Sports

Kilo verme günlüğüm, kilo nasıl verilir uygulamalı gösterim

Zayıflama amaçlı bisiklete başladım.
Günde ortalama 1800 kalori alıyorum. Eti sebzesi bakliyatı dönüşümlü olarak herşeyi yiyorum. mutlaka meyve yiyorum.
Canım çekerse çikolata da yiyorum sadece biraz kısıyorum miktarları. hergün mutlaka az kuruyemiş ve kabak çekirdeği de yiyorum.
23,08 tarihinde bisikleti aldım, dağ bisikleti de var ama o kilo verdirmiyor yenilemekle doğru karar verdiğimi düşünüyorum.
İlk hafta 4 kilo biranda gitti. ödem vs olayları zaten normal bir rakam bu.
Toplam 5 hafta oldu 570 km yol yaptım.
Günde 20 km kadar sürmeye çalışıyorum kilo boy nabız hesapları yapan programlar 20 km de 1000-1050 kalori yaktığımı söylüyor. 25 km ye çıkınca 1250-1300 gibi çıkıyor.
bisikleti aldığım gün 124,8 tartıldım.
bugun itibari ile 117,4 kg ağırlıktayım.
İlk hafta giden ödem su tutma vs artık ne deniyorsa 4 kg. onu saymazsak haftada 1 kg düzenli veriyorum.
Hocam bende bisikleti yarı zayıflama yarı tur amacıyla kullanıyorum. Yalnız ben her gün süremiyorum, haftada 2 defa tura çıkıyorum.Birince 70km civarı sürerken diğerinde 45-50km sürmeye dikkat ediyorum. Bizde yağ yakımı öncelikli olduğu için fıtı fıtı tarzda biraz uzun sürüşler gerekiyor ya da kısa süreli nabzı yükseltip sonra tekrar alçalmasını beklemek gerekiyormuş. Benim işin içinden çıkamadığım nokta, tur süresi uzun olunca turun ortalarına doğru acıkıyorum, performansım ciddi oranda düşüyor. Genelde yanıma bisküvi veya çikolata vs alıyorum. (genelde turdan 1 gün önce alıyorum,tur iptal olunca evde yediğim zamanlarda az değil hani. :D )-Turda iken alışveriş zor oluyor yol bisikletiyle-Almadığım zamanlarda dönüş işkence oluyor. Yalnız aldığım bu gıdalarda tabi yaktığım kaloriyeden düştüğü için genel kar oranı düşüyor. Bir ara üzüm kurusu götürmeye denedim ama nedense devam edesim gelmedi. Öyle muz falanda taşıyamıyorum, hem haftada 2 gün 1 err tane muz yiyeceğim diye gidip yarım kilo muz alınmıyor hemde uzun süre dayanmıyor bu meret. Bakalım aklımda bu sefer, kavrulmuş fındık taşıma fikri var, yanıma bir avuç alırsam her 20 km bir atıştırırmayı düşünüyorum.
Sen diyetisyene falan gitttin mi bu konuda, ne öneriyor falan acaba?

• Hahaha
Tepkiler: Hami Bulut
Scudo
Bu yazıyı mutlaka okuyun arkadaşlar. Yağ yakımıyla ilgili şimdiye kadar okuduğum en iyi yazı diyebilirim: (link)

Diyetle birlikte kilo veriliyorsa vucudun almasi gereken minerallere dikkat edilmeli. Insan az yemeye 2 haftada alisiyor ama gerekli mineralleri almiyorsa surekli bir yorgunluk hali oluyor. Bu da tekrar eski yeme aliskanliginiza donmenize yol aciyor. Ozellikle sodyum ve iyot eksikligi olusursa direnciniz duser. Iyotu en iyi sut urunlerinden alirsiniz, sodyumu ise tuzdan. Diyet yaparken genelde hic tuz kullanilmaz ama bu yanlis. Vucudun az oranda tuza da ihtiyaci var.

Baslığı açan genç arkadaş yaşadığı iki acı olaydan sonra yeni bir aşka yelken açmış olacakki başlarım kilosunada forumunada deyip yazılarına son vermiş görünüyor. Meselenin derdide forumculara kalmış. Ahh forumcular ne saf ne iyiniyetli adamlarsınız siz.

