Buraya da defalarca yazdım yine yazayım, Prof. Dr. Canan Karatay'ı takip edin, videolarını izleyin, kitaplarını okuyun. Önce diyetle 86 kilodan 77 kiloya düştüm ama öylece kaldım, ne kadar spor yapsam da kilo hep problemim oldu, Canan hocanın diyetini (diyet değil yaşam biçimi) uygulamaya başladıktan sonra 3-4 ay içinde 67 kiloya indim ve kilomu koruyorum. Yaşım 38 boyum 170...
Diyet kola ile kilo verilmez, kibrit kutusu diye bir ölçü olamaz, yiyecek çok çeşitlidir liste olamaz, vücut basit makine değildir ve diyetisyenlerin matematiğiyle çözülemeyecek kadar karmaşıktır.
Ayran 150 kalori, diyet kola 0 kalori, aaa kilo almayayım da diye kola içeyim. Hiçbir kilo verilemez verilse bile sürdürülemez bu şekilde. Kalori hesabı koca bir yalandır.
Benim diyetim şöyle: zeytinyağı, tereyağı, salatalar, tam yağlı peynir, yumurta, zeytin, kırmızı et, tavuk, balık, kuruyemişler, ayran, soda, çay, sade kahve... bunlar gibi ürünleri yiyip içiyorum, bunlarda ölçü kullanmıyorum doyana kadar yiyorum. Çok nadir ayda yılda bir kaçamak da yapıyorum.