Scudo Sports

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

MTB ayakkabı ve SPD mi yol ayakkabı ve SPD-SL mi hala karar veremedim.

(link) mtb pedalı 2000 TL çok iyi fiyatı var ama ayağıma uygun fahiş fiyatlı olmayan MTB ayakkabı bulamıyorum. Shimano 46 numara oluyor ama 5000 TL altına ayakkabı yok.

Decathlon (link) düşündüm 45 numarası kağıt üstünde oluyor görünüyor ama bunda da pek hava deliği vs yok. Antalya yollarında çok mu sıcak olur bilemedim.

Yol tarafında RS500 yada R550 pedal alıp yanına da ikinci el temiz (link) mı alsam bilemedim.

Bir de (link)var ama biraz tuzlu.

Scudo

(link) mtb pedalı 2000 TL çok iyi fiyatı var ama ayağıma uygun fahiş fiyatlı olmayan MTB ayakkabı bulamıyorum. Shimano 46 numara oluyor ama 5000 TL altına ayakkabı yok.

Decathlon (link) düşündüm 45 numarası kağıt üstünde oluyor görünüyor ama bunda da pek hava deliği vs yok. Antalya yollarında çok mu sıcak olur bilemedim.

Yol tarafında RS500 yada R550 pedal alıp yanına da ikinci el temiz (link) mı alsam bilemedim.

Bende rc3 vardı rc5 aldım 2si de oldukça iyi ayakkabılar, 5bintl civarına çıkacaksan rc5 almanı öneririm. Bont riot hiç duymamıştım

Bende rc3 vardı rc5 aldım 2si de oldukça iyi ayakkabılar, 5bintl civarına çıkacaksan rc5 almanı öneririm
RC5 6bin altına bulunmuyor ki :D RC3 de 4-5 bin civarı satılıyor sıfır. Bu ikinci el 2000 TL olunca dikkatimi çekti.

Taraklı ayağım var bu Bont özellikle tarafklı ayaklar içinmiş o yüzden sıcak bakıyorum arkadaş indirim yaparsa. Shimanolar taraklı ayakta nasıl oluyor acaba. Rc7 47 numara denedim uzun geldi ama yanlardan beklediğim kadar sıkmadı. RC3 yapısı da RC7 gibiyse o da sıkmaz diye tahmin ediyorum.

RC5 6bin altına bulunmuyor ki :D RC3 de 4-5 bin civarı satılıyor sıfır. Bu ikinci el 2000 TL olunca dikkatimi çekti.

Taraklı ayağım var bu Bont özellikle tarafklı ayaklar içinmiş o yüzden sıcak bakıyorum arkadaş indirim yaparsa. Shimanolar taraklı ayakta nasıl oluyor acaba. Rc7 47 numara denedim uzun geldi ama yanlardan beklediğim kadar sıkmadı. RC3 yapısı da RC7 gibiyse o da sıkmaz diye tahmin ediyorum.
Benim de taraklı Shimano diğerlerine göre nispeten daha iyi bu konuda, sıkacağını sanmam. RC3 yanal olarak açılabiliyor ayarı kolay. Ben Rc5i 5600tlye aldım şişman bisikletten.

Benimde papuc almam gerekecek gibi :(
13 yillik Fiz:k Uomo 3 Ayakkabimin tabani ayrildi.Bali ile yapistirdim ama ne kadar tutar bilmiyorum.Yada tabanini nasil tamir edebilirim onerisi olan var mi maglum karbon ayakkabilar cok pahali

Edit:Bali malesef tutmadi.Pattex Epoksi deneyecegim :( Insallah olur

Son düzenleme:

Taraklı ayaklar için shimanoda wide diye seçenekler var.

Taraklı ayaklar için shimanoda wide diye seçenekler var.
Bütçeye uygun normalinin 46sını bile zor buluyorken "wide" olanları bulmak hem zor hem pahalı.
RC3 wide bile en ucuz 5500 TL.

Mtb bisiklet ayakkabısı bakıyorum da, şunu buldum sizce nasıldır çok iyi gibi görünüyor fiyatı ama bir sorayım dedim (link)

(link) Selam ben bunu almıştım. Fiyat yükselmiş ama fena değil muhtemelen çok uzun ömürlü olmaz ama bana yetiyor diyebilirim. Ben yarı fiyatına almıştım indirim kartıyla

• Beğen
Tepkiler: Amanita

Tabanı düz spor ayakkabı ile kalpiyeli pedal kullanın.

