-Skynet-
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.046
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Hocam bende bisikleti yarı zayıflama yarı tur amacıyla kullanıyorum. Yalnız ben her gün süremiyorum, haftada 2 defa tura çıkıyorum.Birince 70km civarı sürerken diğerinde 45-50km sürmeye dikkat ediyorum. Bizde yağ yakımı öncelikli olduğu için fıtı fıtı tarzda biraz uzun sürüşler gerekiyor ya da kısa süreli nabzı yükseltip sonra tekrar alçalmasını beklemek gerekiyormuş. Benim işin içinden çıkamadığım nokta, tur süresi uzun olunca turun ortalarına doğru acıkıyorum, performansım ciddi oranda düşüyor. Genelde yanıma bisküvi veya çikolata vs alıyorum. (genelde turdan 1 gün önce alıyorum,tur iptal olunca evde yediğim zamanlarda az değil hani.Zayıflama amaçlı bisiklete başladım.
Günde ortalama 1800 kalori alıyorum. Eti sebzesi bakliyatı dönüşümlü olarak herşeyi yiyorum. mutlaka meyve yiyorum.
Canım çekerse çikolata da yiyorum sadece biraz kısıyorum miktarları. hergün mutlaka az kuruyemiş ve kabak çekirdeği de yiyorum.
23,08 tarihinde bisikleti aldım, dağ bisikleti de var ama o kilo verdirmiyor yenilemekle doğru karar verdiğimi düşünüyorum.
İlk hafta 4 kilo biranda gitti. ödem vs olayları zaten normal bir rakam bu.
Toplam 5 hafta oldu 570 km yol yaptım.
Günde 20 km kadar sürmeye çalışıyorum kilo boy nabız hesapları yapan programlar 20 km de 1000-1050 kalori yaktığımı söylüyor. 25 km ye çıkınca 1250-1300 gibi çıkıyor.
bisikleti aldığım gün 124,8 tartıldım.
bugun itibari ile 117,4 kg ağırlıktayım.
İlk hafta giden ödem su tutma vs artık ne deniyorsa 4 kg. onu saymazsak haftada 1 kg düzenli veriyorum.
Sen diyetisyene falan gitttin mi bu konuda, ne öneriyor falan acaba?