Scudo Sports

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Scudo
Koctasta 170 TL falandi.Hizli kuruyor fakat tam sertlesmesi icin 24 saat gecmesi gerekiyor.Isiniz bittikten sonra posetle vs ucunu baglayin ki kurumasin.Kapatma yeri yok cunku
Benim de 13 yıldır giydiğim ayakkabı taban kısmından ayrıldı. Bu yapıştırıcı kuruyunca çok sert mi oluyor yoksa esnek mi? Çok sert ise gerilime bağlı olarak kırılır mı? Ya da klasik yöntem olarak ayakkabıcıların kullandığı gibi bally sürsek daha mı iyi olur?

Benim de 13 yıldır giydiğim ayakkabı taban kısmından ayrıldı. Bu yapıştırıcı kuruyunca çok sert mi oluyor yoksa esnek mi? Çok sert ise gerilime bağlı olarak kırılır mı? Ya da klasik yöntem olarak ayakkabıcıların kullandığı gibi bally sürsek daha mı iyi olur?
Cok sert oluyor hocam zaten ufak bile esnerse yapistirici ozelligini kaybediyor.Sizin kide karbon ayakkabi mi ? Karbonlar esnemiyor biliyorsunuz.Eger karbon degilse bence bally ile sansinizi deneyin.Bally bende tutmadi ama belki skt si gecmisti ondanda olabilir birsey diyemeyecegim.Ilk isterseniz bally ile deneyin sonuc alamazsaniz epoksi surersiniz.Epoksi ballyden daha guclu ama bilginiz olsun.

epoksi reçine deneyin bence, karbon fiber tamiratı da onlarla yapılıyor

• Beğen
Tepkiler: azmicndk
Cok sert oluyor hocam zaten ufak bile esnerse yapistirici ozelligini kaybediyor.Sizin kide karbon ayakkabi mi ? Karbonlar esnemiyor biliyorsunuz.Eger karbon degilse bence bally ile sansinizi deneyin.Bally bende tutmadi ama belki skt si gecmisti ondanda olabilir birsey diyemeyecegim.Ilk isterseniz bally ile deneyin sonuc alamazsaniz epoksi surersiniz.Epoksi ballyden daha guclu ama bilginiz olsun.
Karbon değil ama karbon kadar sert ve rijit. Ne kadar sert olursa olsun az da olsa esniyor hâliyle. 100 bin km oldu ayakkabı. Aslında yenisini almalıyım ama kıyamıyorum atmaya.
epoksi reçine deneyin bence, karbon fiber tamiratı da onlarla yapılıyor
Alt kısmı karbon değil ama karbon gibi sert bir malzeme. Deneyeyim bakayım zaten yakında yenisini alırım. Olursa yedekte durur.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Koctasta 170 TL falandi.Hizli kuruyor fakat tam sertlesmesi icin 24 saat gecmesi gerekiyor.Isiniz bittikten sonra posetle vs ucunu baglayin ki kurumasin.Kapatma yeri yok cunku
Cumartesi günü ayakkabının 2 tabanını da tamamen ayırdım.Güzelce temizledim.Aklıma bu şekliyle mahallemizde bulunan ayakkabıcıya götürmek geldi.Durumu kendisine izah ettim.Bisiklet ayakkabısı olduğunu nasıl çalıştığını ve nasıl bir güce maruz kaldığını felan anlattıktan sonra (beni dinlediğini sanmıyorum ama,neyse)sözü ona verdim.Bunu dedi güzelce makine ile temizleyip daha sonra yapıştırıcı sürüp kalıp ile beraber ısıtıp presleriz ve preste bir gün bekler yeter dedi. Bende hiç itiraz etmedim.Usta olan sensin deyip emaneti bıraktım.Sonuca bakacağız.

Şu ürünü sipariş verdim arkadaşlar. Kullanan var mı buna yakın?

