Scudo Sports

Kilo - Bisiklet sıkıntısı?

doktora görünmekten bir zarar gelmez. sonuçta uzmanına gidiyorsun. üniversitelerin ve hastanlerinde beslenme bölümleri bu konuda yön gösterebilir (en azından ticari kaygıları yok) sonrasında tercih senin. bunun yanında kilo problemi sadece beslenme ile ilgili de olmayabilir.

Scudo
@mrt_kcmz geçen yıl spor salonuna giderek 10 kg verdim . 8.sınıfa gideceğim için spordan ayrıldım .bu yıl gittiğimde hiç bir sonuç elde edemedim büyük ihtimalle insülin direnci vardır diyolar bikaç hafta içinde diyetisyene gitmeyi planlıyorum

Kardeşim;ekmegi hayatindan cikar,aksam 7 den sonra yeme, sekeri tuzu hayatindan çıkart, abur cuburu kes, spora git protein agirlikli beslen ,gunde 5 km kosmaya çalış kilo vermek istiyosan kesecen bogazdan.

Bu dediklerimi yap 2 3 ay sonraki kilona bak bana hayir duasi et

• Beğen
Tepkiler: Decsan
@oktay3833 konuyu uzatıp tartışmaya gitmek istemem ama gideceğin her diyetisyen sana her öğün en az 2 dilim çavdar veya kepekli ekmek verecektir. olay birşeyleri kesmek değil, dengeyi korumaktan geçer. her ilkokulda yer alan tabloyu aklına getir lütfen. hani beslenme piramiti. en altta hatırlarsan tahıl ve sebze grubu yer alır. aslında uzman bir diyetisyen sadece ezbere yemek menüsü vermez, senin yapına, yaşam tarzına uygun beslenme programı verir. eğer kendin başa çıkamıyorsan yine de görünmekte fayda var. sonrasında verdiklerini daha hızlı geri alman çok olasıdır.

• Beğen
Tepkiler: oktay3833
@mrt_kcmz Eyvallah hocam hatirlattiniz ekmek derken beyaz ekmegi kesin
3b
seker-tuz-un

Ben mesela kosuya cikmadan 45 dk once 1 dilim tam bugday ekmegin uzerine 1 tatli kasigi fıstık ezmesi surup yer oyle çıkarım

120 kilodan 90 kiloya düşmüş biri olarak gerçi şimdi 100 kiloyum. Geri aldım 10 kiloyu.
İlk şart bir obezite polikliniğine gidiyorsunuz. Ben kendimden örnek verirsem bende cushing sendromundan şüphelendiler. Gerekli testler yapıldı birşey çıkmadı. İlk başta doktora gidip kiloyu neden aldığınızı öğrenmeniz gerekiyor.
Zaten bir şey çıkmıyorsa testlerinizde diyetisyene gönderiyorlar.
Diyet yaptım o kilo verdiğim dönemde. Bu diyet 2-2,5 saat aralıklarla 6 öğünden oluşan bir diyetti.
Bunun yanında hergün 1 saat hızlı tempoda yürüyüş yaptım. Zamanla bu hızlı tempoda yürüyüşü sabit tempoda koşuya çevirdim.
Ve bu 30 kiloyu yaklaşık 1,5 sene gibi bir sürede verdim.

Kiloyu neden aldigini biliyorsan bir yerlere gitmene gerek yok ama.....
Ben mesela alkol,kola ve sekerden kilo aldigimi biliyordum.... Ucunude kestim vee sonuc olarak 40 kilo verdim.... Hic ac kalmadim vede.....

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Arkadaşlar yaşım 33 boyum 196 kilom 125.Bisiklete binmeyi çok istiyorum. %80 şehir içi kulanıcam ama kafama sağlamlığı( jant,miller,göbek vs) takılıyor. Sizce mtb mi yoksa şehir bisikleti mi almalıyım. bütcem max 1300. araştırmalarım sonucu carraro sportive 225,kron tx500 şehir,bianchi adx 2700,salcano ng 350 ve salcano insomnia dağ bisikletleri kafamda var.

