Scudo Sports

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

kilitli pedalla sürüş yaparken ayak parmakları uyuşan var mı acaba ya ? kal için ne kadar açı varsa denedim ama olmuyor. 30 km de sürsem 150 km de sürsem ayak baş parmaklarım uyuşmaya başlıyor sürüşe başladıktan 1 saat sonra uyuşmaya başlıyor. bende shimano rc1 model bir ayakkabı var. yeni ayakkabı alsam sorunu çözebilir miyim sizce? kali ne kadar farklı açıda ayarlarsam çare etmiyor.
326726 dosyayı görüntüle
Selen çok yukarıdaysa ve pedal en aşağıdayken ayakların yatay şekilde basamıyorsan yani parmak uçların çok aşağıda kalacak şekilde basıyorsan parmak uçlarında uyuşma olur diyorlar.

Şu grafiğe göre sele yüksekliğini bir kontrol et çok mu aşağıdasın çok mu yukarıdasın.

Tam orta göbekten sele borusuna paralel şekilde selenin un üst kısmına gelecek şekilde ölçüyorsun.

İç bacak oyunu 4-5 kez ölçüp ortalamasını alarak kullan doğru çıkması için.

Olması gereken yükseklikten 2-3 cm yukarıda kullanıyorsan parmak uçların aşağı bakıyorsa uyuşma oluyor olabilir. İster grafiğe göre sele yüksekliğini ayarlayıp bir dene istersen mevcut kullandığın yerden "5 mm" azaltarak dene uyuşma geçinceye kadar.(Normalden yüksekte olduğunu farzediyorum selenin)

İlgili makale.

(link)

1746212130876.png

Scudo
Selen çok yukarıdaysa ve pedal en aşağıdayken ayakların yatay şekilde basamıyorsan yani parmak uçların çok aşağıda kalacak şekilde basıyorsan parmak uçlarında uyuşma olur diyorlar.

Şu grafiğe göre sele yüksekliğini bir kontrol et çok mu aşağıdasın çok mu yukarıdasın.

Tam orta göbekten sele borusuna paralel şekilde selenin un üst kısmına gelecek şekilde ölçüyorsun.

İç bacak oyunu 4-5 kez ölçüp ortalamasını alarak kullan doğru çıkması için.

Olması gereken yükseklikten 2-3 cm yukarıda kullanıyorsan parmak uçların aşağı bakıyorsa uyuşma oluyor olabilir. İster grafiğe göre sele yüksekliğini ayarlayıp bir dene istersen mevcut kullandığın yerden "5 mm" azaltarak dene uyuşma geçinceye kadar.(Normalden yüksekte olduğunu farzediyorum selenin)

İlgili makale.

(link)

326727 dosyayı görüntüle
sele yüksekliğinden birde şansımı deneyeyim. çok sağolun tavsiyeniz için.

Sonuçları da yazın işe yarayıp yaramadığıyla birlikte de aynı sorundan muzdarip olan olursa deneyip denemeyeceğine karar versin :)
Tabloya göre 2 cm kadar indirmemi söylüyordu ben 1 cm indirdim kullandığım yerden. Hala 1 cm üzerindeyim yani tablonun ama bir sorun yaşamıyorum ama gerçekten çok aşağıda "hissettiriyor" en başta. İleride sorun yaşarsam kademeli olarak yarım cm daha indirebilirim muhtemelen.

Muhtemelen parmak uçlarınıza yük biniyor.Kali en ileriye alarak denedinizmi? ayakkabının uç kısmına baskı fazlaysa parmaklarda uyuşmaya sebep olabilir.Ayyakabının tabanının sertliğide etken,önceki ayakkabım shimanoydu tabanı sert gelince normal spor ayakkabımın tabanıyla kullanmıştım.