(link) Selam ben bunu almıştım. Fiyat yükselmiş ama fena değil muhtemelen çok uzun ömürlü olmaz ama bana yetiyor diyebilirim. Ben yarı fiyatına almıştım indirim kartıyla
Bende alicam hocamda numara olarak ne aldin.Duvardan ayagimi olcuyorum 26 cm diyor oda 41 yapiyor ama biraz 0.5 0.7 ekleme yapmak daha mantikli sanki ? 42 alsam daha iyi olucak ?

Bende alicam hocamda numara olarak ne aldin.Duvardan ayagimi olcuyorum 26 cm diyor oda 41 yapiyor ama biraz 0.5 0.7 ekleme yapmak daha mantikli sanki ? 42 alsam daha iyi olucak ?
Hocam ben cm olarak aldım tam geldi size de o şekilde tavsiye edebilirim. Bu ayakkabı özelinde cm cinsinden hangi numara oluyorsa onu alabilirsiniz

Tabanı düz spor ayakkabı ile kalpiyeli pedal kullanın.
Öyle kullandım 2bin km boyunca zaten aama artık kilitli sistem denemek istiyorum.

Çok ekleme yapma bence. 2-3mm tamam ama 7mm vs çok bence. 29cm ayağım var 47 numara shimano denedim 29.7cm diyor, boşluk baya rahatsız ediyor. Bisiklet sürerken de istenilen bir durum değil muhtemelen.

Öyle kullandım 2bin km boyunca zaten aama artık kilitli sistem denemek istiyorum.

Çok ekleme yapma bence. 2-3mm tamam ama 7mm vs çok bence. 29cm ayağım var 47 numara shimano denedim 29.7cm diyor, boşluk baya rahatsız ediyor. Bisiklet sürerken de istenilen bir durum değil muhtemelen.
O halde, şimdilerde özellikle AVM'lerde bulunan ayakkabı tamircilerine özel siparişle bir spd taban yaptırın, derim. Atla deve değil, kal zaten pedalla birlikte geliyor, uygun ayakkabıya tabanı sağlamlaştırıldıktan sonra monte edilecek. Çok pahalıya da çıkmaz sanırım. İş uğraşacak ustayı bulmakta. Star Wars kostüm yarışmalarına katılıp defalarca birincilik alan bir İngiliz arkadaşım Obi-Wan'ın asker botlarının replikasını işinin ehli bir ustaya yaptırmış, ortaya inanılmaz kaliteli bir ürün çıkmıştı. Sizin mevzu çok daha kolay.

Markadan markaya, hatta ayakkabı modeline göre değişiyor. Benimde ayaklarım 41 numara ve her zaman 26.4 - 26,7cm arasında alıyorum ve bugüne kadar hiç sıkıntı yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: _Marrusia_
O halde, şimdilerde özellikle AVM'lerde bulunan ayakkabı tamircilerine özel siparişle bir spd taban yaptırın, derim.
Neden tekerleği baştan icat ediyoruz?

• Hahaha
Tepkiler: mcanerg
Sakın mevcut tekerlekler size uymuyor diye olmasın!

Son düzenleme:
Sakın mevcut tekerlekler size uymuyor diye olmasın!
Tavsiyeniz için teşekkür ederim ama normal ayakkabıya SPD taban vs uğraşmak istemiyorum bulunduğum yerde AVM yad bunu yapabilecek ayakkabıcı da yok.

İkinci el bu ayakkabıyı aldım. Temiz duruyor baya da uyguna geldi. Başlangıç için idare eder sanırım.

Yanına pedal seçmesi kaldı. Onu da PD-rs500 alacağım sanırım. İkinci el güzel bi alternatif bulamadım.

1745842948156.png

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Bu gün ilk defa sürüşe çıktım kilitli pedal ve ayakkabı ile. Pd-rs500 ve Shimano rc3. Hiç sıkıntı yaşamadım. Alışma süreci kolay geçti. Pedalla bütünleşik olmak güzel bi duygu. Sprint atarken güven veriyor.

29 cm geniş taraklı ayağıma 46 numara tam oldu.

kilitli pedalla sürüş yaparken ayak parmakları uyuşan var mı acaba ya ? kal için ne kadar açı varsa denedim ama olmuyor. 30 km de sürsem 150 km de sürsem ayak baş parmaklarım uyuşmaya başlıyor sürüşe başladıktan 1 saat sonra uyuşmaya başlıyor. bende shimano rc1 model bir ayakkabı var. yeni ayakkabı alsam sorunu çözebilir miyim sizce? kali ne kadar farklı açıda ayarlarsam çare etmiyor.
1746211228364.png

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Geri