Scudo Sports

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Scudo
Video çekerim taktıktan sonra. Fakat göründüğü gibi değil. Bol terlik gibi ayarlanırsa bir sorun olmuyor. Misal kaç defa aniden ayağımı yere koymak zorunda kaldım. Özellikle bayır çıkarken aniden engel vs. çıkınca düşmemek için refleks ile pat diye ayağı çıkarıp atabiliyorum. Fakat aşırı dar bağlanırsa kayış, dediğiniz gibi büyük sıkıntı olur. He illa çıkar çıkmasına sıkında olsa, fakat zarar verme ihtimali yüksek olur ayağa.

Video çekerim taktıktan sonra. Fakat göründüğü gibi değil. Bol terlik gibi ayarlanırsa bir sorun olmuyor. Misal kaç defa aniden ayağımı yere koymak zorunda kaldım. Özellikle bayır çıkarken aniden engel vs. çıkınca düşmemek için refleks ile pat diye ayağı çıkarıp atabiliyorum. Fakat aşırı dar bağlanırsa kayış, dediğiniz gibi büyük sıkıntı olur. He illa çıkar çıkmasına sıkında olsa, fakat zarar verme ihtimali yüksek olur ayağa.
Hocam beni yanlış anlamayın lütfen, şu anda güncel olarak bu tarz pedllar kullanmak için herhangi bir sebep var mı? yanlış bilmiyorsam bugünün kilitli pedllarının 1900 lerdeki ilk denemeleri, yani elle tutulur bir sebep lazım kullanmak için.

Tabi zevkler vs tartışılmaz orası ayrı ki seçimlerinde karışmak ne benim ne de başkasının haddine değil. sadece merakımdan böyle bir şey yazma gereği duydum, güle güle kullanın.

Hocam beni yanlış anlamayın lütfen, şu anda güncel olarak bu tarz pedllar kullanmak için herhangi bir sebep var mı? yanlış bilmiyorsam bugünün kilitli pedllarının 1900 lerdeki ilk denemeleri, yani elle tutulur bir sebep lazım kullanmak için.

Tabi zevkler vs tartışılmaz orası ayrı ki seçimlerinde karışmak ne benim ne de başkasının haddine değil. sadece merakımdan böyle bir şey yazma gereği duydum, güle güle kullanın.
Alttaki ürünü uzun zamandır kullanıyorum. Fakat tam parmak kısmına aşırı yük bindiriyor özellikle bayırda. Bu daha gelişmiş hali sanırım. SPD işine girince biraz maliyetli ve Kron TX 150 şehir bisikletim için gereksiz bence.
Önceki sayfada yazmıştım hocam. Bu konu ile alakalı, ilk sorduğum soruda nedenim var. Buna, istediğim ayakkabıyı giyme özgürlüğüm de eklenebilir. Ayakkabı altındaki durumu düşünmek, bazı yerlerde ayakkabı ile gezememek gibi sorunlar da var sanırım spd ayakkabılarda.

Buna, istediğim ayakkabıyı giyme özgürlüğüm de eklenebilir.
Bunun haricinde SPD kullanmamak için BENCE mantıklı bir neden yok. Yinede siz SPD kullanmayın.
Birde Strava kullanmayanlar vardı. Bisiklete binmeyenler. Bu gibi uzar gider...
Neden insan yapmadığı şeyin daha iyi olduğunu iddia eder anlamıyorum. Yapmıyorsan yapma, diğer insanlardan SANANE!

Bunun haricinde SPD kullanmamak için BENCE mantıklı bir neden yok. Yinede siz SPD kullanmayın.
Birde Strava kullanmayanlar vardı. Bisiklete binmeyenler. Bu gibi uzar gider...
Neden insan yapmadığı şeyin daha iyi olduğunu iddia eder anlamıyorum. Yapmıyorsan yapma, diğer insanlardan SANANE!
Ben iddia etmedim hocam. Dediğiniz gibi, kesin SPD ya da kalpiye kullanılacak diye bir kaide yok ortada. Kimi düz pedal ile daha rahat eder.
İncelediğim kadarı ileSPD ve kalpiyenin etkisi muallakta bir konu olsa da, kalpiye bana özellikle bayırda destek sağlıyor diyebilirim, fakat bu psikolojik de olabilir.
Açıkçası yol bisikletine geçsem, ben de SPD kullanımı yaparım. Çünkü, hem teknik olarak, hem görsel olarak ona yakışan odur. Arazide MTB kullanana, ağır eşyalarla tur bisikleti kullanana zaten gerek yok. Fakat benimki gibi şehir bisikletinde, ya da kısa tur bisikletinde bence kalpiye daha mantıklı geliyor. Zaten görsel olarak da SPD yakışmayacaktır. Ben trekking, ya da tur tarzı kullanan kimsede kalpiye görmedim açıkçası. Bu tarz bisikletlerin kullanım biçiminde gez, dur, incele, kamp kur vs. olduğundan SPD ayakkabı ile de dolaşmak da büyük sıkıntı. Ben kısa turlarda bazen bisikleti kilitleyip gezdiğim yerler olabiliyor AVM, doğa vs. gibi.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri