diyetisyen öneren arkadaşlara katılıyorum kişiden kişiye değişir devlet hastahanelerinde de önce genel cerrahiye çıkıp onun obezite teşhisi koymasıyla

(bu sadece formalite) diyetisyene yönlendiriliyorsunuz. ben kendi bildiklerimden hatırladığım kadarıyla bir şeyler paylaşabilirim sanırım 1800 kalorilik bir diyetti
kahvaltıda:
iki ince dilim kepekli ekmek bir kibrit kutusu peynir istediğin ölçüde domates salatalık tabi yağsız tuzsuz açık ve şekersiz çay
ara öğün:
bir porsiyon meyve
öğle:
üç ızgara köfte, haşlanmış tavuk -ölçüsünü hatırlamıyorum ama marul ve limonla süper gidiyor

- ya da nohut fasulye gibi baklagil yemekleri
4 yemek kaşığı pilav ya da makarna
bir su bardağı yoğurt
ara öğün:
iki ince dilim kepek ekmeği -küçük- bir kibrit kutusu kadar peynir bir porsiyon da meyve
akşam :
bir kase çorba
4 yemek kaşığı pilav ya da makarna
bir köfte
bir su bardağı yoğurt
ara öğün:
bir porsiyon meyve
tabi bu listenin saatleri çok mühim asıl kilo verdiren o saatler bunu da diyetisyen sizin işlerinize göre ayarlıyor ben kahvaltıyı 8 civarı ara öğünü 10.30 civarı öğle yemeğini 1 civarı ara öğünü 4 gibi akşam yemeğini tam hatırlamasamda 7-8 civarı olsa gerek yerdim her gün aynı saat aralıkları mühim bir mevzu. bir de besin grupları değişimini siz istediğine göre ayarlıyorsunuz yalnız meyvelerden çok şeker içerdiği için havuç bunun dışında kızartma, yağ, abur cubur, hamur işleri yasaktı. bu diyet listesi çok güzel açıkmayı geçtim ölüçülerin fazla geldiği de oluyor.
şunu unutmayın diyete ilk başladığınız hafta diğer haftalardan daha çok kilo verirsiniz. kolay gelsin su içmeyi unutmayalım İnşallah faydasını görürsünüz kolay gelsin