(link)

Alttaki ürünü uzun zamandır kullanıyorum. Fakat tam parmak kısmına aşırı yük bindiriyor özellikle bayırda. Bu daha gelişmiş hali sanırım. SPD işine girince biraz maliyetli ve Kron TX 150 şehir bisikletim için gereksiz bence. Yorum alabilir miyim bilenlerden?

IMG_20181027_155531.jpg

Şu ürünü sipariş verdim arkadaşlar.

(link)

Alttaki ürünü uzun zamandır kullanıyorum. Fakat tam parmak kısmına aşırı yük bindiriyor özellikle bayırda. Bu daha gelişmiş hali sanırım. SPD işine girince biraz maliyetli ve Kron TX 150 şehir bisikletim için gereksiz bence. Yorum alabilir miyim bilenlerden?

328488 dosyayı görüntüle
Çok güzel sistem hocam pratik zeka çok severim😂😂😂

Türk'e yapamazsın de otur izle

Çok güzel sistem hocam pratik zeka çok severim😂😂😂

Türk'e yapamazsın de otur izle
XD ürün sadece alüminyum demiri ve kayış olarak satılıyordu. Pedala ekleyip kullanılıyor. İlk defa gördünüz sanırım?

• Beğen
Tepkiler: brk34
Evet ilk defa gördüm. Çok beğendim.
Bu konuda 34. sayfada yazmıştım, tam satın aldığım tarihi hatırlamıyorum da. Bayağı destek katıyor. SPD işi çok maliyetli. Bana gerek olmadığından ve bendeki kalpiye eskidiğinden, yeni güncel ürün araştırınca Temudaki üründ denk geldi.

Bu konuda 34. sayfada yazmıştım, tam satın aldığım tarihi hatırlamıyorum da. Bayağı destek katıyor. SPD işi çok maliyetli. Bana gerek olmadığından ve bendeki kalpiye eskidiğinden, yeni güncel ürün araştırınca Temudaki üründ denk geldi.
Forumu çok aktif okumuyorum. Giriyorum ilgimi çeken başlık görürsem en son yazılanları okuyorum

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker

(link)

328488 dosyayı görüntüle
Bunlarin piyasadan toplatilmasi gerek. Bu pedalla bisiklet surmek ciddiyim ucurumun kenarinda dans etmek gibi birsey. Allah korusun bir kaza aninda ayagini kurtaramayacaksiniz. Iyi ihtimal bilekleriniz sakatlanacak. Kotu ihtimali söylemeyeyim.

Bunlarin piyasadan toplatilmasi gerek. Bu pedalla bisiklet surmek ciddiyim ucurumun kenarinda dans etmek gibi birsey. Allah korusun bir kaza aninda ayagini kurtaramayacaksiniz. Iyi ihtimal bilekleriniz sakatlanacak. Kotu ihtimali söylemeyeyim.
Fixieciler duymasın sizi. Zira onların çoğunun vazgeçilmez donanımı. 😌

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Şu anda kullandığım kalpiye pedalla da düştüm kaç defa. Takılma gibi bir durum söz konusu değil. Hafif gevşek bıraktığım için hemen sıyrılıyor ayak. Her ne kadar profesyonel olarak ve uzun süreler SPD kullanılsa da, bence onda düşme ihtimali daha yüksek. Örneğin durma haline geçmeniz gerekti, fakat bunu mini saliseler içinde yapmanız gerekiyor. Beyin komut gönderecek de, ayağını yok yan çevirecen de, bilmem ne de? Kaç tane bisikletli damdan düşer gibi yapışıyordur o sistemde. = )) Haksızsam söyleyin lütfen? Benim düşme nedenim kesinlikle kalpiyeden olmadı hiç bir zaman. Fakat düştüklerimde de ayağım orada kaldı gibi bir durumda olmadı.

