Sağlıklı beslenme ve diyet aynı anda yapılacaksa, x kişinin kendi diyeti bir başkasına uymaz. Ne Karatay ne de başkası taş devri diyeti filan ne uygularsanız uygulayın, en nihayetinde kendi bünyenizin durumuna uygun bir diyet yapmaz ve güç kaybı, halsizlik yaşadığınız gibi aynı zamanda diyet işe yaramadığı için bir de stres olursunuz.
Yapılması gereken şey basit.
Vücudum nedir, bu yaşıma geldim, ne zaman ne yemek isterim? En çok ne zaman acıkıyorum, en fazla ne zaman yiyorum?
Günlük belli bir miktar su tüketmek tüm diyenlerin ortak noktası olduğu gibi zaruri bir ihtiyaçtır aynı zamanda. Bu ortak ve kilit noktamız. Su olmazsa, yağ yakılmaz. Şutu da bir oturuşta 2 litre devirip akşama kadar susuz kalmak şeklinde değil, öğünler arası, öğün öncesi gibi bazı zamanlarda sık sık almak gerekir. En önemli ve kilit nokta bu.
Örneğin ben, akşam ve hatta gecenşn kaçı olursa olsun tatlı yemeden duramıyorum. Balım ağrır, sinirlenirim, tatlı yoksa abur cube ne bulursa yerim. Gel de şimdi diyet yap. Benim kendime uygun gördüğüm ve bende işe yarayan hiç bir diyet sana uymaz. Senin vereceğin formülde kesinlikle akşam, hele hele gece tatlı yoktur, o formül de bana uyumaz.
Diyetler, kişiye, aslında bünyeye uygun olmalı. Başka türlü işe yaramaz.
Gün içinde bütün gün lahana yiyip akşama kadar da 5 litre su içsem kesin zayıfların. 1 haftada 5 kilo veririm. evet. Ama akşam tatlı yemesem illa ki problem çıkarırım. Ya konu komşuya dalarım, ya birilerinin kalbini kırarım, ya evdekileri perişan ederim. Böyle diyet mi olur lan ? Diyet yapıcam diye illet mi olucak beddua mı alıcaz?
Kişisel bir diyet işe yaraması için, kendi ihtiyaçlarınızı belirleyin. Kalori hesabını da günlük ayarlayın, yüksek kalorileri olan yiyeceklerin de muadili sayılabilecek ne varsa onu yiyin.
Ben bu şekilde 23 kilo verdim 5 ayda. Biraz fazla agresif bir diyetti. Ama hiç lahana yemedim, kalp kırmadım...