Scudo Sports

Kilo verme günlüğüm, kilo nasıl verilir uygulamalı gösterim

Doktor veya diyetisyen gözetiminde olmadan insanlar azimle bir şekilde kilo veriyor ama sonrası.Kilo vereceğim derken kas kütlesinden de veriliyor,deri sarkmaları daha fazla oluyor,verilen kilolar da fazlasıyla geri alınıyor.Sağlıksız kilo vermek beyin kimyasını bozup depresyona bile neden oluyormuş.Say say bitmez.

Scudo
@biocyclist
@biocyclist
Maalesef hocam, siz nasıl kendinizi yemeğe verdiniz peki? :)

Son 1 yılda sağlıklı beslenerek ve at gibi spor yaparak 20 kilo verdim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
@TORUKOJİN Öncelikle başınız sağolsun , takip edeceğim buradan yaptığınız diyeti ve tartılma sonuçlarınızı .
Kolay gelsin size
Sağlığınıza dikkat ederek yapacağınızı tahmin ediyorum.

Bu şekilde hızlı kilo slıp verirseniz metabolizmanızı çok yıpratırsınız.

1000 kalori alıp bisiklet sürerseniz yeterli vitamin vs alsanız bile vücudunuz kendisini kıtlıkta zanneder ve metabolizma yavaşlar. Bunu sürekli yaparsanız vücudunuz hsyatınız boyunca hep kilo almak için çabalayacaktır. Açlık krizleri vs kaçınılmaz olacaktır.

Sizin yaşınızda 27kg vermiş biri olarak söylüyorum bunu kendinize yapmayın. Vücudunuz eninde sonunda intikamını alacaktır. Aynı kiloya dönüp üstüne tiroid, alerji, bağırsak vs vs trilyon sorunla yaşayacaksınız.

Diyeti bırakın, sağlıklı beslenin ve o kiloyu uzun sürede verin. Yoksa tekrar kilo almanız yüzde yüz garanti.

@TORUKOJİN üzgün ve sinirli oldummu hırsımı yemeklerden ve içmekden çıkarıyordum, senin yaşlarında iken ozaman sorun yokdu ama sonra yaş ilerleyince acısı çıkmaya başladı.

Kardeşim başın sağolsun kader var ecel var hepimiz bir gün göçüp gideceğiz, ölümü unutma ki bunalıma girmeyesin, kendini bu kadar yıpratma Allah'tan sabır dile.
Uyguladığın yöntem oldukça sağlıksız bunu başta söyleyeyim. Tabi ki kendi kararın. İyi beslen, glisemik indeksi düşük tut. Min. alman gereken kalori miktarı zaten var aksi halde güçten düşeceksin. Antrenmanlarında nabız aralığını kontrol altında tut yağ yakımı için bu önemli. Asıl olan kilo kaybetmek değil yağ kaybetmek olmalı. Bu konu çok uzun bir konu, direkt kalori hesabıyla olacak iş değil. Başarılar.

@TORUKOJİN

Abi sıkı takipteyim aynı kilo bandındayız. Benim boy 1.82 kas kütlem oldukça fazla ancak memem çıktı resmen deli gibi kilo aldım son aylarda. Bakalım ben de 75 e düşmek istiyorum, sendeyiz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@TORUKOJİN Kardeşim öncelikle başın sağolsun,

Projende kolaylıklar. Umarım başarırsın.

Şimdi bu yeni nesil çabuk kilo alıyor. Bu, endişe verici bir durum. Avmlerde sık sık görünen şu şişman ergen kızlar var ya, bu durum bana göre sağlıksız bir toplumun geldiğinin en önemli işaretidir. Ben 35 yaşındayım şuan. 28 yaşıma kadar kilo nedir bilmezdim. Tabi yaş otuzlara yaklaşınca yavaşlayan metobolizma ile ben de o yaşlardan sonra göbeklendim. Ama şimdi 20 den sonra kilo aldım ne yapmalıyım tarzı konular var ilginç. Benim mesela ergenliğimde fast food tarzı yeme kültürü çok yaygın değildi ama abur-cubur vardı tabi. Ben okulda sadece yoğurt ekmek yediğimi biliyorum. Hey gidi günler.:D

Sağlıklı beslenme ve diyet aynı anda yapılacaksa, x kişinin kendi diyeti bir başkasına uymaz. Ne Karatay ne de başkası taş devri diyeti filan ne uygularsanız uygulayın, en nihayetinde kendi bünyenizin durumuna uygun bir diyet yapmaz ve güç kaybı, halsizlik yaşadığınız gibi aynı zamanda diyet işe yaramadığı için bir de stres olursunuz.