Muhtemelen parmak uçlarınıza yük biniyor.Kali en ileriye alarak denedinizmi? ayakkabının uç kısmına baskı fazlaysa parmaklarda uyuşmaya sebep olabilir.Ayyakabının tabanının sertliğide etken,önceki ayakkabım shimanoydu tabanı sert gelince normal spor ayakkabımın tabanıyla kullanmıştım.
Tam tersi oluyor diye biliyorum. Yani kal ne kadar uçta olursa o kadar agresif oluyor ve parmaklara yük biniyor. Yeni başlayanlar için hep kal en geride ve içte öneriliyor

Tam tersi oluyor diye biliyorum. Yani kal ne kadar uçta olursa o kadar agresif oluyor ve parmaklara yük biniyor. Yeni başlayanlar için hep kal en geride ve içte öneriliyor
Haklısınız sanırım yazılım yanlışı yaptım,yani neticede pedala kuvvet uyguladığınız zaman ayağın ucuna değil orta kısmına baskı olursa parmaklara binen yük azalır.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
kal en ileride ya, sele olayını düşünmemiştim. yarın 1 cm civarı seleyi indiricem bakalım birde seleyi öne arkaya oynatıcam çünkü ayakkabıyla yapabileceğim bütün ayarları denedim ama her sürüşümde uyuşukluğu önleyemedim.

kal en ileride ya, sele olayını düşünmemiştim. yarın 1 cm civarı seleyi indiricem bakalım birde seleyi öne arkaya oynatıcam çünkü ayakkabıyla yapabileceğim bütün ayarları denedim ama her sürüşümde uyuşukluğu önleyemedim.
Her sürüşte tek değişiklik yapın. Aynı anda birden fazla değişiklik yapınca insanın terazisi kayıyor anlayamıyor sonucu. Varsayımla 1 cm indirmeyin bence. Ölçüm yapın kesinlikle. Belki sele olması gereken yüksekliktedir sorunun kaynağı başkadır.

Bir de ayak uyuşması için kal'in en ileride olması pek tercih edilen bir durum değil çoğu makale ve forumdan okuduklarıma göre.

Bu gün ilk defa sürüşe çıktım kilitli pedal ve ayakkabı ile. Pd-rs500 ve Shimano rc3. Hiç sıkıntı yaşamadım. Alışma süreci kolay geçti. Pedalla bütünleşik olmak güzel bi duygu. Sprint atarken güven veriyor.

29 cm geniş taraklı ayağıma 46 numara tam oldu.
Üzülerek zamanla boanın kendisini salıcagını söylemem gerekiyor. Shimanonun sorunlu modeli keyifli sürüşler

Boalar değişmiyor mu?
Evet değişmesi mümkün. Sorun varsa Boa'nın kendi sitesine giriş yaparak ücretsiz talep edebilirsiniz. Kargo ücretini bile site kendisi ödüyor, hızlı bir şekilde ulaşması için DHL ile yolluyordu en son.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Üzülerek zamanla boanın kendisini salıcagını söylemem gerekiyor. Shimanonun sorunlu modeli keyifli sürüşler
Onu salinca dusunuruz be hocam. Hayirlisi artik.

Pattex Epoksi yapistirici ile karbon tabani yapistirdim.Bali ile olmamisti.Boyle bir durum yasayan olursa epoksi cok daha guclu yapistirici.Simdilik ayakkabiyi kurtardim :) Surus vsde yaptim sorun yok ayakkabiyi seviyorum cok rahat bir ayakkabi