Öncelikle merhaba, ben bundan 1 sene önce 113 kilo iken bisiklete binmeye başladım. Hiç bir şekilde diyetisyene gitmedim yada ilaç kullanmadım. Zaman zaman yediklerime dikkat ettim ama tatlı ve ekmekten uzak kalamadım. Bir süre günde 1-2 saat bisiklet (bacak kası) yarım saatte (üst vücut kası) çalıştım. Bu sürede kilo verememek benim motivasyonumu çok kırdı. Fakat şunu öğrendim ki vücudun dinlenmeye de ihtiyacı var. Garmin Edge 510 cihazını alarak bu işin sayısal boyutlarını da takip etmeye çalıştım ve kendimce çok şey öğrendim. Şimdi öncelikli hedefim olan çift haneli sayılara düşürdüm kilomu ama tabi daha çok yolum var. Benim nacizane tavsiyem 2 günde bir yüksek kadansta en az 1 saat biniş kilo vermeye çok yardımcı olur.

@Ercn

Aynen budur. Sadece yediklerinizi orantılı azaltıp şekeri kesip spor yaptınızmı tamam. Ben diyetisyene gittim. 3 kilo verip 10 kilo aldım. Emin olun diyetisyen diye bişey yok yada ben görmedim. Hepsi kibrit kutusu peynir ve kepekli ekmek ile bikaç kalori hesabından başka bişey bilmiyor. Psikolojini berbat ediyorlar. Ben 6 aydır kendime gelemedim.

1- Şekerinize ve inüsülin direncinize baktırın
2- tiroidine baktır
3- kesinlikle doktorla görüş gerekirse sakinleştirici al
4- yine doktorlardan fikir al özellikle sporcu hekimlerinden
5- yapılması imkansız saatli ve reçeteli diyetisyen rejimlerini görünce kaç
6- İnterval çalışma yap
7- yüksek kadanste 1 saati geçen turlar yap haftada en az 3 kez
VE BİSİKLETE BİN

Ben bu şekilde düzene girdim ve hızla kontrol altına almaya başladım ki yaşım 50 ye geldi.

Bence o kiloyla dağ bisikletinin jantlarına atlayıp zıplamadığın sürece zarar gelmez .olabildiğince kalın lastik kullanırsın.eve de antrenman için olan aletler var kışın da onu kullanırsın en fazla 2 senede çok ağır olmayan antremanlarla 80 kg olursun bence

Kardeşim zamanım olmadığı için önceki mesajlari okuyamadim yalnız eğer gerçekten iradeye güvenip o gereksiz ve zararlı yağ kütlesinden kurtulmak istiyorsan aklına gelen her şeyi bana da ozelden sorabilirsin, yüksek miktarda kilo vermiş ve uzun süredir vücut geliştiren biri olarak yardimci olmaya çalışırım.

Buraya da defalarca yazdım yine yazayım, Prof. Dr. Canan Karatay'ı takip edin, videolarını izleyin, kitaplarını okuyun. Önce diyetle 86 kilodan 77 kiloya düştüm ama öylece kaldım, ne kadar spor yapsam da kilo hep problemim oldu, Canan hocanın diyetini (diyet değil yaşam biçimi) uygulamaya başladıktan sonra 3-4 ay içinde 67 kiloya indim ve kilomu koruyorum. Yaşım 38 boyum 170...

Diyet kola ile kilo verilmez, kibrit kutusu diye bir ölçü olamaz, yiyecek çok çeşitlidir liste olamaz, vücut basit makine değildir ve diyetisyenlerin matematiğiyle çözülemeyecek kadar karmaşıktır.

Ayran 150 kalori, diyet kola 0 kalori, aaa kilo almayayım da diye kola içeyim. Hiçbir kilo verilemez verilse bile sürdürülemez bu şekilde. Kalori hesabı koca bir yalandır.

Benim diyetim şöyle: zeytinyağı, tereyağı, salatalar, tam yağlı peynir, yumurta, zeytin, kırmızı et, tavuk, balık, kuruyemişler, ayran, soda, çay, sade kahve... bunlar gibi ürünleri yiyip içiyorum, bunlarda ölçü kullanmıyorum doyana kadar yiyorum. Çok nadir ayda yılda bir kaçamak da yapıyorum.