Yapılması gereken şey basit.
Vücudum nedir, bu yaşıma geldim, ne zaman ne yemek isterim? En çok ne zaman acıkıyorum, en fazla ne zaman yiyorum?

Günlük belli bir miktar su tüketmek tüm diyenlerin ortak noktası olduğu gibi zaruri bir ihtiyaçtır aynı zamanda. Bu ortak ve kilit noktamız. Su olmazsa, yağ yakılmaz. Şutu da bir oturuşta 2 litre devirip akşama kadar susuz kalmak şeklinde değil, öğünler arası, öğün öncesi gibi bazı zamanlarda sık sık almak gerekir. En önemli ve kilit nokta bu.

Örneğin ben, akşam ve hatta gecenşn kaçı olursa olsun tatlı yemeden duramıyorum. Balım ağrır, sinirlenirim, tatlı yoksa abur cube ne bulursa yerim. Gel de şimdi diyet yap. Benim kendime uygun gördüğüm ve bende işe yarayan hiç bir diyet sana uymaz. Senin vereceğin formülde kesinlikle akşam, hele hele gece tatlı yoktur, o formül de bana uyumaz.

Diyetler, kişiye, aslında bünyeye uygun olmalı. Başka türlü işe yaramaz.

Gün içinde bütün gün lahana yiyip akşama kadar da 5 litre su içsem kesin zayıfların. 1 haftada 5 kilo veririm. evet. Ama akşam tatlı yemesem illa ki problem çıkarırım. Ya konu komşuya dalarım, ya birilerinin kalbini kırarım, ya evdekileri perişan ederim. Böyle diyet mi olur lan ? Diyet yapıcam diye illet mi olucak beddua mı alıcaz?

Kişisel bir diyet işe yaraması için, kendi ihtiyaçlarınızı belirleyin. Kalori hesabını da günlük ayarlayın, yüksek kalorileri olan yiyeceklerin de muadili sayılabilecek ne varsa onu yiyin.

Ben bu şekilde 23 kilo verdim 5 ayda. Biraz fazla agresif bir diyetti. Ama hiç lahana yemedim, kalp kırmadım...

Hocam boy 1.82 kilo 129 yas 30 idi. Evet 129 ! Sadece aksam yemegi yemedim. Spora kalkisamazdim o kilo ile cunku. 2 yilda 102 kiloya indim. Simdi de bisiklete basladim. Ise git gel 30 + 30 dk suruyor. Hayirlisi, oluyor yani hayat icinde bunye musaitse. Demem o ki temel birkac yontemi uygulayin, cok da uzerine dusmeden : gidiyor yani gerilmeyin, basitlestirin.

Efor sarfediyorsan normal ye, hiç kıpırdamadan yaşıyorsan az ye. Giren kalori < Çıkan kalori. Bence mantık bu.

Nouma'nın bir yemek programında söylediği sözler aklıma geldi. Onu da ekleyeyim. "Ben normalde günde 1 öğün yerim. Ne zaman spor yapıcam, koşucam, antrenman yapıcam, o zaman 2 yada 3 öğün yerim." demişti.