@-Skynet-
Benim kısıtlı bilgime göre o kadar uzun turlar zayiflamadan ziyade yanında bolca kas yıkımı da getiriyor. Kilolu biri olarak 1 saatin çok da uzerine çıkılmaması gerektiği hakkında birçok yazı okudum. 1 saat 15 dk gibi bir sürede 20-22 km yol yapıyorum ve 1100 kalori yakıyorum hemen hemen. Bu yaktigimizi yerine koymazsak sağlık sorunları kaçınılmaz olacaktir. 1800-2000 kalorilere yakın yiyorum fındık fıstık da yiyorum. Nohut pilav da yiyorum. Mutfakta çalıştığım için zaten mecbur herşeyin tadına bakmak zorundayım. Böyle olunca diyetisyen de faydasız. Onlar yasak dese de birçok şeyi tatmak durumunda kalicam. Evde çocuk var onu sağlıklı beslemeye uğraşıyoruz kendime ayrı ona ayrı yapsam o da olmaz, yani bana uymaz o işler. Ama hazır gıdaları şekerli şeyleri kestim. Muz da marketten koparıp bir tane alabilirsin kimse bişey demez rahat ol. Ben alışverişi günlük yaparım 1 domates 3 çarliston 1 elma 1 muz alır çıkarım. Daha kimse tek tek alamazsın demedi. Bu arada geçtiğimiz hafta şirket için kan analizleri vs yapıldı mineral değerleri kan değerleri vs herşey tertemiz çıktı. Az yicem derken sağlıktan olmamak için azami dikkat gösteriyorum.

@-Skynet-
Benim kısıtlı bilgime göre o kadar uzun turlar zayiflamadan ziyade yanında bolca kas yıkımı da getiriyor. Kilolu biri olarak 1 saatin çok da uzerine çıkılmaması gerektiği hakkında birçok yazı okudum. 1 saat 15 dk gibi bir sürede 20-22 km yol yapıyorum ve 1100 kalori yakıyorum hemen hemen. Bu yaktigimizi yerine koymazsak sağlık sorunları kaçınılmaz olacaktir. 1800-2000 kalorilere yakın yiyorum fındık fıstık da yiyorum. Nohut pilav da yiyorum. Mutfakta çalıştığım için zaten mecbur herşeyin tadına bakmak zorundayım. Böyle olunca diyetisyen de faydasız. Onlar yasak dese de birçok şeyi tatmak durumunda kalicam. Evde çocuk var onu sağlıklı beslemeye uğraşıyoruz kendime ayrı ona ayrı yapsam o da olmaz, yani bana uymaz o işler. Ama hazır gıdaları şekerli şeyleri kestim. Muz da marketten koparıp bir tane alabilirsin kimse bişey demez rahat ol. Ben alışverişi günlük yaparım 1 domates 3 çarliston 1 elma 1 muz alır çıkarım. Daha kimse tek tek alamazsın demedi. Bu arada geçtiğimiz hafta şirket için kan analizleri vs yapıldı mineral değerleri kan değerleri vs herşey tertemiz çıktı. Az yicem derken sağlıktan olmamak için azami dikkat gösteriyorum.
Uzun turlar değil hocam, tempolu turlarda gerek tur sırasında gerekse tur sonrasında vücudun kaybettiklerini geri kazandırmak gerek. Özellikle bu amaçla yarışçılar, tempolu sürenler yanlarında kana daha çabuk karışacak glikoz ağırlıklı gıdaları taşıyorlar.Vücut, önce hazır enerjileri harcadıktan sonra ki fazla dayanmayacaktır ikinci enerji kaynağı olarak hemen proteinlerin yıkımına geçer. Çünkü rağbet fazladır, ihtiyaç sürekli kapıdadır. Burada yağ yıkımı uzun süreceği için protein yıkımına girer. Ama orta ve düşük tempodaki sürüşlerde enerji ihtiyacı için çok fazla acelesi olmadığından yağ yakımına girer. O yüzden orta tempoda uzun sürüşler öneriliyor.Uzun derken tabi 100km ve üstü değildir tabi. :) O sürüşlerde yine vücuda destekleri arttırmak gerekiyor... diye biliyorum

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Geri