@emrahozkan
Harika bir yazı diyecek hiç bir şey yok..
Altına imza atarım..

Merhaba 110 kiloyum acaba yol bisikletleri beni taşırmı

@emrahozkan güzel bir yazı tebrikler. Kilo için ayrıca tebrikler. 2011 yılında diyetisyen kontrolünde ve aşırı bir motivasyon ile 12 ayda 151,3 kg dan 100,6 kg kadar düştüm. Tamamen ekmek yiyerek ve düşük kalori beslendim.

Ancak 2012 aralık ayında diyeti bitirdim. Ve maalesef tatlı merakım yüzünden 3 yılda 30 kg geri aldım.
Diyetisyenimde diyeti bitirdiğimde "Tebrikler hedeflediğin kiloya ulaştın. Ancak ömrünün sonuna kadar dikkat etmek zorundasın" demişti.Sonuç maalesef ortada. Beslenmeyi tamamen değiştirmek gerekiyor.

@Alperenyuruk 130kg'mım Salcano NG650 kullanıyorum. Jantlar ve tellere dikkat edin bisikleti seçerken. Taşıyacağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Alperenyuruk
@Alperenyuruk
Taşır taşır..
Lastik havalarına dikkat edin. Maksimum basınca yakın hava basın..
Ben 2-3 ay evvel 110 kg idim..
Şimdi 95 civarı geziyorum..
Yaz sonu hedef 80 kg..
Elbette bisiklet kullanmak kadar, Canan Efendigil KARATAY okumak ta kilo vermeye yardımcı oluyor

Merhaba arkadaşlar,benim boy 186 yol bisikletini aldığımda 102 kiloydum bisikleti aldığımdan bugüne 4 ay geçti hergün işe gidip geliyorum Gidiş Geliş yaklaşık 20 km civarı Bazende yolu uzatıyorum ve bunun 3 km si Yokuş.şu anda 86 kiloya düştüm yemeden içmedende hiç kesmedim sadece akşam yemek yemiyorum bol bol sıvı tüketiyorum.4 ayda 16 kilo verdim ve beni gören tanıdıklarım bunu nasıl başardığımı soruyorlar bisikletle diyorum,hadi canım bisikletle nasıl bu kadar kilo vereceksin diyorlar.kilo vermek istiyenlere tavsiyem Yokuş yukarı bisiklet sürmeleri çok faydası oluyor

• Beğen
Tepkiler: Alperenyuruk
123 kiloydum,akupunktur ve diyetle 95 kiloya kadar düştüm fakat sınav stresi falan derken 7 ayda 13 kilo aldım. Boy 1.82 yokuşlarda falan acayip tıkanıyorum. Sigara alkol tüketmiyorum. Kondisyonumu nasıl kazanabilirim. Düz yolda da 30 km/h ve üzeri hızlarda uzun süre kalınca nefes nefese kalıyorum. Önerileri bekliyorum. Not: Diyete tekrar başladım. Önce fazlaları atmak lazım biliyorum.

@Anonim

2 sene boyunca sürekli oturarak 25 kilo aldım ben de, zaten vücut meyilli kilo almaya, şu an 114 civarındayım. Evimin yakınındaki eğimi %8'e varan illet yokuşu ilk sürüşlerimde ancak 5-7 km hızla çıkabiliyordum, inip yürümek daha mantıklı geliyordu :D

2-3 hafta, haftada bir kaç gün 20 km civarı sürüşten sonra o yokuşu 10-15 km hızla çıkabiliyorum şu an, hem de eskisi gibi nefes nefese kalmadan. Kondisyon düzenli olarak devam ettiğin sürece kendiğilinden artıyor. Ayrıca kilolu olunca rüzgar direnci, yol direnci vs. de arttığından daha fazla güç harcaman gerekiyor, bacaklar ona alışınca kilo verdiğin zaman bayram ediyor, performans artışı hissediliyor :)

Geri