vücudu da çok yormamak lazım ilerisi için. Ben bu aç kalarak kilo verme olayına birkaç yönden çok şüpheli bakıyorum. Birincisi ramazanda kilo veren hiç görmedim ki 18 saat aç kalıp, tek öğün yiyor hemen herkes yaz aylarına denk geldiği için. İkincisi kendim de hep çok az yedim ancak 25 yaşımdan sonra düzenli olarak kilom arttı. Eskiden benim için 71-73 aralığı normalden şu an 75-77 aralığı. (boyum 1.80) Tabii bunda eskiden pek spor yapmazken şimdi haftanın 3-4 günü bir şeyler yapmanın etkisiyle kas oranımın artmasının etkisi de olabilir. Ölçüme gittim %11 yağ oranım çıktı, her şey normal ancak yine de az da olsa göbek var :) Artık Mustafa Sandal gibi %3'e mi düşürmem lazım anlamıyorum :D Geçtiğimiz günlerden tatillerin etkisiyle 80'e kadar çıkınca hemen bir diyete başladım. Eskiden olduğundan çok daha fazla yiyorum. Kendimi 4 saatten fazla aç bırakmıyorum. Kahvaltıda ölçülü ancak mutlaka bir dilim tam buğday ekmeği, öğlen yemeği sebze, yine bir dilim ekmek ve mutlaka yoğurt ya da ayran, akşam et/balık yanında yoğurt ve salata. Porsiyonlar küçük salatalar büyük. Bisiklete çıkmadan mutlaka kahve içiyorum. En az 2 litre su içiyorum. Haftanın 3 günü minimum 30km bisiklete çıkıyorum. Öğlen ve akşam yemeği arasında 4 saatten fazla bir vakit varsa bir ara öğün olarak bir meyve, 3-4 çiğ badem yiyorum. 10 gün geçmeden 3 kilodan fazla verdim. Bir de mütemadiyen kendimi aç hissediyorum. Yemeğe oturuyorum yediğim 4-5 kaşık sebze, salata, ayran ama sanki iki iskender gömmüşüm gibi tok kalkıyorum. Diyetisyen eşliğinde bu düzenden şu ana kadar çok memnun kaldım diyebilirim. Bana göre ne yaparsanız yapın test yaptırmakta, metabolizmanızı önce bir görmekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Benim tavsiyemde "düşünürseniz acı çekersiniz" bu tavsiyem her alan içindir kilo vermek için değil yani

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve Rocketman
9 ayda 89 dan 73 lere geldim tatlıya dayanamıyorum hiçbir şeye gerek yok bana tatlı olsun yeter :koptum:

@isosel

Aman gözüm tatlıya dikkat et inanılmaz zararları var, evet gayet lezzetli ama yine de min seviyede tut tatlı alımını, glisemik indeksi düşük olanlara yönel

nasıl sigara ve içki reklamları yasaklandı, hatta dağıtım yapan araçların üzerinde bile yazılmıyor isimleri, işlenmiş ve şekerli gıda reklamları da yasaklanmalı. çocuklara yönelik kanalların hepsinde saatlerce bu zararlı yiyeceklerin reklamları yapılıyor ve maalesef bu ürünler ben çocukken bile ödüldü ve çok az alabiliyorduk. kısmen pahalıydı. ama şimdi heryerdeler ve çok ucuzlar. ucuz oldukları için, patates cipsi ve gazlı içecekle öğün savmaya çalışan insanlara rastlıyorum.

ikinci mesele, niyet etmek. artık sağlıklı yaşayacağım ve bedenime eziyet etmeyeceğim deme kararlılığını göstermek.

sonraki adım bir dahiliye uzamnına gidip ilgili kan tahlillerini yaptırmak. kilo almanıza sebep bedeninizde olan herhangi bir hormon dengesizliği olabilir.

sonraki adımda, tahlil sonuçlarına göre, dengeli bir diyet tavsiyesi almak. kas yıkımı olmadan, vücutta birikmiş yağları yakacak diyetlerden birine başlamak.

bence en önemli adım ise hareket etmek. yürümek en basitinden. bir hedef koyup hergün en az 45 dakika hareket edebilmek. benim günlük hedefim 6000 adım mesela, ama ortalamam 11000 adım. şimdilik üzerindeyim.

glisemik indeks yüksek, kandaki şekeri ani yükseltip ani düşüşlere sebep olan şeylerden uzak durarak uzun salınımlı karbonhidratlara yönelmek gerekiyor. işlenmiş un, pirinç, şekerden uzak durmaya çalışmak lazım.

basit yaşamaya dönüyor insan zamanla. markete girince, alınması gereke şeyler o kadar az ki. bütçenizde rahat ediyor, bünyenizde.

Geri