Dosyalar

• IMG-20250429-WA0040.jpeg
    IMG-20250429-WA0040.jpeg
    42,8 KB · Okunma: 43
  • IMG-20250429-WA0038.jpeg
    IMG-20250429-WA0038.jpeg
    50,9 KB · Okunma: 43
  • IMG-20250428-WA0076.jpeg
    IMG-20250428-WA0076.jpeg
    73,3 KB · Okunma: 43
kilitli pedalla sürüş yaparken ayak parmakları uyuşan var mı acaba ya ? kal için ne kadar açı varsa denedim ama olmuyor. 30 km de sürsem 150 km de sürsem ayak baş parmaklarım uyuşmaya başlıyor sürüşe başladıktan 1 saat sonra uyuşmaya başlıyor. bende shimano rc1 model bir ayakkabı var. yeni ayakkabı alsam sorunu çözebilir miyim sizce? kali ne kadar farklı açıda ayarlarsam çare etmiyor.
326726 dosyayı görüntüle
update: seleyi 0.5 cm ileri ayarladım ve bingo. parmak uyuşması resmen bitti. sol ayak için sıfır uyuşukluk oldu aynı süre sürdüğüm sürüşte. sağ ayak içinde uyuşukluk neredeyse %80 azaldı ancak ben sağ ayakta farketmeden de olsa biraz içe dönük basıyorum. o yüzden kal ayarını biraz deneme-yanılma ile değiştirerek doğru açıyı bulacağım galiba.

Pattex Epoksi yapistirici ile karbon tabani yapistirdim.Bali ile olmamisti.Boyle bir durum yasayan olursa epoksi cok daha guclu yapistirici.Simdilik ayakkabiyi kurtardim :) Surus vsde yaptim sorun yok ayakkabiyi seviyorum cok rahat bir ayakkabi
Ayakkabinin son hali topukta yaptim 😂 2 granfondo + 250 km yaptim sorun yok tas gibi oldu.Pattex Epoksi kesinlikle oneriyorum.

Dosyalar

• 20250529_214758.jpg
    20250529_214758.jpg
    97,4 KB · Okunma: 57
  • 20250529_214753.jpg
    20250529_214753.jpg
    85,4 KB · Okunma: 57
Revizyona ihtiyacı olan bir ayakkabım var.Bu yöntemi denemek istiyorum.Diadora ayakkabımın tabanı çıkıyor uç kısımlarından.Ayakkabı o kadar hafif ve konforlu ki atmaya kıyamıyorum.Tam olarak kullandığınız yapıştırıcı için bir görsel paylaşırsanız sevinirim.Malum yeni bir ürün almak her geçen gün zorlaşıyor.

• Beğen
Tepkiler: _Marrusia_
Revizyona ihtiyacı olan bir ayakkabım var.Bu yöntemi denemek istiyorum.Diadora ayakkabımın tabanı çıkıyor uç kısımlarından.Ayakkabı o kadar hafif ve konforlu ki atmaya kıyamıyorum.Tam olarak kullandığınız yapıştırıcı için bir görsel paylaşırsanız sevinirim.Malum yeni bir ürün almak her geçen gün zorlaşıyor.
Koctasta 170 TL falandi.Hizli kuruyor fakat tam sertlesmesi icin 24 saat gecmesi gerekiyor.Isiniz bittikten sonra posetle vs ucunu baglayin ki kurumasin.Kapatma yeri yok cunku

Dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    44,3 KB · Okunma: 17
  • Beğen
Tepkiler: azmicndk
Ayakkabı tabanı yapıştırırken bilinen bir kural: İyi yapışması için daha önceki yapıştırıcı kalıntısını tamamen temizlemek gerekiyor. Gerekirse tırnaklarla teker teker bütün kalıntılar alınmalı.

Ayakkabinin son hali topukta yaptim 😂 2 granfondo + 250 km yaptim sorun yok tas gibi oldu.Pattex Epoksi kesinlikle oneriyorum.
Dolgu malzemesi olarak ne kullandınız? Sadece epoxi takviyesi mi yaptınız yoksa başka bir materyalimi sabitlediniz? Tam anlayamadım da 🤷‍♂️

Dolgu malzemesi olarak ne kullandınız? Sadece epoxi takviyesi mi yaptınız yoksa başka bir materyalimi sabitlediniz? Tam anlayamadım da 🤷‍♂️
Evde kaucuk tarzi plastik buldum onu kullandim.Epoksi ile plastigi karbona yapistirdim bilerek fazla epoksi surdum ki kalip olsun diye.

Geri