...durma haline geçmeniz gerekti, fakat bunu mini saliseler içinde yapmanız gerekiyor. Beyin komut gönderecek de, ayağını yok yan çevirecen de, bilmem ne de? Kaç tane bisikletli damdan düşer gibi yapışıyordur o sistemde. = )) Haksızsam söyleyin lütfen
Üzerime görev değil ancak tam olarak haklı değilsiniz. 😄 Zira dediğiniz gibi bir durumda ne olursa olsun düşersiniz. Burada insanın tepki hızı öne çıkıyor ve kimse o kadar hızlı olamaz... Süpermen değilse. 😅

Şu anda kullandığım kalpiye pedalla da düştüm kaç defa. Takılma gibi bir durum söz konusu değil. Hafif gevşek bıraktığım için hemen sıyrılıyor ayak. Her ne kadar profesyonel olarak ve uzun süreler SPD kullanılsa da, bence onda düşme ihtimali daha yüksek. Örneğin durma haline geçmeniz gerekti, fakat bunu mini saliseler içinde yapmanız gerekiyor. Beyin komut gönderecek de, ayağını yok yan çevirecen de, bilmem ne de? Kaç tane bisikletli damdan düşer gibi yapışıyordur o sistemde. = )) Haksızsam söyleyin lütfen? Benim düşme nedenim kesinlikle kalpiyeden olmadı hiç bir zaman. Fakat düştüklerimde de ayağım orada kaldı gibi bir durumda olmadı.
Alışkanlığa dönüşen hareketler beyinde düşünme olmadan bazal gangliyonlarda milisaniyelerde işlem görür ben 4yıldır kullanıyorum spd hiç düşmedim mesela. Tecrübe etmediğiniz şeylerle ilgili bu kadar kesin konuşmayın bence.

Alışkanlığa dönüşen hareketler beyinde düşünme olmadan bazal gangliyonlarda milisaniyelerde işlem görür ben 4yıldır kullanıyorum spd hiç düşmedim mesela. Tecrübe etmediğiniz şeylerle ilgili bu kadar kesin konuşmayın bence.
Genellemedim, sadece ufak bir kesimden bahsettim. Çünkü bu konuda bile illa yazan vardır. Bir kaç yerde okudum, ya da gördüm video olarak. Beyin dediğiniz gibi çok komplike, gelişmiş olsa da, illa bir çevresel faktör devreye girer işlerin kötü gitmesi için.

Hatta bu sitede, şu konu içinde örnek var: Spd pedal kazaları? ( video içerir)

Dikkat edilirse videoda genelde durma esnasında ve çevresel faktörün çok olduğu arazi ortamında düşmeler olmuş. Kalpiye sistemi bana göre terlik giymek gibi. Misal bir durumda ayağından kaydırıp çıkartabilirsin. Misal düşeceğini fark ettin, lap diye ayaklarını aşağıya kaydırıp, iki ayağını yere koyabilirsin. Fakat spd üzerinde daha komplike ve önceden görüş yapmak lazım. Anlık bir riskte bodozlama ayaklarınızı yere koymanızda saliseler farkediyor. Bu fark yere kapaklanmaya neden oluyor. Videoda bir kullanıcının yerde bisikletin üstte olduğu görüüyor. Değişik bir enstantane olmuş. = ))
Anlatmak istediğim de bu. Yani dediğim gibi, ben hiç kalpiyeden dolayı düşmedim. Ya da başka nedenden düşsem de ayağım orada kalıp burkulmadı.

Bu arada bu konu içinde spd ve kullabımı ve düz pedal kullanımı karşılaştırılması yapılan deney videosu var. Sanırım düz yolda kullanıma faydası yok gibi. Fakat bayırda işler değişiyor olabilir?

Son düzenleme:
Kalpiyeli pedallar temu'dan geldi. Bakalım taktığımda nasıl olacak? Görünüş olarak gayet iyi gibi duruyor.

IMG_20250716_235927.jpg

IMG_20250717_000009.jpg

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Geri